За 5-ти път - за Магриба като стане реч, има при

• 33 355
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
  • Varna
Добра вечер първо на Далчето, че ме пита момичето нещо.  Hug
И разбира се Добра вечер на всички Сладкодумки тука. Такива сте момичета Hug Наляла съм си половин чаша червено винце-понеже съм голяма пиячка Laughingи чета със интерес  bouquet
Dala , била съм във някои арабски държави но никога не съм живяла там. Придружавах моето Бате- това съкровището Grinning Абе този свят ми е много интересен. Винаги съм искала да пътувам натам. Никога към Западна Европа. А тъм бих отишла заради Кордоба и Гранада. Няма нужда да ви обяснявам защо май Simple Smile
Като гледам чергите им и възглавнците като нашите са. Красотите по жените- паричките които са носели пак като нас. Другите им бижута сащо. Незнам защо ве влече там.
Да видим Бате като се върне де ще ме мята първо- Маrocco or Tunisia.
Inshallah да ми се върне жив и здрав и ще решим. Ще решавам аз де защото като се върне ме гледа като че съм Фея и само ми се възхищава Joy

# 121
Добро утро и от мен,
Много благодаря за пожеланията.За да отговоря на някой който ме попита къде ще живеем- оставаме в Алжир за сега- Честно казано напоследък моито фамии имат едни проблеми и само се карат помеждуси което определено взе да ми дотяга много и незнам докъде ще я докараме.Пък и в моито полужение имаики впредвид че хоромонити ми са като турнадо  с удоволствеи бих си скокнала пак до БГ.
Да прави сте интелигентни изглеждат на снимките ама  са много дребнави- тва кой кво направил постоянно се спряга.
За сега лек ден и много целувки

# 122
Делта - от една кръвна група сме с това червено винце вечер... Hug  И аз се учудвам още колко общи неща откривам-най ми е интересно да откривам сходни думи-...последната обща ,която открих беше -Балсам!!!

Белбейче- трудно е да те ги забелязваш....ама действай на принзипа на самосъхранението-Усамотявай се,за да не ти са на главата!
Моите пък-една любов ,едно внимание-...чак подозрително ми става нещо newsm78 Имам си една любима братовчедка от там-в Оран...просто още като се видяхме и си допаднахме-за пръв път усетих толкова...как да кажа -благ човек по природа...както се казва-от раз си паснахме с Фейза.Та и изпратих подаръче за Рамадана..когато беше.Аз исках-за разлика от другите роднини ,ТЯ нищо не ми е поискала...тя се интерисува от плетива и намерих тук,на една разпродажба три книги...та това беше. Изпратих и ги и тя ми върна жеста ,също със дребно подаръче-шал и книжка.......Еййййййй-то да не беше се случвало?!Като се газирали другите....ама Как так  ще изпращам Само на нея,ама от къде на къде....чак на Другаря ми звъннали -сестрите му да се осведомят...бива ,бива...А той-дори не знаеше....и му е Неловко да ми обяснява сега реакциите им..само с половин уста каза-като ще пращаш,пращай на Всичик Rolling Eyes Sick Sick ooooh! ooooh!
Та сега се чудя ....остави ами ,всяка седмица пристига някъв пакет от Алжир... сушени билки,шалове имам вече да се омотам като мумия...
Такива са-нрави ....все гредат другия какво и кака....а пък да видят Европейка по -накичена със злато и по-добре уледена от Тях,особенно ако е женена за арабин-Направо като че ли Яд ги хваща нещо....

# 123
Shakira26 ,аз вече съм я обърнала страницата и ако може да си изтрия цялата гадост от паметта ми най-добре би било ,но...с времето всичко ще отмине дай Боже.

А иначе странно че дори с мъжа ти са те заглеждали ,при мен беше обратното,когато бях с него всички се държаха много възпитано и не зяпаха,е тук таме се прокрадне някой поглед отстрани но в никакъв случай изпиващ както когато бях излезнала сама .Може би от уважение че си с мъжа си преполагам.

Прочетох по-горе че не било позволено дори за ръка да се държите на обществено място,ние пребродихме цяла Казабланка хванати за ръка или под ръка,а по крайбрежната алея на Агадир и на плажа докато се разхождахме няколко вечери дори се целувахме,е не да се мляскаме де ,нормално и от време на време.Никой нищо не каза ,не видях и да ни гледат странно докато бяхме седнали да си говорим и си държахме ръцете.Той каза че никой няма да ни каже нищо ,аз дори се оглеждах да не дотърчи полиция и да ни арестува  Laughing ,правело се най-вече от уважение към околните.

# 124
Белла-  от опит видях...че много зависи от местото на което си..в по-големите градове ваистина можеш да си хванеш мъжа и за ръка  и някоя ласка да си размените...но това е неприето пред Фамилито и пред приятели -или там където общносттае малка.
Самия мъж нес е чувства удобно-..нещо за немъжко го възприема това Нежно държание-....на мен доли ми се направи забележка да не употребявам като обръщение -Скъпи!
И все -пак...цуни-гуви в арабския свят  е възприето като Личен -интимен момент....а да не отваряме страницата Колко пазено е именно това

# 125
Дала ,да наистина зависи от мястото на което си,в семейството ясно че е пълно табу,специално там през нощта на плажа видях и други двойки включително и арабки да се държат за ръце,но само там,по  улиците не съм виждала или по ресторанти и кафета.

# 126
  • по пътеката
да-ааааа- добрите моми4ета не правят така, пък не знам! но каквото съм видяла от магребско ,а то не  е малко и на видео и на живо и на споделяне, ми стига за да заклю4а ,4е този е бил като гларусите и си е бройкал както иска, защото не му пука за  белла, тя е евроейка ,а славата ни е цветуЩа!моят в на4алото нали ме водеше в мъжкото кафене, тогава на-модерното и най-либералното, ама я питайте имаше ли друга като мене там! и дали след като се поуталожиха нещата дали съм стъпнала там! защо ли- за да не ме стресне и да си дигна багажите от липсата на социален живот! е сама пък никога не бих се настанила, освен в столицата, там ми пука толкова,колкото и в бг!един път като казах, 4е сме ходили в градинката пред общината  и той само не полу4и удар, там било за двойки ,дето флиртуват, е викам с мене не се наложи да флиртуват, щото линда им обра мераците!той споко, знае ме,4е имам ужасна уста,ако се наложи да си защитавам достойнството! казвала съм,4е паднах след като минах едно кафене, ощ? 1 месец бременна,не 4е съм го знаела и поне 20 4ифта о4и се пльокнаха в задника ми, лежа си и се 4удя как да реагирам! ама един 4овек ми подаде ръка и се надигам и мърморя: ей, тези дали си изляха кафето в гащите ,4е да потушат огъня!4ак и помага4ът ми се изнесе!нау4их вулгарните думи като на4ало на арабския език и внимавам какво ми се казва, не 4е ако ми кажат място  като габес, би ми светнало ,4е се говори за голямо 4 буквие!
ли4но доста нагли има,следели са ме, пресрещали са ме, поздравявали, забележки, нам си какво, минавам все едно ги няма! но е важно вие как приемате нещата, нормално, без фасони и без демонстрации, това няма да ме накара да се загърля деколтето или да сложа фуста,сори!аз  свикнах да не виждам хората, тоест не си концентрирам погледа, 4е тука едни сигнали си имат, да не стане недоразумение! облизване на устни, отмятане на косите и разни приори сигнали на девойките ме поставят в неудобни ситуации, особено в жегата и студа, като не си нося бутилката с вода или гланца!
ние не се държим само, както каза дала в столицата може и аз така свикнах да не го стискам, 4е не ми е проблем май! а да се целуваме, дори по бузата пред хора си е конфузно!това не пре4и мъже да ме разцелуват по улицата, добри приятели, роднини!
 а там по ония алеи, арабките дето се мляскат с  момците и се натискат  по ъглите не са от добрите моми4ета, имам тука поглед отвисоко и си ги наблюдавам ,4е къщата ни е много удобно разположена с високите дувари и другата улица е без излаз и що двойки са се обяснявали, що скандали сме  гледали и побойща , обири, за материал за роман! #Crazy

Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 19:27 от marsy

# 127
Марси-   bouquet
леле ти пък как се спъна та падна  ooooh!....и не скочиха да помогнат-Как?!?!А сеир да гледат много ги бива....ти си ила гледка дето вечерта Сън не ги е хванало...
Смела жена си ти-аз да има мир -там и фуста и фулар сложих-ама с мисълтта че е само за месец!И пустия му фулар все се смъкваше

а забелязала ли си пък как флиртуват ....вече женени жени там?

пак едно такова скрито-покрито....като дойдат гости и като се разчистят,като се засвяткат да мият пода или стълбището....ама само с парцал , голи ръце кофа с вода и препарат до тях , и като се приведат.....и като хвръкне  Красотата във въздуха  ...а те чупят стойки....Работливки! Hug
Аз това го гледах и ....не вярвах на очите си....загърнала си -покрила се и се О....да бърше . При мен-за да ми се покажат чистеха накичени със златата си . Още недоумявам  newsm78  Гледам около мен-абе,не беше баш мизерия,ама не мога да кажа че е и Лукс-а те накичени и с парцала и над едни лигени-все перяха на ръка,все препираха.....Ей,добре че ти ,Свеарче и ра ми звъннвахте отвереме на време....просто поддържах Реалния си Свят-така се бях стреснала и шокирала от някои различия ,че си беше Жива Болест ....На!Права беше-минава,с времето Осмисляш-виждаш и с други очи...разбираш ,НАДскачаш ....
той споко, знае ме,4е имам ужасна уста,ако се наложи да си защитавам достойнството
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Кате- не ни дръж в притеснения ...драсни някой ред.Опитай се пак да си качиш фотосите на нашето място-нищо не се е качило.

# 128
  • Varna
Далче ще му метнем по едно винце щтом сме и от една кръвна група Laughing
Още повече, че  си сас страхотно чуство за хумор. Обожавам да се хиля.
Като сме на някоя  весела театрална постановка само моето кикотене се чува и Бате умира от срам Laughing
Само се обади!!!  bouquet
А пак Марситоооор тя ме накара да се хиля на глас Laughing Благодаря ви момичетааа. Балсам сте за душата ми Hug
Абе казах аз, че тука сте големи Сладкодумни Шехерезадки  bouquet
Ако сме някаде на някоя маса сигурно щяха останалите да ни гледат като изхумени като се кикотим Laughing
Поздрави и на другите Веселушки тука!!! Всички сте със чуство за хумор. Чуствам се у дама тука  bouquet

# 129
Здравейте  Hug
Цитат европейски секс, какво... няма какво да се лъжем - ела ми на тепсия, след 3 години айде кой от къде е... щото арабката "не изпитва удоволствие, стои като дърво, и как беше цветущото определение - само подскача като пиле" (цитирам него де, не е мое мнение това)... Мъж, произнесъл се по такъв начин за жените от собствената си страна - към които спадат съответно сестра му и майка му, не ми печели уважението по никакъв начин.  Има доста по - достойни начини да си губиш времето, от това да чатиш със същества като този.
Невенке,много сме добре мила, бях забравила какво е да прекараш час-два без деца  Wink Мъжа ми е научил градчето наизуст, може карта да направи. Тук никой не говори на английски, говорещите явно са емигрирали вече но той с покупките се справя и сам се наема да обикаля  Peace Прави снимки на нещата които са го впечатлили - олющен локомотив, жигули, печка на дърва и въглища у дома на баба ми  Crazy а също и на лендскейпа виж, него си го бива на фона на безкрайните пясъци в ОАЕ.
Марси, Дала душички, като гледам как сте отегчени от родините на съпрузите си, и си викам слава Богу че не живеем в тази на мъжа ми. Неутралния терен е най - доброто  Peace Марси, само ще ми обясниш ли - какво му е лошото да носиш фуста? Бая готино стоят някои, искам да кажа.
Чао лека вечер  Hug Яхия зове...

# 130
Хахаха,Марси аз се чудя защо като си оправям косата пред хабибито все ми въздиша,и ми разправя каква хубава коса имам и колко ме обича.А то аз направо си го свалям несъзнателно JoyМалеее как ли се гняви от яд като си помисли,че си отмятам така косата и по улицата JoyИначе това за държенето за ръка,ами какво толкова пък все пак,нали ти е мъж няма да се правим,че не се познаваме я. Whistling
Далка,ти пък,какво им се впечатяваш,ела да видиш в България какво става.На майка ми мъжа и нали е англичанин и разни тийнки,като вземат да му връткат стойки си е такъв смях,хеле пък някои сервитьорки,мен и майка ми все едно сме въздух,ама на майка ми мъжа и а е казал а,а са се появили поне две да вземат сметката JoyАма те англичаните са гадни уж я заглеждат някоя дето дига стойки,а в същото време я обсъжда каква е овца с приятели.Пък и ние с майка му не си поплюваме и разни позьорки бързо им свиваме сърмите тактично Whistling.Та и и е трябвало да пуснеш някой друг лаф тактичен,ама да се сетят.Така хем няма да те дразнят с лицемерие,хем бързо ще се научат да те уважават и е знаят,че при теб номера неминава.

# 131
а забелязала ли си пък как флиртуват ....вече женени жени там?

пак едно такова скрито-покрито....като дойдат гости и като се разчистят,като се засвяткат да мият пода или стълбището....ама само с парцал , голи ръце кофа с вода и препарат до тях , и като се приведат.....и като хвръкне  Красотата във въздуха  ...а те чупят стойки....Работливки! Hug
Аз това го гледах и ....не вярвах на очите си....загърнала си -покрила се и се О....да бърше . При мен-за да ми се покажат чистеха накичени със златата си . Още недоумявам  newsm78  Гледам около мен-абе,не беше баш мизерия,ама не мога да кажа че е и Лукс-а те накичени и с парцала и над едни лигени-все перяха на ръка,все препираха.....[/color][/size]
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Ха ха ха ние съЩо си имаме такива работливкиииииииииии Laughing Laughing Laughing .Имам една етърва мароканка и като види мъжът ми и отдалеЧе тиЧа ли тиЧа  да му се обажда Joy,ама мене все не ме вижда дори и да съм под носът и  Joy Joy Joy.Или пък като отидем на гости все шета или глади и аз мъмря на моя да се събува оЩе от вратата от респект към нея , нали влага труд все пак .Но неиния гролар(дебеланко) като доиде у нас егати възпитанието -никав респект към моя труд .въобЩе не се съобразява ,Че е Чисто и Че трябва да се събуе .Сега да не си помислите ,Че ревнувам мъжът  Laughing,Нееее ,няма такова неЩо ,нито от негова страна нито от моя  .Или и аз трябва като доидат и да изкарвам   легените и парцалите .

Забелязала, Че мъжъте не се съобразяват с това, Че е изЧистено току Що  ,не пазят Чисто карат я джаста-праста  ,може би и затова жените им са нон стоп  с парцала ,незнам .Аз моя си го превъзпитах(но тои по принцип е подреден) ,като бяхме гаджета ,бях изЧистила къЩата и сядам и  се прибира и влиза с обувките -такъв скандал вдигнах тогава ,толкова много виках и нареждах ,Че на другия ден бях с пресипнал глас .От тогава си знае, събува се и обува пантуфлите и си съблиЧа дрехите, с които е бил навън .И не пипа ниЩо в кухнята след като не я поддържа тои ,няма работа там  Laughing Laughing Laughing....
Едина слуЧка ,мароканката моли мъжът си да отиде до сушилнята да изсуши изпраните дрехи  ,ма едно молене  падна около 1 Час   ,Чак аз се изморих да я слушам и ми идеше да и свърша тая услуга .Мъжът и беше на канапето и гледеше ТВ и не и обръЩаше внимание изобЩо и говореше с моя (брат си),а тя имаше работа -гладеше .Както и да е наи -накрая принцът склони да иде в сушилнята и като се върна ,тя не се спря да му благодари  Shocked.Направо се шашнах  Shocked Shocked Shocked,все пак има и негови дрехи в купа ,дори и да нямаше ,това са дрехите на семеиството му и вместо да си преместваше оная работа от един краЧол в друг ,можеше с охота да я свърши тая работа ,тихо и кротко без много шум като неЩо рутинно ...

# 132
  • София
аз много момичета по кафетата не видях, да не кажа никак, пък хванати двойки за ръце съвсем. всеки си върви кой от къде е и така мир и спокойствие  Rolling Eyes
Дала, може това да е било някакъв специален ритуал - с колкото повече злато на себе си переше, толкова по-чисто ти става праенето  Whistling

# 133
  • Paris, France
Здравейте,

Първо искам да направя едно конструктивно предложение. Да си направим магребски албум. Колкото и да дъвчем какво и как е там, старата максима по-добре ведъж видяно отколкото сто пъти чуто важи в пълна сила. Имаме невероятния късмет сред нас да пишат хора като Марси, Белбей, Дала, които в албумите, които имах честта да видя имат изключително интересни снимки, които трудно могат да се видят извън колекциите на хора, които са живели там, сред местни и имат всекидневен досег с "кухнята". Сред нас са и щастливата влюбена младоженка Екатрин и влюбената Жълто момиче и разлюбилата Белла, които, сигурна съм, имат какво да покажат.

Видях, че Петя е помолила за паролата на арабския албум, което, убедена съм, е породено от любопитството да види красивата булка Белбей. Няма лошо да я види там, но като размислих, много от нас, пишещите тук не пишат в арабската тема и реално нямат право да искат паролата, но засега нямат друг избор ако искат да видят вашите снимки от магреба. А там са скритите магребски съкровища. Аз прекарах прекрасни мигове, които ме върнаха назад в годините гледайки снимките, които Дала бе така добра да ми прати и по-късно тези на Марси и тези дни на Белбей.

Ако всички пишещи тук бяхме видяли булката Белбей, която отдели време да ни разкаже за сватбата си, найната сватба щеше да бъде в центъра на събитието поне за 2 седмици. Но! Нищо такова се не случи. Повечето я поздравихме с половин уста и толкоз. Няма смисъл да задавам въпроси за грима, прическата, платовете тук вместо на лични, след като повечето редовни читателки даже не могат да си ги представят.

Редовни читателки като Мента и Петя, които са се представили и споделили с нас снимков материал от не по-малко екзотичното за нас житие и битие из библейските земи не могат дори да зърнат Магребските си съфорумки в пълния им блясък.

Мнения и предложения?

# 134
  • T"A
Аз минавам набързо, че е много късно...  Tired едва си държа очите отворени...

Невена, предложението ти е наистина конструктивно и потвърждавам с две ръце, че, когато хвалехте Белбей  Heart Eyes, много ми се прииска да я видя  Blush За себе си мога да кажа, че съм обмисляла това, че албумите на момичетата от арабската тема са тайни, и мисля, че мога да разбера мотивите им, не съм се чувствала ощетена  Peace В Интернет всеки има право на някаква анонимност (каквато той си реши) и, ако някой има принципи, заради които не желае да се показва, аз наистина разбирам това, не се чувствам лично засегната  Peace А любопитството винаги ще си го имам, но това е друга тема ...  Whistling

Марси, няма твой пост, в който да липсва нещо смешно  Grinning Сега си чета:

имам тука поглед отвисоко и си ги наблюдавам ,4е къщата ни е много удобно разположена с високите дувари и другата улица е без излаз и що двойки са се обяснявали, що скандали сме  гледали и побойща , обири, за материал за роман! #Crazy

Много удобно разположение на къщата, спор няма  Joy И аз се зазяпвам много по хората на улиците, в парка... абе, интересно ми така като се разкриват човешки драми... Но при нас не се карат, напр. мъж и жена на улицата да си викат е рядко срещано, в България е по-голям екшън  Mr. Green

Момичета, има ли някакви новини от Катето, някой да е във връзка с нея?

Съжалявам, че така на "тъгадък" пропускам останалите, ще ви се реванширам  Peace За сега - сърдечни поздрави на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт