Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява празникът Лаид и как се празнува?
Какво представлява Курбан байрам и как се празнува?
Какво представлява Коледа за християните?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява празникът Лаид и как се празнува?
Празникът Лаид (Айд-ал-Ада) е мюсюлманският празник на жертвоприношението, израз на преданост пред Аллах. Той се празнува след извършване на поклонничество хадж в Мека и е време за радост, размисъл и взаимна помощ. В този ден се извършва жертвоприношение, а месото се споделя с близки и нуждаещи се. Исторически, празникът е свързан с историята на Ибрахим (Авраам), който бил изпитан за предаността си пред Бог. Във Франция много марсийци и алжирци празнуват Лаид, като изборът за живеене във Франция е повлиян от познанията на френски език и други фактори.
-
Какво представлява Курбан байрам и как се празнува?
Курбан байрам е мюсюлмански празник на жертвоприношението, свързан с поклонението хадж в Мека. Това е време за радост, размисъл и взаимопомощ. Жертвоприношението символизира предаността към Аллах и вярата в отвъдния живот. Празникът се отбелязва чрез извършване на жертвоприношение, като месото се споделя с близки и нуждаещи се хора. Мюсюлманите празнуват Курбан байрам както в Мека, така и по родните си места, ако не могат да отидат там.
-
Какво представлява Коледа за християните?
-
Какви са основните принципи и практики по време на празника Курбан байрам?
-
Какви са процедурите за храната по време на празника Курбан байрам извън страните от Магреба?

...а и както Мента,кюрда в пъти е по-хубав ипогледът му е по-честен-и по-сериозен,никак няма вид на гореспоменатия егоцентрик
-това трябва да те радва,означава ,че ще е отговорен и към теб...Дай Боже да получиш щастието,което заслужаваш-но не бързай да даваш всичко от себе си-мъжете обичат да бъдат разигравани и дори като си е твой мъж и си имате деца и сте честни един към друг,пак трябва да знае,че ако не отговаря на изискванията ти -може и да те изгуби
-ето моя си го заобичах,защото беше честен и мразеше лицемери от дъното на душата си,и той беше хубавец,но съм го разигравала 2 години-не защото исках,а просто защото му нямах доверие-толкова бях скептична към мъжете...и не исках да страдам...та така...Вярвам,че такава обичлива жена като теб-ще получи това ,което заслужава
...пък този град агадир-не знаех,че е толкоз непривично да се разхожда жена из него сама
-дано се промени тази работа-и без това такова отношение е трън в очите на запад и непрекъснато го ползват като пропаганда срещу нас
-пък в Ливан такоа нещо няма-е вярно е,че на плажа в Тир,не съм виждала жена по монокини,но по бански имаше-... 

ама тоя път йок, няма да му гладя дрехите, няма да му готвя и няма да го поздравя дори.
а ние плащахме за нощувка!!!!
Жалко, нали на мен Египет ми е слабост, така се зарадвах, че има египетски красоти...
Иначе много интересно разказваш. Между другото - моя приятел от ЕрРашидия ми изпрати огроооомен смс за празниците, и даже имам поздрави от фамилията. Ти знаеш как стоят нещата, така че това направо си е живо постижение
.Иначе защи мъйете са свине?Ами защото,моя е една хлъзгава рибка,която май и идея си няма какво иска в тоя живот,но пък много му се нрави женското внимание.Ми да му се нрави живи и здрави като текезесарски крави.
.Не си непълнолетна ,а всиЧки лица над 18 годишна въздръст са отговорни за постъпките си .СЕга да не си милиш,Че те нападам -няма такова неЩо
).Дори и да те е харесвала майка му и тънтъра мънтъра ,тои е нейн син-единственното което я интересува е Щастието на синът и на децата и
.И ние от Кайро до Ургада пътувахме с микробусЧе, 8 Човека от групата шофиорът и гидът ,които ни забавляваха и ни ухаждаха на всяка приЩявка .Голям купон падна по пътя .Даже шофиорът ни беше дал адреси ,ако исакме да идваме в Египет да сме му се обаждали