ПредКоледна Италия 89

• 31 445
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте  Grinning

Аз бих искала да почерпя опит за това как да заобичам процеса чистене. Мисля, че докато се науча на някакъв ред, ще дойде време да си наема жена да идва 1-2 пъти седмично и да ми спести тези агонии.

Иначе, днес довърших елхата, направих и още няколко неща, в резултат на което ми останаха само червени топки много, и реших да направя целия коридор само в червено. Стените са бели, имам и една бяла малка елха, която ще сложа м/у 2та етажа хубаво става.

Аз не знам какво да си пожелая от Дядо Коледа. В началото исках Нинтендо, сега май искам бижу.. Решихме в България да си харесаме нещо. Не ми се ходи и на мен по магазини, да полудявам сега... Единствено ми харесват магазините за коледни декорации.

Ани, онова портабъл нещо не ми го изпращай;-)))
Намерих и него, и други портабъл неща от същата серия и съм О.К.

# 121
Здртавейте! . Вие, дружки нямате ли моменти на самота и нужда от български приятелки до вас? ]

Милих нещо тъжно ми звучиш.Да не си метеропатка като мен.От две капки дъжд ми става емотивно тъпо.Аз нямам моменти на самота.Обожавам самотата,но не и самотността.Тук имам 1българска приятелка и3 италиански.И един куп добри и много добри познати.Обменяме си културна и шопинг информация,но когато стане въпрос за лаф предпочитам да съм в компанията на някоя книга.Така само автора говори.Мога да контактувам с него по пижама,с неориентирана прическа,да се почеша по носа ,да го взема в кенефа,без това да го обижда или мъжа ми да ревнува,мога да го пренебрегна по всяко време и ако да ми се стори тъп и безполезен да го забия в библиотеката и заменя с друг, без протести от негова страна.
Лени процеса чистене е неразделна част от ежедневието ми.Не го обичам много,но т.като пък обичам да ми е чисто няма как да го избегна.В нас идва жена да ми помага в понеделник и четвъртък по 3 часа.Това е абсолютно недостатъчно за моите хигиенни навици ,така,че останалите дни тока а ме.Прахосмукачка,под,прах,всеки ден.Прозорци 1 път седмично,шкафове,витрини и други хоризонтални и вертикални присъстващи.Вършейки това упражнение всеки ден,вече не ми отнема повече от 40 минути на ден.А дааа и 1веднъж месечно зълварката идва да прави основно почистване.Това го вкарах от скоро,да не съм капо Simple Smile

# 122
Шуре,радвам се ,4е дори самата идея ти е била полезна PeaceИ аз това казах,4е самата система е много полезна,спестява средства и 4удене и пухтене в кухнята,както и някоя дълга,когато разбереш /късно/ 4е нещо го няма #Cussing out
За 4истене съм на моменти,в останалото време,на който не му харесва да става и запо4ва сам Peace

# 123
Овчева,от днес ти си моето гуру на чистотата!
40 мин дневно чистнее ми се струват справедливо.
Ето това ще правя - 40 мин, сутрин след ставане. Хем фитнес.. Дано се запаля. Иначе, обичам да ми е чисто, подредено... ах, как обичам.

Миликс, според времето и отговора ми за 'самота". 

# 124
Тъй де,написах процеса,а не написах начина "чистенето като полезна дейност"Няма да навлизам в подробности за моите маниакални убеждения,как една капка сос на земята ми изглежда като бъдещ развъдник на бактерии и как,ако сега не го избърша след половин час ще съм се напълнила с гризачи.Тази фаза почти съм я преминала,откакто миналото лято,когато не ни събираха боклука и улицата беше пълна с малки бели червейчета,а аз спах две нощи на тавана,защото бях убедена ,че ще ме напъплят додето спя.Последният етаж ми се стори по трудна дестинация за изкачване..От страна на червеите де.Сега на чистенето гледам като на спорт.Бърсането на пода-за кръшна талия,бърсането на праха-за по тънки глезени,повдигането на мебели,за по широки рамене и т.н.Пускам си музика и от време на време прахосмукачката става на микрофон,тояжката на парцала пилон за денс,детето се смее и така за бързо съм приключила.

# 125
  • Italia, Palermo
Ох, Овчева, май съм палермопатка тия последниоте 4 години...Нищо, ще се пооправя тия дни и после пак, реалността е такава тук. Обичам на моменти самотата, анци,  често предпочитам да сме сами, но искам си приятелка и тук. Айде това да ми е коледното желание- ново запознанство и начало на връзка с момиче, брех, не ме разбирайте в оня смисъл. Embarassed
Италинка и Шурка, ама аз каквото и да правя си купувам де що видя и преценя, че ни трябва и дори да нося листа спеза все уж за три неща отиваме и излизаме с 33. Ама ще взема да пробвам и аз, все пак изпитан от вас трик е тоя сайт и съветите му.
Аз чистя веднъж-дваж седмично и пооправям нещо през седмицата, в края на краищата, ако е наистина мръсен пода, баня всеки ден, кухнята не я оставям никога неподдържана, автоматично по време на готвене и след миене на чинии гледам да оправям, без да трупам неща за иене и прочие. от как Маргото пълзеше не влизаме у дома с обувки, имам впредвид тримата, събуваме се до врата, гостите не. Май обсъждахме тоя въпрос на времето. А и ми харесва приниципа да се поддържа без да се цапа за  да не се чисти после като луди на 5 минути. И МАргито подрежда. Откак лазеше и се изправяше на " задни лапи" каквото хвърляше я карах да го вдигне, сега е подредена, може и ген да е, знам ли, ама всички и се чудят, дори иска да слага по нещо на амсата като се гласим за хранене и чисти прах с една кърпичка като я прихванат, е, чисти, играе си да търка врати и де що и скимне. НАскоро почна на игра да тика една четка де се защипват кърпичките на Суифър и обикаля из дома, та боднахме и курпичка да не върти на празно моторчето я! Аууу, каква експлоатация на труда. Ама като иска детето. Май е по-добре отсега да свиква на игра да не и тежи в бъдеще, че около мен децата на познатите не правели нищо, на една дружка на мъжо щеркаат дори не си занасяла мръсното белъо до коша за пране, а е на 17

# 126
Така е Лени,но  като бъдещо гуру си позволявам да дам и съвет.Тази дейност да не се упражнява събота и неделя,защото в крайна сметка ще се превърне в навик.А навикът си е навик.Ние говорим за един вид удоволствие.Ако някои иска и други съвети,моля да заповяда в нас на курс..Безплатен.В понеделник преподавам ,а през останалите дни ще ви оставя да практикувате.

# 127
  • Italia, Palermo
Овчева, ти си нмай доста силен характер, ако ме погнеш като персонал трейнер на практическ приложения на съветите ти за чистене няма да имам нужда от диети, ни фитнес. Аз не мога да издържам така, доста тичам из дома, МАргото е едно бясничко, не беладжийка, а просто енергично дете, все на криеница да играем, да танцуваме, да  правим това - онова с играчките, Сега голяма игра в индианската и палатка, трябва да стана активно практикуваща йога да издържам вътре нагъната и да викам ку-ку.
Момичета, дайте ми идеи, вие какви подаръци ще купувате на малчовците, какво сте купували на малките щерки например, когато са били на почти две годинки?
Гледам Дирокова мома миланска кухня купила, ама май тя може да изчака, че гледам и на 4-5 годинки ги интересува,   Раето пък разбрах играела активно...Дали да не е малка масичка със столче, че гледам МАргото импровизира тия два минимебела с един кашон, седнала на гърнето си с облегалка newsm78

# 128
Вършейки това упражнение всеки ден,вече не ми отнема повече от 40 минути на ден.

Ей това е. Колкото по_4есто и редовно, толкова по_лесно, бързо и ефикасно.
"Магията" е да не оставяШ къЩата да се разхвърля и замърля. Действия, като например това просто да сложиШ неЩата на мястото им, а не да се зарязват на масата, на дивана, отгоре на някой Шкаф и др., наистина изискват много малко усилия. Просто го правиШ веднага и това е. На мен ми отне над 1 година, докато намеря то4ното място на вси4ко и сложа ясен ред, който да е лесен за спазване. СъЩо тка разкарах вси4ки неЩа, които имам, но не знам заЩо ги имам и не предвиждам да ги използвам в близките 5 години. Разкарах вси4ки неЩа, които си седят някъде просто "за красота", но нито са ми красиви, нито полезни. Stop Такива неЩа само заемат място и после не знаеШ къде да си сложиШ неЩата, които наистина ти трябват. Нямам по4ти никакви "сопрамобили", което свежда бърсането на прах до 5 минути и не ми се налага да отмествам 100 неЩа, които после да връЩам на мястото им. Да не говорим, 4е ако подовете са 4исти, прах не се вдига и няма нужда да се бърШат мебелите. Аз бърШа прах веднъж месе4но само, но ние живеем на място с много 4ист въздух и без улици едва ли не и мисля, 4е в град това правило не е приложимо с такава сила. Peace
За "свуотатаске" използваме най_горното 4екмедже на един Шкаф в хола и така не ми се мотаят визитки, монети, броШурки и други дребосъци Close ... Веднъж месе4но преглеждам натрупаните "съкровиЩа" там и изпразвам 4екмеджето за ново ползване.
Подовете мия 2 пъти седми4но на етажа с хола и кухнята, където сме постоянно и 1 път седми4но на етажа със спалните, където влизаме, само за да спим. Всяко миене ми отнема по 1 4ас, т.е. 3 4аса седми4но. През останалото време поддържам за 15 минути със Суифер и то само, ако преценя, 4е е нужно. Прахосмука4ка не ползвам, понеже не оби4ам и понеже не вярвам, 4е 4исти хубаво. Която и да е. Crazy
Т.е., ако трябва да се израря синтезирано, според мен най_важните и основни то4ки са: 4исти подове + прибрани неЩа. Не е сложно.
Вси4ко това, ако не ходиШ на работа. Simple Smile Ако ходиШ, е съвсем друго.

# 129
  • Italia, Palermo
Ааа, Шуре, хубави са прахосмукачките, аз ползвам Суифър, но той не обира по-едрите бокличета, прахосмикачката " Сучи" добре, особено поставена на по-голяма степен, усещам го по това колко е мръсна после водата в кофата при чистене и колко пъти я сменям

# 130
Миликс, какви едри боклу4ета, бе жена? Е, нали 4истим редовно? Laughing Аз само със Суифер 4истя и вси4ко ми обира. Преди да мия пода, първо минавам със Суифер и 4ак после с кофа+мо4о. Не сменям водата, за да измия един етаж и после изхвърлям прозра4на вода. А ако седнеШ директно да миеШ мръсен под, това е да си разнасяШ и размазваШ мръсотията, понеже водата веднага се цапа, така е. Rolling Eyes
Аз забравих да кажа, 4е нямам килими, ина4е килимите без прахосмука4ка наистина не виждам как Ще се из4истят. Само в баните имаме килим4ета от тези Икейските, гумираните, и тях ги тупам през терасата по стар български оби4ай Laughing , но под терасата ни е дворът, така 4е няма кой да ми се кара. В Милано сигурно биха ме изяли съседките от блока за такова неЩо.

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 18:14 от sciura piccolina

# 131
Икейските килимчета за баня ... ако говорим за едни и същи ( отдолу са гумирани, струваха 8-9 еуро), аз ги имам 3 броя) Както и да е - перат се чудесно на 40-50 градуса. Между пранетата ги чистя с прахосмукачката. bowuu

# 132
  • Italia
В Милано си тупаме килим4етата и покривките на собствения балкон и после с метли4ката и лопатката и хоп в кофата за боклук. Mr. Green

Ха добър ви ве4ер  Grinning
Днеска ме побъркаха в работата  Crazy а аз си правех сметката ( без кръ4маря явно ) да се смотая за 4ас два и да понадпиШа някоя и друга карти4ка ,4е колко съм изостаналаааааа,просто не е истина. ooooh!
4истенето сте захванали пък сега.  Twisted Evil Аз се слагам директно в графата маниаци,ама от по-умерените,ако има такава подграфа. Wink Обожавам да ми е 4исти4ко и подредено,харесва ми на моменти и да джапам боса из къЩи, хаосът ме изнервя ужасно.... За съжаление мъжът ми е хипер разхвърлян ( благодаря ти много,свеки  #2gunfire ), неговото 4истене е като да мине лисица с опаШката си,както казваШе баба ми и докато се накани да направи неЩо минават години След дълга и неравностоина борба се предадох и сега идва веднъж седми4но една девойка да ми помага. През останалото време ако ми остане време минавам и аз по една прахосмука4ка или ако има неЩо друго да се прави на бързо. Но като цяло се примирих  с много неЩа. Безспорен факт е,4е както аз си 4истя и гладя никой друг не може да го направи и колкото и да не ми се Ще си затварям о4ите за някои неЩа.
Без прахосмука4ка не бих могла,от време на време ползвам и аз мокрите салфетки за под. Прах се бърШе поне един път седми4но, прозорци....когато времето е хубаво  Mr. Green
Из4езвам за малко,4е пак работа се отвори.... Следва продължение. Wink

# 133
В Милано си тупаме килим4етата и покривките на собствения балкон и после с метли4ката и лопатката и хоп в кофата за боклук. Mr. Green

Знаех си аз, 4е в Милано е по_сложно, но и по_прили4но. Simple Smile

# 134
  • Italia
Ето ме отново  Wink

Ще 4акам да се вклЮ4и Феиам с пове4е подорбности като директен консуматор на ей тази джаджа,за която полу4авам все положителен фиидбек от доста хора  http://www.irobot.it/prodotti.htm

Общи условия

Активация на акаунт