ПредКоледна Италия 89

• 31 452
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
  • Italia
Ники,заЩо не пробваШ да го водиШ малкия в Лудотека за някой друг 4ас за да изразходва енергия и да си играе с други де4ица. Thinking Виж какво намерих за ваШия град http://www.sicomoro.it/index.php?option=com_content&task=vie … 419&Itemid=85

За цените на робот4етата виж тук http://www.roomba.it/Index.aspx ,но според мен в нета могат да се намерят и за по-малко. Thinking

# 151
Зна4и аз, ако искам да ми мете и да ми мие пода, трябва да си купя Румба за метенето и Скуба за миенето? Скуба мие, но не работи като прахосмука4ка?
Трябва пак да погледна какви бяха цените в Лугано. Върти ми се в главата 700 франка за Скуба, но не съм сигурна. Уж в Швейцария тези неЩа би трябвало да струват по_малко заради ДДС_то.

# 152
  • Italia
Зна4и аз, ако искам да ми мете и да ми мие пода, трябва да си купя Румба за метенето и Скуба за миенето? Скуба мие, но не работи като прахосмука4ка?
Трябва пак да погледна какви бяха цените в Лугано. Върти ми се в главата 700 франка за Скуба, но не съм сигурна. Уж в Швейцария тези неЩа би трябвало да струват по_малко заради ДДС_то.

Шуре,аз си спомням,4е гледах в Белиндзона някоя от Румбите ама не помня коя беШе за 399 франка. При това положение май е била тази дето тук струва 299 еври  newsm78

# 153
В сайтчето пише, че Скуба не замества Румба. Обира по-едрите боклучки и мие.
Аз съм 'за' Скуба. Цената в Еуроникс мисля, че е към 500 евро. Кога ли ще ме огрее..
Както се пее в песента " някога, но не сега"
Омиликсиикс се и аз. Mr. Green

# 154
  • в едно миланско село
мале за 4истене те4е лаф  ooooh!
недолЮбвам ги тези дейности и гледам да си ги спестявам колкото е възможно пове4е.
робот4ето смука4ка е хубаво неЩо за подръжка. в къЩи оба4е сме 3 дългокоси дами и понеже космите ги увива около 4етките (не ги всмуква като прахосмука4ката), после трябва да се махнат оттам  Rolling Eyes
но прах и трохи събира невероятно, пробвала съм го след прахосмука4ка и събира микроскопи4ни праШинки.
трябва да се внимава да няма наоколо кабели и дребни предмети.

та аз съм от обикаляЩите със суифер с кърпа, която поне едрото обира. на Лени предложението го гледах оЩе миналата година, тук действително го няма, май Ще преско4а до Швейцария, искам да го вдигна преди да го купя, заЩото имах неЩо подобно (не помня ариете ли беШе, какво ли), което толкова тежеШе, 4е ми се откъсваШе рамото. изхвърлих.
не го смятам за основно 4истене, а за бързо минаване на малки повърхности_в кухнята или банята.

за скубата Ще из4акам оЩе малко, но имайки предвид, 4е се прибирам ве4ер, смятам я и нея за полезна, ниЩо 4е оставя вода, все докато се прибера Ще изсъхне. (Шуре, да, мисля 4е си трябват и двете, както си про4ела, казват 4е скубата не изсмуква добре. жалко  Confused)

аз използвам и съм доволна от ей таз джаджа
http://www.ariete.net/catalogo_06/catalogo3_it.asp?prod_id=166

моят модел е по_разли4ен оба4е, по_голям и водата е в самата долна 4аст. елиминирах по4ти хим. препарати_от време на време минавам по класи4еския на4ин, колкото да се уверя, 4е 4исти добре  Laughing

прах се опитвам да бърШа веднъж в седмицата, но ако не стане_здраве.
напоследък си давам сметка, 4е или къЩата, или аз и изборът е ясен  Mr. Green

водеЩ принцип ( и друг път цитиран) : тази къЩа е достатъ4но 4иста, за да е здрава и достатъ4но мръсна, за да е Щастлива  Peace Twisted Evil

Шуре, за виното, естествено познавам, имаШе период, в който ми беШе и лЮбимо.
но в последните години предпо4итам ЮжняШки бели вина и от време на време Алто адидже.
хм, допи ми се  Rolling Eyes Mr. Green

много изписах, отказвам да се препро4итам  Embarassed

# 155
Ох, цвиля с глас.
Не по темата за чистенето, а по един правописен шедьовър  " цито на маска"

# 156
  • в едно миланско село
Ох, цвиля с глас.
Не по темата за чистенето, а по един правописен шедьовър  " цито на маска"

к'во, Красива мама ли е това  Shocked
и там ли си слагат маски ве4е?  Joy

# 157
Шуре, да, мисля 4е си трябват и двете, както си про4ела, казват 4е скубата не изсмуква добре. жалко  Confused
Абе те, 4е ми трябват, трябват ми, ама ... Laughing

но в последните години предпо4итам ЮжняШки бели вина и от време на време Алто адидже.
На крастави4ар, краставици... Embarassed
Препоръ4ай някоя марка бяло ЮжняШко тогава. Simple Smile НеЩо, което се намира лесно и в супермеркатите.
А на 4аШите придиряШ ли им? Аз много харесвам 4аШите за вино (4исто естети4ески) и нямам ниЩо против да изу4а тертипите кое вино коя 4аШа си иска, оба4е оЩе не мога да разбера как да разли4авам вината на импортанти, корпози, профумати (измислям си) и не знам какво оЩе.

Лени, има логика. Laughing

# 158
Ани, в последната Каза Вива има точно такива картинки - вид чаша/вид вино
ако искаш ще ти я сканирам страницата.

# 159
Искам да попитам дамите Миланези дали понякога успяват да хванат бисерите на радио Rete Tre и дали знаят кои са Loris Bernasconi (detto Bernascon) & Roberto Bussenghi .... i Frontaliers! Mr. Green

Лени, да, такава информация се намира много. Но проблемът е как да се определи вида на самото вино. Освен за vini giovani, не се сеЩам как да ги разли4авам другите, 4етейки етикета, марката и сорта. Тази информация ми липсва.

ПП. А, да, и по цената ги разли4авам моментално. Освен това да се има предвид под vini importanti? Joy

Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 14:57 от sciura piccolina

# 160
Пак интересни теми....
На Румбата и аз бях хвърлила око, аха да я взема, ама още не може да ме убеди, а и аз исках такава дето и мие, и смуче.
Моята "синьора делле пулицие" тъкмо мие долу къщата - един път седмично за 3 часа. Издържа чисто ден - два, ама нямам време да минавам през седмицата, тъй ме си се трупа за следващия петък - само кухнята си се поддържа всеки ден. Все пак, като не ходим из къщи с обувки, не се цапа много. Ако ми дойдат гости в събота например, след това чистя, че не издържам на мисълта, че трябва да се разхождам на мръсно до другия петък.
Един тъп въпрос за ползващите Суифер - какъв точно ползвате? Никога не съм им обръщала внимание, щото ми се струва скъпо непрекъснато да се купуват кърпи за еднократна употреба, но щом толкова го хвалите, просветлете ме моля.
Миленка се захванала с картички - е аз тази година наистина нямам никакво време за тях, за което всички, на които обикновено пращах, ще ме извинявате

# 161
  • в едно миланско село
Шуре, да, мисля 4е си трябват и двете, както си про4ела, казват 4е скубата не изсмуква добре. жалко  Confused
Абе те, 4е ми трябват, трябват ми, ама ... Laughing

На крастави4ар, краставици... Embarassed
Препоръ4ай някоя марка бяло ЮжняШко тогава. Simple Smile НеЩо, което се намира лесно и в супермеркатите.
А на 4аШите придиряШ ли им? Аз много харесвам 4аШите за вино (4исто естети4ески) и нямам ниЩо против да изу4а тертипите кое вино коя 4аШа си иска, оба4е оЩе не мога да разбера как да разли4авам вината на импортанти, корпози, профумати (измислям си) и не знам какво оЩе.

Лени, има логика. Laughing

ми те са много, Ще допълвам евентуално  Rolling Eyes

предупреждавам, 4е са с по_висок градус от Ест_ест_ест, въпреки 4е докато пиеШ ти се струват леки и ароматни (Щото каза 4е не пиете много в къЩи, де  Laughing). лЮбими са ми : falanghina (препоръ4вам изба Feudi di San Gregorio или кампи флегреи, но не е задължително), Фиано д'Авелино, Греко ди туфо, Донна Фугата, Рапитала' (не помня вси4ки изби, не съм такава маниа4ка, въпреки 4е помня идеално етикетите, които харесвам  Laughing).
не ЮжняШко, но харесвам много Roero Arneis.

Алто адидже няма да ти давам съвети_там разните траминери са ни добре познати  Laughing

харесвам и "барикати", ама са по_особени вина, май по_добре да не съветвам такива

4аШите... ами да държа, но нямам нито време, нито 4ак такава изтън4ена култура по въпроса, нито пък смятам да се превръЩам в роб на стъклени сервизи  Laughing
правя си едно елементарно разграни4ение на 4ервено/бяло/Шампанско. (единствено за много отлежали 4ервени имам специални)

# 162
  • Italia
Деске,много хубаво неЩо са карти4ките,ама май и на мен Ще ми е последен сезон тази година Щото времето до никъде не ми стига. Embarassed
И моята история с 4истенето е като твоята. Каката идва веднъж седми4но за три 4аса,в сряда и къЩата се задържа 4иста то4но до уикенда.Понеделник ве4е е уДжасТ и аз до сряда съм като кон с капаци,гледам да не объЩам внимание на това ,което ме заобикаля,освен ако междувременно не съм намерила време да поза4истя отгоре отгоре ,4е много ме дразни като е мръсно и децата сядат и лягат по земята. Crossing Arms

Ще видим тая Румба дали пък няма да си я взема и аз да ми денси самба из къЩата докато ме няма. Twisted Evil

# 163
  • Italia, Palermo
Аз чистя докато малката спи и редовно ползвам суифера с всякакви амрки кърпички. Деси, има и кучи марки, де вършашт добре същата работа. Дори за по-малко зор при миенето минавам всеки ден, да не се веят разни мъхове и да ме дразнят. После веднъж-дваж според зависи мия през седмицата, до час изчиствам.
Таман четох откъде идело името на винцето Ест ест ест. Ако ви кажа, че тримата със свеки всяка Коледа изпиваме само една трета бутилка вино за бриндизи...ми....смейте се. Изгубих навика да гаврътвам по чашка от време на време.
Ние пък имаме разни спиффери из доам и утре ще лепим джаджи за изолация, май ще викаме джамджията да видим лавандерията и верандата защо са ледени и дрънчат прозорците, не може да е от силния вятър, не е нормално въобще да се движат, ни да пропускат въздух. Бре, направо ем дразни тоя факт, дано открием откъде духа и изолираме вече. Открих, че влиза леден въздух и от дупките, през които минава лентата за вдигане и смъкване на външните щори. Момичета, имали ли сте такива проблеми, специално с тия отвори?

# 164
  • Italia
Миликс,и аз съм забелязала 4е влиза студено от отворите ,където минават лентите за вдигане на рулетните Щори ама кво да се прави. Ина4е като цяло у дома 4ер4еветата са много хубави и къЩата като цяло е добре уплътнена и изолирана та не ни е много клин4.
Въпрос: вие със сухи или с влажни кърпи4ки минавате пода  newsm78
Аз ползвам влажни,на Смак ама не са много евтинки и не са хи4 много в опаковката. Tired

Общи условия

Активация на акаунт