ПредКоледна Италия 89

• 31 450
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
  • в едно миланско село
Миликс,и аз съм забелязала 4е влиза студено от отворите ,където минават лентите за вдигане на рулетните Щори ама кво да се прави. Ина4е като цяло у дома 4ер4еветата са много хубави и къЩата като цяло е добре уплътнена и изолирана та не ни е много клин4.
Въпрос: вие със сухи или с влажни кърпи4ки минавате пода  newsm78
Аз ползвам влажни,на Смак ама не са много евтинки и не са хи4 много в опаковката. Tired

и с двете  Laughing
но пове4е със сухи.

за отворите не съм се загледала много, бая трябва да е голям, за да духа 4ак толкова  newsm78
ама аз сега съм без Щори, та може и да съм позабравила  Laughing

# 166
Аз за моята пръчка купувам сухи кърпи, от китайските магазини или от пазара.
Ако трябва да купувам оригинални... Whistling
При китайците 20 струват 1 еуро.

# 167
предупреждавам, 4е са с по_висок градус от Ест_ест_ест, въпреки 4е докато пиеШ ти се струват леки и ароматни (Щото каза 4е не пиете много в къЩи, де  Laughing). лЮбими са ми : falanghina (препоръ4вам изба Feudi di San Gregorio или кампи флегреи, но не е задължително), Фиано д'Авелино, Греко ди туфо, Донна Фугата, Рапитала' (не помня вси4ки изби, не съм такава маниа4ка, въпреки 4е помня идеално етикетите, които харесвам  Laughing).
не ЮжняШко, но харесвам много Roero Arneis.

Казах, 4е бяло вино не пием 4есто, за другото не съм уто4нявала. Laughing
Преди все купувахме 4ервено вино, но тази зима не знам какво ми става, хи4 не ми върви 4ервеното вино, дори и изпорбвани вина. Преди бялото вино в наШата къЩа вървеШе само като компаньон за някои ястия, но не и за пийване за релакс ве4ер. А сега караме на бяло, което е новост за мен. Симоне е доволен, понеже той винаги е харесвал пове4е бяло, отколкото 4ервено вино.
За 4аШите и аз до там съм го докарала, но с времето може би Ще задълбая оЩе, понеже ми е интересно.
Донна Фугата купуваме понякога, но другите май не ги знам. Има материал. Simple Smile Мерси.

По повод на Фронталиерс, открих в нета това: http://www3.rtsi.ch/latele/node/783 Simple Smile
Май никой не ги познава, а?
Аз съЩо за първи път ги виждам. До сега за мен бяха само гласове от радиото с техните безкрайни надцаквания дали Бернаскони да пусне Бусенги да отиде на работа в Лугано или не, понеже може и да пренася контрабандно оръжие. Laughing Има много ске4ове с диалози от този тип, пускат ги всеки ден по радиото и са ужасно смеШни. Скоро даже издадоха СД.
Приемете този клип и като култуен обмен, понеже така се запознавате с местната ни действителност. Laughing

За Суифера: Аз пробвах и т.нар. "ку4и марки", но не ми допаднаха и се отказах от тях и купувам само марка Суифер. Използвам само сухите кърпи за пода, а за мебелите от дърво използвам кърпи4ки с п4елен мед. За тези последните съм доволна и от марка Смак. Но сухите кърпи на Смак не ми харесват много.

# 168
  • Italia
Аз оба4е неЩо не успявам да си го представя 4истенето със сухите кърпи. newsm78
Хора спя с отворени о4и. Tired Как Ще изкарам до дове4ера,не знам. Трябва да ида да пия едно тройно кафе,4е да се свестя малко. newsm78
Пиколинка,не съм ги 4увала тези зевзеци,но аз не знам и дали го хваЩам това радио.На каква 4естотта е?
Аз слуШам предимно Кис Кис Нетуърк сутрин( и те имат една майтап4ийска програма,казва се Пело е контропело  Joy ) и радио Ломбардия ве4ер. Peace

# 169
Сух суифер и после мокър мо4о. Така. Laughing

Рете Тре аз го хваЩам на FM 106.00 , а в София го слуШах онлайн от техния сайт.

# 170
  • Italia
Сух суифер и после мокър мо4о. Така. Laughing

Рете Тре аз го хваЩам на FM 106.00 , а в София го слуШах онлайн от техния сайт.

Трябва да пробвам.
Аз оба4е пак си оставам фен на добрата стара прахосмука4ка или скопа електрика ( предпо4итам я,4е е по лека,лесна и бърза за употреба ) и после парцал. Peace

# 171
  • Italia, Palermo
Аа ние бяхме това лято в Донан фугата, един сицилиански замък сред нищото и чукарите на стотина километра ан север от ТунисСицилианските вина са много хубави, особено червените. Значи говорим за вината, ама чия? хихих

# 172
Искам инфо от Ники каква прахосмука4ка миеща са си купили и от къде/верига магазини???
Ние тук не намерихме никъде,само в интернет.Примерно тази
http://cgi.ebay.it/ASPIRAPOLVERE-MULTIFUNZIONE-DE-LONGHI-UNICO-I … #ebayphotohosting
По4ти бях готова да нося от България,добре 4е попривършихме парите.Там оба4е има навсякъде и следващия път ако тук не намеря няма да се размине.Другият въпрос е от къде се намира по4истващия препарат.В БГ продават,но тъй като тук няма такива прахосмука4ки,няма да има препарат  newsm78

# 173
Ето ме веднага отговарям Peace
Ето го моето спасение за 4истенето Laughing.Аз ли4но съм много доволна.Не се използват никакви препарати а само вода,така,4е  спестявам и за препарати Party
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=360&nav=mn

# 174
Ей ме на най=накрая и мен набързо  Crazy

Аз направо да се засрамя в някой ъгъл...какви сте експертки само...аз въобщеее гледам да свърша набързо и да не се занимавам  Blush Blush Blush Blush Blush

Благодаря за инфото...всъщност аз нямам вече здравна книжка...имам Карта Санитария валидна до 2012,но другата седмица ще ида до главното дистретто да питам какви права ми дава  newsm78 ,че нещо не ми е ясно....а и аз дефакто коя съм = съпруга не съм, работеща не съм  newsm78 newsm78 newsm78 в качеството си на каква претендирам права....като родител на ит гражданин  newsm78 ох, луда работа..........
Днес минавах покрай Куестурата и влязох да попитам...дефакто на мен като ЕУ гражданин не могат да ми издадат нищо  Rolling Eyes ,но не беше компетентна каката да ми разкаже и за здравните  Crazy

Наоколо съм май  Crazy

Качвам снимки от джиджения магазин за украси;)

# 175
Кала, а ти като ходиш с тессера санитария на чичо доктор той те връща ли?!
за какво е цялата драма, всъщност?
каква здравна книжка???

# 176
Аморе, няма драма....тессера санитария било различно от либретто санитарио,...другата седмица ще разбера точно каква е  Peace

# 177
Ma в ресторант ли ще работиш?

# 178
Кала, ето какво е либретто санитарио:

A chi serve

Hanno bisogno del libretto sanitario: i lavoratori di ristoranti, bar, pizzerie, ecc., coloro che operano in supermercati e negozi alimentari, gli operatori socio-assistenziali, i lavoratori di caseifici, salumifici e mercati ortofrutticoli, gli autotrasportatori di generi alimentari, i tabaccai che vendono dolciumi, chi lavora in ditte alimentari, i dipendenti di ditte di pulizia che lavorano in cucina, i lavoratori di ditte di bevande, i gelatai, i facchini che sono in contatto con alimenti, i farmacisti ed erboristi, i mungitori, barbieri, parrucchieri ed estetisti. Il libretto sanitario viene rilasciato dalle ASL di competenza ed è valido 12 mesi dalla data del rilascio o del rinnovo.
Viene richiesto al momento dell’assunzione per quelle professioni specifiche che comportano la manipolazione di alimenti e bevande.

Quando serve

Il libretto sanitario è necessario per poter svolgere attività lavorativa che comporta la manipolazione di alimenti e bevande e per l'attività di parrucchiere ed estetista.

Come si fa
Per richiedere il libretto sanitario, bisogna presentarsi allo sportello dei Servizi Demografici con una foto tessera ed un documento di identità valido.
Per ottenere un nuovo libretto (cioè quando non ci sono più pagine vuote per la convalida della A.S.L.) bisogna presentarsi allo sportello dei Servizi Demografici con una foto tessera ed il libretto sanitario scaduto.
L’interessato, almeno 24 ore dopo aver richiesto il libretto allo sportello dell’Anagrafe, deve recarsi all’A.S.L. 13 per sottoporsi a visita medica.

Quanto dura

La validità del libretto è di 12 mesi, al termine dei quali bisogna recarsi presso il Servizio di Igiene e Sanità Pubblica in viale Zoppis 6 (ASL 13) per il rinnovo.

Quanto costa

La compilazione del libretto sanitario è gratuita.
All’atto del ritiro presso lo sportello della A.S.L., quale pagamento del ticket per gli esami effettuati, il richiedente dovrà versare la somma di ? 19,37 (alimentaristi) o di ? 11,06 (parrucchieri ed estetisti).

# 179
Не, но нямам здравни права...поне това ми обясниха преди месец след като отидох с изтекло либретто санитарио  Peace това е....казаха ми,че не могат да ми го подновят искат или договр за работа или брак,че мъжа ми плаща за мен  Peace това е....нямало гратис вече  Peace факта,че съм майка на ит гражданин или че имам пермессо ди соджорно НЕ ми осигуряват вече здравни права освен спешност де Peace

Трябва да се информирам добре ...това е...

търся снимка...ей, сега ще покажа

Общи условия

Активация на акаунт