Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 091
  • 416
  •   1
Отговори
# 285
  • София
GALQ79 - а ти коя си, че си позволяваш дя обиждаш хората, които са направили нещо, което за теб е било "непосилно"....?

Аз обиди не съм използвала,4ети внимателно.

чета доста внимателно...използва...не веднъж и не една....
ти нали спираше да пишеш...що продължаваш???

# 286
 Laughing Laughing Laughing Толкова простотии на едно място отдавна не бях чела! Искренно ме забавлявате! Не мога да разбера кво се дъвчете още като нито едните няма да убедят другите в обратното!

[Спането с родител е вредно, ако той е пушач  Peace
[/quote]
Няма проблем тъй като и двамата с мъжото сме върли пушачи, довечера ще изкарам беба да спи на терасата да не й пречим!

Галя79 съгласна съм с написаното от теб, ма стига си трови нервите, те няма да се откажат! Макар че като гледам взеха да се уморяват да повтарят едно и също щом за правописа ти се хванаха вече! Wink

# 287
GALQ79 - а ти коя си, че си позволяваш дя обиждаш хората, които са направили нещо, което за теб е било "непосилно"....?

Пак про4ети.
Пи6а за6тото ме кефи 4е се пали6.  Laughing
И за6тото пак не ме убеди да не пу6а.Зна4и си ми безполезна. Peace

# 288
  • София

Пак про4ети.
Пи6а за6тото ме кефи 4е се пали6.  Laughing
И за6тото пак не ме убеди да не пу6а.Зна4и си ми безполезна. Peace
изобщо не се паля, мога да чета и 1000 пъти постовете ти....те са си еднакво гадни като тон, изказ и на места пълни с обиди.....
Изобщо не ми е за цел теб да обеждавам да не пушиш.....
Както и когото и да било друг....
Уважавам пушещите майки, които казват - да знам, че е е вредно, но не мога да спра да пуша, съзнавам, че това е лично мой дефект и порок и съжалявам, че си тровя детето...ако можех не бих, с второто ще направя всичко възможно да не пуша...ако можех да върна времето бих променила това и т.н и т.н...... има такива - да правят го, да съзнават го, да признават си и не се чувстнват добре....

Но да седиш да ми разправяш как като е с мярка няма нищо лошо в това и няма защо да се опрекват хората правещи го, защото не крие никакъв риск реално и по-добре така, от колкото да се измъчват, че им се пуши и че не заслужават упрек защото било трудно........смешно и жалко е.

Пък ти ако щеш по 3 кутии на ден си пуши...ако искаш почерпи и детето си с цигарка две и чашка вино....проблема си е лично твой и на семейството ти.

# 289

[/quote]
Уважавам пушещите майки, които казват - да знам, че е е вредно, но не мога да спра да пуша, съзнавам, че това е лично мой дефект и порок и съжалявам, че си тровя детето...ако можех не бих, с второто ще направя всичко възможно да не пуша...ако можех да върна времето бих променила това и т.н и т.н...... има такива - да правят го, да съзнават го, да признават си и не се чувстнват добре....

[/quote]
Съ6тите тези майки ги нари4ахте егоисти и немислещи.Озна4ава ли 4е запо4вате да променяте мнението си ве4е?

# 290
  • София - Рим и обратно

Съ6тите тези майки ги нари4ахте егоисти и немислещи.Озна4ава ли 4е запо4вате да променяте мнението си ве4е?

Ти не се слагай в тая група Mr. Green
Определено не си от мислещите пушещи майки.

# 291

Ти не се слагай в тая група Mr. Green
Определено не си от мислещите пушещи майки.
Ето то4но за това стана спор.Заради такива изказвания.Ти ли си по мисле6та от мен? hahaha
6том иска6 да си избие6 комплексите давай.По-умна си,по-добра си,по-хубава си......и т.н.Сега спокойно ли ти е?  bouquet

# 292
  • София

не удобрявам пушенето им, но ги уважавам....
мнението ми съвсем не е променено....
така по-ясно ли ти е?

# 293

така по-ясно ли ти е?

Ами да си стиснем ръцете за6тото ве4е сме на едно мнение.Толерантност и уважение това ми бе6е мисълта от самото на4ало.А 4е е вредно не съм спорила.

# 294
  • София

така по-ясно ли ти е?

Ами да си стиснем ръцете за6тото ве4е сме на едно мнение.Толерантност и уважение това ми бе6е мисълта от самото на4ало.А 4е е вредно не съм спорила.
не точно, но карай....
уважавам силата на хората да си признаят грешките....
не толерирам решението им, не разбирам и неприемам пушенето им, не ги оправдавам, колкото и да им е трудно или каквото и да било, не го приемам за нормален избор, за мен си остава висша форма на егоизъм и т.н.......

никога никой не съм нарекла лоша майка или такава не обичаща и негрижеща се адекватно за детето си защото е пушачка.....ако смяташ противното - моля за цитат......

егоизма е нещо отделно....всеки човек е много или малко такъв.......жалко че някои не могат да го преодолеят дори заради бебето си.....още по- ми е жал, че същите тези хора които не могат да се отказват от цигарите си за 9 месеца(не всички ест но голяма част съдейки по този форум) после ще лишават детето си от какво ли не...щото не било полезно.....но да...внаги е по-лесно да лишиш някой друг, а не себе си......

И се съмнявам, че точно с теб някога ще сме на едно мнение...просто от мненията ти в темата мисля, че сме безкрайно различни като характер, душевност и ценностна система.....
Нищо лошо - хора всякакви....

# 295
Не искам да кажа 4е е хубаво бремена да пу6и,да пие,да се друса и т.н.
Но от толерантност има нужда всеки а не от упреци.Кой както е могъл и според принципите си и разбиранията така се е справял и така е правил.
Давайте съвети а не хвърляйте камъни!!!Да го хвърли само този който е безгрешен!

Аз се върнах и прочетох отново всички постове на Галя и те преди да почнете да се заяждате са в цитирания по-горе дух, който според мен няма нищо общо със заяждане! Аз както написах и в една друга тема вече все по-рядко влизам да чета тука, изчерпвам четенето с темите смешно ли е раждането и изцепки на мъжете, и подобните в тоя дух! Одавна разбрах, че идеята на форума май не е всеки да може да изкаже мнението си, а ако не мислиш като мен си лоша майка, тъпачка, и т.н. Това не е форум Морал и Правопис!  Как така всички сте такива големи светици незнам, с конкурс са ви избирали явно! Но някой беше написал по-горе три са темите по-който ще се спори винаги и е прав! Имаше тема кой в какво стерилизира на бебоците си, всеки беше отговорил точно, ясно и не видях някой който да се опитва да убеди друг, че видиш ли мойта марка е по-хубава от твойта! Така трябва да е и в тази тема въпроса е конкретен, отговаряш и не спориш защо другия не мисли като теб и всичко ще е ок! Някой сигурно ще каже да ама вие като напишете, че сте пушили докъто сте били бременни и имате здрави деца значи подтиквате пушача да продължи и да пуши. Да, ама не! Всеки човек има глава на раменете си, има ли нещо в нея това е друг въпрос, но той самичък ще вземе решенията касаещи него и неговото дете, кой сме ние, че да раздаваме правосъдие?

# 296
Еvoto, това никога няма да стане...  Crossing Arms

# 297
Но от толерантност има нужда всеки а не от упреци.Кой както е могъл и според принципите си и разбиранията така се е справял и така е правил.
Давайте съвети а не хвърляйте камъни!!!Да го хвърли само този който е безгрешен!

Аз се върнах и прочетох отново всички постове на Галя и те преди да почнете да се заяждате са в цитирания по-горе дух, който според мен няма нищо общо със заяждане! Аз както написах и в една друга тема вече все по-рядко влизам да чета тука, изчерпвам четенето с темите смешно ли е раждането и изцепки на мъжете, и подобните в тоя дух! Одавна разбрах, че идеята на форума май не е всеки да може да изкаже мнението си, а ако не мислиш като мен си лоша майка, тъпачка, и т.н. Това не е форум Морал и Правопис!  Как така всички сте такива големи светици незнам, с конкурс са ви избирали явно! Но някой беше написал по-горе три са темите по-който ще се спори винаги и е прав! Имаше тема кой в какво стерилизира на бебоците си, всеки беше отговорил точно, ясно и не видях някой който да се опитва да убеди друг, че видиш ли мойта марка е по-хубава от твойта! Така трябва да е и в тази тема въпроса е конкретен, отговаряш и не спориш защо другия не мисли като теб и всичко ще е ок! Някой сигурно ще каже да ама вие като напишете, че сте пушили докъто сте били бременни и имате здрави деца значи подтиквате пушача да продължи и да пуши. Да, ама не! Всеки човек има глава на раменете си, има ли нещо в нея това е друг въпрос, но той самичък ще вземе решенията касаещи него и неговото дете, кой сме ние, че да раздаваме правосъдие?
До преди 5 мин мислех пове4е да не влизам във форумите за6тото няма разумни хора.Ве4е съм спокойна 4е има.Благодаря ти!Бях запо4нала да се от4айвам 4е реалистите са свършили.Фен съм ти! Heart Eyes

# 298

Подкрепям мнението ти и аз стигнах до извода скоро след регистрацията си.Ако изкажеш мнение се почва един безмислен спор с някой на друго такова ,а ако решиш да попиташ за съвет след спора ,който ще предизвикаш ще се объркаш повече.Само да уточня ,че потребителката ,която защитаваш беше нападащата преди няколко дни в друга тема!

# 299
  • В заешката дупка
Отказването от цигарите е въпрос на мотивация. Колкото повече си мотивиран, толкова по-голяма е вероятността да ги откажеш. Отговорността за здравето и живота на едно дете е достатъчна мотивация за доста жени. Когато обаче почнеш да мислиш в посока "с 5 цигари не му вредя чак толкова много", "има много други неща, с които се трови плода, една отрова повече не е чак толкова голяма работа", "дори и да не пуша, пак нещо може да се обърка - Божа работа" и все в тоя дух, това отслабва мотивацията, оттам и вероятността да откажеш цигарите.

Бивша страстна пушачка съм, горях по 1-2 кутии на ден. Отказването от цигарите няма нищо общо с бременностите и децата ми, отказах ги година преди да забременея. Мотивацията ми беше съвсем друга, но достатъчно силна. Дълго време продължавах да пуша цигари, въпреки че физически те ми действаха ужасно. Имах периоди, в които се чувствах задръстена от тях, вкусът на храната се променяше, не ядях нищо, болеше ме глава, чувствах се ужасно и след 1-2 дневни паузи, в които що-годе физическият ми комфорт се възстановяваше, почвах с нови сили и така до следващата криза и кръгът се затваряше. Въпреки, че знаех, че цигарите физически не ми се отразяват добре, че пречат на нормалното ми функциониране когато съм в кризисните периоди, продължавах да пуша. До един момент, в който си казах КРАЙ! Няма да позволя този отвратителен навик да контролира живота ми. Няма да продължавам да бъда психически зависима.  Кой е по-силен - аз или тъпите цигари? Тези размисли се въртяха в главата ми след едно шумно парти, на което изпуших за една вечер 2 кутии цигари, достатъчно за да се чувствам на другия ден като парцал. Това преди почти 5 години. Оттогава не съм палила цигара. Беше ми трудно да ги откажа, да.

Общи условия

Активация на акаунт