Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 051
  • 416
  •   1
Отговори
# 330
Според мен авторката е бременна и прави тези неща.Обаче знае,че ще я разкъсаме тука на малки парченца затова авизира друг човек smile3521 smile3534
Е, много хубаво, ако наистина е така....
Няма що...
Не й прави чест, ако се окажете прави...
  Crossing Arms

# 331
Темата се е изчерпала.Щом вече започнахте безпричинно да обвинявате авторката  ooooh!То чоовек да не посмее да поиска съвет.На вас не ви прави чест без да познавате дадения човек да го съдите.

# 332
Стига бе още ли разтягаке локуми?23 страници само спорове.

# 333
По добре е снаха ти да потърси помощ.
Имам иглотерапевт, който може да и помогне, ако искаш телефон, пиши на ЛС.
Това, че плацентата толкова пази, въобще не трябва да те успокоява- как тогава като пиеш кафе, бебето побеснява? (поне при мен)

# 334
  • в Надежда-та
Аз лично ги отказах, когато разбрах, че съм бременна Naughty
Имам приятелка, която пуши през цялата си бременност, преноси и детето тежеше над 4кг, живо и здраво бебе. Всичко е индивидуално.

# 335
Пуших през цялата бременност - 1/2 цигари на ден. Родих 9 дена преди термина - 51 см, 3 700 кг.... Здраво бебе, изглеждаше като бебе на 3 месеца...красиво, оформено, досега АБ не е пил, пу пу не се е разболявал тежко /един два пъти е имал хрема/ . Сега е на годинка и половина, здраво, жизнено, много умно дете. Носи дрешки за 2/3 годинки. Това не ме оправдава! Naughty Виновна съм за егоизма си, гадно ми е, но не мога да върна времето назад. При следваща бременност ще спра цигарите. Ако не го направя - ще ви помоля да ме линчувате! 

# 336
Пуших през цялата бременност - 1/2 цигари на ден. Родих 9 дена преди термина - 51 см, 3 700 кг.... Здраво бебе, изглеждаше като бебе на 3 месеца...красиво, оформено, досега АБ не е пил, пу пу не се е разболявал тежко /един два пъти е имал хрема/ . Сега е на годинка и половина, здраво, жизнено, много умно дете. Носи дрешки за 2/3 годинки. Това не ме оправдава! Naughty Виновна съм за егоизма си, гадно ми е, но не мога да върна времето назад. При следваща бременност ще спра цигарите. Ако не го направя - ще ви помоля да ме линчувате! 

Ами браво, ето един пушач, който не бяга гузен и не се защитава като атакува другите, наричайки ги моралистки и какви ли още не. Тук не става въпрос за морал, не става въпрос за правопис, каквото и да се пише, фактите са си факти, а именно - цигарите вредят на плода и на майката. Ако въпреки това сте решили да пушите, пушете си никой не ви спира, но не парадирайте колко безвредно е това, защото никой няма да ви повярва, дано поне вие си вярвате.  Peace

# 337
Въпросът ми е следния: Кога родихте вашите бебета и колко тежаха?Това е въпрос към мамите,които са пушили през бременността си,дори и по-малко цигари,въобще по колко пушихте,в кой месец родихте и колко тежаха бебета ви?

И аз не успях да спра цигарите Confused Намалих ги до 2-3 на ден,но все пак пушех.Дъщеря си родих точно седмица след термина,след като лекарите прецениха,че е време да се появи на бял свят и предизвикаха раждането.Роди се 3.5кг и 49см.

# 338
Пушех и през двете си бременности - с първото по 3-4 цигари на ден, с второто - по 6-7. работата ми е адски изнервяща, работя за един от мобилните оператори. С първото ми спря млякото на 20-я ден, роди се 6 дни преди термин-3100 49см. Второто се роди 23 дни преди термин, пукнах мехур при напрягане - 2600 и 48 см!!! Лекарката даже каза, че е очаквала към 2 кг да е.
Имам страшно много мляко и паля след кърмене. И дете ми деца бяха спокойни и весели бебета , БЕЗ КОЛИКИ, каката в момента е с глава над връстниците си, мога да пратя снимка на невярващите, бебока качва по над кило на месец - само на кърма,никакви сокове още Stop Не се гримирам, не се лакирам, въобще освен цигарите, избягвам всички останали химии.

Да, пуша! Но знам, че децата и мъжът ми са най-щастливите и добре гледани и обичани хора на света!

# 339
Момичета, това, че ние сме изкарали късмет и сме родили здрави дечица, не значи, че пушенето не вреди и не застрашава живота на още неродените душици! Naughty Никога не бих си позволила да кажа на някой : "О, ама спокойно! Пуши си колкото искаш. Аз пуших и детето ми е ОК, значи и твоето ще е така..." Peace

# 340
Ехооооооо,момичетааааа  wavey
Големи разисквания сте дръпнали по отношение на роднинските връзки  Crazy
Първо:зълва означава-сестра на мъжа ми.
Второ: не живеем заедно с нея ( тя е при свекърва ми)
Трето:нищо не ми се струва преувеличено.Пуши си по една кутия на ден и пие по един пакет кафе.

Но както и да е.След няколко дена влиза в 7-мия месец и всичко е наред до този момент.Дано някой да я пази и да не се случи нищо лошо  Praynig

И какви са тези измишльотини,че аз съм пушела и съм се прикривала зад друго име  ooooh! Аз през живота си не съм палила цигари,именно затова съм такъв върл враг на тютюнопушенето.Знам,че не е необходимо и не носи нищичко.Само хвърлени пари на вятъра и куп проблеми и болести,пък какво остава за понятието "бременна пушачка"  Sick
  КАкто и да е.Аз в един предишен пост бях написала,че пушенето е психологичен проблем явно,след като жените го правят въпреки,че знаят ,че е вредно.Или са с болна психика или егоизмът е над всичко  Crazy

# 341
....Или са с болна психика или егоизмът е над всичко  Crazy
Или пък най - вероятното - просто ти не си по - компетентна от N брой лекари, които са доказали, че тютюнопушенето е вид наркомания - т.е. има психологическа нотка в цялата история...
Което в никакъв случай не означава, че тези, които пушат са с болна психика...

# 342
Стига бе още ли разтягаке локуми?23 страници само спорове.
...да,и аз мисля така...На леля му зълва му дали наистина пушела,та авторката нямала чест...Какво ли не!

# 343
  • София
....Или са с болна психика или егоизмът е над всичко  Crazy
Или пък най - вероятното - просто ти не си по - компетентна от N брой лекари, които са доказали, че тютюнопушенето е вид наркомания - т.е. има психологическа нотка в цялата история...
Което в никакъв случай не означава, че тези, които пушат са с болна психика...

Джуличка е напълно права. Peace

# 344
  • Варна
О, така ли? А наркоманията не би ли следвало да се лекува? След като е доказано, че е вредна и особено като вредиш на бебето си???  Да ми се оправдавате, че не можете да спрете цигарите, щото са наркотик, и това оправдание да ви е достатъчно да продължавате да пафкате на бебето си... е верно трябва да сте с болна психика ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт