Деца с увреден слух - 6

• 44 096
  • 481
  •   1
Отговори
# 315
И аз ги гледах. много поздравления за грижовния татко.

Wache, то укори винаги ще има предполагам. Всичко е Божа работа. Аз имах много проблемна бременост и с истоях вкъщи през цялото време. Но то като ти е писано нещо да ти се случи....
Безсмислено е да се търсят виновни. Ама как да обясняваш на хората.....

# 316
Не съм гледала "Часът на мама". За какво беше?

# 317
Беше за изплащането на майчинството и за новите промени на закона. За правото на бащите да ползват отпуск за гледане на дете

# 318
Здравейте, момичета!
Не съм влизала във форума отдавна! Виждам че много съм изпуснала!
Първо да честитя на рождениците!
Диана, да си жива и здрава!   Пожелавам ти оттук-насетне само радости! bouquet
Силве, да ти е жива и здрава Мая! Мноооооооооого да бърбори!   bouquet /защо не идвате на детска?/
Предаването беше на тема - може ли бащите да се грижат за децата така добре както майките. Йордан наистина е много гиржовен. Винаги ми е помагал във всичко. Даже Мая като беше новородено, той промиваше със спирт пъпа и стягаше кончето, за да изсъхне по-бързо. Винаги заедно сме я къпали. Винаги е можел да сменя памперси... Хайде стига реклама! Ама се справя с детето страхотно!
И аз да си кажа мнението за процесора! Не го крием! Използвам случая да образовам хората. Ако не мен ми се наложи да имам процесор, дори ще парадирам. Ще си го слажа в/у косата, окичен със всевъзможни бляскави и цветни лепенки! В същото време се дразня че косата не го покрива, че прическата на Мая е асиметрична, че косата й расте бааааавно...
Всички знаят, в работата, приятелите ни, майките с които се събираме..., обяснявам дори на децата, които ме питат...
До сега не съм срещала неразбиране.

# 319
Зравейте мами! Честит празник на Диана и Мая ! Желая ви много  здраве, щастие и много хубави моменти !
След операцията на Еми  криехме апарата , но един ден както се разхождахме гледам хората все ни заглеждат.....,а то Еми си сложил върху шапката телебубината и така си ходи(държеше си шапката да не му изпадне)....... Сега невиждам смисъла да крием.Много често , когато влезем в магазин и го заговарят съм чувала:"Той слуша музика и затова не отговаря".Според мен ,колкото повече си мълчиш за даден проблем и се задълбаваш , толкова повече ти вреди.Когато разговаряш по проблема ,тогава виждаш ,че не си сам.

# 320
Честито на патеричка на всички с поводи ,живи и здрави   bouquet  bouquet  bouquet
Предаването и аз съм го изпуснала  newsm78

# 321
Здравейте , да се отчета ние бяхме в София напредваме бявно но славно има напредък ,чува доста добре и имаме вече доста думички ( не толкова ясни ).
Велина много тъжно е това което сте преживели ,дано от сега нататък всичко отиде на добро. Незнаех ,че е било толкова лошо , защо бе душо не ни сподели ,ако не от тука от скайпа така като се затвориш в себе си и изпаднеш в депресия на никого няма да помогнеш  ,стегни се трябва да сме силни ,знам  че е тежко и е трудно на никого не му е лесно, но много работа ни чака , за да интегрираме децата трябва да сме на крак. Споделената болка е наполовина болка.
Момичета исках да се обадя като съм дошла  и да се видим ,но не ми остана време  то и времето беше хладничко. Искате ли при следващото ми идване ,да си спретнем една срещичка пак, всички желаещи са добре дошли , много ми става приятно като се видим и поговорим .
Искам да дам един съвет на всички новодошли и които са се навили за операция (кохлеарен имплант) моля ви не бързайте , ако има шанс детето да чува с слухови апарати чакайте малко. Не знам но май аз се уплаших малко , защото виждам че реимплантациите не са нещо което може да се пренебрегне , да не дава господ и на никого децата да не преживяват това повторно . И се радвайте че напредват децата макар и бавно да е това , те са добре и рано или късно ще поговорят .
А за съня и аз да се отчета , като чета какво сте писали значи тези събуждания , безсъни нощи са присъщи на нашите деца  и ние имаме същите проблеми, почти всяка нощ се събужда и обикаляме из стаите или се плаши от нещо и реве за приспиването го приспивам лесно .
Честит рожден ден Галя макар и малко късничко , желая ти всичко най- хибаво и много щастливи моменти със семейството. newsm59 newsm38
silvana.m - радвам че се престраши да пишеш, радвам се и за малката Мая , когато се видяхме и тя не реагираше ми стана тъжно ,но сега се радвам за нея и за всички дечица.
valito_79 преди година видях едно момченце , което ако не се лъжа беше опериран ,като питах какво му казаха , че е нямало слухов проход и са направили , но по добре се консултирай с някой доктор.
А за криенето на импланта , не го крия то си му е къса косичката и се вижда но дори да е така не бих го крила , но разбирам Rafi но трябва да приемеш факта ,че никога няма да бъде като останалите колкото и добре да говорят и да се образоват без апаратите са нечуващи , наистина когато погледнат детето като ,че ли е извънземно ти става криво ,то може би този проблем го имаме повече в провинцията и на всеки трябва да обесняваш за какво това нещо на главата му , а за съжалението с което го гледат какво да кажа , опитвам се да свикна но понякога ми се иска да креща , има даже хора които ме упрекват , че от малък съм сложил очила като им кажа , че доктора ги е изписал млъкват....
Margi_vr леко оздравяване , аман от тези болести .
А FEN а разказа ти за опита на кражба направо ме озадъчи на човек да го е страх да се движи сама с детето , аксесоар за 9 хилядарки ......офф , наистина живеем в объркан свят.
Velina81 - бързо оздравяване , тези болести стават все по упорите , казаха че се очаква някакъв упорит грип придружен с плевмония , трябва да ги пазим но как.
Браво на всички които се занимават със сайта голямо браво и на Яна добре че те имаме, ако може да помогнем с нещо казвайте.

Честит рожден ден на Дианка много щастие и успехи във всичко. nbirthday Gift  cook
А silvana.m и ние си бърборим даже се караме , а баща му е -атко
 Да ви е честит и на вас рождения ден  newsm59  bigdance2,
 Ха така малко се разведрете момичета стига сме се отчайвали , аз пък като че ли съм по добре та се опитвам другите да разведря ,но ми олекна малко като чух първите думи на малкия ,впрочем май и аз остарявам косата ми започнала да побелява Confused .
АА бебонина защо не ни предупреди че ще ви показват , щях да го гледам а за това за бащите новия закон ли според който до гледа детето до три годишна възраст получава пари и ние се интресуваме нашия татко сега не работи и казаха , че може би ще вземе нещо. Пак дълго стана но няма как ,иша рядко и заради това става дълго.

# 322
Здравейте, момичета! Честито и от мен( на патерички ) на всички рожденици! Много, много здраве и само хубави неща да ви се случват занапред!
Аз също не съм гледала предаването, но който го е пропуснал може да го открие на този линк http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi във ВИДЕОАРХИВ. Иринка, много сте сладки с Мая и с Данчо сте едно страхотно семейство! Повечето майки не могат да се похвалят с такава подкрепа от страна на татковците.
qyulcem, двамата с Реджи ви видях в началото на ноември в ИСУЛ, когато бяхме при доц. Спиридонова, но вие едва ли ни помните.
Вероятна сте били там за настройки!

P.S. Бори онзи ден също имаше половин рожден ден - 6 месеца!

# 323
Честит св.Валентин на всички майки.Пожелавам ви на всички да сте винаги обичани  и обичащи съпруги,майки и дъщери. newsm51

# 324
  • Плевен/София
     Момичета, на 17 Рожден Ден има Елинка, на Терина. Това детенце ми е влязло много под кожата...Ако е била здравичка,  точно на РД трябва да са на поредните настройки в Австрия. Дано всичко е наред и скоро дойдат думичките! Прегръщам ги и двете  Hug!

# 325
  • София
Първо ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕЛИНКА newsm59  bigdance2 Много, много здраве и късмет.
Момичета имаме си  newsm50. Сутринта минах през яслата на Орехова гора и разбрах, че искат да ги преместят от помещенията, които ползват от години, защото те се използвали само сутрин за рехабилитация. Вместо това там можело да се настани цяла нова група. Предлагат им да ги преместят във физкултурния салон, който има следните недостатъци - не достатъчно осветен - прозорците са много високо, няма санитарен възел, няма вода.
Говорих с Ирина (майката на Мая) и решихме че трябва да се обединим и да се опитаме да им помогнем, или по-скоро да помогнем на децата си - на тези които в момента са там, на тези след нас. Да направим възражение до тяхната община, до столична община. Все си мисля, че можем поне да опитаме да променим нещата. В момента съм малко афектирана и може и да не се изразявам много ясно, но давайте идеи как да спрем поредния поне според мен израз на дискриминация спрямо децата ни

# 326
  • Плевен/София
           Да допълня Дианка: в стаята можело да се сформира нова ясленска група от около 20 деца, а нашите, понеже са по-малко, щяли да бъдат преместени в залата за куклен театър (физкултурния салон). Ние днес ходихме да я видим. Първо, до нея няма пряк достъп, а трябва да минеш през няколко други помещения. Наблизо няма вода и санитарен възел, а в случай на нужда, всяко дете можело да бъде водено до тоалетната на групата, в която е записано. Дори няма гардеробчета, ако щете. Най-лошото е, че залата е малка, няма пряка слънчева светлина, а всички знаем колко важна е за нашите деца светлината, поне в периода, когато се учат да следят по устните. Няма достатъчно място да се разположат помощните материали. Освен това, този Център е единственото място в София, където и родители, и студенти, могат да получат квалифицирани съвети и практически указания, как да работят с децата. Идват и хора извън София, които искат да гледат отстрани как се провеждат упражненията с децата - нещо, което в този салон няма как да стане.
           Ще бъдем благодарни на всички, които помогнат със съвети.

# 327
Сега нямам време, но само да кажа - моля ви, нека само няма индивидуални акции! Да правим всичко заедно и да се информираме кой какво е направил, за да не се дублират в някоя посока усилията, а в друга да не се работи изобщо. Излизам сега, ще пиша по-късно отново.

# 328
  • София
Ieppe, точно с тази идея започнах дискусия тук. Ако не се обединим нищо няма да стане.
Гале, аз понеже не съм виждала въпросния салон, кажи дали отговаря на изискванията посочени в тази наредба:
МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

НАРЕДБА № 3
от 5 февруари 2007 г. за здравните изисквания към детските градини
Обн. ДВ. бр.15 от 16 Февруари 2007г.
Раздел II.
Здравни изисквания към сградите и помещенията
Чл. 10. (1) В детската градина се изграждат следните помещения:
1. спалня и занималня с площ по 100 m за целодневна и нощуваща група и по 50 m2 за полудневна група, при осигуряване на минимум 4 m2 площ на едно дете;
2. гардероб, санитарен възел, състоящ се от тоалетна и умивалня, с площ не по-малка от 40 - 50 m за целодневна и нощуваща група и 20 - 25 m2 за полудневна група;
Чл. 12. Прозорците на занималните и спалните се проектират така, че:
1. в занималните и спалните да са на височина 0,6 m от пода и на минимално разстояние от тавана с възможност за поставяне на слънцезащитни устройства;
2. най-малко 50% от площта на всеки прозорец да е отваряема.

Раздел IV.
Здравни изисквания към факторите на средата
Чл. 24. (1) Съотношението между остъклената част на прозорците към площта на пода трябва да е 1:4 за занималните и спалните и 1:3 за тоалетните и коридорите.

# 329
  • Плевен/София
    Да, точно тази Наредба, публикувана в бр. 130 на ДВ, (мисля), беше донесла Иринка днес. Тя, предполагам, ще се включи по-късно, за да каже мнението си от професионална гледна точка, но дори и бегъл поглед на залата те убеждава, че идеята за това помещение е съвсем, съвсем друга.

Общи условия

Активация на акаунт