Деца с увреден слух - 6

• 44 671
  • 481
  •   1
Отговори
# 75
# 76
Малко съм чула- недочула, но..в събота има мероприятие организирано от АРДУС. Детски куклен театър, с участници имплантирани деца. 16ч в кафе теаръра на НДК. Но не съм 100% сигурна, който знае да сподели.

# 77
http://www.ardusbg.com/page2a.html - Ето информацията от сайта на АРДУС.

# 78

Ама колко са подробни от АРДУС  - ще се проведе семинар, а след това коледно тържество за 10 лв, айде чао.  Rolling Eyes

# 79
  Честито и от нас на патерици newsm59 newsm38 Gift. Много да радва, всички със своите постижения. Впрочем взех си епикризата от ВМА забравих да ви го кажа . Секретарката взе подписи от лекарите и ми го даде детето беше много изморено доб ре че не се забавихме , бяхме при Славина и малкия с интерес я слушаше . А иначе общо взето по малко напредваме , повтаря някои думички , макар и бебешки ,повече гласните подражават но пак е нещо .

# 80
  • в края на града

Ама колко са подробни от АРДУС  - ще се проведе семинар, а след това коледно тържество за 10 лв, айде чао.  Rolling Eyes

Знаех само това, което Боби е написала, информацията за представлението, от 16ч, вход свободен...
20-ти е работен ден, ние няма да ходим...

# 81
Здравейте! Вече сме си вкъщи. Бързам да пиша докато Мая спи. Много сме доволни, направиха на Мая аудиограма, има нова програма с 4 нива на звука и се надяваме до следващото ни отиване във Виена, януари,  Мая да чува от 40дБ нагоре-това е според специалистите. Това ще е много голям прогрес! Определено има значение лекарите да са свикнали да работят с деца. Тук във ВМА не успяхме да направим аудиограма, а там бяха възхитени, че Мая вече е научена  да показва дали чува! Всичко опира до вещина и бързина на работа с децата! Аудиограмата разбира се не е много точно винаги съществува съмнение, но я направиха за 5-7 мин., за да не загуби интерес детето. Влиза се, сяда се, апаратурата е включена, не се чака, подават се сигнали( до 3 пъти кратки и ясни) ако не реагира, следващ и така. Всички разговори, обяснения са след важната работа. В крайна сметка намалиха нивото на ниските честоти и увеличиха средните и високите. По мои сметки по 8 дена на програма и ще дойде време за следващи настройки. Това е от нас. Утре заминаваме за Копривщица, така че имам време само да разопаковам този багаж и да подредя другия.

# 82
  • Плевен/София
          Гледахте ли "Календар" по Нова? От "Българската Коледа" ще се отделят пари за купуване на техника на ранна диагностика на слухозагубата! Става въпрос за клиника "УНГ" в ИСУЛ.

# 83
Аз го гледах.

# 84
          Гледахте ли "Календар" по Нова? От "Българската Коледа" ще се отделят пари за купуване на техника на ранна диагностика на слухозагубата! Става въпрос за клиника "УНГ" в ИСУЛ.

Да, но бебета не се раждат в ИСУЛ! Не разбирам идеята. В ИСУЛ ще се водят бебета, за които родителите имат съмнения. А кой родител има съмнения, че бебе на 4 месеца не чува?!

# 85
Zdraweite!
Po powod rannoto diagnosticirane...Kato bqhme na nastroika onzi den v otdelenieto vav viena ima6e pone 20 bebeta na po mesec, koito spored men bqha to4no zatowa tam. Moje bi taka kato e w ISUL 6te spestqt sredtswa, za6toto ina4e trqbwa da kupuwat za wsqko rodilno otdelenie. Danostane praktika , kakto hodeneto pri ortoped parwiqt mesec
Izw, se za latinicata. posle 6te pi6a powe4e

# 86
Не съм гледала репортажа, но едва ли става въпрос за тези апарати, които би трябвало да се използват за неонаталния скрининг в родилните домове. Предполагам, че става въпрос за различна техника. Всеки, минал през ИСУЛ, знае как изглежда техниката, с която правят BERA. И всичко останало... 
Колкото до това, което terina е видяла в Австрия - вероятно това са препратени от родилните домове деца за доуточняване на проблема. Както знаете, отоакустичните емисии, които всъщност са неонаталният скрининг, само насочват специалистите към евентуален проблем. По-нататък изследванията се правят в специализираните клиники.
Сигурна съм, че апаратурата, която е необходима за това първо изследване на слуха е по джоба на всяка АГ болница. Просто не им е приоритет. Tired Боби, би ли споделила с нас приблизителна цена на тези аудиометри?

Последна редакция: пт, 19 дек 2008, 12:36 от Ieppe

# 87
bebonina, не знаех, че сте ходили до Австрия. Добре дошли!:)
Ще чакаме още добри новини!

# 88
  • Плевен/София
             Момичета, колкото повече минава времето, толкова повече започвам да се съмнявам да не съм ви подвела. Като пряко засегната слушах толкова силно, че накрая почти нищо не запомних. Дори не помня какво каза доц. Попова ooooh!! Ако бях страничен слушател, щях да запомня дума по дума всичко...Даже не съм сигурна дали точно такава техника ще  купят с тия пари. Моля майката на Коко и Марти 04 да каже  Embarassed Embarassed Embarassed

# 89
Ами аз да си призная неможах да чуя много имахме гости в това време пък и марти като видя докторките като се развика чичо котко вместо чичо доктор  викахме му да замълчи че да ЧУЕМ АМА НАЛИ ПОЗНА ДОКТОР Върбанова и доцент Попова и само разбрах че от българската коледа но не разбрах каква точно апаратура. Embarassed Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт