Деца с увреден слух - 6

• 44 102
  • 481
  •   1
Отговори
# 270
  • Плевен/София
     Момичета, от известно време в главата ми се върти един въпрос, дано не ви се стори наивен.
     Интересува ме, когато правите снимки на децата - било за календар за НГ, за Осми март, любителски или каквито и да е, махате ли импланта, завъртате ли детето така, че той да не се вижда? Един вид, "спестявате"  ли реалността? Няма да казвам моето мнение, да не ви подведа, но аз лично, никога не бих се сетила да задам такъв въпрос, ако не бях свидетел на нещо.

# 271
  • Враца
Гале..с него сме си навсякъде и на аватара се вижда..не го свалям..Ние пак бронхит или пневмония спорят лекарите..но лошото е че кашляме..и имаме Т
ужас...пак лекарства.. Sad

# 272
  • Плевен/София
Здравейте.Дали има някой информация какво е станало с момиченцето от темата "липса на външен слухов проход"Моето бебе е на 20дни и имаме същия проблем.Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарна.

Валито, не се сещам за тая тема, а и с търсачката не успях да начеря нищо Embarassed...Дано някой ти помогне!

# 273
Здравейте.Дали има някой информация какво е станало с момиченцето от темата "липса на външен слухов проход"Моето бебе е на 20дни и имаме същия проблем.Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарна.

Валито, тази майка повече не ни е писала, но ако искаш, ето профила й: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=19307, опитай да й пишеш лично съобщение. Не е влизала отдавна във форума, но може би получава известия за личните си съобщения в мейла си и ще види, че си й писала. Успех! (пък после напиши какво е станало с вас Simple Smile )

# 274
  • Варна
Iеppe,пробвах да й пиша но й е пълна кутията.Някакъв друг вариант да го види. Cry

# 275
Съжалявам, нищо друго не ми хрумва.Sad И-мейл адресът й е скрит... Не зная.
Ето ти един цитат от старата тема, който може би ще ти е полезен:

Цитат
http://www.ala-bg.org/

На линка ще видиш координатите както на Асоциацията на деца с лицеви аномалии и техните родители, така и на пластичната хирургия в Пловдив.
Те работят съвместно с УНГ отделението и могат да ви помогнат, дано нещата опират само до пластика.
Доц.Анастасов има безплатни консултации в петъците, само се обади предварително... За пластика на ухото той ще те посъветва на каква възраст е най-добре за вашия случай, а относно слуха - дано да има слух - ще се види какво да се прави след аудиограма...

# 276
  • в края на града
  ...махате ли импланта, завъртате ли детето така, че той да не се вижда...
Не, навсякъде на снимките си е с него.
Марги, бързо оздравяване  Hug

# 277
  ...махате ли импланта, завъртате ли детето така, че той да не се вижда...
Не, навсякъде на снимките си е с него.
Марги, бързо оздравяване  Hug

А, аз забравих да отговоря на този въпрос. Не, не го крием. Обаче има хора, които се притесняват и не искат да се набиват на очи. Не мога да ги съдя. Хората са различни, не всеки може лесно и бързо да приеме увреждането на детето си.Sad Не си спомням вече кой, но беше родител на едно по-голямо момиченце с имплант, което вече беше в тийнейджърска възраст, разказваше за това как посъветвал детето си да казва, че е живяло в чужбина и затова говорът му е сякаш с акцент... Не мисля, че аз бих дала такъв съвет на моето дете, но пък и има значение в каква среда трябва да вирее...

# 278
  • в края на града
Момичета да ви споделя, снощи му сложих стария СА, стоически изтърпях 1 час рев и тръшкане и молби да го махна (поне не си го махна сам), убеждаваше ме, че не чува с това ухо, че няма нищо и че е нула... Накрая някак си му отклоних вниманието с правенето на едни пуканки (любимо занимание) и спря да реве. После зор, защото исках да спра импланта и да видя чува ли изобщо нещо, той не дава... Е накрая успях, с настройки правени без аудиограма, така наслуки, помня, че не беше и засилено на максимум, заради импланта, евентуално, ако ги носи заедно да не му пречи и при положение, че 3г. не е стимулиран слуховия нерв на това уше все пак чуваше нещо - дифиринцира всички гласни (е заслушва се, но ги диференцира), съгласните ги чува, но не ги различава. И все пак е нещо, сега като идем за настройки на импланта, ще искам да му направят и на СА, ще поноси малко стария и ще мислим за някакъв по-нов модел.
Днес пак е с него и обърна другата крайност, явно му е интересно, че чува нещо и с другото ухо, изключва си процесора периодично, чете си думички от тетрадката за упражнения, слуша се как звучат само с апарата, вика си браво и пак си пуска импланта  ooooh! Честно казано въобще не вярвах, че ще го търпи, за последно го пробвах в края на лятото, категорично го отказа, пищеше, дърпаше си го от ухото, ужас... Може би вече е по-голям и затова мина така леко. Най-хубавото е, че не виждам да му пречи дори и с кофитите настройки, диференцира си добре, говори си правилно, повтаря правилно... Много се радвам, добре че се амбицирах от темата пак да пробвам  Hug

# 279
Йеееее, Петя, браво на теб и на Яни! Hug Много се радвам!:)

# 280
  • Враца
Браво на Яни...май ще ме амбицирате да пробвам и аз ..но той няма никакви настройки на СА,затова ще изчакам да направим и тогава..А снощи ми направи пристъп и добре,че си купих професионален инхалатор и съм си вече половин лекар овладяхме положението и без болница.Направо ми настръхва косата от тях.Миналата година лежахме 5 пъти..Днес е по -добре няма Т и си правим инхалацийте.А свилкат ли му гърдичките.. и кашля ли..  ooooh!Ще се гледаме в къщи няколко дне.Добре ,че утре съм дневна и тати ще го гледа ,за да не вземам болнични..

# 281
  • Sofia
Здравейте!
СТИГА С ЛОШИТЕ ПРЕЖИВЯВАНИЯ!ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ОТ ДНЕС САМО ХУБАВИ НЕЩА!
Ще споделя за слуховия апарат на неимплантираното ухо, защото и на нас ни е голям проблем.
Веси, както всички знаете е страшен инат. Тя категорично отказва да носи СА.Казва, че я боли.и наистина ушенцето и се зачервява.
Преди 1 месец, обаче я изнудих и и го сложих без КИ.Много странно ми стана, защото тя ме чуваше, но не разбираше нищо!Ама съвсем нищо!
Доколкото знам, колкото повече не се носи СА, толкова повече закърняват нервите на това ухо...и поне аз така разбирам нещата, след време, може и да иска, но да няма ефект от носенето му. Дано не е така. Аз съм решила ТВЪРДО, след като се върнеме от Германия, да и купя най хубавия и мощен апарат и да настоявам да го носи. Дай БОже да стане.А преди имплантацията - първите и думички и то много правилни бяха със СА.
Относно спането -  ние също имаме голям проблем. И той е от времето след операцията. Спи при нас..., На обед отказва да спи(в градината уж спяла,но много малко), А вечер е най голямото мъчение- преди 12 не заспива...

Успех на всички!
Поздрави и целувки!

# 282
pozor ,аз не се притеснявам въобще че се вижда процесора ,повече се притеснявам от съображения за сигурност и от  факта че го мислят за аксесоар към телефон ,или някаква специална слушалка и ме е страх да не му посегнат да го откраднат ,защото имаме един такъв опит за кражба даже аз бях с детето тогава ,става въпрос за г-образната кутия просто един човек си го хареса и в суматохата го е дръпнал от ухото му ,аз реагирах и той го пусна на земята ,но апарата му падна в един чадър на някаква жена ,за секунди стана всичко и жив късмет си беше че видях апарата къде  е  ,беше голям кошмар детето се разплака а аз щях да получа инфаркт от притеснение !
Сигурна съм че в един такъв момент детето не може да се оправи само ,дано не се случва никога и на никой  #Crazy, затова мили мами бъдете нащрек с децата на обществени места  !
А относно СА ,наистина  си помагат децата с тях ,объркващо е в началото защото по различен начин чуват със СА и с КИС,но резултата е добър   bouquet

# 283
pozor ,аз не се притеснявам въобще че се вижда процесора ,повече се притеснявам от съображения за сигурност и от  факта че го мислят за аксесоар към телефон ,или някаква специална слушалка и ме е страх да не му посегнат да го откраднат

Мислят го те... Да му се изсъхне ръката на този, дано.

Аз, както знаете, съм красавица към 30те  Mr. Green и въобще не се притеснявам да си нося импланта гордо. В живота ми да изпъквам ми носи привилегии - хората ме помнят лесно, задават ми въпроси, което си е шанс да ги образовам. Важно е да не се крием, защото слуховото увреждане и без друго е по-трудно забележимо и хората ни мислят за глупави, луди, отвеяни и т.н. Важно е хората да знаят кое какво е, ако искаме светът да стане по-добър за нас.

# 284

Мислят го те... Да му се изсъхне ръката на този, дано.

Важно е хората да знаят кое какво е, ако искаме светът да стане по-добър за нас.
Joy  Joy Joy
Аз съм на същото мнение ! Peace  Не виждам причина някой да се срамува от апарата ,ако ние го крием какво остава за детето ?!

Общи условия

Активация на акаунт