Новите промени в майчинството

• 33 398
  • 489
  •   1
Отговори
# 75
  • Ботевград
Кое по-точно не ви стана ясно? Досега се гледаше осигурителния стаж за 6 месеца назад, сега ще се гледа за 1 година назад.
Което слага 80% от бременните в графа прецакани.
ТАка е за съжаление.
Аз съм била в майчинство година назад и пак ще съм на минималната bowuu hahaha

# 76
  • Враца
разбираемо е всеки да гледа "от своята камбанария"
аз никога не съм се правила на жертва, предпочитала съм сама да си решавам съдбата,доколкото животът ми позволява, разбира се.
работя в сфера в която конкуренцията е много голяма и се бориш за работата си.
да ви кажа ли че отказах най-доброто предложение за работа което съм получавала през живота си, с куп привилегии и двойно по-висока заплата от това което съм взимала някога, само защото работих 1 седмица и ме мотаеха с договора, и после разбрах че няма да ме осигуряват на реалния доход?
не ви ли се вярва? е, аз го направих. може и да съм луда, но го направих.

за съжаление, мнението на keiti май обобщава мнението на всички вас които сега се чувствате прецакани- смятате че сте "плащали излишни осигуровки, за които няма да получите нищо".
жалко.

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 13:26 от petjoff

# 77
  • Враца
при мен-положително Wink
тази анкета, ако може да се приеме за представителна извадка, ще покаже колко от нас, които плащат всичко както си трябва, осигуряват и на вас, които не плащате, спокойното ви  и материално обезпечено майчинство Twisted Evil
не коментирам причината, поради която не плащате.

мамасита, добра идея е да вкараш нюанси на отговорите, ако ти се занимава  Peace

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 12:55 от petjoff

# 78
  • София
Държавата не е благотворително дружество. Това е най-ясно казано. Ако си давал, ще получаваш. Вярно е, че работодателите - поне голяма част от тях са ...хайде да не квалифицирам, но всеки сам решава кога да има дете и може ли да си го позволи, както и сам решава къде и за колко да работи.

# 79
Отговорих: положително!
Почти 10 години работя и винаги съм била осигурявана на пълна заплата, признавам си досега този факт ме е карал винаги да се чувствам прецакана.. Точно заради реалните осигуровки ми отпуснаха и кредит, по който внасям 750лв на месец. Сега с тази промяна ще мога живот и здраве да си гледам бебето до 1 година, а не до 9мес., защото с 220лв не мога си изплащам кредита, та камо ли да си гледам детето.

# 80
Коректен работодател. Лична нетърпимост към сивата икономика. Положително.

# 81
Положително, имам коректен работодател относно осигуровките, размера на заплащането е вече друга тема  Peace

# 82
На мен лично май отрицателно . И не защото работодателят ми е некоректен, а защото се върнах точно за 6 месеца на работа след майчинството , забременях и сега няма да направя година до раждането, т.е. предполагам че ще се вземат предвид и парите получавани по време на майчинство и така е логично да ми се намали сумата  Tired.

# 83
nana77 напълно съм съгласна Peace,мака че не винаги всичко е въпрос на избор  Twisted Evil

# 84
  • Враца
mayflower, съжалявам за теб Heart Eyes
ако си взимала майчинството до 9 месеца не би трябвало да е толкова трагично. Peace
да са ти живи и здрави дечицата !!!

сори за офф-а

# 85
# 86
  • Разград
И на мен ще ми се отрази положително промяната. Работодателят ми е коректен и ме осигурява на реална заплата. Друг е въпроса, че съм майка на близнаци, а майчинстовото е едно единствено. Важното е да са ми здрави дечицата, за всичко друго ще се намери решение  Peace

# 87
И при мен положително.

# 88
то е ясно,че ще има и доволни и не (аз съм от недоволните), но поне за майките с близнаци да измислят нещо по-добро...

# 89
  • София
Добре де, искам да попитам майките оплакващи се, че са "прецакани" защо забременяват? Гледат сумата на майчинството и пресмятат как ще им е най-изгодно или защото са решили, че е настъпил момента да отглеждат и искат дете?
Държавата никога не била щедра към който и да е данъкоплатец. Толерират се... всички знаем.
Мисля, че е добра идея жените, които са плащали по-дълго време високи осигуровки, да се възползват от по-добре платено майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт