Вместо коледно звънче в мама бие АВГУСТовско сърчице

• 13 123
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
Buboleche мерси за инфото и снимките дано и аз имам този късмет все още имам 6 дни закъснение дано да сте прави.Леко бременеене на всички! Hug а при мен проблема е явно в нивото на прогестерона

# 136
deedee83  smile3534
я сега ми виж подписа  newsm44

# 137
Страхотен е!  newsm47

# 138
  • Варна
Бубето 86, вярвам че всичко ще е наред и през август ще гушкаш едно сладко бебче  Hug Защо наистина не потърсиш и второ мнение на специалист? Аз ако бях на твое място, сигурно щях да се побъркам от притеснение да чакам една седмица.
БубулечеМече, честито плодно сакче, кой знае как се вълнуваш  Simple Smile
Яна-сладурана и Деси, успех на прегледа и да се похвалите веднага след него, чакаме  Grinning
Аз да се оплача, синчето ми е болно с кашлица и температура, и на мен, както ми е ревливо, съвсем ми се скапа настроението. Но пък като вляза в темата, се разведрявам поне малко  Hug

# 139
Буболече, честито! Simple Smile  Hug    bouquet

Аз още си имам кафеникавото. Звъннахме на докторката, каза да не се притеснявам, да си изчакам датата за прегледа и да си пия дуфастона. Ама аз каквато съм паника... Стискайте палци!

# 140
Благодаря ви много на всички Simple Smile  Hug
Чакаме хубави новини от Деската и Янчето с нетърпение Simple Smile Успех момичета и да покажете и вие вашите снимки  Heart Eyes
Багънцееее, я горе главата и не обръщай внимание на нищо... пийвай дуфастона и да не ти пука Simple Smile Hug

# 141
  • София
Здравейте и от мен.
Буболече, честита ти точица, много е сладка....  bouquet
Бубе, не бързай още да се тревожиш! Hug
Аз не устисках и реших днес да мина на преглед при Даскалов. Току що се върнах, видя се сакчето 1.07 см, съответства на 5 седмици и 1 ден, т. е. термина ми го определи за 9.08.09, точно както беше и в калкулаторите. Надявам се да видим и сърчице след 2 седмици. Praynig
ето и моите снимчици, ако може нещо да разберете от тях Shocked
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9282726

# 142
Както обещах ето ме и мен след прегледа:

значи добрата новина, е че има плодов сак, сантиметър и нещо, маточно и т.н. лошата  (за мен) новина е, че не севидя точката  Cry докторът каза, че е абсолютно нормално, тъй като едва утре влизам в 6-та седмица, а реалнот това е с 2 седмици повече от времето на истинското зачатие, та било нормално да не се види точката... Знам, че не трябва да се притеснявам, но се разочаровах малко. Но пък на 10тия ден от закъснението не мога да очаквам чудеса!!  На преглед съм отново на 22 декември, като докторът каза, че тогава вече ще трябва да се види.

Питах за болките в корема, момичета абсолютно нормални са. Причината е, че до момента матката е свикнала да менструира и в момента й е странно какво става. Опитва се едва ли не да го изхвърли и за това са тези болки. Препоръча ми дори да нямам болки да пия 3 пъти на ден по едно Но Шпа поне до следващия ми преглед. Болките в гърдите пък би трябвало да отзвучат до 13-тата седмица. Изписа ми и лекарство против гадене, ако някой го интересува ще погледна името, макар че за тези неща е най-добре да си се консултира човек с лекаря, който ще си го следи.

Също така споделям с вас и едно друго мнение, което моят лекар изказа, когато попитах за Фетална морфология. Каза, че достоверността и акуратността на това изследване все още не била доказана и едва ли не когато мерят примерно гръбнаяния стълб на бебето често се допускали грешки. И ако ти излезел резултат по-различен от 'нормалното' никой нямало да ти каже да си махнеш бебето!! Каза, че за него много по-важно и задължително е в 16-та седмица да се направи мисля беше БХС за синдром на Даун и т.н. Каза ми все пак, че ако аз искам да ида примерно във Фемина да си направа ФМ, ако това щяло да ме накара да се почувствам по-добре, но не било изобщо задължително...

Та това е. Засега чакане до 22 декември му е майката, а до тогава каза лекарят да си живея абсолютно нормален живот, включително ви обръщам внимание сексът е позволен, но не' хард' както се изрази доки  Mr. Green

Дано тази инфо ви е била полезна. Стискайте ми палци  Praynig

PS. Буболече, честита ти точка Simple Smile Ти с в седма седмица нали? Явно аз просто много съм избързала  Thinking

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 15:30 от yana-sladurana

# 143
Хелоууу мацки,

Браво за новините на всички...вълнувам се с вас и си чакам прегледа в сряда с нетърпение.
Бубе, стискам палци всичко при теб да се развие по най - добрия начин  Hug
Деси, май само от теб очаквачме още отчет днес...

Аз да си призная все още не мога да осъзная, че съм бременна, а и като цяло се чувствам добре, пу-пу.
За секса също щях да ви казвам, че според ме,н, ако не чувствате дискофорт не би трябвало да има проблем, но Яна ме изпревари  Wink
А и за всички с челни мисли - хайде по - позитивно да гледате, наслаждавайте се на тези най - прекрасни моменти. Всеки миг е едно богатство, не си го разваляйте с черни мисли. а и нали знаете - позитивизъм му е майката за с покойна бременност и здраво бебече.
Хайде прегръдки за всички и горе главите  Heart Eyes

# 144
Янче, ама това въобще не е лоша новина... не си пълнете бременните главици с глупости ей! Да не идвам с шамарчетата  smile3506 НА снимката ми доктора написа 5-6 седмица. А закъснението ми е около 20 дни. От овулацията са минали около 32-3. Така че, Яна, сама виждаш, че е рано  Hug
Много хубава снимка, КАте, дано повлечеш крак и всички покажат, че аз много обичам да зяпам  Mr. Green
Чакаме Деси на отчет!   bouquet

# 145
точно така, нека да си мислим само за хубавата страна  newsm10

Честити точици!!! Simple Smile

Успях да си запиша час при моя лекар чак за 22 декември и си мисля дали до тогава да не ида и при някой друг да ме види. Според моите изчисления в момента съм 4-5 седмица до 22 трябва да съм 7-8. Пия фолиева киселина откакто сме започнали опитите и не съм я  прекъсвала. Чета тук че някои момичета пият дуфастон - за какво се пие това? Притеснявам се да не пропусна някакви изследвания ако отида чак на 22.
уффф ама съм и паника Simple Smile

иначе за протокола - на 29 години съм, София, първа бременност и много желана   bouquet

# 146
КАте, супер е снимката, как я качи онлайн? Моята е само принтната...
Буболече, мерси за утехата  Blush

Хайде Деси, ти си сега  Grinning

Верно дуфастонът за какво е? Лекарят освен фолиева и Но Шпа не ми каза нищо да пия, а колкото до излследванията ми каза, че иска първо да ми се види точката след 2 седмици, тоест, че всичко се развива както трябва и тогава иследвания. Даже каза след 13-та седмица когато цялостно се е развило, че е хубаво да се правят изследванията!

# 147
  • София
Яна, докторът ми даде диск освен снимките, качих в снимка-бг и това беше. Grinning
Дуфастонът е прогестеронов препарат. По принцип прогестерон се отделя след овулация от жълтото тяло, което се образува след пукването на фоликула. Ако няма бременност преди менструацията това жълто тяло регресира и нивата на прогестерон спадат, ако има оплождане, то продължава да действа и да изхранва оплодената яйцеклетка до образуването на плацентата. В някои случаи обаче може да има прогестеронова недостатъчност, т. е. жълтото тяло да не функционира добре и тогава  този хормон се приема допълнително под формата на дуфастон, може и утрогестан през устата или вагинално, за да може да се набавят необходимите хранителни вещества на бебчето и да се предотврати евентуален спонтанен аборт.

# 148
Здравейте, нови августинки. Честитоо на всички. Много се радвам, че постоянно се увеличаваме. Да ви се похваля току-що си поръчах фитмама, надявам се да е добро за да си поддържам формата.... Grinning Тъй като ми е за първи път и съм малко притеснена... Трябва ли да пия някакви витамини, нещо за коса, че съм слушала ужасни неща, че жени остават без коса след раждането.... Пия само фолиева киселина и един чай на HIPP за бременни. Дали не трябва и още нещо? Лекарят ми нищо не ми обясни и се чудя дали да не го сменя Sad

# 149
при мен не се видя бременност,снимките ми са празни Confused.Доки каза да не бързам с изводите и може би яйцеклетката е още в тръбите.В неделя на обяд съм пак при нея.
Казах й,че имам симптоми и т.н.,също,че едната нощ бях със зверски болки.Тя каза,че щом не е имало зацапване,значи не съм помеетнала.Сега вече ще чакаме.
Съвет към др.майчета.Не ходете толкова рано на лекар,че като ви върнат с празни снимки е много кофти.Аз вярвам,че всичко е наред и просто трябва търпение,но е трудно като си в неведение Peace

Общи условия

Активация на акаунт