Мами в Белгия - 9

• 17 253
  • 310
  •   1
Отговори
# 195
Добре, БрЮксел
Няма да се уговаряме, че нищо не се знае до последно, но много вероятно е и ние да дойдем ... 
 Peace

# 196
  • Belgium - BG
И от мен за новата година само здраве и щастливи мигове. Ние снощи се прибрахме от Пловдив, изкарахме страхотно смного танци и веселба. Хотела сьщо беше страхотен, времето приятно. Сега тук вали доста сняг, понеделник отиваме да покараме ски Wink Утре е рожденният ден на София, сьбираме се в един детски клуб следобеда. И така при нас Laughing Прибираме се на 8 Януари, тогава ще пиша пак сигурно а и ще сложа малко снимки Laughing

# 197
Честит Рожден Ден на София!!!   bouquet
Да расте здраво и щастливо дете
и да има прекрасно детство!

# 198
Честит Рожден Ден на София на Нова, здраве и усмихнато дете!
Тъкмо влизаме, върнахме се от БрЮксел. Филип е много доволен, поскача, поигра, потича няколко часа и доволен заспа в колата. Но........малък е още за Кидс Факторито,  Naughty на няколко пъти се изкачи на голямите катерушки и се загуби;  не намира пътя да излезе оттам, а големите деца го прескачат и подминават. Той им подвиква kindje, kindje на нидерландски, иска помощ, съответно те не го разбират... и го подминават Grinning
За кратко се срещнахме и с Шакира и семейството й, малката Лина е страшен бонбон ... В заведението имаше и други българки...  Simple Smile

# 199
Честит рожден ден на София ,да расте здрава ,Щастлива ,умна и красива девойка   bouquet

Да с Мария се разпознахме по децата  Laughing,много приятна среЩа се полуЧи и много се радвам, Че се видяхме и запознахме ,много сте сладки 4 -мата  Hug.А децата на снимката са хубави ,а  на живо са картинкааа .Лина и тя доста се забавлява с татко си , с мене ,на смени бяхме  Laughing.Спускахме се по парзалката ,на нея и дай само това .Миме, забравих да те питам дали плати за Виктор ,след като той е бебе и не може да се забавлява  newsm78 .Ние малко след вас си тръгнахме и Лина поспа ,но сега в отлиЧна форма и ни храни наред .Тая седмица Ще ходя в у-Щето до нас ,да видим какви са изискванията и  да я запишат в списъците  да се води там ,пък сигурно  Ще я вземат на 2 години и половина ...

# 200
  • София
Честит празник на София,да расте здрава,щастлива,умна и красива! Hug

Ние вчера бяхме на ледените фигури и много ни хареса. Mr. GreenТам срещнахме и други българи - е немога да разбера,защо все попадаме на такива,дето се държат все едно им искаме пари,като има кажеме "здравейте и вие ли сте от България".Отговарят с една дума,троснато и се изнизват.Е как пък веднъж не попаднахме на усмихнати и отворени.Много ми е крио от този факт. Sad

# 201
Честит празник на София,да расте здрава,щастлива,умна и красива! Hug

Ние вчера бяхме на ледените фигури и много ни хареса. Mr. GreenТам срещнахме и други българи - е немога да разбера,защо все попадаме на такива,дето се държат все едно им искаме пари,като има кажеме "здравейте и вие ли сте от България".Отговарят с една дума,троснато и се изнизват.Е как пък веднъж не попаднахме на усмихнати и отворени.Много ми е крио от този факт. Sad

заЩото много българи са си патили от българи и веЧе хората са много  предпазливи ,вклюЧително и аз  Peace.Животът стана такъв ,Че доверието се гради с години и не всеки е готов да приеме някого от пръв поглед ,повеЧето са подозрителни ,нормално е всиЧко това което описваш поне за мене

# 202
Да е здрава и щастлива София   bouquet

немога да разбера,защо все попадаме на такива,дето се държат все едно им искаме пари,като има кажеме "здравейте и вие ли сте от България".Отговарят с една дума,троснато и се изнизват.Е как пък веднъж не попаднахме на усмихнати и отворени.

Ммм, да, и ние така. Не го оправдавам с нищо. Какво значи да си патиш от българин? Или от когото и да било? Срещаш сънародник, поздравяваш. Редно и възпитано е, ако не да се усмихнеш, то поне да поздравиш. На нас обикновено ни обръщат глави и бягат като попарени. Все едно семейство с бмв (тъп пример, но все пак показателен) за 40 000 евро ще се лепне за българин от Лидл и ще иска пари ли, какво? Срещу нас живеят две момичета, българки. Мъжът ми ги засича, сваля детето от колата, облечен в костюм, възпитан, казва добър ден, двете гъски се споглеждат и бягат през глава  ooooh! Що за тъпотии? Аз доскоро все поздравявах, но взех да се натъжавам от тези бягания като от чума и вече си трая  Sad Скоро в един магазин една жена плахо ни каза - добър ден, аз съм от Пловдив, САМО да ви поздравя, ако нямате против и побърза да се отдалечи жената... настигнах я, поговорихме си, срамота е  Rolling Eyes От засечки с българи, които аз чувам преди те нас и в 99 процента се побутват и отдалечават  Tired Мъчно ми е, да определено.  Confused Комплексари сме си, това е.

# 203
Честит втори сняг Laughing При нас така хубаво е натрупало, чак не мога да си позная колата Laughing

angels, къде са фигурките, в Бруж ли? А за срещата с други българи, не само в Белгия е така естествено. На мен вече ми е писнало да се занимавам, ако не ме поздравят от другата страна се правя на ударена и подминавам. Тука в Белгия е малко по-различно, но в САЩ, например като те питат по 200 пъти на ден "как си се уредил със зелена карта" Shocked Close накрая сам се отказваш да контактуваш със сънародници ooooh!

Пристигна ни изравнителната сметка за вода вчера, май сме напред с 350 евро, да не повярва човек Money Обаче няма да ни ги върнат, нали? Ще ни ги приспаднат от следващите няколко месеца ли? "Ce montant sera preleve automatiquement sur votre compte financier a son echeance." и отдолу има празна фактура, която не знам какво да я правя newsm78

# 204
Рали сигурна ли си ,Че това е водата .По принцип ние я плаЩаме на година ,идват вземат данните(или ние им ги даваме) и така ни издават таксата за водата  с таблици колко сме позлзвали през последните 4 години (ако не се лъжа).Ма никога не сме били на плюс или на минус ,заЩото не плаЩаме на месец определена сума да реЧем .ИнъЧе по повод вашето писмо ,казват ,Че Ще ви ги приспаднат автоматиЧно ,а би трябвало да ви ги върнат на един път , поне Електрабел така работят .

Тук при нас съЩо е натрупало ,ама е многооо студенооо

# 205
Едно от нещата които много харесвам тук е точно това че я няма комплексарщината егаси думата , че на никой не му пука дали бмв-то ти е от 40 000 евро или от 5 000 , виж в бг по това съдят какъв човек си , тъкмо да те видят че пазаруваш от някакъв по-евтин магазин с новото си бмв , ужас , голям срам .Докато тук и най-намазаните ходят и ровят в лидл или по седмичните промоцийки.
Една случка миналата година в Алди - стоя аз и чакам на Рейнманс за месо и пред мен четирима мъже се попикават от смях и се опитват да си купят нещо , естествено продавачкато стои и гледа тъпо и ги чака да се насмеят , по едно време чувам бг реч , а те цигани ,аз ги поздравих естествено и честно казано ми стана много мило , поприказвахме си малко и така.
В бг магазин в Антверепен имаше някакъв който пазаруваше и като се разкрещял "аве ей къде без сърми и чушки ве" , е да , такива и аз не ги поздравявам.
Кой не би те поздравил - простата елементарна душица , който го е страх да не би да му завидиш за нещо или да го урочасаш  Crazy Ей такива най-ги мразя  ooooh!

# 206
Кой не би те поздравил - простата елементарна душица , който го е страх да не би да му завидиш за нещо или да го урочасаш  Crazy Ей такива най-ги мразя  ooooh!
Мдаааааааа много ме е страх да не ме уроЧасат  Crazy .А слуЧката ти с месото просто показва колко им е културата на тези български роми ,а за онзи ,който е търсил Чушки просто няма нужда да го кометираме .
ИнъЧе и аз не смятам ,Че тук са комплексари ,всеки живее според възможностите си и ако може да спести някой цент би го направил с удоволствие и аз съм така .Ето на сега са промоциите и Ще напазаря по-големи дрешки за детето ми да има за по нататък
.Незнам някой ако не иска да се обади си е негово право и трябва да му се уважава решението

Бони ти беше ли във Факторито ?

# 207
Не ме разбирайте погрешно , нямах нищо против ромите , напротив , много им се изкефих , аз като ги чух как се смеят си викам - о тези са някъде от нашите географски ширини а те баш от там били  Laughing
Между другото мъжът ми е много позитивен човек , може да не е супер милионер но е много над тези неща и ми действа много положително , дори това беше едно от нещата с които ме "заплени" , че ми беше писнало от разни демонстрации

# 208
Райли, ще ви ги преведат парите по сметката при изтичането на сроа, там някъде трябва да има срок или дата  Peace

О, определено не всички ходят в Лидл и Алди, баш снобарите стъпват само и единствено в Делез, познавам много такива, за тях Кора и Карфур са ад, а за Лидл да не говорим.  Laughing Ние ходим, ама не сме белгийци  Simple Smile

# 209
  • Belgium - BG
Благодаря за пожеланията, рожденият ден мина страхотно дори и не сьс всички поканени деца - поради снега вчера София бе почти блокирана Laughing Днес е вече ок, но и тук е много студено. Ние сме леко изморени вече, нещо купоните зачестиха а сега идват и именни дни Mr. Green Но като се вьрнем ще се почива явно...
Just - завьрнахте ли се вече?

Общи условия

Активация на акаунт