"Отчаяни съпруги" - сезон 5, тема 2

• 46 250
  • 444
  •   1
Отговори
# 285
Много се извинявам може ли някой да ми каже кой е този Илай ,4е не загравям и как умира Peace
Цял ден чета темите за 4 и 5ти сезон  Praynig

# 286
последната серия не си ли я гледала?

# 287
 Embarassed срам ме е да си призная аз го гледам сеа по бтв и какво става в пети сезон се информирах от тук.
Просто като съм свикнала с озвучаването на героите и ми е много трудно псоел със субтитрите .

# 288
и на мен ми е скучно, няма ли някаква интрига пак да се завърти. И Сюзън скъса с Джаксън, както винаги. При Линет също "големия завършек". Дейв вече изобщо не схващам какво иска да прави. ... бе въобще не знам до 8 сезон какво са измисли толкова Mr. Green

# 289
момичета, за какъв 8ми сезон говорите? Днес в сутрешния блок на бтв гостуваха дублиорките на героините и казаха, че засега са стигнали до 4ти сезон със снимките...

# 290
момичета, за какъв 8ми сезон говорите? Днес в сутрешния блок на бтв гостуваха дублиорките на героините и казаха, че засега са стигнали до 4ти сезон със снимките...
Може да прочетеш първия пост-ще ти се изясни  Peace.

А по-напред имаше коментари относно тялото на Сюзън - аз съм й голям фен, и като обарз в сериала, и като визия и излъчване. Не ми се струва кльощава  Heart Eyes.

# 291
kokona24, за мен пък Сюзън е най-зле от всички  Sick - има крив нос - лявата ноздра и е анорексично слаба. Цялостната й визия и излъчване... ами - няма такова.
Останалите всички ги харесвам много. Всяка си има нейния чар.  Heart Eyes

Но е ясно, че красота и естетика е субективно винаги, та всеки си има вкус.  Peace

За кой първи пост говориш? От темата? Никаква информация няма там по този въпрос.
И кои дубльорки са гостували на бТВ? Кой ги е поканил, кой им е платил? бТВ от кога е толкова богата? И какъв 4-ти сезон? Какви снимки? В момента върви 5-ти...

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 19:44 от Кюбит

# 292
...лявата ноздра и е анорексично слаба...

Joy Joy

# 293
Juiciness, мисля, че не си прочела правилно.  Wink

Нали разбираш разликата между:

...лявата ноздра и е анорексично слаба...

и

...лявата ноздра й е анорексично слаба...?

# 294
  • София
И кои дубльорки са гостували на бТВ? Кой ги е поканил, кой им е платил? бТВ от кога е толкова богата? И какъв 4-ти сезон? Какви снимки? В момента върви 5-ти...
Кюбит, в сутрешния блок на бТВ гостуваха мисля актрисите, които правят дублажа на сериала, или както ги рекламираха - българските "гласове" на отчаяните съпруги.
По тоя повод да споделя, че страшно харесвам Бри  /Марша Крос/ и гласът й е някак много ... не мога да намеря точната дума, но ме омайва! Определено го предпочитам в оригинал, отколкото дублиран  Mr. Green

# 295
 doh За аудио-дублаж ставало дума...  Sunglasses
Аз мислех, че със субтитри го дават в България... Както и да е.

Вени, мерси за пояснението!   bouquet

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 20:43 от Кюбит

# 296
  • София
Вени, мерси за пояснението!   bouquet
Удоволствието е мое, обикновено аз се възползвам от твоите пояснения  Party
В последно време почнах често да се замислям за превода. Гледала съм голяма част от епизодите дублирани на бг и още по-голяма - с оригиналната реч и  субтитри. От една страна е добре, че е озвучен на български. Обаче от друга - ми то понякога се губи огромна част от диалога; от шегите, от смисъла ако щете!

# 297
Никакво развитие.Как този убит доктор така и не го потърсиха.

И аз точно това се питам. Тоя доктор все едно не е съществувал направо.
Ама те ако така се влачат, развръзката ще дойде след 2 сезона.
Уж Дейв преследва Майк- никакви индикации за това.Живеят си на една улица и си другаруват.Веднъж на няколко серии показват лукавия поглед  на Дейв.

# 298

За кой първи пост говориш? От темата? Никаква информация няма там по този въпрос.

Аз явно не съм прочела, че момичето пита за 8-ми сезон, мислех, че става въпрос за 5-ти. А от първия пост на всеки би му станало ясно, кои сезони са излезли вече, това имах в предвид  Naughty.

А за красотата и естетиката имаш право, че е много субективно. За мен определено актрисата има  и визия , и излъчване  Peace.

# 299
И аз мислех да повдигна темата за гласовете, които озвучават филма, след тръгването на 4ти сезон по бТВ. Много ме изненада гласа избран за Катрин. Оригиналният глас на Катрин е един хитър, лукав и прелъстителен, а българският звучи като на младо невинно момиче, твърде чист - нищо общо нямат и никак не й отива  Naughty А на Бри ми се струва обратно - гласът на Марша Крос е по-изискан и рафиниран, а на български звучи малко мръснишки... Поне това са моите асоциации.
Като цяло предпочитам да си гледам със субтитри на английски. Но ако човек не знае езика, по-добре да разчита на озвучаване и професионален превод. В замундата преводите са отврат. Последната серия ме изуми с непознаването на езика ooooh! На прима виста се сещам как в началото бяха превели nails  като нокти вместо пирони - беше нещо от сорта, че другите майстори оставяли навсякъде инструменти и нокти. Едно, че звучи абсурдно да си оставят ноктите, а отделно се загуби цялата закачка с това как Илай умирайки на покрива изпуска пирон, който се търкулва и пада точно в кутията с инструменти, т.е. дори тогава не направи бъркотия. Имаше и още фрапантни грешки по-нататък, но не ги помня вече. Знам, че го правят уж за добро, да помогнат, ама само подвеждат други хора.

Общи условия

Активация на акаунт