"Март дойде ли веднъж- ще видим кой е мацка, кой е с мъж"

• 19 007
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
а плашите ме с тези януарчета Shocked Аз каквато съм  си паника и почвам да си мисля, че и ние ще се пръкнем по-рано, особенно като беба почне да рита ниско долу.
Живи и здрави да са, пък когато тръгнат ще му мислим.
За тежест в израстаците- още нищо, като изключим схващанията.
За срещата утре- май повечето се познаваме, ама аз да си кажа, че ще съм с черни джинси и кафяво яке с голяма пухена яка, много е вероятно ако е студено да нося и бежова шапка. Иначе нямам търпение да ви видя пак и после на по хапване.

Аз май тази година ще съм без елха, вкъщи е складова база + ремонтите и хич не ми е ясно къде да я пльокна елхата. Лошото е, че съм като малките деца- търся си подаръците под елхата, та тази ходина ще преровя елхата на мама и свеки Rolling Eyes

И аз като Веси нямам тъпение да е март, ще ми се да се родим по-средата, а не в края та и през април, ама божа работа.

За майчинството- ми аз до май бях на малко по-ниска заплата, та от август съм на по-висока че ме преназначиха на друга длъжност, но  до сега винаги си е било на реалната заплата, така че не мисля че ще имам кой знае каква разлика, само дето съм доволна, че ще 12 месеца ще си взимам 90 % от заплатата.

От мен и бебка лека вечер, аз приключвам работа и ще се прибирам да правя бутерки, че ми се яде нещо домашно.

# 136
До сега клюкарствах при февруарките и мамата дето роди са я изписали.Много й е тъжно,яе е без бебчо.Всеки ден щели да изнасят данни за състоянието на бебетата,но един път в седмицата ще го вижда само.Много ми стана гадно,горкичкото самичко так без мама.И кърмата какво ще я прави  се чудя ?

А от януарките едната мам дето е родила е била за 1.01 т.е. в деветия месец.И всичко си е в реда на нещата-2700кг и 47см
А другата  с изтеклите води е за 9.01 и ще се опитат да го задържат .Дано и тя роди благополучно!

Дано да си стоят до влизане в деветия месец нашите бебчета! Praynig

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 16:35 от marussia

# 137
  • Варна
Ох,да,дано нашите мартенчета си седят в коремите до март.   Praynig   Аз имам една позната мин седмица роди близнаци в 7-я месец и сега и тя си е вкъщи без тях,а кърмата са и я спрели веднага с някакви инжекции. Много гадно защото тя искаше да си ги кърми,а вече няма да може.

# 138
Ivema, мерси за информацията! От днес има Коледен базар и във Варна, силно се надявам, че тази фирма ще е на изложението.

За подуванията - аз нямам оплаквания принципно, не и като отоци, но се усещам, че от няколко дена повече ми стягат ботушите и ако стоя седнала вечер някъде и доста по-бързо ми се надуват краката от обикновено. Аз имам навици все да си ги държа нависоко, дори си имам любима поза на дивана - лягам по гръб и леко се извъртам, за да мога леко свити да ги кача на облегалката и хем мога да стоя повече време така, хем да не ме боли кръст.

И да си похваля бебешора, че е доста активен, но в никакъв случай не ме сритва лошо и много си играем като си полегна и започвам да го усещам как се мърда. Вече осезаемо го усещам над пъпа, направо си е страшничко колко е пораснал. А да питам за хемоглобина, че чета, че много ви пада - това има ли някакви признаци, защото аз много месо и зелени неща не ям, карам си на витамините, иначе си се чувствам добре, но с това вегетарианство се притеснявам да не си докарам такива проблеми. Ама това ще разбера като ме боцнат в четвъртък. Нямам търпение вече, че сума ти време не съм била на преглед.

# 139
Гледам, не съм единствената която шпионира в темите на февруарки и януарки Mr. Green.Споко, и ние трябва да си сверяваме часовниците отвреме-навреме Peace..И аз нямам търпение да идва март, въпреки че все си мисля че ще родя февруари, някъде към края...незнам...тъй си мисля, а пък какво ще дойде-ще видим Peace
Аз днес се пошматках малко, влязох в няколко бебешки магазина и естествено не си тръгнах с празни ръце  Joy.Купих на бебо 3 бодита с дълъг ръкав, едни много сладурски чорапи(въпреки че цената им бе 2 лв.) Shocked, един лигавник и едни лъжички на Чиполино.
Утре и ние със Слънцето сме на лекция на "9 Месеца".Хубава среща на софиянки!  bouquet

# 140
Ox, бях си обещала да не пиша вече в тази тема, че прекалих с постовете, но това, че спират кърмата с инжекции ме потресе! Че нали на преждевременно родените още повече им е нужна кърма, защо са изписали  февруарката, на кой свят са тези хора? За държавна болница ли става дума, че веднъж седмично ще ходи на свиждане? Яд ме е, и ми е мъчно, че така се отнасят с хората! Няма ли някой да пусне петиция или нещо такова...
Извинете ме, бременна съм и емоционална. Като лежах сега в болницата бях с една майка в 7 месец. Бяха и изтекли водите и чакаха да тръгне естественото раждане. Дойде неонатоложката да и обясни предварително какво да очаква, и да прати мъжа си за електрическа помпа за кърма, че в нейния случай е по-подходящо. Ще е в болницата минимално 2 седмици, за да и помогнат с лактацията, ако бебо не е способен да се храни от шише ще го хранят със сонда, но пак с нейната кърма. Ако си тръгне без детето ще идва всеки ден, за да донесе кърма и да се пробват с кърменето.
Не е трудно човешкото отношение, защо не се цивилизоват малко в българските болници! Резил!   

# 141
  • София
Дез, права си да се ядосваш  Rolling Eyes , но положението за жалост в много болници е такова.
Аз пък хич не бързам да раждам  Blush , има още време, не съм готова нито психически, нито никак  Crazy
Nagaina, признаци за нисък хемоглобин са - отпадналост, сънливост, лесна уморяемост. От опит говоря  Tired

# 142
  • Ловеч
Дез, моите извинения ама ти живееш в друга държава. В БГ нищо не би следвало да те учуди, добре че мъничето е живо и здраво, голям борец. Дано скоро да заякне и да се прибере с мама вкъщи.

# 143
Dez, сега гледах албума със снимки и много ми хареса бялото космонавтче /ако така се казва/ с Мики Маус. Ще споделиш ли от къде си го купила???
Момичета, има толкова красиви неща в албума. Азпитах, но никой не каза някой конкретен магазин. Помогнете малко.

# 144
  • Варна
Dez и аз бях потресена като ми каза тази моята позната,че и е тъжно че няма да кърми защото са и спрели кърмата веднага. Близначетата и са седмачета и са по 1 кг. и сега са в ковиоз и ги хранят с някакви тръбички понеже още не могат да сучат,а на нея за да не исе възпалят гърдите са и спрели кърмата понеже скоро няма да и ги дадат. А тя искаше да кърми.   Sad  Ама така е в нашите болници,въобще не се очудвай,ти си в друга държава не е като тук.

# 145
  • София
Жалко е, че така се получава - но ако някоя мама не чете форума, няма откъде да получи адекватни съвети за кърменето.  Sad Могло е и да не я спира, а да се цеди, колкото да поддържа лактацията. (защото едва ли ще искат да й вземат кърмата и да я дават на бебетата, както би трябвало - от предната ми отчетна тема една майка правеше така и каза, че д-рката  я хвърляла в мивката  Tired )
Иначе моя позната хранеше сина си до 1г с кърма, която изцеждаше.

# 146
  • София
Дез, права си да се ядосваш  Rolling Eyes , но положението за жалост в много болници е такова.
Аз пък хич не бързам да раждам  Blush , има още време, не съм готова нито психически, нито никак  Crazy
Nagaina, признаци за нисък хемоглобин са - отпадналост, сънливост, лесна уморяемост. От опит говоря  Tired

Аз пък вече не знам дали нашите болници са добри или лоши...
Това за кърмата определено е много гадно де.
Но пък имам приятелка в Англия, която преносва вече 5ти ден, а доколкото разбрах единственото което са направили лекарите до момента е да я "ръчнат малко" (каквото и да означава това). Аз не разбирам много, ама не е ли опасно да се преносва? Някой ако знае, моля да ми обясни, че почнах да се притеснявам вече за нея Sad

Иначе за хемоглобина - не знаех какви са признаците, но това което си описала напълно точно отговаря на моето състояние  Hug

# 147
Elg надявам се утре да ви позная -днес разгледах всички снимки и се опитах максимално да ви запомня.  Laughing Аз пък ще бъда с черно късо палтенце с пухкава сива яка и май с кафява пола, ако до утре не ми хрумне друга одежда  Mr. Green
Ние днес се прибрахме раничко, малко изклинчих от работа, ама какво пък, и аз съм човек  Grinning
Сега ще спретвам някаква инпровизирана празнична вечеря - да отпразнуваме отминалия студентски живот...

# 148
  • София
jivotinche , тук след 7мия ден ги приемат за наблюдение. Аз поне имах една такава девйока в стаята докато си чаках секциото. На свекърва ми едно време след 2та седмица на преносване са й предикзвикали ражданията, та не е толкова страшно 5 дни, но всеки случай си е индивидуален. Въпросът е дали наистина се преносва. Защото често стават грешки с определянето на термина. Но ако се вижда, че плацентата е калцирана, че водите намаляват - тогава са действа. Слагат им система или хапче за предизвикване на контракции.

# 149
  • София
Elwing, благодаря ти за разясненията, значи да не се притеснявам много.
 Hug

Те хората сигурно си знаят работата, ама аз сигурно и заради моите си хормони, много притеснено я приемам цялата история там.

Общи условия

Активация на акаунт