"Март дойде ли веднъж- ще видим кой е мацка, кой е с мъж"

• 18 993
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Миналите години съм виждала в Бриколаж - вчера бяхме там по друг повод, но не видях живи елхички...дано скоро има. Wink

В магазините им във Варна и в Добрич има и то още отпреди месец. Ние вчера си купихме точно от там. Вярно, че и в каталога на Практикер пише, че продават и там.

Nagaina, стъклените играчки ги взех от коледния базар в Добрич. Има от играчките от моето детство, разните там снежни човеци и патенца, черешки (аз така им виках - едни мънички, червенички, по няколко вързани заедно) и пр., има и по-нови форми и оцветяване на играчките. Най-скъпото нещо беше върха за елха, който струваше 2,50, иначе всичко останало вървеше 0,90-1,40лв/бр.  Миналата година около Коледа по новините казаха, че само в Добрич е останал да работи някакъв цех за производство на стъклени играчки, а аз уж съм от Добрич, а никога не съм знаела да има такова нещо в града. Та тази година бях много приятно изненадана, че успях да намеря.

.....сметката, по която ще се превеждат - специално за тази цел ли трябва да бъде открита или може да се мине с вече съществуваща лична сметка?

На мен ми превеждат всичко по сметката, по-която си ми превеждаха заплатата преди това.

jivotinche, и моят хемоглобин е 109, но АГ-то ми каза, че ако падне до около 100, тогава ще ми предпише желязо. Но аз ще го почвам (от предния път знам какво да пия), че и с предната бременност бях така и момченцето ми се роди също с нисък хемоглобин. Още не можем да влезем в норма. Не, че е кой знае какъв проблем, но все се притеснявам какво да му давам да яде, че да го вдигнем малко.

# 121
Честито мами Hug
Ще си гледкаме бебчетата до 1 годинка живот и здраве Party Party Party

"Условието обаче жените да получават 90 на сто от заплатата си е през този период, е да са били осигурявани на този доход година преди раждането на детето, а не 6 месеца, както е в момента, това съобщиха от правителствената информационна служба, предаде БТА."

Супер доволна съм Peace

# 122
dideto един въпрос ако може :
знаеш ли как стоят нещата за тези, които са се осигурявали само 6 месеца назад?
аз имам трудов стаж и от преди, но януари спрях да работя и сега осигуровките са ми от началото на август, т.е. имам прекъсване от няколко месеца.

# 123
Защо само до годинката, Диде?
Тук 90% се изплащат 6 месеца, но никой не се връща на работа след това (е, с малки изключения, разбира се).
Моят план е да съм в къщи докато бебо стане на 3 и не тръгне на градина. А вие?

# 124
...
Incognito , само тежест ли усещаш или и се подуват малко? Аз сега нямам проблеми с краката, но с баткото, който беше лятно бебе, беше ужасно  ooooh!
...
Напоследък забелязвам, че вечер са малко подути.

# 125
dideto един въпрос ако може :
знаеш ли как стоят нещата за тези, които са се осигурявали само 6 месеца назад?
аз имам трудов стаж и от преди, но януари спрях да работя и сега осигуровките са ми от началото на август, т.е. имам прекъсване от няколко месеца.

Доколкото разбрах в този случей ще получаваш 90% 9мес и после нормалното майчинство  Rolling Eyes

Дез, тук трудно се живее нормално, пък и с дете/деца, като работи само таткото  Tired Майчинството след изтичане на този перион на го броим. То за кое по-напред да ги дадеш тези 200лв  ooooh!

Видях, че и второ януарче е на път  baby_neutral
Ей, вече нямам търпение да идва март  Crazy

# 126
  • София
Пу аз да раждам Февруари Laughing Laughing Laughing
kikoimery и аз всяка година слагам под елхата писма до дядо Коледа Embarassed. Мерси за линка- сега ще го разгледам
В крайна сметка приели ли са го това за майчинство върху 12 месеца осигуровки? А знаете ли ,като сме в майчинство, плащаме ли си здравните осигуровки лично? Нещо такова мярнах някъде.

# 127
  • София
glafira за какво говорим само - откак съм дошла на работа - зобя някакви солети...а и вече се замислям за по-сериозно хапване  Embarassed Качила съм 100 кила вече  Embarassed а още 3 месеца???

Честит празник на всички студенти!
Аз вече го позабравих този период - миналата година пролетта се дипломирах и вече 2-ра година не празнуваме официално bowuu

С тия нерви в работата просто не ми се яде, днес съм яла насила, само защото трябва

# 128
 veselina_s_p ,аз съм си малко кюкарка и също прочетох,че са изтекли водите на още една януарка!  Mr. Green Дано всичко мине наред и тя и бебока да са добре!  Praynig
Но както каза и Elwing то им е време!
 Incognito аз съм с поддути глезени всяка вечер и доки ми каза краката на високо,но и мен кръста и таза много ме болят  Tired !За сега нищо не се мажа,защото мазилата загряват,а май не е много полезно сега... Почивай си повече!
 Hug

# 129
Аз също полюкарствах при януарките  Laughing Да са им живи и здрави бебчовците! А нашите засега да си стоят по коремите - рано им е още!!!
Това с майчинството  -последно гласуваха ли го в парламента или е още само решение на коалицията? И друго - попадна ми статия в нета,май от в-к Стандарт беше, та пишеше, че в момента бременните няма да се възползват - демек сме в заварено положение  newsm78 и ще сме на 9 месеца майчински? Някой чул ли е нещо подобно?

Ivema на мен така ми плащат - не по банкова сметка, а и не ми се е налагало да си взимам болничен, демек сметка да откривам и за това, така че съм още в чуденка? Имам си лична банкова сметка, нали съм си спестовница...ама дали може по такава?

# 130
  • София
Здравейте и от мен   bouquet

И аз съм много доволна от промяната за майчинството. От където и да го погледнем 1 година е много по-добре от 9 месеца и смятам да се възползвам от тази възможност. Четох мненията на различни майки в други теми - има и много доволни и такива, които не са. Беше ми интересно да видя как ще се реагира на промяната, това което ме учудва е колко много жени са вярвали, че ще се увеличи майчинството просто ей така - без нищо да се поиска в замяна. Еми както се казва безплатен обяд няма.

Ух аз продължавам да се забавлявам с този ирландец дето ще ме замества, отгоре на всичко и е с някакъв ужасен парфюм - направо издивявам.

Айде отивам да работя, че този се връща  Tired

# 131
  • София
Аз баткото си го гледах до края на майчинството, сега не знам дали ще издържим 2г с 2 деца и една заплата само  Rolling Eyes , плюс 200лв. Детски не взимаме, щото сме от "богатите"  Tired
oki4a , аз нищо не съм плащала лично по време на първото майчинство. Това пък защо  Rolling Eyes
Отивам да шпионирам януарки  Mr. Green

# 132
  • Варна
veselina_s_p  сигурна ли си за това че ако имаш 6 месеца осигуровки получаваш 90 % за 9 месеца и после минималната? И мен това ме интересува,не за друго а за да съм наясно колко ще са сигурните ми парички за бебка.   newsm78  
Честито на януарчетата да са живи и здрави и роденото и това което е на път.

# 133
krisi99, Весето го е казала много точно, ще получаваш 90% от заплатата само до 9 месеца на детенце (както е в момента). Новия проект е майките да получават майчинство 90% от заплатата до навършване на 1 годинка на дететнцето, ако са били осигурявани на този доход година преди раждането на детето. Т.е. хубавото на цялата работа е за майките, които се осигуряват на високи заплати и ще взимат почти цялата си заплата до една годинка на детенцето Peace

Влиза в сила от 01.01.2009, доколкото знам. Така, за нас трябва да сме осигурявани от Февруари-Март тази година, за да се възползваме Peace. За сега влизам в графата, макар и да не го очаквах да стане Wink

# 134
  • София
На мен лично не ми се вярва това, че ако имаш само 6м назад високи осигуровки ще получаваш 9м 90% , май някоя от вас го предположи само. Но ако е така - пак по-добре.  Grinning Големи дебати  паднаха  Mr. Green , пък те да вземат накрая да не го приемат  Crazy Laughing

Общи условия

Активация на акаунт