Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 20-та тема

  • 50 942
  • 367
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 3 874
* *•● Диди ●•* *, ето на тази рецепта за  бонбони Рафаело съм хвърлила око, обожавам ги тез бонбончета, любими са ми.  Hug
Полина, меденките ги правих по рецепта на Джема, но нали съм малко разсеяна, забравих да сложа сода и станаха лекинко твърдички и хрупкави меденките, та се надявам като поотлежат да поомекнат малко.  Mr. Green Сега като прочетох рецептата на Lois за меденки, май следващата доза ще е по нейна рецепта.  Wink Всички сладки гледам да ги направя по- отрано да съм спокойна, слагам ги на хладно в кутии и нищо им няма. Peace
В момента пека едни пуешки бутчета, като станат готови пускам снимка. Peace
esy , мнооого вкусна торта. Hug

# 181
  • Мнения: 3 770
geleva , благодаря ! Може и аз да ги направя , имам и кондензирано мляко.Но предполагам , че като вкус ще са доста различни от райските сладки.Колко време горе-долу се вари кондензираното мляко.Четох , че когато е в кутията го варят с часове на водна баня , Котка  даваше рецепта с микровълнова и това пък с директното варене е нещо съвсем ново за мен.Да си призная , не съм работила с кондензирано мляко и затова така разпитвам!   Blush

# 182
  • Мнения: 774
Ооо, esy, как изглежда тази торта само! Crazy

Снощи при нас: спанак с ориз и пилешки бутчета със соев сос:

# 183
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
geleva , благодаря ! Може и аз да ги направя , имам и кондензирано мляко.Но предполагам , че като вкус ще са доста различни от райските сладки.Колко време горе-долу се вари кондензираното мляко.Четох , че когато е в кутията го варят с часове на водна баня , Котка  даваше рецепта с микровълнова и това пък с директното варене е нещо съвсем ново за мен.Да си призная , не съм работила с кондензирано мляко и затова така разпитвам!   Blush

Кондензираното мляко го варя поне 3 часа кактос и е в кутийката, но не на водна баня ами направо в голяма тенджера, като гледаш да е винаги покрита кутията с вода, че да не стане кухнята ти само в мляко. Оставяш го да се охлади хубаво и когато го отвориш то е гъсто и карамелено, много приятно, стават с такова мляко и страхотни кремове за торти   chef

# 184
  • Мнения: 3 770
marulka_s и аз това имах предвид , но пусти мързел , предпочетох направо "водна баня " !  Blush Добре , а мога ли да го сваря така и после да го смеся с маслото и да направя бонбоните ?


Estell , Krische ти е отговорила , но ето първата страница на темата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.0 и линк към точно тази рецепта - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9405658#msg9405658

# 185
  • София
  • Мнения: 3 874
* *•● Диди ●•* * , аз също за пръв път ще боравя с кондензирано мляко, но се надявам да е успешно.  Laughing Намислила съм вместо бадем да сложа лешниче в бонбончето.

Сега открих още една рецепта на Наталина за Фалшиви бонбони "Рафаело" , но по- различна, виж и нея.  Hug Аз съм купила вече кондензирано мляко, така че ще правя по първата рецепта. Peace

# 186
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
marulka_s и аз това имах предвид , но пусти мързел , предпочетох направо "водна баня " !  Blush Добре , а мога ли да го сваря така и после да го смеся с маслото и да направя бонбоните ?


Ами принципно можеш, но чак толкова твърдо не става, много е важно и какво ще ти е маслото, за препоръчване е да е немско или Президент, за да не береш ядове с други масла. Ако не станат топчета Рафаело, повярвай ми ще стане превъзходен крем, мятош два блата и ето ти коледна торта  Peace Ето тази торта тук съм я провила именно с такъв крем:



А и като зная колко гъсто става млякото и само с 50гр масло ми се струва трудно постижимо да се оформят топчета, но като опитате ще споделите и ще се пробваме и ние останалите.

# 187
  • Мнения: 2 450

Кондензираното мляко го варя поне 3 часа кактос и е в кутийката, но не на водна баня ами направо в голяма тенджера, като гледаш да е винаги покрита кутията с вода, че да не стане кухнята ти само в мляко. Оставяш го да се охлади хубаво и когато го отвориш то е гъсто и карамелено, много приятно, стават с такова мляко и страхотни кремове за торти   chef

Извинявам се за въпроса, но това всъщност не е ли варене на водна баня?  newsm78

# 188
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883

Кондензираното мляко го варя поне 3 часа кактос и е в кутийката, но не на водна баня ами направо в голяма тенджера, като гледаш да е винаги покрита кутията с вода, че да не стане кухнята ти само в мляко. Оставяш го да се охлади хубаво и когато го отвориш то е гъсто и карамелено, много приятно, стават с такова мляко и страхотни кремове за торти   chef

Извинявам се за въпроса, но това всъщност не е ли варене на водна баня?  newsm78


Добре, нека приемем, че е на водна баня, но аз лично на водна баня бих разбрала да си изсипя млякото в друг съд и да го варя на водна баня. Тук става дума да се вари кутията, неотворена във вода, така се получава вакуум вътре, нещо на принципа на тенджера под налягане. Ама и аз го обясних  ooooh!

# 189
  • Мнения: 3 770
marulka_s , благодаря за съветите ! Ако не стане нищо , наистина ще спретна една торта и преди Коледа ще я хапнем !  Mr. Green

geleva , тези ми се струват много тежки с това сурово масло ?!  newsm78 Първата рецепта е по-интересна ! Така или иначе няма да ги правя днес и ще изчакам твоя резултат и съветите , които ще дадеш за приготвянето - вече от опит !
 Peace

П.П.  marulka_s , много гъсто ли става ? Да не би да се реже с нож ?   Laughing  newsm78

# 190
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
marulka_s , благодаря за съветите ! Ако не стане нищо , наистина ще спретна една торта и преди Коледа ще я хапнем !  Mr. Green

geleva , тези ми се струват много тежки с това сурово масло ?!  newsm78 Първата рецепта е по-интересна ! Така или иначе няма да ги правя днес и ще изчакам твоя резултат и съветите , които ще дадеш за приготвянето - вече от опит !
 Peace

Ето тук виж как изглежда свареното кондензиарно мляко като се смесва с масло http://flickr.com/photos/26588310@N04/2914794853/in/set-72157607757610176/, така ще добиеш горе долу реална представа за консистенцията му.

# 191
  • Мнения: 3 770
Хм , това си е доста масло ?! Явно с 50 грама няма да могат да се оформят топчета ?!   Rolling Eyes

# 192
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Хм , това си е доста масло ?! Явно с 50 грама няма да могат да се оформят топчета ?!   Rolling Eyes

Ами това е едно пакетче масло, за това ми се струва невъзможно да се оформят топчета само с 50 гр масло. Иначе към крема може да добавиш и пакетче пудинг на д-р Йоткер, за да омекоти вкуса на маслото и става доста вкусничко.

И за да съм в духа на темата показвам част от вчерашните манджи:

Салата с риба тон:




И десертът "Негърско дупе":



и парченце:


# 193
  • сред люляците
  • Мнения: 767
marulka_s , с какво точно е намазано  "Негърското дупе" Mr. Green Много добре изглежда на парченцето bowuu

# 194
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
marulka_s , с какво точно е намазано  "Негърското дупе" Mr. Green Много добре изглежда на парченцето bowuu

Заквасена сметана  Peace

Общи условия

Активация на акаунт