Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 20-та тема

• 50 970
  • 367
  •   1
Отговори
# 315
polin_a , защо не си доволна ? На мен ми изглеждат много хубави и мекички ! По коя рецепта ги прави ?

# 316
* *•● Диди ●•* *, наистина са мекички, вкусни са, пък и с тия орехчета и отгоре, и отвътре, но...Не можах да си събера тестото. По рецептата е дадено да се разточи лист и да се изрежат формички и искахме да си поиграем с дъщеря ми. Но се принудих да направя топчета. Рецептата я взех от Коледната тема - на vesi127 съм си записала на листчето пред мен. Може би аз нещо не съм направила както трябва, но пък всичко спазих newsm78. Както и да е. Ще си ги изядем и така. Утре ще правя други сладки и там вече - с формички Peace.

# 317
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
цялото днешно меню е фюжън между средиземноморска кухня и азиатската Wink
все панирано сирене Crazy

за обяд:
панирано в сусам тофу със сос от мед и балсамико, салата от китайско зеле и мариновани сушени домати

за вечеря:
панирано с лешници и сусам сирене и манго чътни

личи съм, че бях на набез в азиатския магазин Flutter

# 318
polin_a , да не би да е било прекалено меко и лепкаво тестото ? То и в рецептата няма грамаж за брашното , поне ако имаше нещо ориентировъчно , а то ....колкото поеме !  Rolling Eyes Другия път ще ги направиш ок !   Peace

asyalein , твоята кухня винаги ми е била адски интересна ! Но за съжаление у нас само аз съм по експериментите с вкусове , мъжът ми е твърд традиционалист !  Rolling Eyes

# 319
мъжът ми е твърд традиционалист ![/b]  Rolling Eyes
Уф като повечето мъже #Crazy - мръвка, мръвка и пак мръвка.
Макс Мама записах хлебчетата на Джемма и май утре ще ги правя.
Ама не видят технология в рецептата newsm78.
В машина за хляб ли ги меси или на ръка.Два пъти ли втасват newsm78

# 320
Бъни , даже не е по мръвките , а по постните манджи !  Mr. Green

# 321
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein , твоята кухня винаги ми е била адски интересна ! Но за съжаление у нас само аз съм по експериментите с вкусове , мъжът ми е твърд традиционалист !  Rolling Eyes

и моят беше Wink
първо трябваше да свикне с балканската кухня, сега свиква с други неща.
скоро гледа по ТВ някакво предаване за здравословната кухня и
в потрес установи, че това се яде често в нас, ама той не помнел имената  hahaha

сирене със сусам и сос от мед и балсамико ядахме на Санторини Peace
аз си го поръчах, мъжа ми ми го изяде ooooh!

днес ми обясняваше:
 1 флички, 2 фличкис  hahaha
(1 кифличка, 2 кифлички)

# 322
Ето и от мен за днес
шишчета
пълнени доматчета и краставици
царевичен чипс със сос от патладжан и майонеза

питка "Слънце"
пълнена пъстърва с орехи и гъби
панирани пилешки филенца със салата от ряпа

# 323
  • Варна
От агнешкото на Янушка забравих, че съм вечеряла и рязко огладнях  Whistling

Пощуряла съм да използвам мая напоследък и след двете погачи и бисквитите, днес модифицирах пицата Верди лекичко и повторих един свой предишен успех:

Много вкусна комбинация от продукти, а пък босилекът, да ви кажа, е голям човек  Joy

Ау, питката Слънце е разкош!

Утре май кифлички ще правя...

# 324
Приготовленията за днес са: питка със сиренце вътре, шницел от месо, домашно приготвена руска салата

# 325
Днес пица "карбонара". Не е оригинална рецепта, защото не я знам, но на вкус е много добра. Със течна сметана, моцарела, гъби и бейкон.   chef

# 326
Напоследък рядко пиша,но редовно ви следя и си заимствам рецепти и идеи...
Но Дядо Коледа ми донесе подарък по-рано и сега поне ще мога да правя по-хубави снимки /  че с телефон си е жива мъка/   
Това от мен за днес:
туршия

супа топчета

пиле фрикасе

хляб с орехи и лешници

Не се научих да ги намалям тия снимки...Ако на някой му се занимава,нека ми обясни на лични,или поне да ме насочите къде да прочета ...

# 327
  • София
Гледам и преглъщам като жабе, пак безброй вкусотии тук, коя от коя по- хубава. Crazy
Аз преди малко приключих с украсата на меденките. Свят ми се зави накрая, хванаха ме пипките. Laughing
Искам да похваля рецептата на Lois   bouquet, за меденките със сметана, станаха разкошни.   Hug Ето и малко снимки:

тези топченца са от същото тесто, остана ми накрая малко и детенце ги направи на топчета, като се опекоха ги овалях в пудра захар.

А за обяд направих едни кюфтенца от пилешко месце, сиренце, яйца и галета.

# 328
Здравейте!
Коледнанта вълна съвсем ви е обзела, както и мен Hug

При мен:
Разни неща  Wink
Топчета от сирена със сушени плодове

Баскска торта/Gâteau Basque/

Коледни джинджър сладки

Мексикански сладки

# 329
  • София
Хм , това си е доста масло ?! Явно с 50 грама няма да могат да се оформят топчета ?!   Rolling Eyes

Ами това е едно пакетче масло, за това ми се струва невъзможно да се оформят топчета само с 50 гр масло. Иначе към крема може да добавиш и пакетче пудинг на д-р Йоткер, за да омекоти вкуса на маслото и става доста вкусничко.

И за да съм в духа на темата показвам част от вчерашните манджи:

Салата с риба тон:

И десертът "Негърско дупе":

и парченце:

Искам рецептата на "Негърското дупе"

Общи условия

Активация на акаунт