Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 20-та тема

  • 50 942
  • 367
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 195
Здравейте, неуморни дами ! Ето и моята риба за вчерашния празник - пълнен шаран с орехи и ориз: http://media.snimka.bg/1504/009264262.jpg

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 16:47 от mocarella

# 61
  • Мнения: 4 444
да се запиша в новата тема  bouquet

Селма вкусно изглеждат тия тръбички бе Whistling Wink

# 62
  • Мнения: 1 951
dianjeli3 тук е рецептата Рошла

Крисче мерси   bouquet

# 63
  • Мнения: 2 708
Илрай, верно така се е нацупил твоя шаранчок Wink ама вкусничок ми мязанчок Laughing Laughing Laughing особено с тоз лимончок Laughing

Докато Моцарела хич не се е церемонила с нейния и му е откинала главата, зверската hahaha ама пък как си го удурдисала както се казва. Красота, красота. И само отвън ли е плънката или  напълни и тарамбухата. Баба едно време пълнеше с орехи, лук и домати, без ориз. Много я обичах тая плънка. А пък майка, тя пък готвеше друг шаран, напълнен с много копър, ама копър преседял поне 36 часа в солена вода, много солена, ама може и да не е преседял, аз по късно пробвах и пак става де. И много масло и тоя копър си пускаше аромата и това масло се разтичаше. Обожавах и двата вида шаран, а те баба и мама все се състезаваха на кой й е по-хубавш шарана, а ние с татко - Николай smile3508 само се кефехме от това състезание негласно.

Селма, това много ме заинтригува.  smile3501 Изглежда страхотно и си представям леко киселкия вкус от вишни или черешки, то зависи какво сложи човек и мммммм, много е идейно. Разрезът е невероятен. Ако съм имала някакви съмнения преди, сега с разреза ме разби тотално и тази рецепта е вече архивирана в мойте архиви newsm51

# 64
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Krische , таз година вкусен много се получи и на всички ни хареса, макар да не обичаме много печен шаран. Той сигурно затуй изглежда тъжен, щот си е мислел, че няма да ни се хареса Mr. Green
А ти много ме заинтригува с тоя копър. Можеш ли по-точно описание да дадеш?
Между другото и аз не слагам на шарана ориз.

Smiley*, а твоят шаран с какво е пълен?

# 65
  • Мнения: 2 708
Ами то няма нищо специално Илрай. Примерно може да вземеш едно малко бурканче, по-скоро от средните, като от лютеница. Натъпкваш го плътно с копър, ама не на ситно. Все едно на около 10тина см снопчета. И си го заливаш със солен разтвор, наситен. И да поседи така 1 ден в хладилника си е напълно подходящо. Всъщност копъра трябва да е такова количество, че да ти запълни търбуха и да имаш и за отгоре. Той копъра не е да се наядеш с него както е с плънката с орехи, но аз лично си го ям, защото ми е много вкусен.И го слахаш, вътре, слагаш и бучки масло. Отгоре също така го позавиваш с копъра, и пак бучици масълце и малко водичка и лимонов сок разбира се - то шарана си го обработваш както си го правиш принципно. И от време на време отваряш и го заливаш с това сосче от масло, водичка, лимонче и шаранести сокове  Wink Ако видиш, че ти изъсхва горния копър, можеш да го махне и да си позапечеш накрая за златисто само рибока. Много е проста и елементарна рецептата. еееее ако не обичате копър, то е ясно, че няма да ви хареса. Аз така съм правила и пъстърва - също е много вкусно. Peace

# 66
  • София
  • Мнения: 367
След всички красоти, които сте сътворили, нека и аз покажа нещичко:

# 67
  • Варна
  • Мнения: 3 356
  bouquet <-- Това е за всички, пишещи в темата.

Отдвна ви следя, но не смея да си пъхам носа тука, че ме е срам от моите снимки. Нямам си фото, а тъй ми се иска. Да видим Дядо Коледа дали няма нещо да направи по въпроса... newsm78

От вчера обаче ме сърбят пръстите да се вмъкна при вас Hug Така ми се ще да получа едно потупване по рамото за питката ми за Никулден  Praynig Ето я: http://media.snimka.bg/1500/009255147-big.jpg
 и тук: http://media.snimka.bg/1500/009255142-big.jpg

Поздравявам ви всички за кулинарните умения, а още повече за хубавите снимки!

# 68
  • Мнения: 4 358
dorchester потуп потуп Hug.Много ти е хубава питката.
Пък за Дядо Коледа пиши му бе. Аз писах  Wink.Мене взе че му чу даже Flutter

# 69
  • Мнения: 1 685
Smiley*, а твоят шаран с какво е пълен?

ilrai78, ето рецептата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=181298.msg9455592#msg9455592

# 70
  • Варна
  • Мнения: 3 356

Ау, много ти благодаря!!!

Повече няма да досаждам, продължавам да ви следя. Писмото е съставено  hahaha и ако има резултат, ще участвам в темата достойно.  Peace

# 71
  • Мнения: 4 358

Ау, много ти благодаря!!!

Повече няма да досаждам, продължавам да ви следя. Писмото е съставено  hahaha и ако има резултат, ще участвам в темата достойно.  Peace
Абе защо така и ти бе Wink.Добри са ти снимките не досаждаш хич.
То и моите не са по хубави ама скоро е Коледа де Party Heart Eyes Crazy

# 72
  • Мнения: 406
Честит празник на всички със закъснение   bouquet Нищо не успях да снимам ,защото ми се бяха изтощили батериите  на апарта  ooooh! И гостите започнаха да идват и така си останах без снимки  Tired Вкъщи вчера празнувахме троен празник  Peace имен ден ,светец и годишнина  Peace имаше шаран ,но пържен ,печено пиле и питка ,която топла се изяде със сирене  Blush  Много вкусотий видях и от вас момичета  Hug Чудесни сте всички   bouquet

# 73
  • Мнения: 22 867
dorchester, добре дошла и недей да скромничиш. Питката ти хич не е за потуп-потуп, ами си е за едно голямо "браво"  bouquet, направо майсторски си я оформила.  chef

От мен само едни бързи ароматни хлебчета. Шарани, рошли - не успях да снимам. Embarassed
 

# 74
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 717
Krische , поздравления за всичко което правиш.
От албумът ти си харесах банската капама, би ли споделила рецептата си по-подробно.

Общи условия

Активация на акаунт