Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 20-та тема

  • 50 931
  • 367
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 293
Тази вечер от домашна кокошка:
С ориз:                                                                       

Супа:

# 91
  • Мнения: 195

Докато Моцарела хич не се е церемонила с нейния и му е откинала главата, зверската hahaha ама пък как си го удурдисала както се казва. Красота, красота. И само отвън ли е плънката или  напълни и тарамбухата. Баба едно време пълнеше с орехи, лук и домати, без ориз. Много я обичах тая плънка. А пък майка, тя пък готвеше друг шаран, напълнен с много копър, ама копър преседял поне 36 часа в солена вода, много солена, ама може и да не е преседял, аз по късно пробвах и пак става де. И много масло и тоя копър си пускаше аромата и това масло се разтичаше. Обожавах и двата вида шаран, а те баба и мама все се състезаваха на кой й е по-хубавш шарана, а ние с татко - Николай smile3508 само се кефехме от това състезание негласно.



Krische, "откинах"  Joy главата на шарана, защото не можеше да се събере в тавата(3кг е), а  плънка сложих и вътре. А опитвала ли си пълнен шаран с кисело зеле?

И за да не ни дойде много от тези шарани, ето и един кейк, който приготвих днес:


Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 15:23 от mocarella

# 92
  • Мнения: 952
Благодаря на Пепика за темичката  Hug

Момичета, много сте дейни. Колко страници сте изписали само за два дни  Mr. Green
И какви рибни изкушения, много хубави идеи. Ще си открадна някои.

Аз минавам с отчет на Никулденската трапеза, която почти преповторихме днес.

Домашна зелена салата с млечен сос, печена скумрия с ориз и орехи, пържени шаран и скумрия с гарнитура пюре от варени картофки и моркови, а за десерт - тиквеник и еклери, които съм пропуснала да снимам.

     

# 93
  • Мнения: 9 451

Илианка, ама страхотни са бисквитите, вярвай им  Peace Не съм ги правила отдавна, ще трябва да се поправя  Blush

Krische, какъв е този психоанализ на шараните  Crazy

Milika, много апетитн окалцоне  Peace

Кеми, трай бабо за хубост  Peace

Бъни, радвам се, че ще те огрее Коледен подарък  Hug

alex_og97 , много хубави питки   bouquet

Ralfieta-Таня,  чуден коледен декор   bouquet



Да се запиша в темата

Шаран нямаше (т.е. има, но ще чака ред), че бяхме по гости, само едно  панирано филе с горчица



днес: пача-чорба  Laughing Laughing с чесън за изтрезняване  Embarassed



Пиле с картофи яхния



Кюфтенца по цариградски



една добра доза Кифлички - маковите сладки, сусамените - солени








Завършека е пържени свински хапки със сушени домати



# 94
  • Мнения: 1 313
Милика, благодаря ти много!
Еее, Пепи, то едно да беше та да траеш .... ooooh!
Илиана, страхотни трюфелни сладки Peace
Ралфиета, много коледно настроение създаде с тези снимки Hug

# 95
  • Мнения: 569
   Здравейте и от мен! Срамота- 7 страници , а аз едва сега се включвам Embarassed

   Леле Pep-4o-УАУ! Какво производство и каква красота отново!Адмирации!
   Нямах възможност да изчета и разгледам всичко- заели сме се с лек ремонт , правим и детската стая...
   На Никулден съвсем спонтанно се озовахме у приятели и както нямаше никаква организация -така отпразнувахме доста подобаващо с група от 18 човека , между които дори нямаше именник , а аз се озовах в центъра на кухнята Laughing
  За съжаление снимките не са правени от мен и не са с моя фотоапарат , но поне ми ги пратиха и ще споделя Blush


                                                    
                                                      По-голямата пълнена риба
                                                    Ориза


                                                    И вечерята ни тази вечер: Пиле със зеленчуци приготвено в гювеч

Утре сутринта с кафето ще се полщбувам на вашите творения! Лека нощ от мен!

  

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 10:46 от Dina767

# 96
  • Мнения: 804
 Много хубаво празнично и рибно е станало в темичката  bouquet
Добито, много идейни рибните хлебчета, поздравления!
 Извинявам се, че чак сега се включвам. Ето и пожеланата от вас рецепта за Гръцката мусака на мйка ми
                                         
  Продукти

(не много точни, зависи от тавата, но каймата е в по-голямо количество от нормална мусака)

 1-2 кг картофи
 4-5 патладжана
 1 кг. кайма
 2 гл. лук
 2 големи моркова
 1-2 каф.ч. галета
 1 каф. ч. настърган кашкавал
1ч.ч. бяло вино
 1 консерва нарязани домати
  подправки- магданоз, сол, ч.пипер, магданоз, чубрица, риган
  малко бутер
  сос бешамел

  Картофите и патладжана се запържват до златисто и се оставят в гевгир да се оцедят, после и върху кухненска хартия, за да се обере олиото. Въпреки това си става мазничка мусаката, така че за които не предпочитат, могат и да се запекат в тава или на скаричка, според вкуса ви.  В тенджерка се запържва в зехтин лука на дребно и настърганите моркови, прибавя се каймата, разредена с вода. Като заври каймата я погасяш с 1ч.ч. бяло вино(при липса може и червено). Като позври виното прибавяме консервата домати сол, чер. пипер, чубрица и риган на вкус, магданоз. След като уври прибавяме кашкавала и 1каф.ч. галета и махаме от котлона. В тава подмазана с бутер се посипва с галета. Реди се ред патладжан, ред картофи. Изсипва се каймата и пак картофи и последно патладжан. Изсипва се соса бешамел, поръсва се настърган кашкавал и галета и се запича докато се запече отгоре. Времето за печене не е дълго 30-40 мин., понеже всичко е полуготово.
 Да ви е сладко!

 И от днес вкусна Пилешка супичка с тиквички

# 97
  • Мнения: 9 785
Продължавам само да ви чета Peace. Няма как да не се запиша Naughty.





pep-4o, глътнах си граматиката #Crazy. Голямо ядене е паднало у вас Joy.

# 98
  • Мнения: 189
nela_66 ако знаеш само как ми потекоха лигите и колко много обичам супа от домашна кокошка:)
Тази седмица съм на кисело зеле с ориз и свинско,боб и сърми,ако случайно ми остане време мога и снимки да кача:)
Вкусна седмица на всички! Hug

# 99
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Днес започнахме с десерта,сладка баница с локум и орехи
цялата тава

и парченца

# 100
  • Мнения: 86


за непозналите - ХАЧАПУРИТЕ  на  labrex, ау, греховно вкусно нещо, много   bouquet за рецептата и от мен
 ама аз я попромених, лепнеше ми тестото , та добавих малко повече брашно, нямах моцарела, сложих малко италиански кашкавал, донесен ми онзи ден от мъжа ми от Италия и вместо 50 г извара сложих едно бурканче от лютеница, нямаше остатъка какво да го правя, а и малко зехтин, попрепържих ги малко, че така повече обичам
сега на ред са фокача и Рошлата

# 101
  • Мнения: 22 867

за непозналите - ХАЧАПУРИТЕ  на  labrex, ау, греховно вкусно нещо, много   bouquet за рецептата и от мен
 ама аз я попромених, лепнеше ми тестото , та добавих малко повече брашно, нямах моцарела, сложих малко италиански кашкавал, донесен ми онзи ден от мъжа ми от Италия и вместо 50 г извара сложих едно бурканче от лютеница, нямаше остатъка какво да го правя, а и малко зехтин, попрепържих ги малко, че така повече обичам
сега на ред са фокача и Рошлата


dianjeli3, ама наистина греховно привлекателни изглеждат!  bouquet  Страхотни са!  chef  Ще пробвам и твоя вариант, аз също правя различни плънки в зависимост от това, какво има вкъщи.

# 102
  • Мнения: 4 444
при нас картофки с орзи и пиле,но незнам защо все размазани ми стават снимките,а вашите ясни Crossing Arms



max mama страхотна баница бе,искам и аз Whistling Hug

# 103
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
От доста време не съм се разписвала тук, но покрай бременеенето спрях с готвенето, че ту ми се яде, ту ми се повръща - кифленска история, но ето, че пак съм на линия:

Снощи бяхме на пилешко филе с чесън и сметана, гарнитура бял ориз




А за десерт кейк с моркови:




и разрез:


# 104
  • Мнения: 1 117
момичета нямам време хич, минавам само за 5 минути, не съм успяла нищо да чета  Embarassed
прегръщам ви всички и ви желая хубав следобед, че то деня превали вече....
от вчера сладкиша - нова рецепта пробвах - интересно стана,  подходящо е за Коледа, ето рецептата  … 86;га
 


някой питаше за моите рецепти - в блога, вход през подписа.
Силве, с какво снимаш и как снимаш точно? защото наистина са прекалено размазани. Не е телефон, нали?

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 19:44 от Lois

Общи условия

Активация на акаунт