На снежинките големи усмихват се МАЙчетата ни засмени (20)

• 13 840
  • 286
  •   1
Отговори
# 15
Ето ни и нас Stop

Мога вече да отдъхна малко вече по-спокойно,защото мойто шоши днес вече е по-добре.
Цяла седмица детето се влачи болно-първо температура,после спря да яде ,повръща и накрая разтройство.Днес вече реших да пращам мъжа  ми за Биогая,ама е по-добре вече.
Това разтройство много упорито #Cussing out

boikinova ,не  съм давала супа,нито дори попара още,По едно време се бях разбързала да въвеждам нови храни,ама сега се поспрях...ми има време,ще яде детето,няма да остане ...

Честито на новите зъбчета,при нас все още няма нито един.Абе да е живо и здраво детето ,зъбите ще изникнат,чееее с тези болести направо #Cussing out

AnMary ,като те чета виждам че малката Дияна доста се занимава и отменя с малкия отвреме навреме-браво Wink

Аз съм перманентно уморена вече-постоянно ме боли гърба ,кръста,като бабичка съм,освен това има едни 8 кг които са ми излишни и които ми се отразяват на самочувствието ooooh!
Приспиваме се на ръце което много ме уморява,а спането е половин час Crazy
Имам една комшийка която  детето и от 8 месечно спи всеки ден по 4 часа,а вечер заспива в 9 ShockedТова при нас е мисия невъзможна ooooh!
Аз в началото се опитвах да правя режими,сега се отказах....само яденето е в едни и същи часове горе долу,другото както дойде,вече и нощем давам гърда по всяко време,няма сили да приспивам с часове..ще чакам тови период да отмине и това си е..

Четох  че Мушморок си е направила шопинг терапия наскоро,и аз си понакупих някои неща-ама с 2 номера по големи #Cussing outто не шопинг терапия ама при мен е шопинг депресия Sick

Уф айде че много дълго стана..

Да са живи и зрави всички пораснали днес!!!!!Много ,много целувки по бузките    love001  love001  love001

# 16
  • Луната ни пази
За киселото мляко доста се замислям, в книгата, която чета за захранването (американска е) пише, че се дава йогурт от 6 месеца. Ако намеря  домашно краве мляко (проверено), ще си правя аз кисело (докато бях бременна само такова ядях).
Ами и аз мислех домашно краве мляко, обаче педи ми каза, че било с висока масленост и това не е особено полезно за организма на малкото човече. За това аз се насочих към козето. Иначе йогуртите, които имам на Бебивита ги дават след 7ми месец, но аз мисля след 10ти да ги давам.

# 17
    Елада, благодарим за темата!  bouquet На лични ли се пращат идеите за заглавия или тук?

Както ви е по-удобно.

sunday, и Калоян спи по 30 мин. само 2-3 пъти на ден. Много е изморително за майката. Единственото ми спасение е, че го отучих от нощното хранене и поне спя по цяла нощ (като изключим многобройните ставания, за да дам бибата  Wink )

# 18
Здравейте и от нас ! Тази нощ почти не сме спали - тези зъби ще ни побъркат вече, сега прозират долните кучешки и Ерик е непоносим - мрънка, врънка - ужас !!!
Относно киселото мляко - аз от онзи ден давам за следобедна закуска смесено с  плодово пюре - Верея 2,9 % - за него са ми казвали от РИОКОЗ или ХЕИ , че е хубаво, също и Фибела!
Честито на всички месечинки днес !!!

# 19
ЕЛАДА МЕРСИ ЗА ТЕМАТА ОТНОВО Е СТРАХОТНА.
това да си с малко дете и да правиш такива хубави неща за всички други е голямо предизвикателство.Мерси

За сега само запис и благодарности

По-късно ще пиша по някой въпроси още от миналата тема,но сега малката мрънка.

# 20
  • панагюрище
Честито на всички поразнали бебоци! Да за здрави и усмихнати!

Lale32 - честито зъбче на малката госпожица!
Ние още сме беззъби.

Елада поздравления за темата!  bouquet

# 21
пу за амен, че веюреме не ми остана да чета и да пиша

# 22
  • София
Честити месечинки на всички бебоци!

Чуш,вчера ви чакахме на гости с малчуганите! Hug

Вече имаме 4 зъбчета,голям зор!

# 23
Честит рожден ден на Алабала... Искам да и пожелая много ведро настроение и по малко главоболия с най бли3ките и хора... Чакаме те да се "3авърнес" и отново да писес във форума...

Ние сега отиваме на Коледен ба3ар...

# 24
здравейте мами , познайте кой се научи да си хварля играчките зад кушетката  Mr. Green и да реве после .
megelinka , давам "добруджанско" ама сега вече като го смениха хич не е хубаво , няколко пъти взехме "роса" и на "авита" съм вземала, да ти кажа май е едно и също пък и аз малко го разреждам ,щото тя не го харесва иначе .
за супата ,давала съм но не от детската кухня ,там нямам намерение (поне засега)да я записвам, че ми е далечко ,пък и като падне сняг няма кой да ми я взима .
как няма да съм  безотговорна ,в сравнение с вас , моята мома май първа падна ,кисело мляко яде, супа яде ,жълтък и месно от оня ден почна, от тримесечна съм почнала да я слагам да сяда (полуседнала) ,от 4,5 в паяк, вода не изварявам вече, почти не стерилизирам , е за някои работи съм казвала на педи ама за някои не, ама нашта педка ми е вуйна и не ми се кара много даже и да се изтърва за нещо дето не е трябвало да и казвам.е има и други работи, аз като ви гледам знаете кога ядат, кога спят по колко пък аз моята като ревне давам да яде и 10 пъти да реве толкова ще яде .колко спи ?че тя снахата знае по добре от мен по колко спи хриси айде няма вече да се дъня че стига толкова  Embarassed

честито на бебоците (все пак да не ги забравя) с месечинки и със зъбчета, да са живи и здрави и много послушни че и мамите да са спокойни    bouquet    bouquet    bouquet

# 25
МЕДЕЛИНКА
Цитат
ама след една бурна нощ   с мъжо ни се наложи да купуваме хапче за спешна контрацепция (30 лв са ги направили  , не бях купувала от моминските години) вече май ще трябва да ходя да си слагам спирала, че сега не е време за второ Джиджи.

Когато го прочетох това в миналата темичка направо се изцъклих  Shocked
Как 30 лв спешните хапчета? Абе тия имат ли акъл?
Как може да си го позволи една тинейджърка или студентка?
А колко момичета уж намерили "голямата любов" след първия път с гаджето си "големия мъж "ги зарязват,защото са искали да са само за веднъж с нея.А иначе може да я ухажва 3 месеца например.
И презервативите са скъпи.
Нали сте чели по опаковките ,че има някой жени алергични и да се има в предвид.
Аз съм алергична към цветните и овкусените.Тези от 20 ст са..... пълен буклук.Веднага получавам сърбеж и възпаление.После лечението ми е 100 пъти по-скъпо  #Cussing out от кутия маркови кондоми.

ЕВА по 2 благодаря за телефона на зъболекарката ти ,която приготвя кремчето против подсичане.Засега овладяхме положението с нашето дупе.
Но съм го записала телефона за всеки случай
Мерси

МАРИЯ

Цитат
Да попитам майчетата,които имат и по-големи дечица,проявяват ли ревност?При нас е трагедия.Криси не иска да ме дели с никой.Иска да се жени за мен,затова мрази и баща си и не му дава да спи при мен.Нарича Гого:"оня" и ми казва:"Преди гледаше само мен,а сега и него".
Толкова се вълнуваше,че ще има братче,чакаше го с нетърпение,искаше да помага,а сега.... 

МАРИЯ,не се притеснявай за ревността от Криси,към Гого.Нормално е да каже това.Особенно като е толкова ревлив Гого,Криси не може да разбере защо плаче,че е бебе,че има повече нужда от грижа за него.
Таткото ако може да помага за Гого и поне някой стари ритуали спазвайте с Гого-приказки,игри,гушкания,боричкане.
Знам,че ти е трудно мила,всеки ден Гого става все по-голям и ще отмине този период.
После двете братчета ще се търсят и обичат.
И сега Криси обича Гого.Не се притеснявай

Позволих си да оцветя в червено въпроса на МАРИЯ,защото досега само 1 майка й отговори на въпроса.

ох това беше от старата тема,я сега да видя новата и да се включа в обсъжданите теми

ЧЕСТИТО НА ПОРАСНАЛИТЕ БЕБЕТА ДНЕС

ЧЕСТИТО ЗЪБЧЕ НА ГОСПОЖИЦАТА НА ЛАЛЕ

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛАБАЛА-    bouquet  много здраве и семейно щастие.Скоро дано се включи да пише с новости около нея

за киселото мляко-не помня коя мама питаше за ПРЯСНОТО МЛЯКО.
Аз знам че АМ се замества от кисело мляко,а не от прясното
Аз не съм мислила кога ще го вкл. в менюто ни.
Давах обаче извара.

# 26
  • София
    Това за вратлето и небцето не съм го чувала и аз. Но ми се струва направо садистично Sad. То ако имаше нужда, природата щеше да се "погрижи" някак този "дефект" да изчезне (ама как го казах, дано сте ме разбрали Laughing).
Разбрах те. И аз мислех вчера да пиша за "природата" Simple Smile

sundey помага ми Дияна, не мога да се оплача. Ако обаче е "заета" с филмчета, много мрънка за Алекс, тогава и биберона не иска да му даде.

Дияна сега ми дава листче. Написала имена на всички ни, вкл. и котараците. Прокрадва се някакво "Ани".
- Кой/коя е Ани?
- Никой.
- Да не искаш сестричка?
- Да! Simple Smile

Като ви чета за какви храни си говорите, а Алекс все още е само на млекце.
Мъж ми сега го донесе в хола. Дияна веднага ревна, че иска да го гушка Simple Smile
Вчера свалях снимки от тел-а. Алекс не седи, само гимнастики му правя Simple Smile

И аз се разходих по магазините, да си купя дънки. Както казва една приятелка "влез в крак с модата". Подмених "дънковия" гардероб у нас Simple Smile

# 27
  • Луната ни пази
МЕДЕЛИНКА
Цитат
ама след една бурна нощ   с мъжо ни се наложи да купуваме хапче за спешна контрацепция (30 лв са ги направили  , не бях купувала от моминските години) вече май ще трябва да ходя да си слагам спирала, че сега не е време за второ Джиджи.

Когато го прочетох това в миналата темичка направо се изцъклих  Shocked
Как 30 лв спешните хапчета? Абе тия имат ли акъл?
Как може да си го позволи една тинейджърка или студентка?
А колко момичета уж намерили "голямата любов" след първия път с гаджето си "големия мъж "ги зарязват,защото са искали да са само за веднъж с нея.А иначе може да я ухажва 3 месеца например.
И презервативите са скъпи.
Нали сте чели по опаковките ,че има някой жени алергични и да се има в предвид.
Аз съм алергична към цветните и овкусените.Тези от 20 ст са..... пълен буклук.Веднага получавам сърбеж и възпаление.После лечението ми е 100 пъти по-скъпо  #Cussing out от кутия маркови кондоми.
Така е, Онче простихме се с 30 лв. Хапчето е Ескапеле (Escapelle). Преди съм ползвала Постинор дуо (веднъж) и спомените ми са за 12 лв за две хапчета.  Сега в аптеката казали на милото, че вече не ги внасяли и само Escapelle имало на пазара. А вътре в кутийката се мъдри едно единствено хапче  Banghead . Иначе не съм фенка на гумата и поради тази причина ще ходя да си слагам тази система Мирена.  Поне да ми е мирна и тиха главата, а не да подскачам всеки път и да не мога да се отпусна под  luvbed . Иначе си права и за студентките и по- неплатежоспособните (не че ние сме много платежоспособни де). Един аборт по собствено желание пък струва минимум 120 лв, а аз съм против тях по принцип, така че в този случай предпочетох Escapelle-то.
Аз не съм давала никакви млечни, нито извара, нито кисело мляко. Страх ме е все още. Коки онзи ден ми направи обрив и май е от месото. Сега сме на млечна диета и след 2 дни пак ще пробваме месо, че да видим дали ще се повтори. 
AnMary значи на теб контрацепция не ти е нужна, заемате се със сестричката  smile3521 .
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛАБАЛА
Дано скоро да и приключат проблемите и да се радва на дечицата си и спокоен живот   bouquet

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 15:55 от megelinka

# 28
Здравейте отново,мамчета!  wavey

Елада,благодаря ти за темичката  bouquet!Нямаш грешка и с тази коледна украса,определено създава настроение Peace!

За гинеколога искам да сподела,че ходих преди около 10-на дни.И аз не бях ходила от раждането(нормално).Личната ми даде направление без никакви проблеми  Peace!Даже ми се поскара,че чак сега намирам време!Иначе гинекологът ме прегледа и сам ми предложи да ми вземе цитонамазка!Резултатите ще са готови на 10-ти,така че,стискайте палци всичко да е наред.Защото имах доста проблеми преди да забременея.Имах ерозио,което гориха,замразяваха,че и до криотерапия се стигна накрая,но овладяха полужението и ми се размина операцията  Praynig!

За хемоглобина само да споделя,че на Дени е 122 е педи ни изписа 20дни малтофер да пие,защото 3 от другите показатели били ниски newsm78.Макар,че според табличката,която бяхте пуснали тук,вичко си ние ОК и в норма.На листа с резултатите от лабораторията обаче имаше други референтни сойности,по които той се води  Rolling Eyes.Направих се на луда и го попитам,дали не са за възрастни,а той ми каза,че ако се съмнявам в неговата компетентсност,да си намаря друг педиатър.И е прав,ама нали сме мами и все гледаме да не се обърка нещо около децата ни!Но то и аз като бях бременна,ми изписаха да пия Малтофер,макар че и моя хемоглобин беше веднъж 121,веднъж 119.Много странна работа  newsm78!

За умарата - просто вече съм тотално изтощена,нямам никаква помощ от никъде  Tired!Милото работи много,бабите са далеко,баткото го вълнуват вече други неща,сестрите ми са в чужбина,приятелките ми са или на работа,или заети с тяхните семейства ,а пък съседите,с които се имаме са по-уморени от мен  ooooh!!Понякога направо се чудя как ще я карам така,и до кога ще издържа.То добре,че поде малката е кротка,но все пак си е бебче и си иска своето.

Ами това е за сега.Дълго стана,но като не пиша редовно...Извиням се,ако съм досадила на някого smihesorry

# 29
Здравейте, мами, не мога да ви насмогна в четенето, пък камо ли да се разпиша.  #Crazy Grinning
Благодаря за празничната тема. Много здраве и щастие на порастналитеи бебенца и мами.

Не гинеколог аз ходих след раждането на обстоен преглед. И тия дни пак профилактично. Първият път си беше напълно безплатно по здравната каса води се "майчино здравеопазване" или нещо подобно беше.

МЦ ми дойде на 4 месец - нищо и никакво за три дни, ама на следващияяяя  Shocked Shocked Shocked - такова чудо... После месец пропусна и сега пак. Дано се нормализира и понамалее, че се чувствам доста дискомфортно. А за болки някой пие ли нещо newsm78. Вториятъ път страшно ме боля корема, а нищо не се сетих, какво мога да пия. Само си се свивах. Sad

Ние днес въведохме месенце - след зеленчуковото пюре, две - три лъжички пуешко пюренце.

Учим се сега да пием вода. Като бях във втория месец и за малко да остана без кърма спрях водата. Сега с пюренцата и кашичките от около седмица виждам, че малко по-мъничко пишка и се учим наново да пием вода. Не ще, плюе я, мръщи се, стисва устни. Ама намерих начин Twisted Evil Подавам шишето и го дръпвам, подавам и дръпвам. И Бояна като почва да се смее и да го иска и аз хоп - в устенцето за миг да пусне пет капки вода и пак си го взимам. А Бояна вече в еуфорията на играта пак го иска... Нещо като Том Сойер и боядосването на оградата  Mr. Green

Кисело мляко мисля след осми месец, ама като наближи ще видим на какъв акъл съм тогава. За прясно знам най-рано след годинка, но нали все пак всеки сам решава. По-добре от една майка никой не знае за детето й. Ще питам другата седмица педиатърката, кога да почвам с жълтък като сега почвам месото и кога глутена. Да не са много неща на куп.

Нещо за детска кухня мислите ли newsm78? Че тез пюрета - яко бюджетно перо отхапват. Пък още не знам за домашното готвене. То не е едно пюренце, ами вече разните му комбинации, белтъчини, протеини... Е баба ми само на готова храна е разчитала де, ама това е друг въпрос... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт