На снежинките големи усмихват се МАЙчетата ни засмени (20)

• 13 841
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Стихотворението вече е на 1-ва страничка.  Wink

Сложих и сканираните от AnMary страници в Хранене и захранване на бебето

А ето и малко добри новини:
Момичета, днес на заседание на Комисията по бюджет и финанси бяха приети промените на 2-ро четене.
ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ВКЛЮЧЕНО  newsm44

Това означава и тези, на които не са им изтекли 315 дни и тези, на които са им изтекли, но не са изтекли 410 дни ще ползват отпуск 410дни  Peace
Няма изричен текст за дохода, но от НОИ ме увериха, че няма да се преизчисляват обезщетенията  Grinning

Това, което не ни удовлетворява са 12-те месеца, които се изискват да имаш като осигурителен стаж.
Имайте предвид, че промените ще станат окончателни другата седмица, когато се гласува в зала, така че ще се опитаме и там да запазим 6-те месеца, но шансовете не са големи.

Това е от мен, моля ви стискайте палци, защото утре ще се гледа предложението ни за близнаците  Praynig

За повече информация четете тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=322215.270

Да стискаме палци другата седмица всичко да стане официално и 1 г. да си гледаме в къщи мъничетата.  Grinning

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 23:19 от elada

# 151
elada , то по добра новина от тая днес май няма , хайде сега и таз една година да си остане 6 месеца и сме пушки  Laughing
онче ,добре че е  попаднала на човек майка ти ,дано да има повече такива хора
Alabala дано да се оправите скоро  Peace

нека да не забравяме и празнуващите бебоци, да са много здрави и послушни  Hug   bouquet  Hug

# 152
Добро утро Flutter
Онче,добре че майка ти се е отървала леко.Ама стреса си е стрес.

Това за майчинството е страхотно.Всеки лев отгоре е добре дошъл.Аз обаче се осигурявах 6мес. на по-висока заплата.

Грета, и аз съм в кюпа на стрелците Wink
Знам,знам.Броя те и тебе

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 10:30 от greta.kr

# 153
Дубро ютро!  Grinning
Аз имам осигуровки една година назад, но последните 6 месеца се осигурявах на повече пари. Сега колко пари ще получавам?  newsm78

# 154
за осигуровките-  ДИРЕКТНО  аз се осигурявах на 400 лева и внасях по около 180 лв. (зависимост от работните дни) и сега ми дават 220 лева на месец + 25 лева детски.
колкото толкова.
добре че  кърмих 6 месеца та спестих малко от АМ и от дамски превръзки, до днес

# 155
  • ВАРНА
Добро утро и от мен  Coffee
Напоследък едвам се добирам да прочета какво сте писали и времето ми за компа приключва!  #Crazy
mu6muro4e   и
Цитат
Аз имам осигуровки една година назад, но последните 6 месеца се осигурявах на повече пари.
  newsm78
При нас пак е напекло едно слънчице... ДАНО СА СБЪРКАЛИ МЕТЕОРОЛОГИЧНАТА ПРОГНОЗА !
Весело празнуване на тези които имат повод днес  и Честито на празнувалите през последните дни!
Алабала бягайте и се отделяйте сами докато не е станало късно! Аз живея при майка ми и знам какво е да си между чука и наковалнята  Embarassed ама сама съм си виновна като съм толкова нерешителна, а мъжът ми винаги се съобразява с мен
Приятен ден на всички!

# 156
  • Някъде по Дунава
Привет и от мъгливия ни град.Вчера беше страхотно време,но днес май ще се разминем с разходката.An Mary много интересни книжки,разгледах ги;Онче слава богу че майка ти е добре Вчера Ели яде месно пюре за 1-ви път и добре се представи.Дадох и пуешко с ориз и зеленчуци.Не съм забелязала да има обрив или нещо подобно,затова продължавам смело.

# 157
Добро утро
Честито на празнуващите днес  bouquet
Онче, добре, че се е разминало Hug
Ох, да ви се оплача, каката пак е болна. Точно 5 дни без да пие нещо и пак кашля и сополи. Не знам градина ли е какво е ама съм  #Crazy Не съм я водила на док, няма начин днес, ама утре ще трябва и ако каже пак антибиотик, не зная вече лошо ми става.
На всичкото отгоре Тереза не зная за коя вечер поред се буди като по часовник в 23:30, все едно алармата съм и навила. След люшкане около половин час заспива и хайде след един час пак. И се буди с един рев, търпение няма да дам цицата. Като го съчетаем с кашлящата кака, си представете за какво иде реч.
Оплаках ви се, дано се постопли, та да излезем.
Лек ден на всички и бебчовците по малко да плачкат

# 158
Здравейте от нас!
............
колкото толкова.
добре че  кърмих 6 месеца та спестих малко от АМ и от дамски превръзки, до днес
hahaha Joy Joy Joy Joy Joy
Меиз разби ме и аз това си мислех вчера с тази тази разлика че още спестявам от ДП. Wink

# 159
Тъкмо щях да Ви питам кога ще се връщате на работа? LaughingАко това го приемат и за нас важи предполагам ,че ще можем да си гледаме бебчовците! HugАз незнам ,ако трябва да почна работа как ще се оправяме ,тя след всяко хранене иска да си цоцка,не иска други хора ,само мама и кака .Интересното е ,че при баща си стои 1/2 час и почва да ме търси и плаче,а ако ме види и не я взема така пищи. Laughing
Днес я захраних с глутен -дадох и праскови с грис и и хареса.Моята глезанка продължава да не иска вода,въпреки ,че се храни вече.Тотално не иска АМ да пие,реших да я приучавам,че ако се върна на работа януари ,как ще я караме,но не иска и това е!Как свикнахте вашите мъничета?
а за ношното будене и цоцкане вече няма да споменавяам,защото се примирих. Sad

# 160
Малеееее, какви са тези събития в Студентски град???Как живеете в тази София?

Какви събития newsm78?Нещо съм пропуснала

Пребили са до смърт едно 20 годишно студентче. Дали ще има оправия в тази наша държава незнам. Мен от сега ме е страх за мойто дете.

# 161
Няма изричен текст за дохода, но от НОИ ме увериха, че няма да се преизчисляват обезщетенията  Grinning

Това как да го разбирам? Че аз като съм в момента вече в майчинство и ми се изплаща обезщетението на база на дохода ми от предходните шест месеца, така ще си остане до края на едната година ли, а няма да го изчисляват за 12м назад? Или е нещо друго?
Да, така е  Peace

Дано наистина да е така Praynig
Мейз,аз се осигурявах на 600лв- 6мес. без няколко дена и сега ми дават средно(в зависимот от раб.дни) по 450лв.Осигуровките,които плащах на мес. бяха 285лв

# 162
Тъкмо щях да Ви питам кога ще се връщате на работа? LaughingАко това го приемат и за нас важи предполагам ,че ще можем да си гледаме бебчовците! HugАз незнам ,ако трябва да почна работа как ще се оправяме ,тя след всяко хранене иска да си цоцка,не иска други хора ,само мама и кака .Интересното е ,че при баща си стои 1/2 час и почва да ме търси и плаче,а ако ме види и не я взема така пищи. Laughing
Днес я захраних с глутен -дадох и праскови с грис и и хареса.Моята глезанка продължава да не иска вода,въпреки ,че се храни вече.Тотално не иска АМ да пие,реших да я приучавам,че ако се върна на работа януари ,как ще я караме,но не иска и това е!Как свикнахте вашите мъничета?
а за ношното будене и цоцкане вече няма да споменавяам,защото се примирих. Sad

Аз неискам да си оставям детето толкова малко на ясла. И пари да ми дават никой не може да върне прекрасните моменти с мъничето.

# 163
Здравейте!
От много време не съм писала, но покрай децата и домакинството не успявам да включа компютъра.
От вчера малкият започна да яде и пюре, а вода не иска, само на кърма е и се притеснявам дали му стигат хранителни вещества.

# 164
mama_D_A_N_I_, кое не ти стана ясно, да обясня?
Ето един виц  Laughing
Семейство Иванови все не успявали да заченат дете и решили да си вземат баща
под наем. В деня, когато трябвало да пристигне бащата-донор, г-н Иванов целунал
жена си и смутено казал:
- Аз изчезвам скъпа, човекът ще дойде скоро.
Половин час по-късно, по една случайност, пътуващ фотограф на бебета позвънил
на вратата, надявайки се да реализира продажба.
- Добро утро мадам, аз бих искал да ....
- Оо, няма нужда да обяснявате, аз Ви очаквах - прекъснала го малко нервно г-жа
Иванова.
- Наистина!?! - озадачил се фотографът.
- Ами добре, аз съм страхотен специалист по бебета.
- Точно на това се надяваме аз и съпругът ми. Заповядайте, влезте...
След минута госпожата попитала изчервявайки се:
- Ъмм, откъде ще започнем?
- Оставете всичко на мен, госпожо. Аз обикновено правя две пози във ваната,
една на канапето и може би няколко на спалнята. Понякога, на пода на хола също
се получава хубава поза, там е широко и спокойно можем да се поразхвърляме.
- Ваната!? Пода на хола!? Нищо чудно, че не сме успели да направим
нищо с моя Гошо.
- Мадам, никой от нас не може да гарантира успех при всеки опит. Но ако опитаме
няколко различни пози и аз щракам от шест или седем
различни ъгъла, сигурен съм, че ще бъдете доволна от резултата.
- Боже мой! Това е многоо .... - ахнала г-жа Иванова.
- Госпожо, същността на моята работа не позволява да се действа прибързано. Аз
лесно мога да Ви претупам за пет минути, но съм убеден, че ще бъдете разочаров
ана.
- Зная това - тъжно отвърнала госпожата.
- Позволете да Ви покажа някои от моите произведения - казал фотографът,
изваждайки албум със снимки на бебета - Ето това го направих в рейс на градския
транспорт.
- Боже господи! - възкликнала г-жа Иванова.
- А тези близнаци се получиха изключително добре, като се има предвид, че беше
много трудно да се работи с майка им - продължил фотографът.
- Било е трудно?!?
- Да, тя беше много претенциозна. Трябваше да отидем в Борисовата градина за да
свършим добре работата около децата. Хората се тълпяха и ни притесняваха.
- Борисовата градина!?! - разширили се очите на г-жа Иванова от
изумление......
- Да, а освен това едно бездомно куче се опитваше да захапе апарата ми и аз
трябваше да се пазя от него докато работя с майката!
Госпожа Иванова се олюляла и възкликнала
- Имате предвид, че кучето наистина е искало да загризе вашият ъъъ ....
апарат!!!???
- Точно така. Е, госпожо, стига съм се хвалил, ако сте готова, аз ще вадя
триножника и да започваме работа.
- Триножник!?!?!?
- Разбира се мадам, моят апарат е голям, тежък, 29 сантиметров, професионален.
Без да го подпра на триножник не мога да работя с него.
- !?!?!?! .....
- Мадам?! Мадам?! Боже какво и стана, тя припадна!

Общи условия

Активация на акаунт