СДРУЖЕНИЕ "ВАРНЕНСКИ МАЙКИ"VI

• 19 943
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,

Аз съм съпруга на Йоанна. За съжаление няма да можем да дойдем на 14.04 в Бързица, но ще вземем скрабъл, пособия за рисуване и сигурно някоя топка и ще ги донесем утре или в понеделник ако е удобно в Етно или на Сан Стефано.

На 24.04, живот и здраве, ще дойдем. Ако не е зает/а Айджан ще и направим подарък ние. Момиче e, нали? Също ще сме ви благодарни ако можете да ни ориентирате на какъв подарък ще се зарадва и за каква сума приблизително е подходящо да бъде.

Хубав ден

# 241
Айджан е момиче да. Подаръците гледаме да са до 20 лв. Досега не ни се е случвало някой да не си хареса подаръка Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 20:35 от scorpionche

# 242
Scorpionche, опитах да ти пиша ти на ЛС, за да не спамя темата, но ти е пълна кутията:)
В крайна сметка във вторник ще мога да  дойда с вас, ако е подходящо и удобно. Имам кола с места за още четирима човека (освен мен). Само ми кажи в колко часа и от къде тръгвате.
Усмивки,
Йоанна

# 243
Извинявам се за кутията, вече е опразнена Simple Smile За час и място още не сме се уговорили с Гери. В понеделник ще пиша подробности

# 244
Аз ще купя подарък за Станко  Simple Smile

# 245
Само да напомня, че освен подаръци се купуват и нови дрешки за рожденниците, затова и в списъка уточнявам кой какво е казал, че ще вземе

# 246
За утре какъв е плана  Rolling Eyes Колко човека сме и колко коли ? И кой с кого ще ходи  Simple Smile

ПП. Имам и едно бюро което се чудя какво да правя . Някъде трябва ли ?

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 19:01 от Desika

# 247
Ами засега сме 4 човека и решихме да сме с една кола. Тръгване към 13 часа

# 248
За априлските рожденници имам само годинки

Селда - 7 г. voltage13
Радостина - 4 г. - SVU_D
Марин - 4 г. подарък Ели (Лилибон)
Станко - 5 г. подарък - Десика
Назар - 5 г. - Тони
Айджан - 5 г. подарък - йоанна

Желаещи? Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 15:48 от scorpionche

# 249
Днес бяхме в Бързица и Провадия - занесохме всички неща, които поискаха. Благодарим на всички участвали. За следващия месец належащите нужди са малките и големи абитуриенти. В Бързица имаме 6 малки завършващи - 5 момичета и 1 момче. Идеята е да им вземем комплект нови дрехи - примерно дънки + блуза. В Провадия имат 2 момичета. Роклите са осигурени, но не и обувките, както и дрехите за изпращането. Ще се включим и с прическите. Куверта им е осигурен от дома.

# 250
  • Варна
Посещение в Бързица

В село Бързица, близо до Провадия се намира Дом за деца и младежи от 7 до 19 годишна възраст. Днес го посетихме, за да занесем поръчаното бельо, игри и топки. Децата много им се зарадваха, а за следващия път ни поръчаха шахове, защото много обичали да играят, но дъските и фигурите им били стари.

Прави впечатление, че децата в Дома полагат и собствен труд в ежедневието си. Целият двор е обсипан в цвета, засадени заедно с възпитателите. Направили са кошчета за боклук от боядисани кофи. Няколко възрастни жени от селото ги посещават и учат момичетата на ръкоделие.

Директорката на Дома има желанието нейните възпитаници да бъдат подготвени за самостоятелния си живот, затова с европейски средства по представения от нея проект е построено защитено жилище, в което да живеят младежите от 14 до 18 годишна възраст. Битовите условия в защитеното жилище са много добри. Младежите сами свикват да се грижат за чистотата на стаите си, за прането, за сервирането и миенето на чинии. Плановете са да се научат и сами да си приготвят част от храната, но все още нямат бюджет за целта. Може би следващият път ще се позанимаваме с тях в кухнята.

Всички тези елементарни дейности са познати и многократно виждани от децата, отглеждани в семейства. За децата, отгледани в институция това не е така. Макар да са лишени от родителска грижа, те доста време биват изцяло обгрижвани от персонала и нямат възможност да развият собствени умения и навици в бита.

Тази година в Дома в Бързица ще има шестима “абитуриенти”. Така наричат завършващите 8 клас. Ще има тържество, а “абитуриентите” си мечтаят за нови тоалети – дънки и блузки, специално за празника. Обещахме да им помогнем. Едно от момичетата се похвали, че успехът й е над 5 и се надява да я приемат да учи в гимназия във Варна. Ще й помогнем да се подготви за приемните изпити. Останалите деца ще продължат да учат в Провадия.

Децата в институции нямат стимули да учат и да се стараят в училище. Затова ще гледаме да поощряваме всяко добро представяне и да подпомагаме развитието им. Ще се радваме на всякакви идеи в това отношение.

Всеки, който проявява интерес към Дома в Бързица може да се свърже за повече информация с координаторите от Сдружение “Варненски майки” Поля и Гери.

# 251
  • Варна
За априлските рожденници имам само годинки

Селда - 7 г.
Радостина - 4 г.
Марин - 4 г. podарък Ели (Лилибон)
Станко - 5 г. подарък - Десика
Назар - 5 г. - Тони
Айджан - 5 г. подарък - йоанна

Желаещи? Simple Smile
Ще взема  на Радостина. Кога ще ги носите?

# 252
Искаш за още едно дете? Ами на 24-ти ще се празнуват. Запазили сме ресторант в Добрич. Този път ние ще ги забавляваме, а не както обикновено те нас Simple Smile Всички желаещи да заповядат Simple Smile

# 253
http://www.bulcards.com/v?code=22564557yMZ2QranBsMBpm

Децата от Овчарово ни канят утре на Великденски концерт. Някой има ли възможност да отиде?

# 254
  • Варна, България
Аз ще взема подарък и дрехи за Селда.

За съжаление съм на работа от понеделник до петък и нямам възможност да идвам на посещенията.
Предполагам, че децата са се постарали много за концерта. Дано има мами, които могат да отидат!
Поздрави  Hug

Общи условия

Активация на акаунт