Отговори
# 210
Здравейте мамчета!
Ние не сме се включвали от месеци, но се надявам да не сте ни забравили. Сега обаче идва зима и сигурно ще се задържаме повече в къщи и ще съм по-редовна. Яна е добре и се развива чудесно за сега. Станала е 9кг и 73см. Отдавна лази и се изправя навсякъде. Новото което е научила ,е да седи права сама без да се държи никъде по 10-15 секунди, но още не се престрашава да прави крачки, а пък и си и е рано още. И ходенето с една ръка не сме го усъвършенствали още, но аз се старая да я оставям максимално самостоятелна и да си призная май нещата, които прави си ги е научила сама.
За кърменето: Ние все още се кърмим по няколко пъти на ден, основно сутрин 2 пъти, веднъж следобяд и вечер. Не сме стигнали далеч със захранването, но и не бързаме. Тепърва ще и въвеждам попарката сутрин. За кухня преди годинка не съм мислила, защото слагат в храната сол и захар, пък аз не искам да и давам до тогава. Иначе и аз си пиивам по някоя чашка винце от време на време и не ме притеснява за НГ да си пиина пак.
за партито: Може ли някой да ми напише какво сте се уговорили (специално за подаръците) и ако е възможно да се включим и ние. По това време ще сме в София и ще ми е приятно да видя и другите мартенчета.
Честито на всики с поводи за празнуване!
За сега толкова, че стана дълго и без това.

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 00:05 от expetka

# 211
Шушонка, Честит Рожден Ден!   bouquet
Бумеранг, много ти е готин аватара и подписа също ми хареса много  Grinning
Коко как само го изследва този Дядо Коледа, голям сладур е и Али е голяма сладурана с това пръстче Hug
Ами нашите умения се състоят в това: изправяме се на кошарката и започваме един рев докато не я взема  Laughing, манипулаторка си имам. Неможе да се мести още, но умело се държи с едната ръчичка и се обръща назад, ръмжи като Баба Меца (чак страх ме хваща  Laughing), дава боц, гепи, танцуваме (като и пусна музика и започва едно тресене, много ми е сладка  Heart Eyes), от няколко дена се научи да приплъзва една стъклена вратичка и да си вади чаши от там. Говоря и и показвам колко голяма ще порасне, къде е лампичката, но ме гледа безразлично.
Много се радвам, че ни хваща и нас удължаването на майчинството, но не разбрах само 1 година преди това е трябвало да си осигуряван изобщо или ще се гледат от последните 6 месеца - охх как го обясних, чак аз се обърках  Crazy
Мамчета, радвайте се, че имате татита до вас, колкото и късно да се прибират или да отсъстват, защото без тати си е кофти. Ние сме самички с Дари, баба и дядо са заети и се гледкаме двечките. Определено не ми е скучно с нея, сега са в такъв период бебоците, че от тук нанатък ще стават все по-интересни  Heart Eyes
Аз съм в чуденка сега  - харесала съм си три играчки от ЛаРедута - масичката, едно  "дърво ли е" какво е с топки на Vtech и уолкър на Vtech (уолкъра от 39.99 евро сега е 31.99)
Май попрекалих с писането, лека и спокойна нощ от нас  Heart Eyes

# 212
 Ура, татито ни се прибра и донесе сума ти подаръци, най-вече на Бела, а аз им се радвам все едно са за мен Heart Eyes На партито ще дойдем, даже може да извадим късмет да ни докара, само трябва да го спазаря да закъснее за работа Embarassed Там близо има ли спирка на тролей2? някак така ми изглеждаше на картата, аз честно казано идея си нямам къде точно се намира.

Бела не знае къде е лампата, ама и аз никога не съм й показвала... Малко с ограничен капацитет се чувствам, като казвате вашите деца какво правят- е няма как да го направи, като никога не съм й показала.. И наистина са ни като маймунки горките, да покажат номерата.. На Никулден така ме зарадва- гушкам я да я кърмя, а тя вместо да зацока, взе да пляска с ръчички. Направо не можах да повярвам. Сега си пляска, ама само като си реши. От няколко дни е започнала да "говори" с "а", "оооу" "У" и дотам. Не е от приказливите. Но пък оня ден в градинката изведнъж каза "мамоу", нямаше да повярвам, ако нямах свидетели:) Естествено повече не повтори, ама тя и като беше на 2 месеца изгука два пъти и до там.

Поли, дано не е вярна диагнозата. Защо не отидете при тази прословута дерматоложка, дето тук толкова я хвалеха в 26та п-ка май беше?

# 213
Пак съм аз  Rolling Eyes
Сега се захванах да правя книжка от artscow.com, няма да се спи, та да попитам мамите които си правиха, някакъв код за безплатна доставка или нещо от този род ползвахте ли?

# 214
Искам да спре това будене през 30-40мин., че направо вече не издържам. ooooh!
Цвете, много подозрително гледа сладкия Коко този дядо Коледа.
Буми, много чаровно херувимче! А, дано те слуша, като такова, но като ти чета подписа.........
Къдричке, и аз съм се опитвала да накарам Ванеса да направи нещо пред приятели, а тя седи и гледа като теле. Rolling Eyes Явно няма да сме артистични като малкото Али.
И ние се гледаме самички - голям зор. През лятото, покрай отпуски и ваканции, сестрите ми и майка ми удряха по едно рамо за час-два и беше хубаво да се видя и аз човек. Татито е на работа до 21.00ч и се прибира към 22.00ч всеки ден, а почива не повече от 2 дни месечно.......
За уменията ни - НЕ можем да заспиваме сами Sad, иначе показва лампичката, колко голяма ще порасне, къде е умната глава на Ванеса, пляска и казва "бабо"(което е браво), показва как души зайко, маймунски муцуни, храни ме с пръст или лъжица, капе ми капки в носа (когато и аз и капя или като види шишенцето), познава и се опитва да казва калинка (ка), тигър (тигъ)...общо взето имитира всичко, което и е интересно или вижда, че ни е смешно.
expetka, много ми е драго да получим вести от вас с Яна. За партито май не е уточнена дата, а за подаръчета сме се разбрали всяка майка да купи нещо на цена 10-20лв и така за всяко детенце да има изненада. Отделно ще се плаща за дядо Коледа и наемането на детския клуб по още около 20лв. Ако нещо не съм обяснила точно, другите мами да ме коригират. Мястото е клуб Бамби в Манастирски ливади; ул Казбек 51
terre, купувай и трите играчки! Mr. Green
КикиНики, сподели за подаръците и ние да се порадваме или направо снимай Бела как им се радва.
А дали ще се спи тази нощ........

# 215
  • София
ЧРД,Nightwish - да си здрава и мнооого щастлива!

terre ,нищо не съм въвеждала,ако ти се полага,то само си ги изчислява.Аз направих две книжки и двете ми бяха без пари,само 7.99 е доставката за всяка,прибавих и по още 3 страници и крайната сума за 1-а книга ми е 9.49.

Кърдич,много е сладка Али като показва лампата
Жори само поглежда към предмета,за който го питаме.И той също вика айде и ни е много смешен.

Ники,то и аз не го уча на нищо или ако реша нещо да го уча,той изобщо не отбира пък прави друго,дето никой не му е показвал. Mr. Green

# 216
Добро утро!
ЧРД НА NIGHTWISH  bouquet
Днес кафето е от нас
Пои искренно се надявам цар Иван да израсте проблема,но исках да те попитам вие как захранвахте с млечните продукти,че и ние сме много склонни към алергии,та опитът ти ще ми е от голяма полза-благодаря предварително Hug
Били кошарите,за които питаш се продават в Пигис хаус Peace
Mами така като ви чета за партито и на мен ми се прииска да се присъединим,ако разбира се ни приемате?
Цвети адски сладък твоя син с дядо Мраз,как недоверчиво само го гледа,добре че не му е смъкнал брадата Joy
Колкото до уменията на бебетата-ние даваме боц,пляскаме за браво и от 2 дни показва и колко голяма ще порасне.Но всяко чудо при нас е за 3 дни,като й писне и спира да го прави-така стана с казването на чао.Ама и аз много,много не я карам,когато иска тогава.
terre относно уолкъра в ларедутската тема имаше не много добри отзиви за него,ако искаш поразрови се,а играчката дърво с топките я има Деситка та можеш да черпиш информация от извора Peace
Хайде пак се олях в писане...ама все повече ми харесва Embarassed
Хубав ден на всички Hug

# 217
  • Бургас
Добро утро и от мен!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,Nightwish!БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА ЖЕНА И МАЙКА!
Честито на месечинковците!
Мария се побърква да се събужда нощем от известно време и се върти като пумпал и вечно е отвита.
Полина,надявам се да се окаже грешна диагноза и Иван просто да си има пъпчици от друго.Задължителна е консултацията с поне още един специалист.
Къдричка,много хубаво бонбонче си имате.
Буми,за твоето ангелче ямам думи... Simple Smile
Експетка,помним те.Радваме се,че сте добре и отсъствията ви са били заради разходки.Сега като е по-студно,можеш да се разписваш по-честичко.
Кики,покажи ни подаръчетата,които тати е донесъл за малката кукла,та да се порадваме заедно с вас.
Пипилота,надявам се както си писала,че това е период,да е така,че не издържам аз да я оставям да спи,а тя да се изправя и разсейва.Ще чакам периода да отмине.
И аз на снимките очаквах Коко да е задърпал брадата на Дядо Коледа,но не,било е примерно детето. Grinning

# 218
Добро утро!

Честит рожден ден, Шушонка /тук на патерици/! Честит рожден ден, Nightwish!

Ох, от къде да започна...

Калинка, стискам палци диагнозата да не се потвърди  Hug

Поли13, и на вас ви стискаме палци Иван да израсте този проблем  Hug

Цвети, Коко е много сладък в Дядо Коледа. И какви голееееми очи има  Heart Eyes

Къдричка, Алина е голям бонбон. Как само сочи с малкото пръстче  Heart Eyes

За леглото Аделина - аз отдавна не съм ходила в Пигиса, но преди седмица една мама ми каза, че там вече не го продават Thinking

За уменията - лази, изправя се, вчера за пръв път направи две крачки без да се държи за нищо  Shocked Знае къде е лампата, пляска с ръчички, прави конче с уста... но само, когато тя поиска. А соченето с пръст изобщо не виждам как ще го научи. Нещо не я влече  Grinning

Приятен съботен ден на всички!!!

# 219
  • BG
Добро утро,
и аз май скоро не съм писала.
                          Честито на всички,които имат повод за празнуване!
Попара и кус кус не ядем.Харесваме си по малко от пюренцата и бананче пасирано с една бисквитка.Имаме си още две зъбчета отгоре.Айде весел ден на всички Hug

# 220
Пак съм аз Embarassed ама се сетих нещо-относно играчките на VTech,сред които е и ларедутския уолкър.Та тази фирма вече я има и на нашия пазар и са на същите цени,т.е. няма смисъл да се чака от Фразнция,ето вижте http://www.pakostnik.com/bg/vendorproducts.php?id=237
Рони не знам дали имат Аделината,но Аделина лукс със сигурност имат Peace
Айде махам се да не досаждам повече Embarassed

# 221
Пак съм аз Embarassed ама се сетих нещо-относно играчките на VTech,сред които е и ларедутския уолкър.Та тази фирма вече я има и на нашия пазар и са на същите цени,т.е. няма смисъл да се чака от Фразнция,ето вижте http://www.pakostnik.com/bg/vendorproducts.php?id=237
Рони не знам дали имат Аделината,но Аделина лукс със сигурност имат Peace
Айде махам се да не досаждам повече Embarassed

Е, изобщо не досаждаш  Hug Виж, аз обаче...  Laughing Май много скъпи идват тези играчки  Thinking Уолкъра в Ларедут май не е 98 лв. А за Аделината, инфото ми не е потвърдено, така, че дано все още я продават  Peace

Али преди малко направи още 2 крачки съвсем сама. Майка ми каза, че това било прохождане, пък аз не знам всъщност какво се води за прохождане.

И един неудобен въпрос - кога трябва да ми увиснат гърдите? Трябваше ли вече да са увиснали, или да чакам да увиснат след като спра да кърмя?

# 222
Рони щом прави крачки сама си е прохождане-ЧЕСТИТИ ХОДЕЩИ КРАЧЕТАААА running
Колкото до уолкъра в ларедута беше 39,90,сега е 31 и нещо,но като сложиш доставката и чакането та все тая...
Повече обещавам днес няма да пиша Embarassed Embarassed Embarassed

# 223
  • София
Гутен морген, дами и господа.
Айде от нас мезето за кафето

ЧРД на Шушонка   /и от мен патерици/ и на Nightwish. С най-добри пожелания  newsm67

Майчета, някоя вече да има някой от уолкърите-колички на ФП? НЯкоя от тези двете?

Интересува ме дали са стабилни като уолкър? Много се чудя дали да купувам такъв или да си взема само уоклър, пък количка след време...
За играчката на ВТеч дървото с топки, я имам наистина, както цвети... е писала, но още не съм я отваряла, ще я опкаовам за под елхата  Laughing Все още си чакам масата за игра от Редута, поръчах я на 21.11, с други неща, които дойдоха преди 2 седмици, а нея още я няма...Май ще остане подарък за РД  Confused

За казването и показването: Маги осъзнато казва само мама, всички други срички според мен са нейното си безспирно бърборене. Иначе лази, изправя се навсякъде и почти през цялото време когато не спи е права, но се държи, може с пръст да е, ама да има опора. Крачки не прави, само скача като се държи за каквото и да е. Пляска с ръце, и понякога вдига ръка и маха за здрасти, но ми се струва по-скоро случайно. За сега само поглежда към нещото за което я питам къде е, като става  за не повече от 4-5 неща. Клати глава кто чуе музика, изправя се и поглежда към врата когато чуе да се мушка ключ в бравата на входната врата...

Уф, че дълго стана...

# 224
Честит Рожден Ден на Nightwish!

Честито на порасналите ни дечица.
Цвети, присъединявайте се за партито без колебание!
Рони, май направо си прохождате. Да го нагушкаш сладкото джудже от нас с Ванеса. Ако досега няма наченки да ти увисва бюстът, то значи си от късметлийките, при които най-вероятно няма да се получи.
Ние кус-куса го ядем, но с бисквитка вътре, без захар, малко масло и сиренце, задължително пасиран, иначе малкото върти главата, стиска уста, маха с ръце, плюе - категорично е детето, че няма да го яде. Попарата нещо не я долюбваме, но аз не настоявам, защото и аз я мразя (май не постъпвам много добре Embarassed, та ще взема да попроменя нещо в нея и да пробвам пак).
За спането - и тази нощ си ставахме и мрънкахме, и сукахме......направо не зная колко пъти. Силно се надявам да премине вече този период, че при нас продължава втори месец.

Общи условия

Активация на акаунт