Поли, както вече съм писала и Любчо беше с атопичен дерматит и го израсна някъде около 1г. и 8м след строга диета. Когато разбрах диагнозата (беше на около 2 месеца) и аз бях много притеснена като теб, но всичко отмина, слава Богу! Сега си яде всичко и дерматитът е само лош спомен за мен- той дори не помни. Дано при вас всичко да отмине още по- бързо, а пък ако е грешна диагноза, още по- добре! Наистина не е лошо да потърсите мнението и на някой доказан специалист. Много често се оказва нещо друго. А специално за алергиите при малките деца нищо не може да се докаже, защото тестове се правят на деца над 3 години.
Внимавай с Адванана, защото е кортикостероид, а при бебетата кожата е по- тънка и съответно лекарството по- лесно навлиза в организма, където може да причини поблеми с бъбреците и други такива. Просто мажи само когато се налага и то много тъничко. Ако искаш, обърни се към хомеопат- имат много добри резултати в това отношение! Извинявам се за лекцията, но понеже много сме се напатили и съм изчела бая литература по въпроса, ми се ще да помогна поне мъничко ако мога.