Отговори
# 225
ЧРД на Шушонка   /на  патерица/ и на Nightwish!!!
 Любов и много щастие!
Нещо напоследък не ми остава време да пиша, а само ви чета. Ние сме 9700 кг и 76 см. Изправяме се и стоим хванати за леглото, в проходилката седим мъничко, но не лазим. Педито каза, за последното че няма проблем. Вигантол и аз продължавам да давам вечер по 1-2 капки. Напоследък много пищим за щяло и нещяло, иска все да го държи някой и да му обръща внимание - заиграва се сам за около 5 мин, и като ме види че излизам от стаята започва да пищи. Приспиваме се в люлка, не иска сам или на ръце.
За книжките от арткоул и аз не съм въвеждала код, защото първите са безплатни плаща се само шипинга. Чудя се дали ще успее да пристигне преди Коледа?  newsm78
Следващата седмица ще ги водя с бати да ги снимам за календар, но дали ще е успешно.......
А, след това тук при нас в един детски център ще има дядо Коледа и ще отидем да им раздаде първите подаръци.Не съм купувала нито уокър нито масичката, защото никои няма да им обърне внимание. Вкъщи се играе винаги с нещо, което не е играчка.
Спирам, защото много се отнесох този път.
Лек ден на всички!

# 226
  • София, Борово
Nightwish, Честит Рожден ден! Поздрав за теб http://vbox7.com/play:db3651cd   bouquet
За прохождането, ако тия 2-3 крачки се броят значи ние се водим проходили... Виктор вдига ръце на горе и ходи като патенце, след коеето пада по дупе Laughing
Цвети, благодаря за кафето. Аз от 5 ч. работя и и мам огромна нужда Hug
Рони, не е задължително да ти увуснат гърдите Hug

# 227
Здравейте  Grinning От толкова стискане на палци ...имаше файда Simple Smile Вчера сутринта баща ми ме хвана и отидохме на частно на скенер /150лв./ оказа се че никаква киста нямам, камо ли кучешка тения  Hug Обаче тъй като ми взеха кръв за изследвания при паразитоложката....на 22 ще е ясно дали имам някакви бацили изобщо или не...Ще ги избия тези лекари вече... Crossing Arms

Сега трябва да търсят от какво все пак ме боли корема...от скенера се вижда че нямам проблеми с бъбреци, далак, черен дроб...абе почти всичко си ми е наред newsm78
Благодаря на всички стискали палци Hug

# 228
  • Бургас
Прочетох,че имаме вече проходили дечица.Честито на мамите.Диди,Рони,това се води прохождане-детето да направо само без ничия помощ няколко крачки.Кога да чакаме пита Laughing?Хайде,почерпете ни,пък ние ще побягаме.
Забравих пак да спомена за уменията на Мария понеже нали и в предната тема май че ги обсъждахме,но все пак:лази,изправя се в кошарата,маха за "задравей" и "чао".Показва къде е лампичката,къде е мечо и къде е пиленцето.Обръща се на въпроса "къде е мама/тати?",за да покаже къде сме.Пея й песничката "Хитрото мишле"по-известна като Скрила баба-и още като започна и тя показва на дланта си с малкото пръсче къде е направило дупчица мишлето.Много ми е смешно,но и забавно,прави го всеки път.Дава целувки малко по неин си начин,но важното е да го прави всеки път като й кажем.Показва колко голяма ще порасне.Като й кажа да пее и започва:"на-на..".Като й кажа да играе:вдиге двете ръце като за хоро и започва да играе и да се клати.Ами това е.Не са много,но се надявам в скоро време на още номерца.

Калинка,много се радвам,че няма нищо тревожно,наистина.

# 229
  • София
Добро утро!

Честити месечинки на Елена-на мама nasya,Димитрис - на  мама Marinela flo!

Kalinka_M
,много се радвам,че нямаш тази гадост,дане се окаже нещо безобидно! Praynig

Диди,Рони - браво на мъничетата,това си е прохождане!Много се развълнувах! Heart Eyes Hug

Рони,не е задължително да увиснат,пък и зависи от гърдите,ако са неголеми обикновено неувисват.Моите са ужас,висят страшно направо.Те бяха много големи и хубави Blush,а сега е мъкааа.Това стана още в болницата след раждането и особено след помпането през 2 часа ,от тогава нямат промяна,макар да съм с 37кг. по-лека.

Весел ден от нас!

# 230
Здравейте, мами Hug

Калинка, страшно много се радвам за теб   bouquet

Значи последно си остава потвърдено и приключено - 22.12 от 11.00 часа Grinning Може да слагате на първа страничка  Hug
А почивен ден ли е  тогава, че ще има и татковци? Ако е така - и нашия е на линия Simple Smile Последно да кажа, че ще поръчам някакви дребни соленки и работи за големите, че "било добре" Wink

Много ви благодаря за окуражителните думи за Иван Hug

Цвети, захранване с млека не сме правили, просто започнах да давам от дуетите с мляко или извара, да давам попара с мнооого сирене  Confused , а на Никулден изяде една чиния със снежанка.. Embarassed

Е, взехме си поука, трябва да се внимава...колкото и да ни е мило, че детето всичко си облизва .....
Така или иначе, не е ясно - от млякото ли е , от какво....ще търся и второ мнение със сигурност. Неговите пъпки са само по половите органи и лицето му е зачервено и сухо.... Cry

Дианка, Рони, да ги нацелувате тези малки сръчни крачета!

Пожелавам ви хубав ден!

# 231
Дианка, браво и на порасналия Вики, за първите крачки. Hug Hug Hug
Поли, отново благодарско за организацията и целувки на цар Иван.
Ами, да се броим за купона - пристигаме две мами и две бебета - бебе Ванеса и бебе Илия.

# 232
Добро утро.
                                         Честит рожден ден на Nightwish!Бъди здрава и щастлива!

Деситка и аз ще следя мненията за количката-уолкър на ФП,че май това ще е подаръка на Нати от нас за Коледа,ако го намеря във Варна,че 125лв. от кикиморско царство няма да дам.
Рони,не знам дали е прохождане,моята майка ми е казала,че ако направи няколко крачки сама,значи се смята за прохождане и се прави прощапулник  Grinning
Честити месечинки!

# 233
  • София, Борово
Благодаря на всички, ама аз все си мисля, че прохождане си е, като почне да си ходи сам постоянно. Той по няколко крачки си прави от много време, ама не ги увеличава Laughing
Аз в интерес на истината малко се опитвам да поспра прохождането, понеже знам, че не е много добре да е толкова рано.
Калинка, радвам се за добия резултат и стискам палци за изследването Hug
А кога всъщност се прави прощапулник?

# 234
Дианче,честито проходило детенце GrinningНезнам,защо не е хубаво да го правят от рано Thinking,баща ми е проходил на 9 месеца,а се е родил 1500гр. Shocked/това е отклонение,просто казвам Grinning/,но щом е направил няколко крачки сам,значи можеш да правиш пита и прощапулник/поне така знам/
Калинка,радвам се за теб,дано се окяже нещо съвсееем безобидно Hug

# 235
  • София
Диди,тоя линк нещо ми дава,че има грешка.
А за прощапулник - аз знам,че трябва да може да стигне от едно място на друго.Т о нали се пуска питката и детето по ня трябва да стигне до нещата,дето ще сложим.Ако прави само 1-2 крачки,няма да може.

Сега разглеждам линка,дето Цвети даде с играчки.Ми те в БГ са си доста по-скъпи,поне с по 20-тина лева ,от тук в Белгия.Обаче е много скъпо пращането по пощата,иначе бих ви купувала и пращала.

# 236
И аз съм на мнение че прощъпулник се прави когато може да стигне от едно място до друго сам/а. Той/тя ако прави само по две три крачки , едва ли ще се "затича" след питката и ще стигне до мястото с предметите. Поне за мен трябва да се отпусне да си ходи сам/а. Така с една моя приятелка си говорехме един ден че детенцето и прави крачки, но се чуди дали може да се каже че е проходила тъй като още търси да се хване някъде. И така след о/о 3-4 дни ми разказва как отишла в кухнята и по едно време чула нещо срано като шум и тръгнала да види какво става, като знаела че като пълзи шума е друг и като отворила вратата на кухнята пред нея стояла Раличка. И от тогава детенцето само се отпусна да си ходи и след няколко дни когато е станала по самостоятелна(ако мога така да го кажа) и правиха прощъпулник.
По късно ще се върна да прочета по назад че прочетох само последните няколко поста

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 16:18 от ***Cvete***

# 237
  • около Варна
Честит рожден ден на Nightwish!

Влизам с въпросче към мамите давали антибиотик, така чисто ли го пият или го смесвате с мляко или нещо друго. Направо в чудо се виждам с даването на лекарството, стиска устата и по никакъв начин не мога да и го дам, ако го напъхам насила не гълта ами и изтича от устата ooooh!

Още един въпрос - купихме столче от по-големите до 18 кг., на упътването пише за деца до 13 кг. да се монтира обратно на посоката на движение. Никога не съм виждала така поставено столче, пък и аз как ще я виждам какво прави като шофирам. Вие как си поставихте столчетата?

И за финал да се похваля, че купих подарък за юбилея на нашия татко, най-накрая го измислих - дъмбели и лежанка за коремни преси, нямам търпение да му ги дам, толкова ще се зарадва.

Космополитан, долу до гарата, където паркират автобусите на градския транспорт има борса за детски играчки, много добър избор на добри цени. Там гледах уолкър на ФП, но не количка, а от тези бутащите, беше 63 лв. , сега по празниците постоянно зареждат, може да провериш дали няма такива.

# 238
  • София, Борово
Зори, кой линк?
Аз за прощапулника от интерес питам, понеже съм много далче от подобни обичаи. Дори и погача не ми се правеше...
Другото, което е, че с обувки не може да ходи, дори като го държа за ръка и ходи с мен си криви краката, но бос ли е си щъка.
Рони при вас как е собувките?
cosmo, сестрата на мъжът ми е проходила на 8 месеца и нали се сещаш как постоянно говори, че на нея се е метнал Wink
Пък Ангел бил решавал интеграли на 3 годинки  ooooh! Изобщо сродила съм се с гении и съм родила дете, което нищо не е взело от мен.(ревнувам) Wink
Поли, сега като описваш за череното личице, ще ти кажа, че Виктор от време на време получава на бузите кръгли много червни петна - по 1 на всяка, все едно съм му сложила руж и кожата става много суха там. Мажа го с Адерма и се оправя за 2-3 дни максимум. Той получава и едни пъпчици по лицето, като маска около устата и понякога на бузките, но педи казва, че това е от биберона, понеже кожата се задушавала там и също от лигичките. Дано при вас не се окаже атопичен дерпатит.

# 239
Ами Диди, явно трябва да ти честитя за проходилото момче  Heart Eyes А и Али ходи по-трудно с обувки. Аз съм проходила на 9 месеца, Али поне по това да прилича на мен.

А прощапулника при всяко положение се прави, когато детето проходи хубаво. Нали трябва да гони пита  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт