Любители на кучета - 4

• 37 040
  • 420
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Къдравелка, браво, че не сте решили да махнете кучето, защото ще имате бебе. Това, което ви е казал ветеринаря, е напълно достатъчно и вярно, особено частта с алергиите.
А първото го казвам по повод един скорошен случай - хората си взели куче, станало на 2 години, те решили че искат бебе, и сега искат да приспят здраво, право, хубаво куче...  fight

# 226
  • СОФИЯ
Къдравелка, браво, че не сте решили да махнете кучето, защото ще имате бебе. Това, което ви е казал ветеринаря, е напълно достатъчно и вярно, особено частта с алергиите.
А първото го казвам по повод един скорошен случай - хората си взели куче, станало на 2 години, те решили че искат бебе, и сега искат да приспят здраво, право, хубаво куче...  fight

Shocked
Това е жестоко , как може ............. да го подарят на някой  ooooh!

# 227
Къдравелка,абсолютно вярно е всичко казано от ветеринаря.Моят пекинез също не излиза много често навън,но го обезпаразитявам и ваксинирам редовно.Друго освен обичайната хигиена и старателно почистване от косми не съм правила.
А това за алергиите наистина е така.Сестра ми е от бебе с астматичен бронхит и лекарите бяха много против да имаме куче,но ние въпреки това си взехме дакелката и повече не е имала пристъп и не се наложи да ходи в Сандански на санаториум както го правеше преди това 9 години.
А за това просто нямам думи  ooooh! Не знам какви са тези хора,ако човек наистина си обича животното не би постъпил никога така.Кога ще разберат,че няма нищо лошо в това да се гледат заедно куче и бебе.
Най-омразният ми въпрос докато бях бременна беше именно този "какво ще правите с кучето?" #Cussing out
Хвърлях им по един убийствен поглед и им казвах "ще си го гледам заедно с бебето" Whistling

# 228
Не знам какви са тези хора,ако човек наистина си обича животното не би постъпил никога така.

Безотговорни! Аз лично взех куче именно заради дъщеря ми, която пищеше от всяко, (независимо от габаритите), което се приближи до нея и беше на година и малко. Сега без кучето не може, първата й работа сутрин е да види Рита.

# 229
Това е жестоко, как може да решиш някой, че друг трябва умре  Cry Охх плаче ми се, когато взимахме нашето куче, имахме планове и за второ бебе, прочетох много неща из нета, и решихме бебе и куче могат да живеят заедно, за сега нямаме бебе, но нямаме и куче  Cry

# 230
Франки вече има ново семейство-благодаря на всички,които му пожелаха късмет Sunglasses

# 231
Здравейте и от мен!
Аз не съм голям любител на кучета, но мъжът ми е и ще си взимаме у дома. Живеем в къща и кучето ще е на двора, имахме друго преди, но тъй като новото е още малко, а все пак идват най-студените месеци, ще се наложи поне до към март да изкара вкъщи. И аз изпаднах в паника, сигурно много ще ми се смеете, като ви чета тук как се справяте с кучетата си, ама аз много се притеснявам - никога не съм имала животно вкъщи (и, да си призная, не горя от желание - най-вече по хигиенни причини, не за друго)...
Всички ми обясняват как съм щяла много да го заобичам и прочие - аз между другото не се съмнявам в това, тъй като с предишното куче се спогаждахме доста добре, а пък се "запознахме", когато той беше вече голям... сигурно ще изпадна в умиление, като го видя това, дето е на малко повече от два месеца... Ама ми е непривично, нищо не знам - нито как се гледа, нито какво се прави/не се прави... Мъжът ми е гледал предишното си куче от бебе (и то, и новото са от една порода - немска овчарка) и сега ме успокоява, че той щял да се занимава основно, ама аз се чувствам като в небрано лозе.
Извинявайте, че ви занимавам с моите терзания, но имах нужда да си ги кажа.
Май трябва да поровя в нета и да попрочета нещо за породата. Поне да се ограмотя.

# 232
  • София
mamahrisi, дано се намери скоро сладуранката... Стискаме палци и лапи.
И на мен ми беше трудно да повярвам, но те много искаха да го приспят кучето, незнайно защо. Сякаш не искаха то да радва други хора, или да получи обич от други... Не знам после какво е станало, но се надявам кучето да е добре.
Nightwish, как е бебката? Справяте ли се?
caritas, прочети в дог.бг, има страшно много информация Wink Не е страшно, аз също ще си взимам куче за първи път... Wink

# 233
Lady Death, благодаря! Аз чак уплашена не съм, знам, че няма да ме изяде животинката  Wink, по-скоро съм притеснена как аз ще се справя. От друга страна, мъжът ми е толкова щастлив, че сърце не ми даде дори да се опитам да му скърша хатъра. А и ние отдавна сме се разбрали, че ще си вземем пак куче на двора, просто сега обстоятелствата наложиха тази временна мярка.
mamahrisi, имате ли някакви новини за вашата красавица? дано я намерите!

# 234
  • София
Не се притеснявай, caritas, ще се справиш  Simple Smile

И аз мислех, че не мога, никога не съм се грижила за куче преди (като изключим дакелчето при родителите ми, но там те се занимаваха с грижите, за мен бяха само разходките). Всъщност, това беше причината да не искаме куче - притеснението, че не можем да му осигурим необходимите грижи и внимание. Но когато Чарли ни се лепна на улицата, докато търсихме стопаните му (мислехме, че е изгубен), установихме, че не само можем, но и добре се справяме с това. Сега Чарли е нашата гордост - перфектно поведение у дома, не се стряска от непознати, престана да лае при най-малкия шум на стълбището, не яде боклуци от земята. Само един проблем имаме все още - когато сме на разходка, ако е пуснат да потича, ходи където пожелае и напълно игнорира повикванията ми. Сега съм принудена да го водя само вързан, като се налага аз да се завирам там, където той пожелае - преспи, локви, кал, трънаци  Rolling Eyes

# 235
Ние сме добре, бебка расте и дебелее  Laughing Laughing LaughingЗасега яде човешко АМ, ФризоХа, но от днес ще почнем кучешкото, при нас пък е обратната ситуация, аз съм кучкарка, а мъж ми не особено...
Аз взех беба докато той беше в командировка, и като се прибра вика ми какво има в този кашон,ами казвам , кученце, Shocked Какво кученце, откъде, кога?Значи все пак постигна си своето ....аз ти казвах ама ти....и така нататък и така нататък  Crazy
Обаче отиде да се изкъпе, връща се от банята и аз му казвам , трябва да смениш бурканите с топла вода в кашона на кученцето, и той :аз ги смених вече InnocentСлед това я нахрани два пъти той  Misc Baby Bottleи сутринта като се разскимтя пак, аз се правя на заспала, и го чувам как казва на голямата ми дъщеря : Трябва да нахраня кученцето, сигурно е гладно!
Смятам го за голям успех  Mr. Green
Между другото малката се казва Берта, мъж ми не го одобри, вика що си й дала такова грозно име  Mr. GreenСлед Нова година отиваме на вет Peace

# 236

За изхвърляне и дума не давам да става! Тя свекърва ми само това повтаря  #2gunfire- ама аз не се давам - само повтарям частта дето каза докторката за алергиите...

Че ний си я имаме като дете...

# 237
  • София

За изхвърляне и дума не давам да става! Тя свекърва ми само това повтаря  #2gunfire- ама аз не се давам - само повтарям частта дето каза докторката за алергиите...

Че ний си я имаме като дете...

Точно! И аз им се чудех на тея хора, ми ако решат да имат още едно дете, първото какво - ще го приспят ли? То и мен ме питат сега - абе ти си млада, раждай деца, за кфо ти е тва псе...  #2gunfire #Cussing out

# 238
mamahrisi, имате ли някакви новини за вашата красавица? дано я намерите!
Преди малко една госпожа ми се обади, каза, че нейното кученце си е играло тази сутрин със скитащо хъски, отговарящо на описанието, веднага хукнахме на мястото, обикаляхме, викахме я, свирихме, дори мъжът ми още обикаля из морската, охх дано е тя  Praynig Жалко, че жената сега чак е видяла обявата, от сутринта до сега доста време е минало, кой знае къде обикаля, моля се утре сутрин пак да я засече, каза, че веднага ще ми се обади...  Praynig  Praynig  Praynig

# 239
  • София
Стискаме палци да е тя! Дотогава една голяма  Hug за теб и семейството ти.

Общи условия

Активация на акаунт