Любители на кучета - 4

• 37 009
  • 420
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте как сте? Добре дошли iv_mikova    arcana      mariyka   Hug никой не пишеше и изкх да я заключвам ,но вече не ! Ще направим едно страхотно приятелство и също  arcana мн. са хубави малките ротвайлерчета Hug Hug Hug Хайде чао-чао до утре защото стана мн. късно Чао

# 301
Привет от Сливен.
Имам нужда от съвет.
Моята кучка Дейзи трябва да роди около 17-20 януари.Тя има собствена къща и двор .Отделена е от мъжкото куче.
Но вън е много студено. Какво да сложа в къщичката й ? Ако сложа одеяло дали няма от ако-пиш на малките да им държи студено ? Какво да сложа ?

# 302
Привет!
За какво куче говорим - едро, средно? Раждала ли е? Сама ли ражда или с помощ?
Прибери кучката вътре - мазе ако не е много влажно, гараж ... килер, таван, където и да е. Не би трябвало да се окучва навън през зимата (принципно би трябвало да роди в отоплено помещение с темп. поне 20 градуса. В противен случай риска от хипотермия и хипогликемия и смъртност при бебетата нараства главоломно!)
Иначе предвиди няколко стари одеала примерно. Ако имате стари непотребни пътеки или черджета някакви, ще послужат добре за основа на леговището. Имай предвид, че всичко трябва да се подмени ВЕДНАГА след раждането, за да са на сухо майката и бебетата. От околоплодните води всичко ще подгизне!
Раждащата кучка би трябвало да е под наблюдение (в т. ч. лекарско).
Мери температурата. Ако падне до 37 градуса - раждането започва.
Пак ще повторя - НЕ оставяй кучката да роди навън!
Успех и леко раждане!

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 10:26 от arcana

# 303
  • София
Здравейте! Наистина не оставяй кучката отвън! Приберия вътре на топло! Пиши ни как е кучката Wink И дано да нима проблеми Hug Hug Hug  Дано да са повечко   animal037  animal037  animal037  animal037  animal037  animal037  animal037 или повече нека да те радват    а и каква порода са?  Дано до раждането и след него всичко е наред  newsm17 Praynig

# 304
Хей, момичета, къде изчезнахте? Grinning Малката вече джафка, като истинско куче  Laughing Laughing LaughingВсе още сме само на мляко, взех й гранули, но доктора зарани да й давам засега....
Момичета, възможно ли е в тоя студ да има кърлежи? ooooh!Все пак навън през нощта пада до - 20  Rolling Eyes Нещо ми се е забило в ръката и не мога да разбера какво е Sad Мисля, че е кърлеж...Възможно ли е да съм го хванала от Хайди? Confused

# 305
Nightwish, дано при теб не е това, но иначе е възможно. Миналата зима Кари също донесе кърлеж, и аз се учудих, но после прочетох че не сме единствения случай зимата с кърлеж.
Хайди все пак не излиза, не знам от къде е дошъл newsm78 Сладката дакелка още ли е при вас, може да е останал от нея, не знам.

# 306
Не, Ането, дакелката отдавна не е тук, не е от нея, а малката - не знам...Как е възможно?Тя при нас е вече повече от две седмици и чак сега да се е лепнал...Нямам си на идея...Май ще трябва да ходя на лекар , а ми е така сложно излизането Rolling Eyes

# 307
Ето това е бъдещата мама
http://www.snimka.bg/my_albums.php
На 19 януари ще навърши 2 години и това ще е първото и раждане.
Всички сме толкова стреснати че дори не разсъждаваме трезво.Какви ли не идеи имаме-да я приберем в коридора , защото в гаража не е много топло ,а миризмата от колата може да им навреди.В нейната колиба има място но отвора не е много голям и аз няма как да бръкна да подменя одеялото.
Тя къде може да роди ? В колибата или в дворчето ? Трябва ли около колибката да постеля нещо ?
Извинете за тъпите въпроси , но нямам идея какво и как ще се случи.
Дори си вземам два дни почивка около датата да съм около нея.

# 308
  • София
Джоджо, снимката ти не се вижда, иска парола, но това в случая не е най-важното. А то е , че наистина не трябва да ражда навън. Едното ми куче е роде но на 14.10 м.г. в планината, навън, и до този момент не е влизало вътре/е, има кой да го топли/, но не бяха торкова ниски температурите, имаше време за адаптация. Бебетата поначало са с нарушена терморегулация и Аркана  ти е обяснила рисковете. Майката също е уязвима в този момент, така че действай!

# 309
Хрисиииииии, ела да кажеш за кучицатаааааааа  Party Party Party

# 310
джоджо, приберете кучето вътре, щом има къде. Коридорът е идеален вариант. Направете леговище и покажете на маминка къде е, за да свикне и да се чувства сигурно и удобно там.
Кученцата се раждат с темп. около 39 градуса, че и повече. При темп. - 10 градуса, сама смети какъв е температурния шок, който биха изживели  (откровено мисля, че повечето ще умрат). Новородеите не могат да контролират телесната си темп, а в толкова агресивна външна среда не знам ... Майката също е под огромен стрес по време и след раждането. Особено щом е първо раждане. Решението а я оставие навън и без надзор ми се струва ... безрасъдно ..
Надявам се да вземеш правилното решение.

# 311
Благодаря ви  момичета за подкрепата  Hug  Такова щастие не съм изпитвала от дълго време, сърцето ме болеше за Чара, дори бях  изгубила надежда  до днес, ето и историята: Днес в 12 часа на обяд ми се обажда една ветеринарка и ми казва-Не искам да ви вдъхвам надежда, но тук един дядо твърди, че е намерил кучето, елате да говорите с него, веднага тръгвам, без да питам за подробности, дядото ме чака, и почва да ми обяснява как е намерил кучето, прекъсвам го защото мен единствено ме интересува къде е в момента, и той ми казва, че го е дал на едно момче да се грижи за него понеже той няма възможност, с уговорката, че ако се намерят собствениците те ще го върнат. Отивам с дядото до мястото където работи това момче(строеж) първо намирам вуйчото, говоря с него, той ми казва - Ми кучето умря понеже му дадохме  заешки гранули, аз полудях, започна разправия, дойде и тоя който е купил кучето за 30лв. каза ми ДА умря и замина... Аз се почувствах безпомощна, тъпо сред толкова работници... изрекох  всички мръсни думи които знаех и заминах. Прибрах се и започнах да звъня, извиках едно момче 120кг. с джип, което трябва да ги впечатли, разказах му, че съм била груба, че виках, и псувах всичките наред, той реши обратната тактика, мирно и спокойно, изтеглихме 500лв. и отидохме пак при тях, предложи им пари, обаче те си държаха на тяхната версия, тръгнахме си, след 10мин. умуване тръгнахме към селото за което бяха казали самите работници, че са изхвърлили умрялото куче(30км от Варна) стигнахме, обиколихме цялото село, питахме хората, никой нищо, последна спирка селската кръчма, влизам аз, нали съм жена   Wink  вътре 6 момчета, питам ги, а те --> Ми не сме виждали такова куче, аз почвам с подробности, които съм научила от дядото, че са баща и син, които работят на строеж във Варна, те веднага се сетиха за кой им говоря и се сетиха, че той от скоро има такова куче, не искаха да ми кажат къде живее, но когато парите заговориха и момчетата се разприказваха  Wink намерихме къщата, почнах да викам името на кучето, но нищо, през това време виждах, че в къщата има движение, но никой не излиза, след 5мин. излезе жена, питах я имат ли хъски, тя каза ДА, а може ли да го видя, тя каза ДА(това е майчето на момчето което твърдеше, че кучето е умряло) отидохме в задния двор и какво да видя, моето сладко момиче в клетка пълна с лайна, омазана, вързана на верига, понеже била много непослушна, виела по цяла нощ, майката каза, че не го иска това куче и че много се радва, че идваме да си я вземем, не била пазач, като предната им каракачанка.... Поолях се, но историята наистина е дълга, а най-хубавото е , че има HAPPY END
 Сега е изкъпана, хипер превъзбудена, излапа една голяма купа с храна, и виждам как главата и натежава, спинка и се  Hug
 Няма такова щастие, тук всички плакахме и още плачем от радост, нашето момиче е тук и ние много, много го обичаме...

# 312
  • София
Страшно много се радвам, че най-накрая сте я намерили  Hug

Главата ми не го побира, как може да има такива хора  Sad

# 313
mamahrisi, толкова ме развълнува Hug Така се зарадвах за вас, браво. Браво на теб, че не и се отказала, минала си през голяма одисея, но си е заслужавало.
Много се зарадвах Laughing Laughing Laughing

# 314
МамаХриси, страхотна новина!!!!Толкова се радвам за вас!!!Това е прекрасно!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesМного се развълнувах от тази история, представям си какво ти е било, миличката  Cry
Важното е , че всичко е свършило добре!!! Hug Hug Hug HugАх, иска ми се да скачам от радост!!!! newsm44 smile3535 #Milti

Общи условия

Активация на акаунт