Любители на кучета - 4

• 37 013
  • 420
  •   1
Отговори
# 120
и аз се записвам при вас .
искам само да споделя - гранули не давайте като основно хранене в никакъв случай!!!!особено за мъжки кучета и котараци - няма качествени и некачествени гранули всичките са с еднакъв състав и различни подправки, които определят "качеството" и цената на гранулите. променя се ph на бъбреците и започват да правят едни гадни камъни, едвам успявам да ги катетъризирам.
консервите също са вредни, но по- стават - те пък унищожават зъбите и предизвикват зъбен камък + пародонтоза  #Crazy + миришеща уста. ваксините са много важни за кучето, но още по- важно е обезпаразитяването. и последно - ако имате бебе-куче от голяма порода задължително попитайте вашия лекар за калций
ох, извинявайте , ама  при мен идват толкова неинформирани , че ми се иска ако има начинаещи малко от малко да ги насоча, защото ми е много мъчно като дойде някое красиво бебе с изкривени от рахит крака или повръщащо глисти....
аз си имам женско куче на три години и един месец -баща БОК и майка ....куче  Laughing

ps ДА , това за раждането наистина е мит - най- добре кастрация и после балансирано хранене   Peace

# 121
  • София
Аз бях свръх неинформирана, когато прибрахме нашия разбойник, и се консултирах с доста ветеринари, и те всички в един глас твърдяха, че гранулираната храна е най-доброто за едно куче  newsm78

Да чукнем на дърво, засега е абсолютно здрав във всички отношения  Simple Smile

# 122
  • София
Аз пък четох, че е по-добре да се дават гранули. И всички познати, които се занимават с кучета от доста време, твърдят същото. И наистина кучетата им нямат проблеми (да чукна на дърво) и са едни здрави и красиви сладури.
А сега де? На кого да вярваш? Шах-мат с пешката Simple Smile
П.С. За кастрацията май всяка женска трябва да се дава/продава/подарява с книжка "Как кастрацията може да е полезна, а не "осакатяване"" Simple Smile

# 123
, едвам успявам да ги катетъризирам.
Това колко често Ви се случва да го правите с КУЧЕТА?

# 124
почти всеки ден
и всички са яли гранулирана храна - истината че е далеч по удобна и за дозиране и за даване - въпрос на решение -проблем е само при мъжките животни , ама аз и на моята не давам - само като награда от време на време

# 125
привет!
имам въпросче към някой, който има кокер или е по-запознат Simple Smile
въпросният герой на днешната случка Simple Smile има възпаление на ушите постоянно. Вета смени 5 вида капки...постоянно е с памуци в ушичките и не минава- тормози го, боли го и само ги чеше. А да не говорим как понамирисва милия, заради тази инфекция. Лекарят каза, че не било опасно за кучо и че се случвало при повечето кокерчета, но ние се тревожим. Направихме консултация и с друг вет и той ни предупреди, че няма да оглушее или нещо по-лошо( пази Боже) и че наистина го има проблема при 90% от тази порода...
Та въпроса ми е- някой трайно излекуван кокер има ли сред нас Simple Smile и как се справяте( и с миризмата от ушите...)?

# 126
действително тази порода е предразположена към възпаление на ушите, но в никакъв случай не е задължително да остане така.
правят се схема с АБ мускулно, инжективно противовъзпалителна и обезпаразитяваща инжекция и капки, но ветеринарни задължително , защото хуманните са слаби - от памуци в ушите няма никаква нужда.... Wink
докато не се излекуват ушите миризмата няма да изчезне - успех

# 127
БЛАГОДАРСКО за инфото Hug надяваме се да се оправим скоро...

# 128
  • София
Имам бебе куче - овчарка на 2 м.Когато попитах вета за калций, ми отговориха, че в гранулата за бебета си има всичко и от там се усвоява по-добре, така че няма нужда. Само че мене ме гложди дали е достатъчно, защото то вече заформя леки гривнички на лапите. Какво е вашето мнение?

# 129
Аз искам да питам мама на Викито с какво е най-добре да си храня пекинеза след като с гранули и консерви не се препоръчва?

# 130
Момичета, дайте мнение, дакелът подходящ ли е за семейство с малки деца?
И изобщо какво мислите за породата... Thinking

# 131
ros4enka, аз имам кокерка, но за щастие до сега не сме имали проблеми с ушите. Бях чувала, че трябва да се почистват редовно, но ветката го отрече това и аз не пипам въобще. Тя каза да не бъркам там, каквото има за чистене организма си го изхвърля навън и тогава се изчиства.
mariyka, всичките ми познати с овчарки са наблягали на калция. Не знам дали е правилно, но казват че това им е слаба страна на овчарките.
Nightwish, не знам нищо за породата, но много ги харесвам  Simple Smile прочети инфо в нета, има разни клубове на дакелите.

# 132
Ането, понеже знам , че гледаш куче и бебе , а и бебетата ни са на близка възраст, сподели моля те какви трудности срещна освен това , че не можеш да разхождаш кучето толкова често , колкото би трябвало?Алина и кучето седят ли в една стая?Къде спи кучето?...Ще ми е интересно да напишеш всички подробности около вашия бит  Embarassed Embarassed Embarassedако не е много нахално, де  bouquet

# 133
  • София
Момичета, дайте мнение, дакелът подходящ ли е за семейство с малки деца?
И изобщо какво мислите за породата... Thinking

Зависи от това, дали ще успееш да го възпиташ. Дакелката на родителите ми (в момента на 16 години) е страшно своеволна и егоистична. Детето израсна със съботно-неделно общуване с нея, дакелката никога не е била груба, но винаги се възползваше от малките размери на детето, за да открадне от ръчичката му нещо за ядене, и изобщо не внимаваше със зъбките си. Иначе гледаше да не се навърта близо до детето.

Като цяло е чудесна порода, изключително нежна и любвеобилна, но винаги прави само това, което й изнася. И даже дъртофелница като нашата Макси, вече сляпа и глуха, все още краде каквото намери, може и от устата ти да грабне нещо, ако го надуши, а боклуците навън, докато е на разходка, всичките отиват в устата й.

# 134
Nightwish, не е нахално разбира се, нали за това сме тук Hug
Кучето и бебка седят в една стая, от самото начало. Просто нямаше как да оставя кучето само в коридора, а и не виждам защо. Ами какво да ти кажа, освен с разходките, други трудности няма кой знае какви. Нещото от което е ощетена Алина е, че не мога да я пускам да пълзи свободно по пода, но то и без това е студено сега зимата. Колкото и да се спазва хигиена, все пак...Но тя вече е голяма и мисля постепенно да ги запознавам с кучето, да я пускам по пода и т.н.. Трябва да изгражда имунитет, лятото сигурно ще се рови по пясъчниците и ще се търкаля по градинките, така че постепенно намалявам хигиенните мерки за сигурност  Mr. Green Какво да кажа още...Али никога не съм я слагала да седне на дивана например, защото кучето се качва там постоянно. Но това са неща, които с времето малко по малко отпадат, защото тя си расте и си става вече дете, няма да е нужна чак такава изолация, както с по-малко бебе. И твойте малчугани вече са големи, така че повечето трудности няма да важат Simple Smile
Кучето спи в коридора или в хола, където си избере. Не влиза в стаята на Али и в спалнята. Но с времето сигурно и тези забрани ще отпаднат Simple Smile
Засега не проявяват кой знае какъв интерес една към друга.
Питай каквото искаш, това е отговорно решение и е добре да си го обмислиш. Малко хора биха се навили да вземат куче, при налични две малки деца. Поздравявам те за това Simple Smile
Jarrita, и аз имам една такава крадла в къщи. Също така обира от улиците какви ли не боклуци. ooooh!Според мен си е до възпитание, аз явно не съм се справила в тая област, защото много я лигавя и почти никога не й се карам.

Общи условия

Активация на акаунт