Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - IV

• 39 896
  • 831
  •   1
Отговори
# 180
Е не мога да я видя наобратно тази балерина и това е! Sick
Търся дясно полукълбо назаем! Grinning
Дано поне в живота успявам да я обърна навсякъде, дори с главата надолу!

Силви_, едно от опроверженията на теорията на относителността на Айнщайн е тук

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=4&id=16085

Това, което все още не е открито, но е установено е, че в самите теории на Айнщайн има самоотричане, нещо, което ги прави невалидни и наближава края на епохата, в която теориите му бяха непоклатими и неопровержими.

# 181
"Третото око" ли го спрягат там?
А, не! Чак толкоз не ми върви поезията.   Laughing

tonimar,   Hug  според мен във всяка теория има доза истина. Така че не бих отписала теориите на Айнщайн с лека ръка. Дал е много на света и определено си е велик учен, независимо дали ще се потвърдят или опровергаят теориите му. След някоя друга година, векове... може да се окаже, че и в квантовата теория доста неща куцат... Но науката се развива и това си е съвсем нормално.  Sunglasses

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 00:07 от Passiflora

# 182
tonimar, познай  Laughing.
И това сме обсъждали тук.

Само, че аз не виждам опровержение на теорията на Айнщайн. Тук става въпрос за квантови системи, а както знаем Айнщайн има особено мнение за статистическата интерпретация в квантовата физика (макар, че получава Нобелова за принос към кв. механика). "Бог не си играе на зарове" е негова реплика по този повод...

Този нАучен експеримент е само един плюс за кв. физика.
А е добре известно, че отдавна се търси обединяващият елемент между общата теория на относителността и кв. механика.

"Третото око" ли го спрягат там?
А, не! Чак толкоз не ми върви поезията.   Laughing

...

Ох, олекна ми  Grinning Laughing

# 183
Силви, ти ме накара да се разровя за това "трето око"!  Mr. Green

И попаднах на интересна информация (има я в доста сайтове), но за съжаление не успях да я намеря в някой научен сайт, за това я цитирам без да давам линк:

Цитат
Последните медицински изследвания показват, че човекът е имал трето око, което съществува и сега. Според неврофизиолозите неговият „зародиш", заедно с кристал, фоторецептори и нервни клетки се образува в зоната на междинния мозък при двумесечния плод в майчината утроба. След това обаче спира да се развива и се превръща в епифиза - миниатюрно, тежащо по-малко от полови грам зрънце с тъмночервен цвят, скрито в дълбините на главния мозък. Тази жлеза е удивително подвижна, може да се върти подобно на око и да улавя светлината. При човека жлезата изпълнява важни функции - в ролята на своеобразен биологичен часовник на организма тя ръководи смяната на сън и бодърстване. ...
Това според мен може да се приеме като факт, а от тук нататък някой ако има някакви предположения...

Аз мога да се съглася с едно, че на по-ранен етап от еволюцията на човек е имало нещо като "трето око" (макар че не си го представям точно като зрителен орган).

# 184
Е, аз тук станах папагал, но скоро не ми предстои отпуска заради хипотезата на шефа, така че ще си ме понесете такава! Grinning

Момичета, аз нямам нищо против симпатичния рошав Айнщайн, нито против неговите теории. Идеята беше, че всяко научно откритие има своето време, колкото и издържано да изглежда за времето си. И мисля, че няма нищо лошо в това, напротив!

А случайно да сте писали и за факта, че вече научно е доказано съществуването на Бог?  newsm78
Доколкото знам обаче, книгите не са преведени на български все още.

Passiflora , ако някой орган е закърнял, означава ли, че не съществува или че не може да просъществува отново?

# 185
... А случайно да сте писали и за факта, че вече научно е доказано съществуването на Бог?...

Това от НАСА ли са го казали?  Laughing
За съобщението от преди 14 милиарда години?
Онова с флуктациите на микровълновия фон...?  Laughing

Ако имаш предвид друго, дай отпратка. Ще е голям принос за темата.

# 186
Това са две отделни изследвания, правени почти по едно и също време на двама учени. Всеки от тях издава книга с доказателствата и начинът по който е достигнал до тях, но заглавията ще мога да ви посоча утре. Не, не става въпрос за това "ново" съобщение. Grinning От последните години е.

И ще си зарадвам егото, ако най-сетне успея да внеса нещо ново в темата! Grinning

# 187
... Идеята беше, че всяко научно откритие има своето време, колкото и издържано да изглежда за времето си. И мисля, че няма нищо лошо в това, напротив!...

E, за това мисля, всички са съгласни. Познанието, с което боравим си е плод на нашите усилия и си го приемаме с доверие дотолкова, доколкото разчитаме на човешките способности за възприемане и анализиране на информацията.

„Доверието ражда доверие.“ казва Мориц Фердинанд Шмалц  Laughing
И така до цяла нАука.

... И ще си зарадвам егото, ако най-сетне успея да внеса нещо ново в темата! Grinning
Новото е самото ти участие, което си е достатъчен принос  Simple Smile

Паси, не го вярвам това, за неврофизиолозите  Laughing. Дай го линка.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 09:09 от Силви_

# 188
  • Linz
A, взирали ли сте се в стереограми?

Ето ви една лесна. Трябва да видите 3D картинката с две делфинчета.

http://www.eyetricks.com/3dstereo28.htm

Видях ги, много е ефектно!

Много неестествено са завъртяни ходилата й на втората снимка, особено на опорния крак.

# 189
Не е неестествено, ако си представиш въпросния опорен крак на пета, а върха на пръстите си представи насочен напред. Тогава перспективата си излиза напълно.
А като се пуснат една след друга картинките, ще ти се струва че ту се повдига (стъпва на цяло стъпало), ту стъпва на пета.
В "обратната посока" пак има такова впечатление, но повдиганията и спусканията не съвпадат (разминават се с половин оборот) от тези в "правата посока".

# 190
  • Linz
Както и да си я представям, в гръб ми изглежда по-естествена Mr. Green Освен това ми е много по-лесно да я "въртя" в посока, обратна на часовниковата стрелка... Тъкмо успея да я накарам да смени посоката, и тя вземе, че пак се обърне. А най-лесно я завъртам обратно когато се загледам в краката й, в таза не ми се получава.

# 191
Познанието, с което боравим си е плод на нашите усилия и си го приемаме с доверие дотолкова, доколкото разчитаме на човешките способности за възприемане и анализиране на информацията.

Силви_, именно затова писах, че няма абсолютна истина. Днешната истина в теории и хипотези, търпи промяна. Чудесно е да имаме познанието, но не и да му се доверяваме на 100%. Да не забравяме, че същото това познание за нашите деца ще бъде друго.

Книгите, за които споменах са:

"Il codice Umano"  ("Човешкият код") от д-р Nader Butto
"La fisica dell'anima" ("Физиката на душата") от Fabio Marchesi

И двамата доказват чрез квантовата физика наличието на Бог. В нета на различни езици има инфо и за авторите, и за книгите им. Моя приятелка ходи редовно на техни семинари и е особено запленена от Butto. Надявам се за тия от вас, които владеят чужди езици да е една приятна среща с нАуката квантова физика! Hug

# 192
Силви, ето избери си някой линк  Laughing  :
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82 … &aq=f&oq=
(До колкото си спомням цитата е от сайта по-надолу D-r Mario.)

Passiflora , ако някой орган е закърнял, означава ли, че не съществува или че не може да просъществува отново?
Щом веднъж е действал, значи може отново да се задейства, но в случая не съм много сигурна дали става дума за закърнял орган. (Не съм се интересувала по-задълбочено до сега, така че спирам до тук. Ако натрупам повече инфо, запазвам си правото да се включа отново.   Laughing )

Само още един линк по темата защото ето това ми се струва много странно:
Цитат
Епифизата достига своето пълно развитие към седмата година от живота, след което се подлага на бавно обратно развитие.
http://www.puls.bg/illnes/issue_243/

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 11:15 от Passiflora

# 193
Силви, ето избери си някой линк  Laughing  :
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82 … &aq=f&oq=
(До колкото си спомням цитата е от сайта по-надолу D-r Mario.)
...

Паси, ще ги разгледам.  Simple Smile

# 194
Цитат
Епифизата изработва серотонин, който се превръща в мелатонин. Продукцията на мелатонин се стимулира от тъмнината и се потиска от светлина. Мелатонинът е антигонадотропен хормон -потиска половото развитие. При хипофункция на жлезата в детска възраст настъпва преждевременен пубертет – pubertas precox.

http://www.arsmedica.bg/bg/anatomy/c_id/92/subprm/endocrinesys/alpha/0.html

ако правилно съм разбрал е по-добре, че след седмата година започва "бавна инволюция".

Само се чудя има ли връзка между секса на тъмно и жлезата...
майтап естествено.

Общи условия

Активация на акаунт