Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е анкетата, обсъждана в публикациите?
Какви са основните различия между сунитите и шиитските мюсюлмани в исляма по отношение на лидерството след смъртта на пророк Мохамед?
Какво представлява закат и как се различава от садака?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е анкетата, обсъждана в публикациите?
-
Какви са основните различия между сунитите и шиитските мюсюлмани в исляма по отношение на лидерството след смъртта на пророк Мохамед?
Основната разлика между сунитите и шиитските мюсюлмани в исляма се корени във възгледите им относно лидерството след смъртта на пророк Мохамед. Сунитите вярват, че лидерът трябва да бъде избран въз основа на заслугите му, като първият халиф е Абу Бакр. За разлика от тях шиитските мюсюлмани вярват, че лидерът трябва да бъде от рода на Мохамед и че първият халиф трябва да бъде Али, зет и брат на пророка. Освен това шиитските мюсюлмани почитат 12-те имам като безгрешни светци и вярват в тяхното духовно ръководство. Тези различия са довели до исторически конфликти и политически разделения в мюсюлманския свят.
-
Какво представлява закат и как се различава от садака?
-
Какво е значението на „садака“ в исляма?
-
Какво е значението и какво представлява „иман“ в ислямската вяра?
И аз не съм се разписвала от няколко дни. 

- сега разглеждам твоите снимки), че се свиквло. 

и на мен 40 годишните не ми изглеждаха от най-младите, ама сега като съм се затъркаляла натам хич не ми се виждат много.
-желая ти много сила и търпение-и както каза
-надявам се Бог да ми прости и да намеря оцет без алкохол
-скоро го разказах на Магдето
(с тия тръпчинки) а дечицата ти са мили,малки душички,чак ми се доплака заради мръсните и гадни политици дето така объркаха света и дечицата ни стават жертви на техните пагубни стремежи
...ей затуй аз лично не само бих хвърлила обувките си по Буш-ми и с чук за месо ми идва да го подредя
-викаш не е това начинът-да ,но като други начини не са останали и този предизвиква доста повод за размисъл и е един начин да се покаже,че ..." може И да ни казваш,че си за добро ,но ние знаем,че ни съсипа държавата НИ"...Това просто показва отношението на интелигентните иракчани(защото този е журналист) към това,което щатите направиха на родината им
,може и да си навлека неприятности-току -виж сме си правили компания с разбунтувалия се журналист "обувкохвърляч" 

извинявай, малко по- късно ще ти напиша рецептата 

Нека Аллах ви даде сила и сабр.