Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е анкетата, обсъждана в публикациите?
Какви са основните различия между сунитите и шиитските мюсюлмани в исляма по отношение на лидерството след смъртта на пророк Мохамед?
Какво представлява закат и как се различава от садака?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е анкетата, обсъждана в публикациите?
-
Какви са основните различия между сунитите и шиитските мюсюлмани в исляма по отношение на лидерството след смъртта на пророк Мохамед?
Основната разлика между сунитите и шиитските мюсюлмани в исляма се корени във възгледите им относно лидерството след смъртта на пророк Мохамед. Сунитите вярват, че лидерът трябва да бъде избран въз основа на заслугите му, като първият халиф е Абу Бакр. За разлика от тях шиитските мюсюлмани вярват, че лидерът трябва да бъде от рода на Мохамед и че първият халиф трябва да бъде Али, зет и брат на пророка. Освен това шиитските мюсюлмани почитат 12-те имам като безгрешни светци и вярват в тяхното духовно ръководство. Тези различия са довели до исторически конфликти и политически разделения в мюсюлманския свят.
-
Какво представлява закат и как се различава от садака?
-
Какво е значението на „садака“ в исляма?
-
Какво е значението и какво представлява „иман“ в ислямската вяра?

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !
не ги 4акайте тези ..нека ви бъдат 2ри вариант .
..на мен не ми пука как ще ме гледат щом аз се 4увствам красива хехе
, а на другата-Иман- навреме
, пожелавам всичко най-хубаво, много здраве, щастие и успехи!
, ама пропускаш да споделиш, коя е целта на замерването!
Колкото до това, какви са рисковете за увреждане на плода, за евентуално недоизносване на бременността и дали са по-високи от тези при нормалното зачеване,не се наемам да коментирам, но статистиките видимо сочат доста големи цифри и за броя на увредени деца, заченати по стандартния начин...Божа работа!Желая успех на инициативата като цяло, както и на теб и съпруга ти в частност!
Наградата по-късно ще я мисля,например като се върне от сафарито, защото нещо вдъхновението ми през последните ден-два хич го няма...А и то какво остана, с килимче пътувахме, със самолет и джип също, останаха двете възможности - с кораб или с ракета..Т.е следващият път ще се ходи или на околосветско с лайнер или в Космоса с ракета!
През последните дни е пълна лудница покрай разните им участия в концерти и предавания!След работа ги мъкна и на репетиции и се прибираме по нощите!В тази връзка, като имам по-точно инфо ще ви пиша, кога ще излъчват участието на едната в предаването на Марта Вачкова и на другата в Супер8 по ТВ7..

Ама го изпратих вече и сега ми е едно сиво и криво. Няма угодия.