Случи ми се нещо странно.. IV part

• 109 693
  • 774
  •   1
Отговори
# 420
Същото нещо с колата се случва и на нейна приятелка в присъствието на дъщеря ми. Големи блейки особено като се понесат в компания. Sick Били 3 момичета. Едната тръгнала да пресича, другите 2 не посмяли. С ужас видяли как кола се носи точно срещу приятелката им. Дъщеря ми обяснява че буквално в ужаса са затворили очи в момента на блъскането, а в следващия момент приятелката вече им махала жива и здрава от насрещния тротоар. В този случай 3 момичета са свидетели на същото необяснимо нещо и нито една не може да си обясни какво е станало.

# 421
  • Linz
Същото нещо с колата се случва и на нейна приятелка в присъствието на дъщеря ми. Големи блейки особено като се понесат в компания. Sick Били 3 момичета. Едната тръгнала да пресича, другите 2 не посмяли. С ужас видяли как кола се носи точно срещу приятелката им. Дъщеря ми обяснява че буквално в ужаса са затворили очи в момента на блъскането, а в следващия момент приятелката вече им махала жива и здрава от насрещния тротоар. В този случай 3 момичета са свидетели на същото необяснимо нещо и нито една не може да си обясни какво е станало.
Предполагам, че пресяклото момиче може. И предполагам какво е нейното обяснение- минала е тичайки. Другите две вероятно са се паникьосали, още когато приятелката им е стъпила на улицата.

# 422

Случило и се веднъж изневиделица изникнала кола почти да я блъсне. В момента в който това трябвало да стане, тя има провал в паметта, а в следващия момент се помни на безопасно място на тротоара.

Мога да потвърдя и на мене като дете ми се е случвала подобна случка и имам същия провал в паметта - само, че със стъкло, което пада над главата ми. Сестра ми /по - висока от мене с 20 см/  го вижда точно с острото над главата ми и ми изкрещява - "Ели бягай пада стъкло". После ми се губят няколкото момента, в които стъклото пада и ме порязва. Аз помня само как си поглеждам крака и виждам, че ми тече кръв.

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 11:26 от Ели_

# 423
Az мисля, че подобно "изключване" на паметта е напълно нормално и обяснимо. Предполагам, че по този начин се предпазва съзнанието от евентуалния страх и ужас или нещо такова. Сигурно в такива случаи просто се задейства инстинкта за самосъхранение и успяваш да се предпазиш, доколкото е възможно, дори и да не го помниш след това.
Аз амата съм усещала почти физически как ми се случва нещо подобно, но при доста по-леки инциденти, незастрашаващи чак живота ми.

# 424
Предполагам, че пресяклото момиче може. И предполагам какво е нейното обяснение- минала е тичайки. Другите две вероятно са се паникьосали, още когато приятелката им е стъпила на улицата.

Няма и тя никакво обяснение. Сякаш нещо светкавично я пренесло. Не знае как се е оказала на тротоара. Последното което помни е колата която щяла да я блъсне.

# 425
Вчера бях обещала да разкажа, но не ми остана време...
Ще ви разкажа сега нашата случка, свързана с кукумявки...
Историята е малко дълга, надявам се да не ви отегча...
Беше преди доста години...
Ненадейно на тавана на блока ни се настани ято кукумявки...  Confused
Ама като казвам ято, наистина имам предвид ято, защото се чуваха страшно много "гласове"...
Знаете, всеки е чувал зловещото им "мяукане", а когато са цяло ято, представете си колко неприятно беше...
И така цяла седмица...
Ама крещяха, прелитаха ниско, "мяукаха" и въобще бяхме като във филм на Хичкок...
Майка ми казваше, че нещо лошо ще се случи, а мъжът ми, че те са дошли "да си вземат кръвнината" и ще си отидат...
И една вечер, мъжът ми влиза в банята и след секунди се чува адски трясък, тежко падане и неговият вик...
Уплаших се, хукнах към банята и това, което видях никога няма да забравя: мъжът ми полу седеше, полу лежеше на земята, мивката се беше счупила, паднала на земята, а той паднал върху назъбените парчета фаянс с цялата си тежест...
Раните по кръста му бяха най-малката злина, но това, което хвърчеше от ръката му, прерязана до кокал, беше кръв, която пръскаше като пръскачка (заради артериалното налягане)...
За секунди всичко наоколо потъна в кръв...
Стегнах му ръката с два (не с един!) турникета и хукнахме към спешното в поликлиниката...
За нещастие попаднахме на най-смотания доктор, който можеше да ни се падне,  който абсолютно нищо не направи, та висяхме и чакахме 30 минути линейка...
Мъжът ми 2 пъти щеше да колабира, а на път към "Пирогов" вече направо си колабира...
Приеха го по спешност, в много тежко състояние, защото беше загубил повече от 2 литра и половина кръв...  ooooh!
След няколкочасова операция, извършена от най-добрият хирург, ръката на мъжът ми беше спасена, макар и никой, който го беше видял до този момент да не вярваше, тъй като всичко беше срязано - кожа, вени, сухожилия, всичко....
Мъжът ми остана още 2 седмици в "Пирогов", а аз се прибрах и това, което ми се наби в акъла, беше странната тишина, която беше обхванала блока...
Ятото с кукумявки беше изчезнало така внезапно, както се беше и появило...
На другият ден, когато отидох на свиждане, мъжът ми ми каза: "Казах ли ти аз, че тия кукумявки са дошли, за да си вземат кръвнината ?"
Аз му казах, че вече ги няма, на което той ми отговори - "Ами, да. Те си я взеха и са си отишли".
Още настръхвам, когато се сетя за това....

# 426
Това ,което Джуличка разказа ми припомни една случка с кукумявка малко преди да почине баща ми.
Случи се точно след като наши приятели от София дойдоха да го вземат и да го откарат в София за изслевания (в Русе не можеха да открият заболяването му).
Вечерта ,след като те заминаха останахме да спим в техният апартамент.През нощта не можех да мигна ,обзета от страх и ужас.Същата нощ една кукумявка не спря да се обажда до прозореца ми-чувах я съвсем ясно и наистина ми навяваше още по-голям страх.От баба си знам ,че не е на хубаво ,да не говорим ,че съм спала 20 години в тази стая и не бях чувала дотогава кукумявка там.
Наистина ,баща ми почина наскоро след това Cry
 Flowers Rose Flowers Rose

# 427
  • Linz

Няма и тя никакво обяснение. Сякаш нещо светкавично я пренесло. Не знае как се е оказала на тротоара. Последното което помни е колата която щяла да я блъсне.

Вероятно се дължи на изживяния силен стрес... Поне шофьорът трябва да е видял точно какво става, едва ли и той си е затворил очите.

# 428
  • Пловдив
Пуснете си БТВ  Peace

# 429
  • София
И при нас дойде кукумявка, малко преди да почине майка ми, може би около две седмици преди това. Две вечери подред идва и каца на покрива на работата на мъжа ми. Втората вечер той много се е ядосал, защото не преставала да кръжи и да каца. Гонил я, хвърлял по нея камъчета, тя отлитала, правела по едно кръгче и пак кацала. Не ми е казал, защото вече всички знаехме, че майка си отива, и не е искал да се стряскам. След като тя почина, тогава ми разказа за кукумявката.

# 430
Отдавна не съм писала тук,защото нищо необяснимо не ми се е случвало.Но ви чета и си мисля за всичко,което обсъждате Hug!
Днес тръгнахме в 6 сутринта на гости на около 300 км от къщи.Този преход и със затворени очи можем да го минем,поне веднъж на два месеца идваме.Станах,пихме кафенце,посетих WC(мога да дам клетва,че го сторих) и се качихме в колата.След час и половина толкова внезапно и ужасяващо ми се допишка,че просто името си не смеех да кажа ooooh!.Никога досега не ми се е случвало,колкото и течности да съм поела,извинете за подробностите,но редовните посетителки на тази тема ще разберат детайлите!Дори на работа по 6-7 часа съм издържала,не съм се и сещала дори,че трябва да пишкам.Както и да е,спряхме край пътя,мъжлето малко се размърмора,че"всички камиони щели да ни изпреварят",и...се оказа,че спирачките не държат или поне държат съвсем слабо и ако не бяхме спрели идея си нямам какво можеше да се случи!Сменяхме накладки скоро и там нещо се беше сгорещило...не му разбирам особено.Просто се убедих,че ангела хранител бди над нас,няма за мен друго обяснение и никой с никакви доводи не може да ме убеди,че е случайно съвпадение!Ако не бяхме спрели,карайки със същата скорост,много злополучно щеше да завърши пътешествието ни!Много съм му благодарна на ангелчето ни,че пак ни помогна,дано никога да не ни изоставя и да бди над нас!  bouquet

# 431
Сетих се една приятелка ми разказва като бяхме деца още как е паднала от 2 или 3ти етаж, не помня. Седяла на прозореца с гръб навън и изведнъж пада назад. Отдолу цемент. Тя си пада на краката и няма дори драскотина. Но всички около нея не вярвали, че и няма нишо, водили я в болница за пълент преглед и т.н. А тя каза, че както си падала, акто наближила земята скоростта драстично намаляла и нещо като че ли я хванало и я обърнало така че да си падне точно на краката. Свидетели на тази случка  също са няколко нейни приятелки, с които си е приказвала в стаята преди да падне

# 432
Ще разкажа ,че миналата година бях на гледачка ,която гледа на Коран.Исках да питам за баща ми ,но не ми достигна смелост-страхувах се да не ми каже най-лошото.
Тя много се впечатли от детето ,то разбира се ,навсякъде е с мен и ми каза ,че живота му ще е прекрасен и ,че много ще успее.Да е жива и здрава за това предсказание и дано е вярно.Имах проблеми с мъжът ми и тя каза ,че той много ме обича ,всъщност израза й беше:"просто нямам думи колко много"..и ,че ще си остана с него завинаги.
Без да я питам ми каза ,че ще имам още едно дете.Накрая каза да дойда началото на септември ,имала нещо да ми казва.
Толкова се радваше на детето ,че не искаше никакви пари ,аз все пак и платих и излязох.
Септември не отидох ,баща ми се беше влошил.Щом станех сутрин тичах с количката да го видя и да съм с него.Чаках чудо ,но в средата на септември ,той почина Cry.
Преди няколко месеца сънувах една циганка да ме вика до някаква чешма ,за да ми кажела нещо.Отидох до въпросната чешма в сънят си ,тя се появи там и само каза:"исках да ти кажа ,че ще имаш момиче".
Изобщо не планирах дете,първото е много малко и уж се пазех ,но сега съм бременна.Имам проблеми с износването и още почти никой не знае,страх ме е дори да съобщя ,да не говорим да се радвам.Моля се само сънищата и предсказанията да са за добро.... Confused

# 433
  Много интересна тема.Настръхнах като ви чета.Продължавам с четенето за сега, а по-нататък може да споделя нещо.Накарахте ме да се замисля за разни неща.

# 434
Крисси,споделяй,мила,само тук няма да те погледнат с насмешка!И като виждаш,че не си сама е някак по-леко!Няма случайности и всичко е случайно!

Общи условия

Активация на акаунт