Случи ми се нещо странно.. IV part

• 107 364
  • 774
  •   1
Отговори
# 735
Според мен душата се преражда в друго тяло при самото раждане,затова се твърди,че най голямата болка която човек изпитва е именно момента на раждането,просто никой не си го спомня.Има доста книги написани от хора които по един или друг повод са започнали да си спомнят и сънуват неща от миналия си живот.Например една американка Мери която е намерила децата си от предишния си живот,когата е била на 28години,тогава нейните деца били на 70-80г двама сина,първо започнала да сънува и после чрез хипноза си спомнила всичко.Съжелявам само,че не си спомням името на книгата,но я четох много отдавна.

Тази тема за живота след смърта не веднъж сме я дъвкали. В темата за сънуването на починалите близки има много интересни разкази за сънища, които разказват за отвъдния свят. Въпрос на личен избор е вече кой в какво вярва и дали го приема за истина или не.
Спомените получени чрез регресивна хипноза не могат да се смятат за 100% доказателство -има хора, които твърдят, че е възможно човек да си "спомни" чужди преживявания.
Аз вярвам, че не всички хора се прераждат, същестуват и други светове, където можем да живеем и да се развиваме.
                                 newsm78   отиването в друг свят не е ли прераждане?!
Не искам да отклоняваме темата и да спорим за преражданията, за това ще ти отговоря на бързо: за да е преРАЖДАНЕ трябва да се родиш и после да умреш. Аз говорех за живот в други светове, където не се раждаш и не умираш.

# 736
То си е напълно възможно да е жив...Има такива истории, описани в литературата.Щом в моргата се "съживяват",защо да не се съживи и в ковчега (не се шегувам).От какво е починало момчето?
[/quote]

Да възможно е, а и по напред в някоя от темите,които бяха доста интереснив началото имаше описани такива случки Rolling Eyes

# 737
  • софия
ами всичко започна ужким с настинка,много кашляше,беше гадже на най-добрата ми приятелка.. на 5-тия ден влезе в пирогов.Държаха го там около 10 дена,разви пневмония,целите му дробове се напълниха,дори апарата не можа да го обдиша за да успее да оцелее.. ужким го изследваха за всичко,кръвта му се зарази..всеки ден са му правени снимки с ренген на дробовете..последните дни дишаше само с "върховете" на дробовете,иронията е че последния ден на снимката се е видяло че е започнал да се чисти но отдолу.. а там няма с какво да диша.. просто  е изтеглил погрешната карта на късмета..така си го мисля.. след като почина установиха ужким че имал проблеми със жлъчката и тези антибиотици които са му давали само са му вредили,защото ако не работи жлъчката организма се трови.. замина си,няма как да е жив...след това приятелката ми беше говорила с духа му и той и беше казал че е останал колкото е могъл,и че отдавна е трябвало да си отиде,но е останал до последно....

# 738
  • София
...след това приятелката ми беше говорила с духа му ..
Приятелката ти говори с духове? newsm78

# 739
  • софия
с чужда помощ да... жената която й помогна не е от онези шарлатанки... дълго е за обяснение.. само знам че наистина е станало и приятелката ми беше много щастлива от този факт..

# 740
  • София
Стана ми много интересно. А казал ли е къде е, как се чувства там където е? Те могат ли да ни посещават? Извинявай, че те разпитвам, но наистина ми е много интересно.

# 741
  • софия
ами казал е,че там му е много по-добре,но накрая е казал че има да върши работа,бил се измъкнал замалко... не знам и аз каква ще да е тази работа,казал е че винаги ще бъде с нея и при нея.тя често усещаше присъствието му,сега не знам защото не говорим за него,гледам да не й припомням...

# 742
  • София
Благодаря ти  bouquet.

# 743
  • софия
моля Simple Smile дано съм задоволила поне малко интереса ти

# 744
  • Murcia, Spain/Ruse
хм,стана ми интересно.ако искаШ разкажи ни за тази неШарлатанка Hugкак се осъЩествява контакта Rolling Eyes

# 745
  • България
Нещо замряхте със странните случки.. аз ще споделя една моя фантазия,която малко ме плаши...знам ,че няма как да е истина,но понякога въображението ми се развихря с пълна сила!
Наскоро почина един приятел,погребахме го,всичко мина както си му е реда,на следващата сутрин се събрахме няколко човека да опушим гроба...След като си тръгнахме ,понеже ми беше за пръв път да бъда на погребение и въобще не бях запозната с нищо в тази сфера... та ми казаха,че ковчега се чупел,защото много пръст има принципно върху него и капака не издържа и се чупи... Та приятеля ми каза как докато седял до гроба усетил сякаш някой удря по земята,само че отдолу  #Crazy  едното което си представих как капака точно тогава се е счупил ... а другия е как момчето което погребахме се събужда и разбира къде е и тропа по капака за да го чуем и да го извадим.. знам че второто няма как да стане,но просто понякога и такива неща ми идват на ум.. може би защото много филми на ужасите гледам,знам ли..  #Crazy newsm78
Честна дума,побиха ме тръпки!Щом са изчакали 24 часа от смъртта му,то значи всичко е в твоето въображение,но те разбирам напълно какво ти е.Когато братовчед ми загина в автомобилна катастрофа с двама свои приятели,бях толкова уплашена и разстроена,че ми се привиждаше и причуваше постоянно,а да не говорим как съм го сънувала #CrazyА,и братовчедка ми,тоест,сестра му,и тя ходи при жена,която се е свързала с духа му.Не мога обаче да твърдя доколко може да й се вярва на тази жена.Един Господ знае какво е там!

# 746
24 часа не са никаква гаранция. Някъде слушах ужасяваща статистика на това колко хора се погребват живи. Не помня цифрите но бяха ужасно много. За съжаление, критериите за установяване на смърт в медицинската практика са изключително слаби и субективни, и признаците на летаргичен сън съвпадат. Грешките са много чести. Не искам да мисля как се чувства един живо погребан човек.

# 747
Моя приятелка преди време беше ходила при една жена, която пак така се свързваше по някакъв начин с дух на починал човек,да говори с  дядо си. Беше ѝ казала,че дядо ѝ иска да му пратят чехлите,че обувките с които бил погребан му били неудобни Shocked След това баба ѝ потвърди,чe обувките били нови и тоѝ винаги се оплаквал,че му стягат. Жената казала още,че  дядо ѝ  иска пилешка супа и моята приятелка останала така Shocked, защото това било едно от нещата които обичал да яде наѝ- много. Другото било да не сядат на неговият стол,защото му тежало на краката Rolling Eyes  Незнам до колко всичко това е истина,но е факт,че тази жена не е познавала нито моята приятелка ,нито неѝното семеѝство и няма от каде да си измисли тези неща. Може и да има нещо и близките ни да продължават да живеят някъде там... Praynig

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 20:12 от djesmin

# 748
  • софия
А за това дали се погребват хора живи,преди бях чувала за някакво момиченце което погребали,а то се появило в съня на майка си я попитало защо са го пратили там,студено му е,тясно му е..искало да се прибере вкъщи,отворили гроба и видяли че момичето било в различна поза от тази в която го били поставили в ковчега,а под ноктите си имало пръст...опитвало се е да се измъкне но не е успяло.. та от тази история ми дойде това на акъла че той тропа отдолу...

# 749
  • София
А за това дали се погребват хора живи,преди бях чувала за някакво момиченце което погребали,а то се появило в съня на майка си я попитало защо са го пратили там,студено му е,тясно му е..искало да се прибере вкъщи,отворили гроба и видяли че момичето било в различна поза от тази в която го били поставили в ковчега,а под ноктите си имало пръст...опитвало се е да се измъкне но не е успяло.. та от тази история ми дойде това на акъла че той тропа отдолу...
Това да не е легендата за "Блъди Мери"? Тя починала от коремен тиф или по - скоро изпаднала в дълбок летаргичен сън (нещо като кома). Баща й бил лекар и установил, че няма пулс (всъщност бил много забавен, почти недоловим) и я погребали, но всъщност тя била все още жива. Сложили звънец на гроба с въже та, ако случайно момичето "възкръсне", да дръпне въжето и да я извадят. Момичето дърпало звънеца, но за всеобщо съжаление не успели да я извадят навреме. Отваряйки ковчега, установяват, че момичето има пръст и кръв под ноктите си...
Гадна легенда.

Общи условия

Активация на акаунт