ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 153
  • 795
  •   1
Отговори
# 210
  • Tам през Атлантическия океан
Една първите книги   на Анатолий Соколов вече има безплатен достъп  Hug

http://fengshui.ru/public/energetika_prostranstva.pdf  Peace

п.п.TINA  писах на ЛС

# 211
  • София
Desss, благодаря, че сподели! Книгата е много добро начало за всички, които искат да изучават фън шуй.  Hug

# 212
Не можах да прочета цялата книга на Анатоли Соколов, но пък и тя не може да се чете бързо.

Направи ми впечатление един пасаж - където се обединяват магическият квадрат и осемте триграми. Според текста това е станало при император Юй, който е видял квадрата на гърба на костенурката(без претенции за пунктуалност).

Странно! По негово време е била в действие преднебесната последователност, открита от Фу Си. Следнебесната последователност е открита ХИЛЯДА ГОДИНИ ПО-КЪСНО!!!

В книгата на бързо четене отгоре-отгоре видях да се споменават само 2 школи - 8-те жизнени стремления и 8-те двореца. Първата е спомената на няколко места като широко популярна и работеща, а втората е обяснена много по-подробно.
Тъй като shoshi писа, че всеки, който се занимава с школата на 8-те жизнени стремления, не се занимава всъщност с фън шуй и няма нищо общо с него, а Анатоли Соколов поне в 2 свои книги обстойно обяснява този метод и дава препоръки и отговори на читателски въпроси по него, изниква въпросът - може ли да се вярва на Анатоли Соколов???

Единственото ми успокоение е, че и той пише, че Ева Уонг е качествен автор и известен майстор.

# 213
  • София
 red_fenix, може да се вярва на Анатолий Соколов! Аз също не прочетох книгата внимателно, просто се запознах набързо със съдържанието. До колкото видях, той е споменал школата на 8-те жизнени стремления в главата "Фън шуй в съвременна Русия". Казва, че за съжаление всички книги по фън шуй на техния пазар имат тенденция към опростяване на тази не проста наука. И това е така за да се привлече по-широк кръг читатели. По-нататък казва, че този метод е основан на позитивното мислене и т.н и т.н.
Самият Анатолий Соколов по всяка вероятност също се е поддал на изкушението да бъде по-популярен сред интересуващите се от фън шуй и това може да стане като се обясняват на хората по-прости неща. Няма нищо лошо да се пробва този метод. На който му действа добре - ок.

# 214
Благодаря за разясненията!

Продължавам да си чета бавно и по малко Ева Уонг. Там сигурно ще ми изникнат още въпроси.

# 215
 Здравейте мили дами  love001  love001  love001Моля за помощ HugЖивеем в стар апартамент-не наш.Живеем с бабата на мъжа ми Sad Моля да ми помогнете да подобря малко положението.Немога да си позволя кой знае какви размествания и ремонти.Когато си вземем наше жилище с радост ще си наема специалист, но сега ако може ме посъветвайте.Апартамента е построен 1962г.Същата година се е настанило семейство и е живяло 2години.Баба му на мъжа ми са го купили и нанесли 1964г.
мъжът ми е-Ген-8-земя-20.09.1974г
аз - Дуй-7-метал-28.06.1974г
щерката- Кун-2-земя-23.05.2005г
синът- Ген-8-земя-14.02.2001г

нещастен   I      страдание  I   5 духа I   малки
живот         I                         I               I     неприятности
-----------------------------------------------------------------------
Аз  И                      Ю                    ЮИ              С

Мъжа ми ЮИ          С                     И                 Ю

Сина      ЮИ           С                     И                  Ю

Щерката  С            ЮИ                  Ю                 И

жизнени сили     I         здраве     I         хармония      I      самоусъваршенстване
и достижения     I      и успех       I       в семейството I
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мъж ми   ЮЗ                   СЗ                        З                                   СИ

Аз            СЗ                    ЮЗ                      СИ                                  З

Щерката  СИ                   З                         СЗ                                  ЮЗ

Сина          ЮЗ                 СЗ                         З                                   СИ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изчисленията са от руски сайт Grinning
Прилагам скица на жилището с описание на мебелите.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=355592

Извинявам се ако несъм спазила основните изисквания, постарах се да прочета всичко по темата но е доста материала #CrazyПростете незнанието ми

# 216
# 217
Центъра съм го намерила по метода с изрязването на скицата и балансиране върху голяма игла.

# 218
Забравих да напиша, защо търся помощ GrinningСемейният бизнес и финанси винаги са се движили нагоре надолу Sad, но от половин година са на кота нула.Затворихме 2-та магазина които имахме и ни останаха кредитите, за вноските на които отива почти цялата заплата на мъжа ми.И на мен не ми върви с намирането на работа.Немога да си позволя пълен работен ден, защото трябва и да се грижа за децата.Мъжът ми постоянно е в командировки, за да си заслужи добрата заплата Money
Половинката ми започна да се срива психически-аз попринцип съм оцеляваща натура и винаги търся решение GrinningБлагодаря ви предварително Hug  bouquet

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 13:58 от pandora74

# 219
  • Варна
pandora74, много добре си представила информацията.

Вие с мъжа си откога живеете там?
На пръв поглед леглото ви е на много кофти място. Като посока на главите е добре, но така сте точно под потока енергия, която идва от входната врата. Задължително сложи вятърен чан пред входа на спалнята, за да разсее и насочи ци към другите помещения. Пред банята също трябва да има.
Тя и спалнята ви е по-добре да е в другата стая, но разбирам защо сте решили така.

# 220
Имам следното питане:
В момента строим къща. скам някой да ми изготви доклад (или не знам точно термина). Има ли такъв специалист тук?
Колко ще ми струва?

# 221
Сърдечно ти благодаря Риа!!!Ние живеем в апартамента от 01.07.2000г.Стаята с кофти леглото е всъшност хола, ама сме 5 човека ConfusedС мъжа ми спим напреко/на него му е по-удобно/. На ъгала на гардероба, който "стреля направо в спящият ми мъж, съм сложила мъничък безцветен кристал.На вратата на банята има от онези стари картинки, които показват, че това е баня+WC.Мисълта ми е може ли това нещо да играе защитна роля!?На входната врата от вътре съм сложила от китайските метални камбанки с една голяма паричка.Имам  я от много време, само и преместих мястото.Взела съм си от село малки метални звънчета различна големина и с дъщеря ми се забавляваме да се гониме в къщи и да звъним smile3521.За чановете има ли изисквания/цвят, материал/.Необичам претруфените неща, и без това се борим за всеки см. SadАбе живот ли е да го опишеш GrinningХиляди благодарности за вниманието Hug  bouquet
ПП-Вратата с/у входната е със стъкло и то голямо.
Над стилажа за обувки в коридора има голямо огледало в масивна гипсова рамка.Доста е саричко.Самия коридор е в кафява гама и е доста претрупан EmbarassedМислех си да увелича светлината.
Зад входната врата е домофона, закачалката на децата и...бастуна на бабата hahaha

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 15:03 от pandora74

# 222
Имам следното питане:
В момента строим къща. скам някой да ми изготви доклад (или не знам точно термина). Има ли такъв специалист тук?
Колко ще ми струва?

Питай Алексей   Peace
http://fengshui.bg/consultations/consultants/alexey

# 223
  • Варна
pandora74, по-скоро ето тук бих сложила чанове.

http://farm4.static.flickr.com/3602/3378797066_01c4faacb0.jpg?v=0

Можеш да сложиш и кристали, разбира се, идеята е да спират и разсейват потока на енергията.

Виждам, че ви е тесничко, но без разместване и промяна няма как да се получи различен резултат. Помисли си за мястото на леглото, ако можеш да го преместиш оттам ще е добре.

# 224
pandora74, защо наистина не се ориентираш да разместиш в стаята която обитавате, като начало. След като живеете толкова хора в една къща, коридора остави за накрая.
Освен това трябва време за да се види ефекта от разместването. И най-важното - да вярваш.

Общи условия

Активация на акаунт