ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 147
  • 795
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! От известно време се интересувам от фън шуй, започнах да чета темите, книги по въпроса... Искам да ви попитам нещо. От къде мога да си купя качествен компас?

# 226
Сърдечно ви благодаря момичета  love001 
  Риа- ще си сложа чанове, има ли изисквания за материал и цвят.И разместване ще направя.Ще си изрежа шаблони на мебелите и ще ги нложа върху чертежа.Разбира се няма да са  ми  излишни и съвети, ако ви се занимава с мен.
  Зорика - вярвам, и знам че ще има резултат. Благодаря ти!

# 227
  • Tам през Атлантическия океан
Здравейте! От известно време се интересувам от фън шуй, започнах да чета темите, книги по въпроса... Искам да ви попитам нещо. От къде мога да си купя качествен компас?
Лично аз ползвам обикновен европейски компас  Peace Мъжа ми го взе от един Фън шуй центр в София ,но може да го намериш и във всеки ловнорибаркси магазин струва около десетина лева  Peace

По натам мисля да си взема Ло Пан компас но това ще стане като натрупам повечко знания  Wink

Хубав ден  Hug

# 228
Мерси, Dess!
Пробвах с един детски компас на дъщеря ми, всеки път различно нещо показва и тотално се обърках. Но ще потърся в ловнорибарски магазин или фън шуй център.

Хубав ден и от мен!

# 229
Момичета, искам да споделя аз какво правя. Не съм мерила с точност посоките, но имам представа от къде изгрява слънцето  hahaha
Тъй като зимата обитаваме само една стая я разделих на сектори, поразместих тук там, смених мястото на Хотей, на две слончета, цветово съм се опитала да подредя и мисля, че започва да действа и то много неочаквано за мен. Предстои ми едно планирано пътуване, но след като се върна ще споделя повече.
Успех и на вас.

# 230
Сърдечно ви благодаря момичета  love001 
  Риа- ще си сложа чанове, има ли изисквания за материал и цвят.

Споделям опита на един приятел - той си сложи чан с метални тръбички пред вратата на хола, за да му разсейва входящата енергия от дългия коридор пред хола. За да действа, трябваше да е в отвора на вратата - удряха си главите в него непрекъснато и голямо звънтене падаше. Скоро го махнаха.

# 231
red fenix и намен ми мина през ум за този вариянт Grinning, децата и без това са доста подвижни и с 2-та чана ще е доста забавно.Съмнявам се че мъжът ми ще издържи #2gunfireМисля си за вариянта залепени кристали!?Лелееее то стана цяла епопея за мойте чанове....сърдечно ви благодаря за отделеното време!

# 232
  • София
А тези кристали на точно определено място ли се слагат, знам, че се ползват за лечение, но не съм много сигурна къде да ги поставя. Вчера отидох до Халите и видях, че има Фън Шуй щанд, но момичето беше некомпетентно и незаинтересовано от клиенти и беше "ангажирана" с други неща. Иначе имаше доста голямо разнообразие, но не попаднах на Човека и така нищо не купих... Може би другия път, от друго място...

# 233
  • София
За дълъг коридор се препоръчва да се подредят шахматно по стените картини и по този начин се намалява скоростта на енергията.
pandora74, щом като коридора е много претрупан, задължително направи нещо по въпроса. Много е важно в коридора да има достатъчно пространство. Еднакво важно е пространството както пред външната врата, така и вътре в апартамента. Все пак трябва да има място където да се събира хубава енергия преди да се разпредели из апартамента.

# 234
Благодаря ти shoshi пред вратата има достатъчно пространство.За проблема зад вратата вече се погрижих GrinningПритеснява ме асансьора в близост до входната...ако можете помагайте!В момента съм на прага на нова кариера, мога ли с нещо да си помогна.Благодаря! http://media.snimka.bg/2460/011175717.jpg

# 235
Мацки исках да ви кажа какъв страхотен ефект имат вътърните чанове, които отлагах да сложа много дълго време именно заради шума и съмненията ми дали ще има ефект... къде точно да ги сложа и ред други причини. Та, входната ни врата е срещу вратата на тоалетната. Казват, че в този случай положителната ци влиза и веднага изтича, богатството също. Всичко вървеше надолу, мъжа ми работише адски много, но каквото и да изкараше моментално заминаваше да покрие някоя сметка. Бяхме в някакъв филм, въртележка...
И така докато на една екскурзия, случайно за спомен от мястото, където сме, не си взехме дървени чанове. Направени са от бамбук, много красиви, с хранилка за птички отгоре  Laughing  и издават много приятен леко приглушен звук. Закачихме ги за лампата, на метър и половина пред входната врата, отразяват се в огледалото не знам дали има значение. И от тогава живота ни стана значително по-лек.
Така, че всички които имате съмнения... действайте, а времето ще покаже дали там е точното място, където трябва да бъде поставен чана.
Пандора, за съжаление не мога да ти дам съвет как да стимулираш кариерата, може с би някакъв предмет в този сектор.
Ето една статийка, за СИМВОЛИКАТА във ФЪН ШУЙ. Мисля, че тук може да намериш отговор  Hug

# 236
Благодаря ти bejbi ще проверя дали мога да открия нещо подходящо да си взема.Проблема при мен нетърпи отлагане.И ние сме в някакъва кошмарна нереалност, но вече се вижда светлина в тунела.
Преди няколко месеца си взех една книга- Тайните на китайските предсказания от Саша Фентън.Наскоро я прелистих и видях че е написано за : ФШ, 4-те стълба на съдбата, китайска астрология Мин Шу, И Дзин/И Цзин/, Ло Шу или девета звезда Ки и др. предсказания.Питанката ми е някой имали поглед в/у книгата или автора и какво му е мнението.На пръв поглед изглежда добре балансирана, като достоверност и добре превенен и оформен материал.

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 10:00 от pandora74

# 237
Ето една статийка, за СИМВОЛИКАТА във ФЪН ШУЙ. Мисля, че тук може да намериш отговор  Hug
Пандора, не бързай да ходиш на пазар.
Тази статия повече прилича на опис на стоката в магазин за китайски сувенири - ширпотреба.
Петте стихии са 6 - пет и бамбук.
Осветителните тела са символ на елемента дърво.
На лъва е отделено повече място, отколкото на тигъра, а в Китай лъвове няма - внасяли са единични бройки като подаръци за императорите. По тази логика трябва да има и жираф, ама няма.
Показана е фигурка на африкански слон, а не на азиатски, каквито има в Китай и Индия.
Как точно се натрупва енергия в огледалото, след като то отразява енергиите, не можах да разбера.
Намесва се Дева Мария във вид на калинка.
Нов момент за мен е концепцията "в китайска митология слънцето и луната се разглеждат като две очи на божеството-творец" - досега мислех, че китайците гледат само Чи и ин-ян, не знаех, че си имат и единствен върховен бог.
Статията не е е подписана. Кой знае откъде са я преписали! Намерих и следващата в списанието, но и тя не е подписана, но пък е още по-объркана от тази. Там се намесва и Исус Христос, християнски символи, пак животни, пак риби и шарани и т.н.
Сигурно съм досадно подробен и пунктуален, ама на - такъв съм си... Трябва да има и такъв като мен да се вглежда.
Мисля, че е добре по-знаещите от мен да си кажат мнението за тази статия, преди да се започне масовото купуване на описаното вътре.

# 238
red_fenix, благодаря за включването Hug
хора като нас, които попрочитат по нещо тук там, няма как да разберат кога са ги метнали на върбата  Peace

# 239
Благодаря Феникс!Нехаресвам джунджурийките, ама имам слабост към звуците Grinning! Затова съм съгласна за чановете.То в къщи по скоро има нужда да махам, отколкото да слагам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт