ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 124
  • 795
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте момичета.   Laughing
Темата е доста обширна и интересна.  Peace
Предстои ни нанасяне в ремонтираното ни жилище. Много ми се иска нещо да направя за него, за децата и нас с таткото. Големия ми е болен от астма и като чета май има огромно значение на къде ще спи. А за моя спокоен сън трябва много да се потрудя за да го получа. Напрежението и нестихващите нерви в мен също.
Кажете ми, моля ви какво като за начало да направя за да ми дадете идеи и насоки. Гледам другите дават скици на жилището и разпределението. Дали това е нужно като за начало?  Rolling Eyes
Златни сте.  Hug
Благодаря ви предварително.

# 241
  • София
pandora74, до колкото виждам входната врата на апартамента попада в югоизточния сектор, което автоматично ти носи някакви ползи от присъствието на годишната 8. това е "паричната звезда", която освен увеличаване на финансите, може да донесе и нови възможности в кариерата. Както вече ти казах, важно е какво се намира от двете страни на входната врата. Ако следващите 3-4 дни са решаващи за бъдещите ти планове не трябва да заемаш изчакваща позиция, а по-агресивно поведение, да покажеш какво можеш и да поискаш това, което заслужаваш.
dama, сложи скица на жилището със съответните посоки.

# 242
Здравейте!
Предстои ни обзавеждане и преместване в ново жилище. Попрочетох от блога в първия пост някои неща. Не, че много ми се изясниха нещата де  Laughing. Исками се при обжавеждането да спазя някои основни неща за фън шуй. Всекидневната ни, която е обща с кухнята е със скосен таван. Четох из нета, че това се оправяло с окачен таван, но ако сложим такъв, мъжът ми ще си бие главата в тавана. Има ли друг начин за тези тавани? Също пишеше, че може да се сложи балдахин на леглото, но на кое легло? На дивана в стаята ли  newsm78
Благодаря  Hug

# 243
Хиляди благодарности shoshi за мъдрите слова !Mай тръгнах доста на скорост. Започнах на две места да работя. Като цяло 2-те работи са съвместими, ама докато трае обучението, ще ми се разкаже играта.Мъжът ми си изгуби работата и се надявам бързо да разрешим проблема.Имахме мини пожар във входа и всичко е във финни сажди-голямо бърсане настана-още несъм почистила навсякъде.Хамалогията не е  проблем, дано не се отрази на протичането на положителната енергия.Колкото ми позволява свободното време, бързам.Дано всичко да се размине безболезнено.
П.ПДоста драматични стана живота ни в последно време, дано да не съм сгрешила нейде...

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 07:41 от pandora74

# 244
shoshi , това което ме притеснява е асансьора, намиращ се непосредствено до входната врата.Четох, че влиянието на асансьора се неутрализира, като се сложи някакъв тежък предмет, но незнам какво, къде, какъв цвят и какъв материал.http://media.snimka.bg/2460/011175717.jpg

# 245
Здравейте!
Предстои ни обзавеждане и преместване в ново жилище. Попрочетох от блога в първия пост някои неща. Не, че много ми се изясниха нещата де  Laughing. Исками се при обжавеждането да спазя някои основни неща за фън шуй. Всекидневната ни, която е обща с кухнята е със скосен таван. Четох из нета, че това се оправяло с окачен таван, но ако сложим такъв, мъжът ми ще си бие главата в тавана. Има ли друг начин за тези тавани? Също пишеше, че може да се сложи балдахин на леглото, но на кое легло? На дивана в стаята ли  newsm78
Благодаря  Hug
ПО-опасно е да се спи с глава точно под скосения таван,а не да се стои под него (стига да не е много дълго време през деня де).Смята се,че скосения таван прави енергията ниска и това може да накара човек да се почувства по-изморен.Това,което съм чела аз като препоръки е да се нарисуват някакви неща свързани с простор-например небе.Понеже мен нещо не ми се връзва рисуването на небеса по таваните и много по-удачен вариант ми се струва да се сложи голямо цвете,растящо нагоре (с широки листа),което да вдига енергията.Също така е хубаво тавана да е бял (прочетох,че и стените е добре да са същия цвят,но моите не са).Също така подобни тавани носят уют на помеющенията-така че използвай това,но гледа да не спите под скосеното.

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 15:47 от dimitriana

# 246
Благодаря, dimitriana  Hug

Скосението ни е във всекидневната. Всъщност там мислех да е дивана, но май ще го сложа от другата страна. Не знам как ще се нарисува нещо, цялата стена е в прозорци. Ето тук, ако можеш да добиеш някаква представа
http://gstaykova.multiply.com/photos/hi-res/70/7?xurl=http%3A%2F … bum%2F70%2F70%237

Мисля че, някъде към 30см идва това скосение над прозорците.

# 247
  • София
gabby, в твоя случай скосяването не би трябвало да те притеснява. Първо, тавана не е толкова силно скосен и второ, в тази част не е удачно да се сложи канапе, тъй като има прозорци. Мястото е чудесно за цветя - ще бъде добре да сложиш едно-две високи растения. 
pandora74, каквото и да направиш, трудно ще неутрализираш въздействието на асансьора. За да се дадат някакви конкретни препоръки трябва да се направи по-задълбочен анализ.

# 248
shoshi, ok сърдечно благодаря Grinning

# 249
Скосението ни е във всекидневната. Всъщност там мислех да е дивана, но май ще го сложа от другата страна.
gabby, мисли практично - като сложат радиатори пред прозорците, няма да можеш да стигнеш на по-малко от 30 см от тях, дори и да искаш. Тогава какво значение има малкото скосяване отгоре!? А и на тези схеми по проект на това място е трапезария.
На снимка № 5 има една канализационна тръба на стената, но не мога да разбера в коя стая е. Ето това си е за притеснение, ако е в жилищна стая!

# 250
pandora74, каквото и да направиш, трудно ще неутрализираш въздействието на асансьора.

В чисто теоретичен план искам да попитам - кой е всъщност големият проблем с асансьора на pandora74?
- наличието на голяма машина, която издава шум и вибрации до стената на апартамента?
- събирането и стоенето пред входната врата на хора с неясна и възможна негативна енергия, докато чакат асансьора?
- пресичането на посоките на входната врата и вратата на асансьора?
- това, че трябва да заобиколиш вратата на асансьора, за да влезеш в жилището?
- това, че някой може да удари с вратата на асансьора pandora74, когато излиза от вкъщи?
- някаква комбинация от изброеното?
- или нещо друго?

# 251
Някой може ли да ми препоръча консултант по фън шуй във Варна?  Hug

# 252
  • Tам през Атлантическия океан
Заповядай http://fengshui.bg/consultations/consultants това се лицензираните за Бг. (така де се каже), фън шуй консултанти  Peace
Лично аз бих се доверила също  за консултация и на човек изкарал руските Фън Шуй курсове (руснаците имад добра школа и традиции)

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 09:30 от Desss

# 253
Скосението ни е във всекидневната. Всъщност там мислех да е дивана, но май ще го сложа от другата страна.
gabby, мисли практично - като сложат радиатори пред прозорците, няма да можеш да стигнеш на по-малко от 30 см от тях, дори и да искаш. Тогава какво значение има малкото скосяване отгоре!? А и на тези схеми по проект на това място е трапезария.
На снимка № 5 има една канализационна тръба на стената, но не мога да разбера в коя стая е. Ето това си е за притеснение, ако е в жилищна стая!

По схемите е трапезаря, но всъщност там ще е всекидневната, а кухнята я изместихме в другия ъгъл, където е тръбата. Защо е за притеснение тръбата? Тя ще бъде скрита. Това е тръба за мръсния канал.

shoshi,  Hug. Канапето не трябва да се слага до прозорците или просто защото е по-удобно за цветя, ме съветваш да не го слагам там?

# 254
Защо е за притеснение тръбата? Тя ще бъде скрита. Това е тръба за мръсния канал.

От чисто практична гледна точка, като знаем качеството на родните строители, винаги може да се очаква повреда. Като знаем колко са съвестни живущите, може да се очаква запушване. И в двата случая обличането на тръбата трябва да се направи така, че да може да се ремонтира. Отделно трябва да се внимава за допълнителна шумоизолация. В едни приятели се чува много добре през облицовката протичането на всякакви води.
А за енергиите не е хубаво да изтичат отходни води през стая за живеене. Затова и не се препоръчва отгоре да имаш баня или тоалетна, заради отходните води. Така поне съм чел...

Общи условия

Активация на акаунт