ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 036
  • 795
  •   1
Отговори
# 270
male4ka-pale4ka , според мен твоето число е 1+9+7+4=21; 2+1=3; 4+3=7 (метал). На мъжа ти 1+9+7+1=18; 1+8=9; 11-9=2(земя). А на дъщеря ти 2+0+0+4=6; 6+4=10;1+0=1 (вода). Познах ли по втората книга? Simple Smile
Да! Grinning Така е според "Фън шуй- стъпка по стъпка" на Т.Рафаел Саймънс, а според "Фън шуй за апартамента" на Ричард Уебстър е аз и детето- дърво, а мъжа ми- метал. Някъде бях чела, че книгите на Р.Уебстър са добри, обаче сега съвсем се обърках   Sad . Коя книга ще ме посъветвате да чета?

# 271
Момичета,помагайте.Четох ,четох ама отговор не намерих по моя проблем. newsm78 ooooh! newsm78 Как да неутрализирам следното положение в къщи:Входната врата на къщата се намира срещу двете спални? Няма как да променя входа или да преместя спалните/ newsm78
И при мен е така,но вече 12 години нямам никакви оплаквания.Така,че нека това да не те притеснява.Даже при мен вратата на спалнята е денонощно отворена и всеки който влезе от входната врата първото нещо,което вижда е леглото ми.

# 272
Момичета,помагайте.Четох ,четох ама отговор не намерих по моя проблем. newsm78 ooooh! newsm78 Как да неутрализирам следното положение в къщи:Входната врата на къщата се намира срещу двете спални? Няма как да променя входа или да преместя спалните/ newsm78
до колкото аз съм чела, може да се сложи някаква преграда, или някаква мебел между тях - шкаф например
може и цвете, по-обемно...
според пространството разбира се

# 273
  • Пловдив
Здравейте. Имам позната, която си построиха нова къща, но върху място, което е било използвано за сметище (строителни отпадъци предимно, но все пак вътре се намират и други). Из градината още намират остатъци от стари плочки и други работи. Какво лечение може да се направи в случая? Те още не живеят постоянно там, но скоро ще се нанесат, а доколкото съм чела от такива места може да има доста неприятни последици . Търсих из нета, но нищо конкретно не намерих.

# 274
  • София
Здравейте. Имам позната, която си построиха нова къща, но върху място, което е било използвано за сметище (строителни отпадъци предимно, но все пак вътре се намират и други). Из градината още намират остатъци от стари плочки и други работи. Какво лечение може да се направи в случая? Те още не живеят постоянно там, но скоро ще се нанесат, а доколкото съм чела от такива места може да има доста неприятни последици . Търсих из нета, но нищо конкретно не намерих.

Нищо не може да се направи. Трябвало е да проучат добре мястото преди да започнат да строят.

# 275
Споделям опит, за да предпазя останалите:

Неблагоразумно похарчих 2.50 лв. за книгата "ЛУНА И ФЭН-ШУЙ - благополучие вашей жизни" от Новикова и Новиков, Санкт Петербург, 2006 г. 
Подлъгах се от доброто оформление.
Вътре фън шуй се споменава 3 пъти, вкл. в заглавието - всичко останало е на друга тема.
Не правете като мен!

# 276
  • София
red_fenix, много хубаво, че сподели.
Аз пък си купих "Искусство выбора дат" от Джой Яп. Още не съм я прочела задълбочено, но първите ми впечатления са добри.

# 277
Здравейте,

Напоследък се заинтересувах от фън шуй и имам питане - изчетох доста, но не ми стана ясно - ако искаме да продадем жилището, в което сме кое трябва да се активизира? Кой сектор? Идеята е да се активизира, за изгодна продажба на апартамент.

И имам още едно питане - според фън шуй неблагоприятно е срещу входната врата да е банята и тоалетната - както е при мен. Сложих един кристален полилей - някъде пишеше, че кристалите неутрализирали - дали това е достатъчно? Държа и капака на тоалетната затворен.

# 278
Здравейте,

Напоследък се заинтересувах от фън шуй и имам питане - изчетох доста, но не ми стана ясно - ако искаме да продадем жилището, в което сме кое трябва да се активизира? Кой сектор? Идеята е да се активизира, за изгодна продажба на апартамент.

И имам още едно питане - според фън шуй неблагоприятно е срещу входната врата да е банята и тоалетната - както е при мен. Сложих един кристален полилей - някъде пишеше, че кристалите неутрализирали - дали това е достатъчно? Държа и капака на тоалетната затворен.
Дръж и вратата на тоалетната затворена  Peace
Конкретно за продажба на апартамент бях чела някъде, даже беше в книга
Книгата е Фън Шуй за 5 минути на Селена Самърс
Цитирам:

"Вземете снимка или обява на вашата къща, залепете отгоре зелен или червен надпис "Продадено" и я поставете в сектор Полезни хора на ба гуа. Поставете снимката в черно бяла рамка или с черни и бели панделки наоколо. Всяка сутрин преди ставане и всяка вечер преди лягане отделяйте по няколко минути, за да съзерцавате снимката. И изхвърлете от главата си мисълта, че пазарът е свит - това размътва заобикалящото ви енергийно поле.

# 279
  • София
Ето това копирах от руския форум. Не съм го пробвала лично, но сега е моментът да го пробваш и да споделиш. Преди няколко години, когато аз продавах апартамент пробвах друг метод (вече не помня подробности), имаше ефект, бързо стана продажбата, но в последствие се оказа не изгодна за мен  Mr. Green

Последнее время на форуме появляется много вопросов о том, как ускорить продажу недвижимости. 
     Хочу поделиться одним методом для ускорения продажи квартиры или дома, этот метод описан в одной из книг по фэн-шуй, посвященных коррекции неудачных периодов в жизни человека. Китайский мастер предлагает поставить в северо-западном секторе продаваемого жилья фигурку коня, головой в сторону главного входа (это важное условие!). Метод называется "активацией почтовой лошади", он способствует ускорению продажи недвижимости.  Попробуйте применить в своей практике и пришлите сообщения о результатах! Думаю, что это будет интересно обсудить

# 280
Благодаря на всички за отговорите:)

Ще опитам и двата метода за ускоряване на продажбата. Само от руския текст головой сторону главного входа като встрани от главния вход ли се превежда? Значи главата на коня трябва да е насочена в посока обратна на входната врата?

Вързах едно кристално сърце - още нямам кристално топче на дръжката на входната врата - всъщност на вътрешната входна врата - и това се надявам да има ефект за неутрализиране на ефекта на банята и тоалетната срещу входната врата. Не мога да сложа огледало на врата и да я изолирам, защото така пък благоприятната ци не може влиза...

Проблемът е, че апартаментът ни е с такова разпределение, че трябва да се набляга по-скоро на неутрализиране - поне според мен - отколкото на активизиране. Само да дам за пример някои неща - банята и тоалетната са изцяло в сектора слава на ба гуа, другата тоалетна е в сектора на здравето! Кухнята е във възможно най-неподходящата посока - северозапад. Май единствено входната врата - север е що годе в правилната посока. Вратите на спалните са една срещу друга - пак неподходящо - и зоната на парите се пада в спалнята - тоест няма как да сложа фонтанче там....

До скоро готварската ни печка бе на терасата на кухнята - точно в зоната на покровителите.... Килерът е веднага вдясно от входната врата - сега там ни е пералнята. Срещу входната врата е и асансьора, а и стълбите. Въобще, когато са строили тези блокове никой не е мислил за фън шуй! #2gunfire

# 281
  • София
Относно коня - трябва да се постави в северозападната част на апартамента, а главата му да е обърната към входната врата.
Когато намериш фигурка на кон ми пиши на лични да изберем някоя подходяща дата за поставянето му.
Не е добре, че кухнята е в северозападния сектор, но се постарай поне печката да не е в северозападната част на кухнята.
С фонтана изобщо не си прави експерименти, има много изисквания за това, къде да се сложи активна вода в апартамента. Щом се ръководиш от секторите слава, кариера, здраве и т.н., можеш в зоната на парите да сложиш какъвто и да е символ на богатството.

# 282
Ще се опитам да намеря фигурка на кон, но сега ми хрумна от какъв материал трябва е? Нали трябваше да е според елементите. Метална или керамична? Дървена?
Печката я махнахме от терасата на кухнята - бе точно в северозападния ъгъл и я внесохме вътре в кухнята. Сега е на северната стена- От едната страна е хладилника, а на другата стена срещу прозореца на кухнята е мивката. Над печката има и абсорбатор. Надявам се поне това да е по-нормално от предишното положение.

В зоната на богатството сложих няколко неща - първо изчистих всичко основно - златна ваза с голяма червена свещ, 2 кадифени торбички в червен цвят с няколко златни неща в тях - едната с една златна верижка, а другата с няколко златни монети, останали ми от баба ми, една виолетова кадифена торбичка с няколко монети в нея, една тъмночервена кадифена кутийка с чифт златни обеци и метална фигурка на костенурки - една голяма костенурка стъпила върху монети и върху голмата костенурка една по-малка костенурка. Освен това сложих и три стари монети - от германските марки - една върху друга. Пред спалнята е терасата и не точно в ъгъла, но близко до него сложих една червена саксия с дървото на парите и вързах саксията с червена панделка. Под саксията сложих и 3 монети.  Peace

Така  Laughing се надявам да съм активизирала зоната на богатството:)

# 283
Печката я махнахме от терасата на кухнята - бе точно в северозападния ъгъл и я внесохме вътре в кухнята. Сега е на северната стена- От едната страна е хладилника, а на другата стена срещу прозореца на кухнята е мивката. Над печката има и абсорбатор. Надявам се поне това да е по-нормално от предишното положение.
Точно вчера четох за ситуацията хладилник до печка - печката е метал, хладилникът е вода. Не бива да се поставят един до друг, защото елементът на печката е огън и това че тя е метална не помага в случая. Може да се сложи дърво м/у тях, тъй като дървото е м/у огъня и водата в цикъла на елементите (Р.Уебстър, Фън Шуй за дома).

# 284
Всъщност се изразих малко буквално Embarassed До стената е хладилника и след това започва термоплота и отдолу има шкаф с чекмеджета от ПДЧ и МДФ - някъде около 40 см. и след това термоплота продължава и е вградения котлон, а отдолу е вградената фурна. Това предполагам се брои за дърво между вода и огън. След котлона и фурната има още шкафове и термоплот до комина и оттам още 1 шкаф с термоплот и мивката и след това още един шкаф.
Малко тромаво го описах:)

Общи условия

Активация на акаунт