ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 84 942
  • 795
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Шоши преведе една статия за талисманите и предметите във фън шуй, моля заповядайте:

http://-spam273-.blogspot.com/

# 361
  • GYM
Здравейте, момичета, от съвсем скоро се интересувам от Фън Шуй, но имам спешен въпрос, за спешно разрешаване на спешна ситуация Confused Срещу входната врата имам голяяяяяяямо огледало. Там се пада и секторът на кариерата....Въпросът ми е, дали е удачно огледалото да се премести на гърба на входната врата и ако да?! какво да сложа като за сектор на кариерата, което да се отразява в него! Ще съм ви благодарна за сподалените идеи Hug

# 362
Здравейте , момичета!
Виждам нашествие на нови, като мен в темата, но ще задам и своя въпрос, като абсолютен лаик .
Чела съм - включително и във вашата тема, че има два начина за определяне на секторите- единия с компас, а другия, като се застане на вратата с лице към стаята- мисля, (е се нарича стремежите на Ба гуа. Трябва ли да се ползват и двата - или само единия. При мен е удобно да ползвам единия - безкомпасния . Мога ли да ползвам само него, като леко се съобразя и с  другите доколкото е възможно, но основно да се водя по безкомпасния -стремежите на ба гуа? newsm78

Благодаря предварително!  bouquet

Слънчев ден ви желая! Hug

# 363
  • София
Към всички, които продължават да питат за "Школата на 8-те жизнени стремежи".
Моля, прочетете първо статиите в блога!
bluelady♥D, огледало срещу входната врата не е добър вариант. Ако нямаш възможност до го сложиш но друго по-подходящо място, става и на входната врата.
Dojh, числото ГУА се изчислява така: до 1999г. за мъж - 10-х; за жена - 5+х
                                                          след 2000г. за мъж -  9-х;  за жена 6+х      (х е сумата от последните цифри на годината)

# 364
Шоши преведе една статия за талисманите и предметите във фън шуй, моля заповядайте:

В тази статия за пръв път чета неща, които ги няма никъде другаде.
Само не можах да разбера защо авторът говори за ползване на вода и вятърни чанове, след като по-нагоре в статията пише, че не трябва да се ползват символи.
Водата не е за пиене, значи е символ. Вятърният чан също не работи според природата си - да звъни или дрънчи от вятър, а изпълнява някаква символична роля.

# 365
Мисля, че той ги позлва не като символи, а като коректори, тъй като са много силни представители на елементите си (вода и метал).

# 366
  • София

В тази статия за пръв път чета неща, които ги няма никъде другаде.
Само не можах да разбера защо авторът говори за ползване на вода и вятърни чанове, след като по-нагоре в статията пише, че не трябва да се ползват символи.
Водата не е за пиене, значи е символ. Вятърният чан също не работи според природата си - да звъни или дрънчи от вятър, а изпълнява някаква символична роля.
Точно за това ми хареса статията и реших да я споделя с вас, защото нещата много ясно са обяснени. "Няма нищо лошо в използването на кратунка или вятърен чан, (бих допълнила само и всякакви символи) стига специалиста да разбира за какво точно ги използва и какъв механизъм работи в този случай". Относно правилното използване много добре е пояснено в примера с вазата.

# 367
В блога към форума най-отдолу има линк към книги на руски. Отворих го и има списък с 40 книги. Само като им чета заглавията, ми се струва, че не всички са добри и не са по темите от форума. Най-явни са двете книги за васту. За Линда Той преди повече от година Алексей Скобликов писа, че е несериозна и че няма реален автор. Някои други са за талисмани, ароматерапия, благорус, магии, гадателство, дори и Ванга вече намери своето трайно място във фъншуй.

Мисля, че е добре някой да каже кои от тези книги има смисъл да се четат. В кои има смислена информация, в кои отчасти е така, къде има заблуждаваща или грешна информация, кои автори заслужават доверие и т.н. Лично аз чета на руски, но това не ми е силен език и някои неща може би няма да разбера правилно. Ако знам какво да чета, ще е по-лесно.

# 368
  • София
red_fenix, напълно си прав. Не съм чела всички книги от списъка, но като гледам авторите....
Със сигурност мога да кажа, че книгата на Стивън Скинър е добра. На Лилиан Ту "Летящи звезди за професионалисти" също става. Книгата на Реймънд Ло може да се прочете от тези, които се интересуват от предсказания, но не е за начинаещи. Цай Ци Жун ми звучи интересно, но не съм чела книгата. Когато ми остане време ще я прегледам. Старая се докато съм в Киев да използвам да посещавам курсове и книги по фън шуй почти не чета.
Ако английския ти е по-добър можеш да потърсиш в нета книги на Джой Яп, не знам има ли нещо качено. Със сигурност обаче можеш да си поръчаш да си я купиш.
Сега се сещам, че курсовете на Анатолий Соколов вече могат свободно да се четат (не съм сигурна един или повече, но това лесно може да се провери в руския форум)

# 369
Здравейте. Току що попаднах на тази тема, която ми е доста интересна. Интересувах се от Фън Шуй преди 3-4 години, но след това поизоставих нещата и вече нищо не помня  Crazy. Обаче сега имам един въпрос и се надявам да ми помогнете.
Става въпрос за огледало в детската стая, което отразява леглото на дъщеря ми. Спомням си, че това не е добре и трябва по някакъв начин да се поправи. Тъй като не мога да махна огледалото в момента /във временно жилище сме/, бихте ли ми казали ако го облепя със стикери лошото влияние ще се неутрализира? Все пак е в детската стая и няма да изглежда зле. Моля ви да ми дадете идеи.
/Надявам се не повтарям вече коментиран въпрос, но нямах време да прочета всички теми  Blush/

# 370
red_fenix, напълно си прав. Не съм чела всички книги от списъка, но като гледам авторите....
Със сигурност мога да кажа, че книгата на Стивън Скинър е добра. На Лилиан Ту "Летящи звезди за професионалисти" също става. Книгата на Реймънд Ло може да се прочете от тези, които се интересуват от предсказания, но не е за начинаещи. Цай Ци Жун ми звучи интересно, но не съм чела книгата. Когато ми остане време ще я прегледам. Старая се докато съм в Киев да използвам да посещавам курсове и книги по фън шуй почти не чета.
Ако английския ти е по-добър можеш да потърсиш в нета книги на Джой Яп, не знам има ли нещо качено. Със сигурност обаче можеш да си поръчаш да си я купиш.
Сега се сещам, че курсовете на Анатолий Соколов вече могат свободно да се четат (не съм сигурна един или повече, но това лесно може да се провери в руския форум)

Благодаря - това е добро начало!

# 371
  • София
Здравейте. Току що попаднах на тази тема, която ми е доста интересна. Интересувах се от Фън Шуй преди 3-4 години, но след това поизоставих нещата и вече нищо не помня  Crazy. Обаче сега имам един въпрос и се надявам да ми помогнете.
Става въпрос за огледало в детската стая, което отразява леглото на дъщеря ми. Спомням си, че това не е добре и трябва по някакъв начин да се поправи. Тъй като не мога да махна огледалото в момента /във временно жилище сме/, бихте ли ми казали ако го облепя със стикери лошото влияние ще се неутрализира? Все пак е в детската стая и няма да изглежда зле. Моля ви да ми дадете идеи.
/Надявам се не повтарям вече коментиран въпрос, но нямах време да прочета всички теми  Blush/
Можеш да закриваш с нещо огледалото през нощта. Това е достатъчно.

# 372
  • GYM
shoshi благодаря  bouquet
Все пак има и друга възможност - мисля да го изместя с няколко сантиметра, по този начин ще е окачено в ъгъла на коридора и няма да отразява вратата. Тъкмо ще насочва енергията към другия коридор, респективно - стаи newsm78

# 373
  • sliven
Здравейте,
Много интересна тема, за което благодаря.
От това което прочетох, разбрах че спалнята ми се намира в ЮЗ сектор, който отговаря за брака и любовта.
След като родих отношенията със съпруга ми се промениха. Всичко започна да се върти около детето и се поотчуждихме доста.  Той се премести да спи в друга стая, защото малкия се будеше често.
Това положение доста ме притеснява и реших да използвам фън шуй.
Прочетох доста неща и доста се обърках. Моля ви,  кажете ми как най-добре да подредя спалнята. Бих се радвала някой от личен опит да ме посъветва.
Може да ми пишете и на лични.  Hug

# 374
  • София
ivvel, едва ли подреждането на спалнята ще ти помогне. Все едно да кажеш на някой астролог: Аз съм зодия скорпион, направете ми астрологична карта.

Общи условия

Активация на акаунт