ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 191
  • 795
  •   1
Отговори
# 690
  • София
herelina - да, нещо подобно на картонено, боядисано и лакирано. На мен ми изглежда малко кичозно. Въпрос на вкус. Simple Smile

По повод ориентацията на леглото - тъкмо и аз за това влязох в темата и видях че вече сте коментирали. Ние с мъжа ми сме 7-ци. В момента както е леглото ни е SE - worst direction, сектор Irritation. Преместхме го там, за да обособим детска стая. За момента няма къде другаде да го сложим. Откакто сме го преместили, може би около половин година, спя отвратително там. Направо вече ми омръзна да си ходя недоспала и изнервена. Имаше насреща една драцена с остри листа - махнах я отдавна, но пак не ми е съвсем ок. Мъжа ми казва, че спи добре и се наспива. Ако се обърнем с главите наобратно ще сме NE - best direction в сектор longevity. Обаче точно там имаме балконска врата.  Sad Можете ли да подскажете някой трик?!Какво друго би могло да се направи?

# 691
благодаря на всички за отговорите   bouquet ще се въздзржа от покупката тогава. и ще се огледам за параван. това е единственото ми възможно решение за сега. дано помогне  bouquet

# 692
  • София
kalimbi, няма как за половин година да почувстваш промяна, друга е причината. Казах ви да използвате летящите звезди за бързи резултати.
Гретел, правя си собствено проучване относно печка на северозапад. Кажи моля те как се чувства мъжът ти (ако си омъжена разбира се). Може и на лични.
viktori, нямаш представа какво искаш. Много по-лесно ще ми бъде да ти кажа готова дата, отколкото да ти обяснявам как да я изчислиш. Близка дата е 07.09. Запали свещ в секторите чен или шун. Това не е някаква магия и е хубаво е преди да го приложиш да се увериш, че имаш хубав фън шуй в апартамента. Има жилища, в които е много сложно да се печелят пари. Също така е важно тази дата да не е личен разрушител на някой от членовете на семейството. Ако се избере и подходящ час още по-добре. Този метод носи по-голям успех на тези, които не са на твърда заплата и които работят разбира се. Тези които лежат няма как да им падне нещо от небето. Grinning

# 693
  • София
shoshi половин година малко време ли е? Доколкото прочетох за летящите звезди това е голяма сложнотия, трябва да се знае лицето и гърба на сградата, но ние живеем в блок, имаме прозорци в различни посоки, вероятно панелът е блъскан с арматура, което може да влияе на измерването и т.н. Все едно задача с мн неизвестни и човек няма как да знае дали е на прав път при разсъжденията си.

# 694
  • София
Всяко нещо, което е неизвестно е сложно. За да стане човек добър в която и да е област трябва много да чете и да учи. Защо си мислиш, че ба джай е просто? Какво правят повечето хора - определят си чрез калкулатора положителните и отрицателните направления и си мислят, че прилагат някакъв фън шуй. Възможно ли е в това да се състои същността на цяла една школа?

# 695
  • Sofia
Ние в момента правим ремонт на бъдещия ни нов дом. В общи линии имам две притеснения. Те са свързани с тоалетната, която се пада точно срещу входната врата и с печката, която е между хладилника и мивката. Тъй като четох, четох и нещо не можах да си доуточня как да ги неутрализирам вредите  newsm78

# 696
благодаря на всички за отговорите   bouquet ще се въздзржа от покупката тогава. и ще се огледам за параван. това е единственото ми възможно решение за сега. дано помогне  bouquet

Въздържането от такава покупка е много мъдро решение.
За китайците качественият нефрит е по-скъп от златото. Представете си това дръвче да е направено от злато, определете на око колко би струвало и направете съпоставка с обявената в сайта цена.
Така ще сте в час с предлагането на пазара.

# 697
  • София
Vesito, да се избере правилно място за тоалетната чиния е сложна работа. Това е много силна техника, която може значително да подобри фън шуй в дома или офиса.
Тъй като от сложните неща никой в темата не се интересува и винаги се търси нещо лесно, мога да ти препоръчам да не слагаш тоалетната чиния срещу вратата, а между двете врати да сложиш някое от разсейващите средства.
Положението с печката е същото. Това трябва да се мисли предварително. Печка до мивката си слагат много хора, но до хладилника дори не е практично.

# 698
четох, четох и се обърках. секторите стая за стая ли се определят или за целият апартамент  Rolling Eyes. ако е стая по стая, в сектора на брака имам една увяхваща палма е куфари с багаж  Confused символиката просто ме разби  Confused дразнели са ме, но никога не се бях замисляла за символното значение, което имат тези вещи. ще ги махна, но като цяло искам да подобря точно този сектор. та този сектор ли само да променям според стаята или да смятам за целия апатамент

# 699
  • София
Прави се анализ както на целия апартамент, така и на всяка стая по отделно.

# 700
благодаря.   bouquet но тогава, ако гледам по стаята, въпросното място е сектор на брака, ако се гледа апарамента като цяло = сектор на просперитета, а секторът на брака се пада на леглото в детската. което пък иначе е сектор на просперитета, ако се гледа по стаята.  Rolling Eyes

# 701
  • София
Ако някой може да ти отговори нека да се включи.
Аз вече не знам колко пъти съм си казвала мнението за тези сектори, но май файда няма.

# 702
Здравейте,момичета
отдавна следя темата,но не съм писала.Но скоро търсих съвет от Shoshi ,за което много и благодаря! newsm20 майстора не се нави,да направи банята за срока,който ми препоръча!За това я оставих за догодина.Дано да няма лоши звезди тогава на СЗ?
Включвам се за да изкажа мнението си за печка СЗ-ЛОШО Е!
Живеем на един етаж със свеки  ooooh! Кухнята е на ЮЗ,в нея печката е на Север(добра посока за мъжа ми).Стаята на свеки е на СИ.И понеже е опърничева,реши че иска друга кухня(само нейна)!И така се напреви нова тераса,която обхваща целия Север(СЗ-С-СИ).Въпреки,че терасата не е изцяло остъклена(което предполага,че не се смята част от общата къща,при разглеждане и определяне на зоните),печката(и тогазов котлон,не цяла печка),която беше на терасата(в Зап.част),оказваше лошо влияние на мъжа ми!Все го полеше глава,все с високо кръвно....Добре,че аз готвя.А тя на нея си правише неща за лични блага.Та преди 3 месеца,при поредното свършване на газта,мъж ми взе,че забрави котлона на работа.....и все още го забравя  Grinning За този период не е вдигал толкова високо кръвно,и не го поли главата всеки ден!
Shoshi ,искам да попитам за детската стая.И на двете деца Запад им е Небесе доктор(Гуа-2 и Гуа-5).И стаята е на Запад,но е в лош сектор-5 призрака.Как мога да неотрализирам лошото влияние на сектора?Звездата,която попада там(по построяване на дома) е 8.Сега стаята е в бежаво и бледо оранжево,но децата искат стените да са светло зелени  newsm78
стана дълго...дано не ви досадих   bouquet
защо международния форум,не работи?

# 703
Насочете ме за най-универсалната книга за Фън Шуи.
Аз съм абсолютен новак в тази област, но искам да почета.  Hug

# 704
  • София
За пореден път казвам - който иска съвет за жилището си да предоставя скица на апартамента, година на построяване на блока, направление на фасадата, точни компасни измервания и дати на раждане на живущите

Общи условия

Активация на акаунт