ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 213
  • 795
  •   1
Отговори
# 675
Не, то няма да е под прозореца, а успоредно на него. Прочетох, че минимумът е 50 см. разстояние до прозореца.

# 676
  • София
За себе си и за мъжът ми в апартамента, в който живеем в момента, в стаята, в която спим съм изчислила, че най-подходящото място на леглото е до прозореца.
Кое ще е подходящо място за твоето легло не мога кажа.

# 677
  • варна
Записче от новак  Hug

# 678

shoshi, можеш ли да ми кажеш как да неутрализам или по-скоро какво да направя в двора на старата ни къща,
където е била тоалетната (септична яма)
отдавна е  разрушена, тоалетната е в къщата, но мястото ми остава някакво такова нечисто
ако се излее плоча отгоре или........ newsm78

благодаря ти предварително Praynig

# 679
  • София
Да, септичните ями биха могли да бъдат проблем (ша). Мисля, че на много места в България (селата и някои квартали на София) се използват такива ями. Добре е предварително да се избере подходящо място за тях.
В твоя случай си поставена пред свършен факт.  Знам, че там където няма канализация периодично минава машина, която почиства дупките. Ако можеш го направи и ти, а после засади трева или цветя отгоре. В годините, когато на това място попада 5 или Тай Суй, може да имаш проблеми.

# 680
извинявам се , че така нахлувам в темата, но има ли някой реална снимка на това дърво? http://bgfengshui.com/4/120/143.html

# 681
  • София
Подобно дърво (може и ябълково да е било) гледах преди време в един фън шуй магазин на Плиска. По спомени не е мн. голямо, може би около 20-30см. Изглежда направено от картон.

# 682
от картон ли  Rolling Eyes аз се притеснявах да не е прекалено лъскаво.

и друго да питам  - спалнята ми е разположена така, че краката сочат право срещу вратата на стаята. не ми е приятно, но няма как другояче да се разположи. има ли начин да се неутрализира този отрицателен ефект?

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 19:04 от herelina

# 683
radhika може да провериш подходящите посоки в този сайт - http://www.yellowbridge.com/mysticism/fengshui-wiz1.php
beep_one гледала си "Глупостите на Пен и Телър" (Penn & Teller: Bullshit!) с онези двама комедианти които по принцип правят някой много добри епизоди, но специално за Фън Шуй не могат да докажат, че са "глупости" само защото някакви си шарлатани подреждаха мебелите по различен начин, впрочем мебелите наистина могат да се подреждат по различни начини в зависимост от школата и т.н. Бяха прави само в това да не даваме луди пари по някакви си фън шуй аксесоарчета.

Точно тях съ, гледала  Mr. Green

# 684
След всички неуспешни опити да ви обясня как работи фън шуй реших, че е безсмислено да продължавам.
Не е безсмислено. Напротив. Е, не можеш да очакваш, че всички ще разберат. Винаги са ми били интересни принципите на фън шуй и винаги ми е било ясно, че поставянето на аквариум със  8 златни + 1 черна рибки, например, в югоизточния /доколкото си спомням/ сектор, няма непременно и веднага да ни направи богати. Някои от нас се влияят от повърхностния поглед върху нещата - слагаме нещо някъде си и хоп - всичко ни е наред. Аз лично за себе си престанах да се опитвам да изчислявам - живея в нов дом и ми е абсолютно невъзможно да размествам. Ей сега, от дадения линк от Глитър Уитч, се оказа, че посоката, в която спи дъщеря ми е " Worst sleeping direction". Леееко се вкиснах, особено след разказа за свекърва ти. Ама няма как да разместя. Така че предпочитам да наблегна на силата на мисълта и положителното мислене, като начин да повлияем на съдбата си. Иначе ви чета, защото ми е интересно, а това, на което наблягаш - че местоположението и направлението на предметите и мебелите, сами по себе си почти нищо не значат + съвсем елементарните ми знания по въпроса, ми помага да не влизам в трилъри.

# 685
Живеем в къща с много стаи, ние сме наели само една. Няма как да подредя цялата къща по мой вкус, но например в трапезарията поразместих без да питам съквартирантите.  hahaha
Бях сложила леглото срещу прозореца /запад/, а вратата от дясната му страна идваше /север/. Обаче вратата на съквартирантите се намира на стената на която си подпирахме главите /изток/. Явно хората имат проблем със внимателното затваряне на вратата, а мен ме дразни това плъскане, цялата стена вибрира и освен това уредбата им е от другата страна на въпросната стена и допълнително вибрира от това. Принудихме се снощи да променим мястото на леглото - главите са на юг сега, само единия ъгъл на леглото сочи към вратата. Шкафа с огледалото гледах да не е насочен нито към врата, нито към прозорец. Въведох данните на мен и мъжа ми в посочения линк и ако разделя стаята на 9 квадрата, мястото на което спя попада в Best sleeping direction и мъжа ми където спи същото. Само вратата ме притеснява ...

# 686
от картон ли  Rolling Eyes аз се притеснявах да не е прекалено лъскаво.

и друго да питам  - спалнята ми е разположена така, че краката сочат право срещу вратата на стаята. не ми е приятно, но няма как другояче да се разположи. има ли начин да се неутрализира този отрицателен ефект?

И аз това искам да попитам. Всъ щност ако мааалко се премести, няма да е точно срещу отворана вратата, но пак към тази стена..

# 687
  • София
Ако леглото се намира срещу вратата може да се сложи параван между тях за през нощта.
Ако обаче енергиите, в които е разположено леглото са неблагоприятни за спящия, няма друг начин по който да се неутрализират освен чрез преместване.

Иначе ви чета, защото ми е интересно, а това, на което наблягаш - че местоположението и направлението на предметите и мебелите, сами по себе си почти нищо не значат + съвсем елементарните ми знания по въпроса, ми помага да не влизам в трилъри.
Нещо не си ме разбрала правилно. Разбира се, че има значение разположението на мебелите, като най-голяма е на леглата и печката. Положението на активните предмети, като телевизор, фонтан и т.н. също имат голямо значение. Сувенирите и талисманите не оказват влияние. Примерно има техники за привличане на пари чрез запалване на свещ на определено място в определено време.

# 688
Разкажи за тази техника Praynig

# 689
Нещо не си ме разбрала правилно. Разбира се, че има значение разположението на мебелите, като най-голяма е на леглата и печката. Положението на активните предмети, като телевизор, фонтан и т.н. също имат голямо значение. Сувенирите и талисманите не оказват влияние. Примерно има техники за привличане на пари чрез запалване на свещ на определено място в определено време.
Мисля, че те разбирам правилно, може би аз не се изразявам достатъчно ясно. Имах предвид   - за мен леглото е в една дирекция правилно, за малката- противоположната. Но хората си знаят, че главата трябва да е на изток и толкова......Това визирах под елементарен поглед ......Както и да е...Аз заради печката се отказах да разсъждавам - пада ми се в северозападната част...Ми там ми е комина- това е...

Общи условия

Активация на акаунт