ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 159
  • 795
  •   1
Отговори
# 720
и пола нали? ние с мъжа ми сме в една година, но като се вземе придвид пола излизаме различни числа
da и пола

# 721
  • София
JeniB, използвай годината на нанасяне във вашия вход. Виж обаче и месеца, защото е на границата.

# 722
JeniB, използвай годината на нанасяне във вашия вход. Виж обаче и месеца, защото е на границата.
Добре. Комшийката каза февруари 1984. Предполагам, че и е точна информацията, щом знае и месеца Simple Smile

# 723
  • София
Точно това имах предвид. Сега, за да си сигурна ще трябва комшийката да ти каже и датата. В противен случай ще се наложи да построиш две карти и да провериш по събитията коя от двете е вярна.

# 724
Здравейте! Съвсем отскоро се интересувам от Фън Шуй. Предстои ни да се местим в нов апартамент и много ми се иска да успея да спазя поне основните принципи при обзавеждането му. Направих си карта на апартамента, но не съм сигурна дали точно съм разбрала инструкциите  Embarassed 

http://media.snimka.bg/7081/020417495.jpg

Ще се радвам и на всякакви съвети, защото засега съм в стадия "колкото повече чета, толкова ми е по-мътно" Rolling Eyes

# 725
  • София
Не знам защо повечето хора си мислят, че фън шуй е наука за обзавеждане на апартамента. Още при построяването на даден дом се залагат определени енергии, т.е. той има определен потенциал, който в някои случаи трудно може да се промени. Така че фън шуй започва още с избора на апартамент. Ако целта ви е да печелите пари търсите апартамент,който има такъв потенциал. Ако обаче искате да родите деца и да имате стабилно семейство, то търсите жилище, което да отговаря на изискванията ви. Освен това ако жилището не ви подхожда за да постигнете каквото и да било ще трябва да полагате много по-големи усилия, отколкото ако предварително сте си избрали подходящо за вас. И накрая, има апартаменти, в които просто няма какво да се направи в дългосрочен план и най-добрия вариант е да се продадат.

# 726
Да, не се изразих много правилно, извинявам се за което, просто друга дума освен обзавеждане не ми хрумва в момента Simple Smile  В случая не сме имали възможност да избираме апартамента - на родителите на приятеля ми е и се налага временно да го ползваме. Знам, че е сложна наука фън шуй-то, целта ми засега е доколкото е възможно да не направя някакви кардинални грешки, докато го ремонтираме.

# 727
  • София
Маймунтузу, в рамките на форума може да се отговори на конкретен въпрос. Все пак това е тема за хора, които се опитват да научат повече за фън шуй. За да ти се обясни това, което искаш трябва да се направи пълен анализ на апартамента, а тук не е подходящото място за това.

# 728
Конкретния ми въпрос беше дали ми е правилна схемата, т.е. правилно ли е наложен осмоъгълника според посоките на апартамента.  Доколкото разбрах, при този метод няма значение в коя посока е фасадата, или греша?
Засега виждам, че има проблем в секторите Деца и Кариера - децата са в банята  Crazy, а кариера ми е в стаята, която по необходимост ще се използва за склад. Знам, че сектор, който е в банята не може да се активира там, а се активира съответния сектор в друго помещение. Това обаче май не важи за сектори, които се налага да са с лош ФШ (както е при мен детската, в която ще са натикани чуждите мебели, които за съжаление няма как да изхвърлим)? Има ли изобщо някакво лечение за такива "складове"?

# 729
# 730
Здравейте.  Hug
Бихте ли ми казали къде точно се слага вятърния чан? От вътрешната или от външната част на входната врата?
Благодаря ви!

# 731
  • София
От вътрешната страна.

# 732
Благодаря ти shoshi!    bouquet

# 733
Казаха ми, че на изложението ЕКСПО в Шанхай на украинската палата имало знаците ин-ян отвсякъде, че и вътре.
Попитаха ме какво общо има Украйна с този знак, но не можах да сътворя никакъв отговор.
Някой има ли идея в тази посока?

# 734
Привет. Предварителни извинения, че нахлувам в темата ви, а пък съм тотално некомпетентна. Опитах се да изчета някои от линковете в началото на темата, но някои са на руски, а не ми е така лесно да го разбирам.

Имам такъв въпрос: тези дни си правим малък ремонт на спалнята и исках да попитам има ли някаъв подходящ символ, който мога да използвам. В смисъл подходящ за спалня. Искам да поставя някаква снимка или картина, но не зная какво е препоръчително да изобразява. Цветът на стените е леко студен и бих искала да туширам това с малки допълнения. Но не зная какво да подбера. Embarassed

Като символ на семейство, на деца (предвид, че все още нямаме) какво е подходящо?

Ако въпросът ми ви се стори неподходящ, игнорирайте. Знам, че това си е цяла наука почти и са много нещата. Единствените ми допири с Фън Шуй са били когато приятелка ми беше правила някакви изчисления и ми беше казала, че в дома е хубаво понякога да се палят цветни свещи (с различен цвят в зависимост от това с какво са свързани желанията ни.)

Общи условия

Активация на акаунт