ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 174
  • 795
  •   1
Отговори
# 705
Аз искам съвет, но друг път ще дам всички данни.

Сега имам един въпрос. Не става въпрос за моя дом, а за дома на сестрата на една приятелка. Дострили са нова част към къщата си и от тогава все лоши неща са им се случили.  Confused Въпроса ми е: Възможно ли е новата и старата част на къщата да са в някакъв кофликт заради различните години на построяване?

# 706
  • София
Не са в конфликт  Simple Smile нещо друго е причината.

# 707
  • София
Една китайска легенда разказва за едно семейство, което имало 3 сина и 2 дъщери. Живели щастливо дълги години. Дъщерите пораснали, оженили се и напуснали къщата. Двама от синовете също се оженили, довели жените си. След време им се родили деца. Когато третия син решил да се жени, родители установили, че не могат да му предоставят самостоятелна стая. В същото време искали цялото семейство да живее на едно място и за това направили пристройка към дясната част на къщата. Не след дълго в семейството започнали да се случват едно след друго нещастия. Единия син умрял в следствие на токов удар, другия син загинал в катастрофа, майката се разболяла и също умряла. Бащата решил, че не може да бъде просто съвпадение в течение на година да умрат 3 членове от семейството. Обърнал се към консултант по фън шуй, който внимателно проверил с компас направлението на входната врата и всички стаи в къщата, но не открил нищо обезпокоително. В момента, в който видял пристройката казал веднага да я разрушат, защото тя била източника на нещастията. Белия тигър се намира в дясната половина на дома, а зеления дракон в лявата. Драконът винаги трябва да е по-силен и да държи тигъра под контрол. Когато тигъра стане прекалено силен започват да се случват нещастия.

Когато прочетох тази история я възприех с насмешка, като една приказка. В последствие, една моя клиентка беше направила същото. След построяването на пристройката, при тях няма смъртни случаи (слава богу), започнали да им се случват разни неприятни неща.
Обяснението с тигъра и дракона е малко фолклор според мен. Става въпрос за структурен дисбаланс, който винаги е лош фън шуй.
Кalaka, питай приятелката си в коя част е направена пристройката. Като се застане с гръб към входната врата тигъра се намира в дясно.

# 708
Багодаря ти shoshi  bouquet  непременно ще я попитам. При тях вече има 2 смъртни случая след като са пристрили новата стая  Confused

И сега аз да попитам. Ето скица на къщата ни.....май прекалих с подробностите  Blush
http://stigma.snimka.bg/family/fun.442263.20338395.big#

Построена е през 1990г. До колкото знам едно време в тази част на София е имало блато.
Моето число Гуа  е 5 т.е. 8, на мъжът ми 3, а на синът ни 2.
Аз живея в тази къща от както е построена като през 2005/06 живях със съпруга си на друго място. След това през 2006 се преместихме заедно в нея.
Предположих че фасадата на къщата е от към входната врата защото и на тази страна на къщата също има прозорци, което ще рече  че е триграма Сюн. ....тук вече може и да бъркам.
Ето и до къде стигнах  с летящите звезди

http://feng-shui.ru/calculators/letyaschie-zvezdy/result?BirthYe … 990&compas=82
за тълкуване просто не мога и да си го помисля  Crazy

Много ме притеснява положението на леглата.

http://stigma.snimka.bg/family/fun.442263.15934233.big
Зимата бях завъртяла леглото така че таблата да е на ЮЗ а на детето на изток, но нали ЮЗ тази година е разположена "5 жълта " реших да го върна в предишното положение.

# 709
  • София
Кalaka, съжалявам за твоите познати. Един от вариантите е да достроят къщата до правилна форма.
Относно твоята къща. Не мога да преценя по рисунката правилно ли си определила фасадата, така че ще го приема на твоя отговорност. Начертай на скицата къде точно са разположени леглата.

# 710
  • Карлово
Като стана въпрос за дострояване да се намеся и аз с въпрос. Къщата, в която живеем е разделена, отдавна на две половини през средата за две различни семейства. Дострояването е в другата половина, точно в посока на тигъра. Това може ли да се отрази и на нас по някакъв начин?

# 711
ето скица на къщата + леглата
http://stigma.snimka.bg/family/fun.442263.20365611

като място от прозореца до леглото е едва 15 см. т.е. не може да се минава.

# 712
  • София
Привет! Днес чертах, четох и стигнах до извода, че стаята, в която се преместихме да спим с мъжа ми е в сектора на петте призрака, а посоката на леглото ЮИ е лоша за хора като нас с число 7. Просто нямам мира откакто сме се праместили в тази стая. Имах и здравословни проблеми. За съжаление посоките не съм определяла с компас а на око, защото с компас на китайски съвсем не успях да се ориентирам. Гледах го половин час, но не го купих защото нищо не разбрах. От къде другаде освен от фън шуй магазин мога да си купя компас?
Сега умувам варианти да разместим стаята, начертала съм няколко и довечера ще ги покажа на мъжа ми. Общо взето ще ме вземе за луда, докато не променя нещо няма да мирясам. Grinning Странното е, че влизайки в стаята ми е приятно там. Интуицията ми не се бунтува. Но спя лошо.
Единственото хубаво е, че детската стая е в сектора слава и едното от децата, което също е 7 спи в посока ЮЗ която е добра за него. Случвало ми се е да легна на неговото легло, заспивам веднага и се наспивам.
Дайте моля линк за изчисление на личното число по възможнот на български/английски, който да обхваща и 2009 година, когато е родено малкото ми дете. В yellowbridge няма за 2009. Спомням си, че е 4 но съм загубила линка за да мога да определя посоките й.

# 713
Кalaka , с коя програма прави чертежа?

Шоши, за апартамент се определя и фасадата на блока и на апартамента, нали? Ако апартамента е ремонтиран основно и всичко в него е ново, годината на ремонта ли взимам?

# 714
Кalaka , с коя програма прави чертежа?
Paint и след това го запаметих в JPEG формат

kalimbi компаси знам че се продават в железариите.
а за изчисленията аз използвам само този http://feng-shui.ru/calculators/ba-zhai/

Вчера си свалих Л.Ту "Основы Фэн-шуй" и "Фэн шуй Летящей звезды для профессионалов"  Simple Smile

# 715
  • София
Шоши, за апартамент се определя и фасадата на блока и на апартамента, нали? Ако апартамента е ремонтиран основно и всичко в него е ново, годината на ремонта ли взимам?

Определя се фасадата на блока и се взима годината на построяване и нанасяне на първия човек в блока.

# 716
  • София
Кalaka благодаря за линка. Според калкулатора в този сайт, се взема под внимание само годината на раждане и пола. По този начин всички в къщи излизаме различни числа. Аз 8, мъж 7, дете 5, дете 6.  Кое е меродавно? Цялата дата или само годината?

# 717
  • София
Само годината.

# 718

Определя се фасадата на блока и се взима годината на построяване и нанасяне на първия човек в блока.
Днес питах една комшийка. Каза, че блокът е построен 1983г, но в началото са се нанесли само първите три входа, а в останалите три, сред които е и нашият вход, са се нанасяли 1984. Коя от двете години да взимам? Simple Smile

# 719
  • София
и пола нали? ние с мъжа ми сме в една година, но като се вземе придвид пола излизаме различни числа

Общи условия

Активация на акаунт