Отговори
# 45
да,аз мислех при нея да се запиша,ама нали съм тъпа  ooooh!
Ели,така трябва  Wink

# 46
  • София
Момичета,а тази Славчева изписва ли АБ за щяло и нещяло?
Аз съм толкова доволна от личната ни тук.Досега откакто са родени децата ми са пили АБ само по веднъж.Ще ми се да си намеря пак свестен лекар.

# 47
  • София
АБ антибиотик ли означава?Ако е така,не.Само в много краен случай изписва Peace,до сега май само веднъж ми е давала за Камен,а за Оги,хич

# 48
  • София
Да,точно антибиотик имах предвид.Благодаря,елказелка.

# 49
Към центъра на Сф или към центъра на Люлин? GrinningМоже ли малко повече информация,ако знаеш нещо,може и на лични?Иначе до обяд ме устройва идеално,аз няма да започвам работа и искам просто Мими да общува с деца,дори и по два часа на ден.От тукашната и градина ще ми дадат всичките и учебни материали,които съм си платила в началото на годината,така че аз ще си работя и вкъщи с нея.Но искам да продължава да има поне няколко часов  контакт с еца.Тя/Мими/ и в момента ходи на градина само до обяд по мое желание.[quote Ще съм ти благодарна,ако я попиташ.Мога да ти пратя тел и мейла ми на лични,за да и ги дадеш евентуално.
То е към двореца на децата на Константин Величков и Стамболийски.
http://209.85.129.132/search?q=cache:sFCr_-ddISoJ:www.npc-bg.org … mp;cd=1&gl=bg това намерих, то тук има и телефони и адрес.  Може и на същите да си звъняла, не знам.

# 50
Елка, аз питах за партито на децата в яслата  Peace А тия да имат късмет да не отворят от януари и ще ги побъркам  #2gunfire
Симов в 26 та п-ка не дава за щяло и не щяло АБ, само в краен случай.
Избор на лекар за бебе може да се направи по всяко време на годината, за останалите се сменя юни и декември, ако са имали преди това друг.
Отиваш си при доктора, който си избрала, питаш го дали ще ви поеме и номера е да му вземеш мобилния и като се приберете вкъщи с бебо веднага да се обадиш и до 24 ч той трябва да ви посети. После той ти обяснява как стои въпроса със записването, но е след получаването на акта за раждане.

# 51
  • София
Изобщо пък не знаех че ще имат парти newsm78,нали правят ремонт,или това е само за определени групи,а Crossing Arms

# 52
  • София
Nadeto, мерси много за отговора, че хич не ми беше ясно каква е процедурата... Тамън се уплаших малко от отговора на елказелка, че само декември и юни се прави този номер, ама май тя не ме е разбрала, че става дума за избор на педиатър за нероден Петко.... Мерси много за уточнението... Значи, ти си при Симов в 26 та п-ка? Доволна ли си? Пишеш само, че не дава антибиотик за щяло и не щяло, което ме радва, но иначе как е? по старите школи ли си кара или се "обновява", смисъл примерно кога съветва захранване и т.н... За бъдещето ти бебче, пак ли при него мислиш да си? Ще съм благодарна и на други препоръки за свестен педиатър в Люлин! Мерси много!

# 53
На нас педиатър ни е д-р Антонова от "Медива". Избрах я след много внимателно /и отнемащо време/ четене в здравния форум и сякаш след някои от многото положителни мнения съм леко разочарована. Може би въпрос на очаквания. Като цяло съм доволна. Препоръчва по-късното захранване, което за мен е плюс. Засега не се е налагало детето да взема антибиотик, но едно от мненията от форума, които натежаха най-силно, беше, че го препоръчва само в краен случай. Според друго мнение преди повече от година "е малко уморена" и май е така. Обръща внимание на детето, но специално в нашия случай досега не сме имали нещо съществено за обсъждане. Прегледът е формален до голяма степен, като дава възможност на родителите да си задават въпросите /нормално/. Когато обсъждахме доста спорната ваксина Пентаксим, нещо се ядоса, че хората си гледали децата по Интернет /не че имаме особен избор/. Сестрата обикновено не се меси, но веднъж се държа като махленка. Ставаше въпрос за това, че лекарката е извикана на адрес, а на детето трябваше да му се вземат стандартните кръв и урина за изследване след шестия месец. Според нея трябвало да знаем, че са на гладно, и ни направи на нищо, че е ял /не че й пречеше нещо да го каже по телефона/. При условие, че много често в 9.30 още ги няма, не си представям как детето ще стои гладно. В крайна сметка се оказа, че в лабораторията му направиха изследванията и че не е било нужно да са на гладно.
Прегледите стават след предварително записване, количките не могат да се вкарват вътре /един път беше празно в коридора и я бяхме вкарали, но ни накараха да я махнем/.
Иначе когато влязох в болницата да раждам се бях снабдила с няколко телефона на педиатри в Люлин и след раждането на детето мъжът ми се беше обадил на първата, д-р Антонова. Тя дойде още в деня на изписването и беше полезна според мен.
Съжалявам за дългият пост. По-скоро беше за здравния форум, но тези дни чета повече тук и се опитвам да помогна, доколкото мога.

# 54
  • София
arvada,благодаря ти за мнението!То се покрива с моето.Аз съм имала веднъж досег с доктор Антонова и не бих я препоръчала.Може и моето мнение да е субективно,на всеки се случва да греши,но нейната грешка струваше много на моето семейство.Бубка беше с вирус с повръщане една Нова година.Извикахме я вкъщи,тя дойде,прегледа на две на три детето и изписа Клацид..за повръщането.Дадох и веднъж и детето се влоши,по спешност ни приеха в инф болница,където завеждащият отделение беше изумен от избора на АБ,въобще от даването на такъв.

# 55
  • София
Така да се изкажа и аз за Антонова. Първо не е педиатър на Митко. Когато се перместихме в Люлин и аз много четох във форума за нея и много положителни оценки имаше и понеже се преместихме ноември т.е. имаше още един месец за смяна на лекаря (старата е в Дианабад и хич не ми беше удобно вече с малко дете да ходя до там) бях решила, че ще е тя. За съжаление или не малко след като се преместихме Митко се разболя за пръв път и ми вдигна почти 39 темп. и аз къде къде отидох с него в Медива, защото разбрах, че може и платен преглед да се направи там. В коридора беше лудница и ми казаха, че трябва да чакам, въпреки че имаше темп. и тогава детето и го носех на ръце. Като казах, че не съм по ЗК, а платен прием веднага ме вкараха в една отделна стая и след малко дойде д-р Антонова. Прегледа го каза, че гърлото е червено, гърди чисти и веднага изписа АБ Азатрил т.е. според мен не избягва хич АБ. Като се прибрах се обадих на старата педи от Дианабад и тя ми каза да изчакам щом е само червено гърлото, няма хрема, кашлица нищо освен темп. Така и направих и не му дадох АБ, а само температуропонижаващи и детето на другия ден вече беше без темп. и бодро. А и на мен нещо тя не ми допадна. По въпроса за Пентаксима доколкото съм запозната тя е педиатърката на Елинка, а една от болките на майката е, че именно не е била информирана за наличието на тази ваксина. Тогава не е влизала във форума и всички знаете какво се случи. Така че мисля, че Антонова е много прехвалена и наистина се е изчерпала. Може и да е била добър лекар, но явно вече е преуморена.
Тогава по препоръка не една мама от тук реших да се запиша при сегашната педиатърка в 26 п-ка д-р Румяна Илиева от която до момента съм много доволна. Млада е, не изписва АБ, а напоследък покрай яслата често я посещаваме LaughingНо какво и е мнението за захранването не знам наистина просто защото тогава не сме били при нея. Но пък не препоръчва забелване на пишлето насилствено т.е. явно е от новата школа лекари. Поне така мисля. Другото, което  май съм го споменавала и друг път, е че единия път като беше болно детето тя ми се обади на ГСМ-а, за да ме пита как е подобрява ли се, което досега не ми се беше случвало от лекар. Той да се обажда на пациентите. Определено има отношение към пациента и чак при нея Митко влиза с желание на преглед и всичко е мирно и спокойно.
Май и аз се олях Embarassed

# 56
За кой ли път да си похваля доктор Симов в 26 поликлиника, на малкият е педиатър, на нас джипи. Нямам никакви оплаквания, много е внимателен, винаги има направление. Откри много рано проблем при малкия и благодарение на това го оправихме много бързо. Когато аз имах проблем се обади на свой познат колега да ми уреди преглед и така. Не на последно място няма и големи опашки пред кабинета, сестрата и тя е голям образ.

# 57
  • София
А аз като отидох при него, да го помоля да ми стане личен лекар ми отказа,каза,че няма места Crossing Arms
Това беше миналия декември

# 58
прогвай сега пак

# 59
  • София
Ооооо,ти се завърна Hug,не искам,защото за сега съм доволна от Славчева,кво е това иначе,на 6 месеца да си сменяваме личния лекар Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт