Отговори
# 60
Mecholana  Hug,

много ти благодаря за инфото. На мен също ми е много полезно. Само ако може да направим едно уточнение за температурата в стаята.
През деня и вечерта каква температура трябва да се поддържа - около 22 градуса ли?
А само когато бебето се къпе и му се прави масаж -около 26?

hetera спомена за влагомер. Къде трябва да се постави и каква трябва да бъде максималната влажност на въздуха. Мен тази влага малко ме притеснява, защото навън като е по-студено / под 0-та/ и сутрин стъклата са леко запотени покрая.

MamaZ  Hug
Надявам се да няма нищо притеснително и скоро да се почувстваш по-добре.
Толо по последна информация е останала без компютър/ нещо се е повредил/ и затова не пише. Но е била вчера на лекцията на 9 Месеца, така поне казаха момичетата, което означава, че е добре.

Аз се сетих и за betunga, тя последния път като писа беше с контракции, бяха и казали да лежи повече. И от тогава никакво включване.

geri_koleva аз мисля да си вземем дървено легло, въпреки че моя мъж е против. Той иска от тези сгъваемите, за да може да местим леглото от стая в стая и не само. Но на мен също ми се струват много нестабилни. Един мои познат разказваше, че детето им като е станало около годинка е започнало да изпада от леглото / направо си се обръща с него като се изправи/ Но незнам, всичко може да опира и до модел и до дете  newsm78

# 61
Elisana   newsm59 само хубави неща да ти се случват!
Да се запиша и аз в новата темичка и отивам да полегна че нещо ми е поспаливо! Hug Hug Hug

# 62
Мечи, благодаря ти. Hug Аз, както на никоя лекция не съм ходила още, много се радвам че споделяте тук и ние да научим по нещо. Тези 3 слоя дрехи за през ноща не са ли много? На мен ми е по-студено през деня, отколкото през ноща. При бебета явно е обратно.  Blush

^desika^, за влагата знам, че трябва да е 50-60%. Ние си взехме влагомер и по мои наблюдения е точно така. Вечер е към 47-50, сутрин стига до 55-58%. И на нас ни се запотяват прозорците по краищата.  Hug

# 63
Момичета,аз бях при януарките и там една от мамите която е родила вече пише  че е много доволна от  Токуда..не знам но който се интересува може да прочете.На мен поне ми хареса това което тя е написала за болницата.Искаше ми се да копирам поста й но реших че няма да е редно Grinning,така че ако ви интересува поровете при януарките...то така или инак аз видях че много от нашите момичета са там..... Wink Wink Wink

# 64
Момичета искам да ви подсетя за нещичко

Както някои от вас вече знаят майки добровлки от форума, а и не само организират Коледни благотворителни базари.
Тези жени изработват някакви дребни подаръчета-картички, играчки и т.н., които се продават в определени дни на определени места.
Паричките са за благотворителност, събират се от Фондация ДБМ /"Движение на българските майки/, и се предоставят помощти на изоставени дечица в домове.

Аз също не съм много запозната с детайлите, но ако имате желание може да помогнете. Идва Коледа, всеки ще иска да си купи играчка за елхата или Коледна поздравителна картичка. Нека поне с тази покупка помогнем на някого.

През 2008 г. фондация ДБМ има вече звена в 8 града  - Русе, Видин, Горна Оряховица, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Кюстендил и София. Kакто и предходните четири, така и тази година, ще се организират Коледни благотворителни базари. Нека подкрепим каузата отново! Всеки, който желае може да се включи с идеи и да изработи каквото прецени, а тук е мястото да си помагаме и съветваме.
Ако някой има въпроси, нека пита в темата или на лични и при първа възможност ще му отговоря.
Ето някои от темите на предишните базари:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230560.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197534.msg4177688#msg4177688 -ето тук има доста неща в библиотеката

Това са градовете, датите и местата на базарите:

София -13 и 14 декември - МОЛ София, на бул.Стамболийски
Горна Оряховица -13 и 14 декември - на центъра
Велико Търново - 20 и 21 декември- МОЛ-В.Търново
Видин - 10 и 11 -  МОЛ Видин-Пикадили
Русе - 11,12,13,14 и 15 декември - площад Свобода 6
Пловдив - 20 и 21 декември в Шопинг - МОЛ Екселсиор от 10 до 18ч.
Бургас -13 и 14 декември-пл.Тройката

Коледна приказка! Нека да помогнем!

# 65
Elisana  newsm59 newsm67 и февруари едно здраво бебче!
Mecholana много благодаря за инфото  Hug супер си
йоли,честито ви розово щъркелче!
момичета вярвате ли , че според формата на корема може да се определи пола, ако е остър-момченце, ако е кръгъл-момиченце? гледам че на фокси и е остър и е с момченца.и моя ми се вижда остър, а пък док казаха момиченце

# 66
Много е относително,

мен също като ме видят по-възрастни хора и ми казват "Как е той" А не са ме пиали какво е бебето. Казват, че си личало по формата на корема.

Но аз не вярвам мн мн на тези неща, просто няма научно обяснение. Поне за мен е така.

# 67
Привет, момичета!
Честита Нова темичка, страхотно заглавие Peace, нека да се напълни само с хубави новини и весели емоции!!!
Тази седмица ми е доста натоварена, нали имам около 10 дни и гледам да подготвя повече задачи, но то така или иначе работата няма да свърши... вече  чакам с огромно нетърпение да се оттегля в почивка  Flutter

Elisana Честит Рожден Ден!!!  newsm59  party023 Бъди жива и здрава и нека много любов, щастие и радостта от вашето бебче да изпълват живота ти !!!

Искам да поздравя специално Тони за  добре дошла  Hug
ТОНИ, ЧЕСТИТО БЕБЧЕ!!! Пожелавам ти милия Криско да расте здраво, силно и спокойно дете, бързо да наддава и много скоро да си го гушкаш вкъщи   Много се зарадвах за теб, че всичко е минало благополучно, жалко че сега нямаш възможност да си повече време с него, но той със сигурност  усеща твоята любов и енергия, които го подкрепят  Flutter

Пловдивски мами, беше много приятно че се видяхме отново на лекцията в понеделник    Party
Радка, Честита червена прическа  Laughing, браво щом се решаваш да се боядисваш  Peace, аз също от около една година съм във виненочервена гама, но откакто забременях, не смея да се боядисвам заради химикалите  и ще изчакам още известно време. Ти каква боя използваш?

Фокси, клипчето е страхотно, много чувствено и трогателно Hug

Blueberry, радвам се че си по-добре, нямам думи за подобно отношение на медицинския персонал  #2gunfire, то понякога си мисля че точно в тези хора, които трябва да са възможно по-внимателни особено към бременните, точно те се държат без капка човечност Close
Аз си мислех за твоя проблем с течението, как така може да се допуска за нормално дори и минимално протичане на околоплодни води, това ми звучи много притеснително  #Crazy. При мен в последните 1-2 месеца е имало случаи /макар и рядко/ в които като вървя и усещам как ми се отделят капки и става малко навлажняване, сякаш теква съвсем малко Confused и то е течение, защото ми зацапва и трябва да си слагам ежедневни превръзки. А преди никога не ми се е случвало. В предни теми си спомням че е ставало дума за подобни ситуации с други момичета.

Desika, Ние май сега сме в едно много подобно положение като все още ходим на работа с тия пораснали коремчета  Flutter май сме едни от последните останали работещи  Rolling Eyes Аз се бях наканила да изляза от началото на декември в болнични просто зада си почивам, но реших като се чувствам добре да си го изработя и хем да си взема цялата заплата...
Да ти кажа и при мен така от заседяването пред компа ми се втвърдява корема и след това като си тръгна след работа гледам да повървя известно време, но често усещам една тежест и стягане в корема,  чак не ми се върви, но като ходя към 10-15мин се отпуска. Още малко да потраем до празниците и после - почивка  Laughing

# 68
Момичета,днес Тони не се е включвала нали???дано новините да са добри Praynigи малкият Крис бързо да се прибира у дома при мама и тати.

# 69
Здравейте момичета - кокичета!
И аз да се запиша в новата тема. Снощи със зор се закачих на комшийския интернет, че нашия бях забравила да платя и почетох от старата тема. Толкова се разчувствах от споделеното от Гея и от коментарите на другите момичета, че останах без думи......... Cry Исках да напиша и аз нещо в подкрепа на всички, но нищо не се получи. Дори и сега като пиша това се просълзих........... Пазете се и мислете позитивно .... това е най-добре за нашите бебчета!  Hug

Вчера и аз бях на лекцията на 9 месеца, но едно че закъснях, а и никого не успях да разпозная в тази навалица  Sad Много ми стана криво, а исках най-после да ви видя на живо.

Елисана, Много здраве, усмивки и любов, и едно сладко и здраво бебче през февруари!

Ох, сега не мога да пиша повече ....... като се освестя пак ще се включа ........

# 70
Хоп в новата тема, да ни е честита.
Elisana,
Ние преди малко бяхме при доки, всичко е наред, бебка си расте и секциото за сега ще е на 6-7 февруари(дано да изкараме до тогава)но трябва да отида до болницата, да се запозная със завеждащият отделението, той насрочвал датите, и там имало много приказлива акушерка, обяснявала какво рябва да си взема за болницата, питах за Вип стая, но док.кказа, че всички били хубави, скоро ремонтирали и бебетата били при майките, само в началото докато съм в реанимацията щели да се грижат сестрите и педиатрите за бебка, но док.каза, че всички са много добри и аз малко се поуспокоих, имам му доверие, а и една моя приятелка беше оперирана там и беше доволна.Абе какво то е, само да ни се родят живи и здрави сладурчетата.
Вече толкова съм свикнала с ритничетата, че докато спя не ги усеща, а  татито сутринта разправя как бебка, цяла нощ го ритала и аз го питам защо не се е дръпнал от мен да не му пречи а той"А на мен ми беше хубаво." Laughing.
Целувам ви.  Hug

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 16:06 от zitka

# 71
Ами Тони каза, че нямат нищо приготвено за бебчо и ще трябва да купят и приготвят всичко. Сигурно затова не се е включвала днес. Дано да е така и всичко да е наред!
Ох, аз започвам вече да изперквам на работа пред компютъра по цял ден! Crazy
Aз съм на работа до 17 януари (тук се излиза 28 дни преди термин)...

# 72
Elisana честит рожден ден! Пожелавам ти всичкото щастие на земята!
М.Мега кой е този твой доктор във Варна ако не е тайна, как няма да ти каже дали това са нормални показатели или не.Иначе са в норма да знаеш.
Теди няма как да ходя на тези лекции бях писала с малкия и няма кой да го гледа.
Гея   Hug
Гери ние сме с такова легло и още спи в него малкия на  2год.стана и няма проблеми за сега,много  е удобно и сам си излиза от дупката няма как да го вдигам.На Чиполино е, няма опция за люлеене и имало няколко такива модела тогава 2006, от най-скъпия било.Дано съм ти била полезна.
Mecholanaблагодаря за инфото  bouquet
Фокси благодаря за разкошната темичка  bouquet

# 73
nejno_cvete аз докъм 16 часа удържам фронта. Но последните два часа са най-мъчителни. Всичко ми е схванато от висенето пред то якомпютър, а и гърба вече взе доста често да ме понаболява.
Но малко остана-още две седмици работа и после заслужена почивка.

Момичета,днес Тони не се е включвала нали???дано новините да са добри Praynigи малкият Крис бързо да се прибира у дома при мама и тати.

И аз преди малко се сетих за нея и Криско. Дан всичко е добре и наистина да пазаруват както спомена v.pluemper

В момента имаме толкова мами в болниче, а никои не пише. А се чудихме как ще ни смогва Фокси на темите, че като се заседим по къщята и темата ще свършва за ден-два.  newsm78

# 74
Бреййй,обирджии беееее #Cussing out Досега бях на оглед за един апратамент,че нали си търсим под наем нещо,ама то...какво да ви разправям...Не стига,че "двустайния" апартамент беше боксониера,ами и обзавеждането беше "всички стари вехтории,натрупани на едно място..." С олющени врати,балатум от Втората световна,банята боядисана с блажна боя,прозорците със счупени стъкла,залепени с тиксо....Пълна мизерия!!!!!! И оня кавал ми иска 250лв. ...Тоя луд ли е?!? За много други, наистина двустайни апартаменти, хората искат примерно 300лв.Обирджии колкото щеш...
Извинявайте за грубия език,ама не се сдържах Blush

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 16:24 от foxy81

Общи условия

Активация на акаунт