Отговори
# 165
4erveno6iika На управниците това им е работата, да има как да вземат без да дават.  Не са само в България така.  Аз си подадох документите за майчинство с 25 форми които трябваше да бъдат попълнени.  Трябваше даже да ходя то предишни работодатели да попълват форми.  Абе глупости.  Но по закон ако съм черна, само отивам с личната карта, попълвам 1 страница и готово.
Белите вземат 38% от заплатата си а черните 58%.  Това е защото са били подтиснати преди 13 години.  Кажи ми как да не се вбеся, но какво мога да направя.   Sick малелееее  #Cussing out как ме е яд даже като си помисля.

# 166
  • Пловдив
Момичета,заварено положение означава,че преди 01,01,2009 г сте започнали да ползвате 45 те дни.Засега казват,че завареното положение ще ползва 410 дни,но няма да им се преизчислява обезщетението.Т.е смятат ви 6 месеца назад,а ползвате 12 месеца.

Ясно казаха какво е заварено положение,но не е много ясно дали няма да им се преизчислява обезщетението.Уж казали,че няма.Но изчакваме официалната информация.

# 167
http://www.pozvanete.bg/news.php?id=43328
ужас, мислех,че вече не се случват такива неща Sad

# 168
Ужасна новина!!!!Чух за нея в новините,прочетох в нета,но ме беше страх да я пусна и във форума.
МОГА САМО ДА ИЗРАЗЯ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ НА ТОВА МЛАДО МОМИЧЕ  Flowers Rose Flowers Rose

# 169
bori 1 -това е ужасно, но и да го мислим каквото ни е писано такова ще стане.
За майчинството, въобще вече няма да го мисля, ако поискам да ми изтягли болничният декември-губя го като месец, ако излизам януари щя ми искат сигурно 12 месеца назад, ве съм прецакана, така че и без това нищо немога да направя, по-добре да не се тормозя, а и беба да притеснявам, каквото е това е
Момичета едва ли татковците са се променили, просто на нас хормоните ни идват в повече, аз немога да се оплача от внимание(когато си е къщи), но знам че като се появи малкото човече, то ще е на първо място, както за него, така и за мен, така че е важно да запазим някаква хармония и да не се караме в малкото моменти който сме заедно, а все пак бебета са плод на нашата любов.
 Hug

# 170
  • София
Момичета,заварено положение означава,че преди 01,01,2009 г сте започнали да ползвате 45 те дни.Засега казват,че завареното положение ще ползва 410 дни,но няма да им се преизчислява обезщетението.Т.е смятат ви 6 месеца назад,а ползвате 12 месеца.

Ясно казаха какво е заварено положение,но не е много ясно дали няма да им се преизчислява обезщетението.Уж казали,че няма.Но изчакваме официалната информация.

Еееее! Супер тъпо... Аз излизам в 45 дни на 05.01!!!!  #Cussing out Има ли смисъл да ходя да се разправям с малоумните акушерки?! Уффффффффффффф.

# 171
Албенче, бягай на солариум и метни 1 кубик силикон в устните  Crossing Arms каква е тая дискриминация  Mr. Green Simple Smile
Има несправедливости по цял свят, важното е да сме здрави и Господ да ни помогне в мисията, с която сме се захванали  Praynig

По въпроса с мъжовете - никога, ама никога те няма да разберат нас, нито ние тях, колкото и да се залъгваме, че го правим. Те се страхуват по време на бременността, после се страхуват като станат бащи, но техните страхове са други от нашите. След раждането настъпва истински хормонален вихър, умората пречи на добрите отношения, просто трябва повече търпение, всичко отминава. И каквото и да си говорим, ние не сме сексуален обект за тях в момента нито след раждането. После сме специални - майки сме на децата им, циците ни принадлежат на малкото човече и тн. Отношението им към нас се променя и трябва много здрав разум и спокойствие, за да се нормализират нещата. Може да звучи крайно, но аз така усетих нещата веднъж и сега няма да е по-различно. В повечето случаи разговорите и изискванията са излишни, не водят до разбиране. Ти искаш малко повече внимание, а той си казва ми аз си съдирам задника за семейството, какво иска тя повече. Ти искаш романтика и разбиране - той също иска разбиране и се чуди защо ти не му го даваш, ами му говориш някакви неща, когато той има нужда от тишина и тн и тн... Не им се сърдете, мъжете са различни от нас, но са ни необходими и без тях не може  Wink     

# 172
Zitka, много хубаво си го казала за семейната хармония  Peace, най-добре е  да се стараем да се поддържа и  развива разбирателството, защото тепърва ще градим съвместен живот имам предвид съвместен заедно с бебчето Трябва наистина да черпим радост от близостта и любовта на любимия и щастието да се роди бебче плод на взаимната любов .

Аз се сетих че по-рано в темата беше писала нещо за болницата където мислиш да раждаш, но не си имала възможност да видиш стаите. Спомням си че на срещата /1та/ каза че си се насочила към Весела. Аз в събота ходих там на преглед при моята лекарка, макар че ходя на частно при нея, тя нямаше възможност да ме приеме в частия кабинет и ме извика във Весела. Та говорихме с нея също за предстоящото раждане и евентуално за възможността да се уговоря с нея тя да ми води раждането срещу съответното заплащане за предварително ангажиране. Тя е съгласна разбира се, но тогава не ми даде конкретна информация какви са приетите тарифи за уговаряне на лекар, имали си някакъв график, по който става това, но той не беше при нея и затова каза че допълнително ще ми даде информация.
Иначе я попитах дали може да се разгледа предварително родилното отделение и стаите. Родилното е на 2етаж,  а иначе тя ме насочи да видя една стая на 1 етаж - Вип, стаята изглеждаше чисто и приветливо, личи си че е обновена,  влиза се първо в малко антре където има хладилник, има и самостоятелна тоалетна, а стаята е с 2 легла и телевизор, и антрето и стаята бяха с теракота тъмнозелена, тогава имаше 2 жени и аз не исках да ги притеснявам. Преди около 2 години бях на едно свиждане пак на 1я етаж в обща стая за 3 души и бих казала че вип стаята изглеждаше много по-свежо.

По-нататък като изляза в болничния може някой път да отидем с милото да видим и самото родилно отделение.

Понякога още се колебая за Селена, ако решим ще осигурим необходимото заплащане, това не ме притеснява толкова, по-скоро засега се насочвам към самата докторка, защото съм доволна от нея засега, тя има добър опит с раждания и операции и някак мисля че ще съм спокойна при нея, но времето ще си покаже.

# 173
Ето ме отново,
Гея,  Hug , постовете ти от миналата тема са искрени и истински, и аз го мисля това, но не ми достигат думи да го изразя като теб. Трудно е да мислиш по друг начин, щом си минала по този път. На мен също ми предстои / още малко/ да го извървя докрай /Дай Боже/, защото на нас това ни е първо забременяване след 5-годишна борба.  И аз съм напоследък разстроена заради една реплика на депутат в комисията за обсъждане на трите безплатни опита ин витро за догодина. Мотаят ги момичетата до последно, а те разчитат на това решение, както и ние на решението за по-добре платено майчинство. И докато в болницата махваш с ръка и си казваш "м....та и на тази простакеса, нали детето ми е живо и здраво...", то за депутатите, които взимат важните решения не мога да подмина с лека ръка простотията им и безумното им невежество, защото от това зависи как и дали ще може да се отглеждат повече и по-добре децата ни и дали хиляди семейства ще сбъднат мечтата си за дете.
  Искам да ви кажа малко и за Майчин Дом - нещо и в техен + : Лежах там няколко пъти в началото на бременността и видях доста,  спасиха бебето ми 2 пъти /може и Божа работа да е, ама и те положиха доста грижи за нас/.
 Единият път ме приеха заедно /в една стая/ с жена, която беше в 8-ми месец. Докараха я повръщаща и на системи - оказа се, че шефа на АГ отделение в друга б-ца /нейн близък/ я е изписал в това състояние и я пратил в 1-ва Градска, защото при него нямало гастроентерологично отд-е. Закарват я в 1-ва гр. б-ца и от там отказват да я приемат, защото нямали АГ-отделение и я изпращат в МД. Идва в стаята ни д-р Марков  /към 13 часа/ и започва да се чуди какво да я прави, защото пък той не е гастроентеролог, а този, който си отговаря за целият МД си бил тръгнал. Момичето - зле, та зле - д-ра се обади в Гастроентерологията на МА и лично уреди линейка и човек, който да я чака там и да я приеме в отделението, с изричната уговорка, после да я върнат при нас /ако трябва/. Направили изследванията и не открили какво и е, върнали я в МД и там открили на какво се дължи и представете си - това момиче за 1 ден смени 4 болници в такова състояние, но в крайна сметка в МД /в реанимация/ поставили правилна диагноза "хранително натравяне" и всичко се подреди за нея.
Наистина там си е гранде мизерия, но лекарите са много добри професионалисти /по мое мнение/, с голяма рутина.  По-ниско квалифицирания персонал е доста зле / и пак не всички Слава Богу/, но се издържа /щом е в името на здравето и живота на бебето ни/. По мое мнение там трябва да се отиде, ако има гинекологичен проблем или проблем през бременността или при раждането - там е най-доброто неонатологично отделение със специална апаратура. Ако няма проблеми - раждайте си на друго място /заради по-добрите условия/.
 Малко се отклоних от темата, която обсъждаме, но ме извинете.
Дано "гумените глави" приемат закона така, че да е в наша полза, а на нас не ни остава друго, освен да чакаме...

# 174
Мами от Пловдив - помагайте!!!Кажете ми някой по-романтичен хотел в града.Имам предвид нещо по-засукано Blush Ще са радвам на всички идеи.На 15.12 ще се вземем с таткото,а на 16.12 сме на преглед в Пловдив и мисля да му подготвя една романтична вечер там.Цял ден разглеждам из нета хотелите в града,но много им са бедни фотогалериите и не мога да си създам впечатление.
Сега като се замисля,май точно мамите от Пловдив не могат да ми помогнат - едва ли ви се е налагало да обикаляте хотелите като живеете в града,но все пак!

# 175
Привет,момичета!
Най-накрая ми преинсталираха компютъра и се радвам,че отново ще съм във вашата компания!

Първо,ЧЕСТИТО на Тони!!Разбирам,че всичко е наред!После ще попрочета по-детайлно новините,но важното е,че сега тя и Криско са добре! Hug

Тичам до детската градина! Hug

# 176
naiema Аз съм много очарована от Новотел Пловдив.  То бях там преди година и нещо.

# 177
  • София
Момичета, днес на заседание на Комисията по бюджет и финанси бяха приети промените на 2-ро четене.
ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ВКЛЮЧЕНО  newsm44

Това означава и тези, на които не са им изтекли 315 дни и тези, на които са им изтекли, но не са изтекли 410 дни ще ползват отпуск 410дни  Peace
Няма изричен текст за дохода, но от НОИ ме увериха, че няма да се преизчисляват обезщетенията  Grinning

Това, което не ни удовлетворява са 12-те месеца, които се изискват да имаш като осигурителен стаж.
Имайте предвид, че промените ще станат окончателни другата седмица, когато се гласува в зала, така че ще се опитаме и там да запазим 6-те месеца, но шансовете не са големи.

Това е от мен, моля ви стискайте палци, защото утре ще се гледа предложението ни за близнаците Praynig

п.с. Ще ви помоля, ако някой още смята, че новите промени ще му се отразят отрицателно да пише тук или в нашия подфорум като ни обясни какви са причините да смята така, за да сме наясно с всички аспекти и да видим дали можем да направим още нещо преди гласуване в зала.

Ето малко инфо.

# 178
Момичета влизам само да ви кажа че Крисенцето е добре, днес вече го захранват с 7гр  Grinning , а започнаха от вчера с 4. Днес спеше и се беше излегнал почти напречно на кувиоза и едното краче го беше вдигнал и подпрял на стъклото. Като го видях и забравих за всичко друго, краката ми омекнаха, имам най-прекрасното нещо на света и нищо друго няма значение /най-малко злобните подмятания на озлобени хорица/.
Момичета още веднъж много ви благодаря за подкрепата   bouquet
Много  Hug и хубава вечер  Heart Eyes  

# 179
Naiema, изпращам ти малко инфо за някои хотели в Пловдив:

не съм гостувала в тях, но имам информация и впечатления от интернет.  

виж нещо интересно  Laughing - http://www.rezervaciq.com/hotel_globus_plovdiv_gallery_0_2823.html
това определено изглежда много привлекателно за романтична вечер  Wink
макар че този хотел е малко отдалечен от центъра, ако сте с кола се ходи на центъра за около 10мин.
Аз съм виждала хотела, но сега отворих в нета да му видя стаите, чак на мен ми се прииска  да се отпусна в такава стая  Crazy

Ето още един, който изглежда много приятно като обстановка Laughing
- http://hotelromantica.net/index.php?option=com_content&task= … =16&Itemid=29  /този е близо до центъра/

този е нов, май го откриха тази година, може дасе каже че е близо до центъра, на около 15-20мин пеша, можеш да видиш оттук инфо и снимки:
http://www.bg-tourism.com/bg/accommodation/hotels/details-info.php?id=99

а тук има още някои идеи за Пловдив, само да разгледаш:
http://www.bg-tourism.com/bg/accommodation-citylist.php?id=3&t=2
един от тях е в Стария град в старинна къща - http://www.bg-tourism.com/bg/accommodation/hotels/details-info.p … ?id=59&type=3

Зависи доколко се интересуваш от по-шикозна обстановка, за х-л Марица съм виждала от нета, че изглежда атрактивно, доста хора казват че било малко кичозно /по-скоро за ресторанта/, но всеки си преценява - http://www.victoria-group.net/maritza/bg/tour.htm

Надявам се да ти бъда полезна с информацията, а вече вие ще си прецените  Peace

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 16:49 от nejno_cvete

Общи условия

Активация на акаунт