Коледата идва вече с ритничето на ЮНСКОТО човече!Тема №11

• 13 971
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
  • Плевен
Добро утро и от мен, момичета!

Аз днес също като вас съм със запушен нос и след малко ще си направя инхалация, щом казахте, че помага.
Тази нощ дори ставах 2 пъти защото усещах, че хъркам заради този нощ и ще събудя детето, но то пък ме вазнагради тази сутрин и си поспахме, даже още спи, но вече трябва да става.

Днес съм решила да готвя леща, защото тези дни доста празнувахме - именния ми ден, покупката на къщичката и все още имаме изастанали неща на скара, но каточели от тях ви се гади и ще си забъркам постничка лещичка.

А за съвети за готвене не мога да ви дам, аз доста готвя когато имам време, но не всеки път ми се получава "като на мама". Когато ям у мама си ми е най-вкусно. Ама аз нали ви казах, че ям едно ядене и после не мога да го опитам, не знам защо така. Все ми се ядат плодове, зеленчуци ама като знам сега с какво са пълни и се въздържам от зеленчуците...

Франческа, когато имаш възможност да ми преместиш термина на 9-ти, че не съм си била погледнала добре календарчето. Не че един ден има значение, пък и знам, че ще се класирам около 1-2 юни, но за стастистиката...
Лек ден на всички!

# 196
Все забравям да ви питам момичета пиете ли витамини за бременни или още сте на фолиева киселина?

Относно киселото и най-вече оцета: с първата си бременност поливах страшно обилно всичко с оцет, ядях люто и пиех много таратор с чесън, а през пролетта седях под едно дърво с джанки и ядях по цял ден. Сега дъщеря ми яде лимон като ябълка, дъвче праз лук и твърди, че било страшно вкусно, джанки обожава, а салата, ако не е леко киселка не я иска въобще Mr. Green

# 197
  • Плевен
Аз пия Центрум Матерна вечер за да не ми става лощо и си слагам оцет на всичко, не се притеснявам от това. Много го обичам и ако не ми е кисело ми е безвкусно.

# 198
  • Варна
Хи хи, и аз довечера реших да направя грах. Често си правя зеленчукова супичка (само картофи, моркови и фиде), много обичам с препечени филийки и сирене. Предимно ям картофи, боб, зеле, леща. Не ми е много богат репертоара, но доскоро нямах много време да го обогатявам. Gydelichkova може да си направиш риба (от 13 до 16 г.с. е много благоприятно за бебето да наблягаш на рибата). Взимаш си едно прясно филенце (сьомгата е бомба, към 7-8 лв. парче за двама) и го печеш на фурната, бързо става, може и покрито с фолио. Правиш една картофена салата, слагаш един лимон върху рибата и готово. Полезна за теб и за бебето вечеря. Ако и приятеля ти пие бяло вино, пък може и ти да джаснеш една чашка. То малко специална стана вечерята, но нищо, ако ти дойде музата случайно Hug
Днес си записах час при Балев за ФМ. В понеделник ще ходя следобед. От 8 е почвало записването на часовете, пратих приятеля ми в 6.30 да чака и като отишъл вече имало 10 човека на опашка. До 8 са станали към 20. Направо ужас. Добре, че успя да ме запише.
Франческа аз още съм на фолиева, доктора не ми каза да я спирам и да взимам друго.
И аз ям киселичко, мисля че не вреди.

# 199
Франческа, аз още не пия витамини. Само още взимам фолиева киселина, не смея да я спра без да ми е казал лекарят. В понеделник съм на преглед и тогава ще го питам какво трябва да пия.
За киселкото - просто обожавам. Аз също ям лимоните без никакви сладки добавки, обливам всичко с много оцет, чак докато ми залюти на очите, сигурно ще предам тези вкусове и на бебето. Добре че не обичам люти чушки.... Simple Smile

# 200
Galia_5, супер идея ми даде за рибката и картофената салата. Обожавам риба, а толкова рядко ям. Дори май ям само когато ходя да виждам родителите си и майка ми е приготвила, но това се случва веднъж на няколко месеца. Българите май нямаме много навика да ядем морски продукти, което е жалко, защото са полезни. Но след като изядем грахчето, ще взема да си направя рибка. Замислям се да започна да пийвам и по 1 чаша винце на вечер. Досега изобщо не ми се пиеше, но нали и това било полезно, а и мисълта за червено винце много ме блазни напоследък.

# 201
Вижте какви интересни неща за яденето на риба по време на бременност намерих:

http://www.health.bg/lang_bg/listtopics.php?id=55&atype=6&aid=119
http://zdrave.bg/index_i.php?c=n&id=3695

И още нещо интересно нещо намерих:
http://www.moetobebe.net/read.php?aid=2&cat=0

# 202
Gydelichkova  Hug и аз се радвам че имам сродна душица по този въпрос.....с килограмитеее Hug
витамини и аз още не пия, не са ми казвали такова нещо - може би зависи от натурата, като знам ХФранческа каква е слабичкааааа.....а аз съм със средно тегло 58-60 кг. какви витамини браткооо  Laughing пия си фолиева киселина и като свърши спирам, а една моя позната по през цялата бременост!

относно киселото - полезно или не като си ви го иска организмааа си хапвайте. ето на - Франческа каква щерка има  Simple Smile

# 203
  • София
Здравейте!
Пия Magne B6 (магнезий и витамин B6) 3х1 по предписание на лекаря, защото имах бодежи и болезнени придърпвани, които той определи за нормални след като ме прегледа. Но за всеки случай да съм пиела това докато се видим през далечни февруари...
Когато бях в началото на 14-та седмица ми каза, че нямало смисъл вече да пия фолиева киселина. На женската консултацията обаче другият лекар ми каза да съм я пиела до 16-та седмица.
Аз си купих на своя глава Centrum Materna. И двамата ми казаха, че витамини се пият след 20-та седмица и то само при нужда, но аз си ги пия, щото незнам колко точно килограма плодове и зеленчуци трябва да погълна, за да си набавя нужните полезности  Simple Smile
Да съм наблягала на ябълките и крушите, а на мен хич не ми се ядат плодове.
За килограмите :+4 съм

# 204
Франческа: Много интересни сайтчета, това за рибата наистина е така, като казват хората че е полезна си е вярно. и аз затова наблягам на нея - и без друго майка ми запаси фризера с доста риба! а и искам интелигентно дете, че мислим с таткото да го правим доктор  Laughing Peace

# 205
  • София
Момичета, къде ще ходите по празниците?
Аз съм направо в безизходица - дори не сме го обсъждали с милото.
И винаги се разкъсваме между роднините, все да не обидим някого и ние не успяваме да се възползваме от почивните дни така, както на мен ми се иска.
Много обичам да пътешествам, да посещавам други държави, да научавам историята им. Е, сега ме боли коремчето доста често и едва ли ще ходя повече някъде в чужбина.
Най-обичам пътешествия с елемент на приключение.

# 206
  • Варна
Аз се повтарям малко, но четох в една книжка за бременни, че от 13 до 16 г.с. се оформя мозъка на бебето и омега 3 мастните киселини помагат за неговото правилно развитие, а тях ги има най-много в сьомгата, херингата и скумрията, разбира се и в другите рибни продукти, но в тези най-много. Аз не съм мнго по рибата, но хапвам от време на време, защото ми е приятно, като знам че е полезна и за мен и за бебето.

# 207
Тъкмо се прибрах от изследванията. Продупчиха ми и двете ръце - на едната не можа да хване вена и се пробва на другата за щастие успешно. Пуснаха ми и изследване за токсоплазмоза, което допълнително платих. И най-лошото цитонамазка. За сромотиите на 27 години съм, а никога не са ми правили. Лекарката ми каза да спирам дуфастона и да започна Магнерот 2х1. За фолиевата забравих да я питам, но по собствена инициатива мисля да я спирам тия дни. Опаковката ми е на свършване и ми се струва безпредметно купуването на нова. Пия витамини О'мами, които освен всичко друго също съдържат фолиева.
И аз като ayas определено повръщам от мляко и плодове. В последно време обаче проядох успешно мандарини и мисля отново да се пробвам с млякото  Peace

# 208
  • Germany
Здравейте и от мен.
Ние вкъщи пак сме болни всички:( Вчера педиатъра ме пита няма ли къде да пратим малкия да не ме заразявал? Ами няма, а и не искам. От друга страна се притеснявам и за бебето с тия вируси и не знам. Вие как бихте постъпили?
За витамините - аз пия на Хип витамините от миналата седмица. Лекарката ми каза че по принцип е рано, но аз бях много отслабнала и изтощена от повръщането и настинката след това и затова почнах по рано.
За храната - ям каквото ми се прияде, а в момента ми се яде всичко  Blush . Вече си възстанових 2,5 килограма от свалените. Корема ми е доста голям, но и не мога да се спра. След 2 месеца гладуване даже сънувам как ям Simple Smile

# 209
Ха да си дойдем на думата, каква професия ще има още нероденото дете??!!!! Mr. Green И аз съм за доктор, всичко по силите си ще дам, да го насоча към лекарската професия! Мен още навремето, като ме приеха биология, баща ми каза, че е против Sad и като ми плаща образованието, ще уча каквото ми каже и записах тъпата скапана икономика т.е не ми позволи да уча това, което исках, затова сега съм половин лекар по голям брой  болести без диплома, а почти нищо не разбирам от икономика, щото учех насила!!! Mr. Green

За празниците, аз искам да си бъдем само двамата, не ми се ходи при никакви роднини, до гуша са ми дошли! Най-добре би било някъде в чужбина, но нямаме възможност с този космически наем, който плащаме, нищо не можем да спестим!Мечтата ми е един ден да посетя Африка, Тибет и Нова Зеландия/имах възможност, като бях студентка бях се записала дори, като доброволец в резерват за аборигени, родителите ми не ми позволиха да замина и така Sad/ Засега единствената страна, която съм посетила е Гърция за съжаление! Cry

Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 11:13 от somebody

Общи условия

Активация на акаунт