Кога съобщихте на работодателя си, че сте бременна?

• 8 948
  • 168
  •   1
Отговори
# 105
2-3 дена след като разбрах. Винаги съм получавала добро отношение от него и сметнах за честно да кажа от рано. А и бях наясно, че ще трябва време докато намери  и обучи мой заместник.

# 106
В 9 г.с., след като на ехографа се видя, че сърчицето тупка.

# 107
  • ВИДИН, 10 км след края на света
в деня, в който и аз разбрах. много ми се гадеше първите месеци и трябваше да си променя графика

# 108
Още в първия месец.Първото нещо,което чух беше мнението му,че трябва да реша дали ще гледам дете или ще правя кариера #2gunfireСлед като не направих аборт(въпреки намеците му) се създаде едно огромно напрежение,целящо да ме накара сама да напусна работа(защото не може да ме уволни) и в крайна сметка бях в 3-я месец,когато напуснах.Започнах на друго място, шефа ми знаеше от самото начало,че съм бременна и все пак ме назначи,за което съм му много благодарна.Работих до последно без никакъв проблем

# 109
Мисля, че в края на втория.

# 110
Мисля, че в края на втория.
И аз тогава.

# 111
  Ами доста рано разбра от една колежка - клюкарка Joy Аз му казах на 8 седмица като чух тоновете.За нея незнам, но много жалка постъпка, чак и той беше отвратен от постъпката.

# 112
Когато ми пролича-а това стана в средата на пети месец Mr. Green

# 113
Изчаках докато се срещна лично с тях, не живеят в България, обикновено ги виждах на два месеца веднъж  Grinning. Мисля че беше началото на третия месец!

# 114
  • Plovdiv
Рано и двата пъти. Първият път се беше образувал хематом при пукането, на който имаше опасност за плода. Болнични, лежане - трябваше да кажа на прекия си ръководител. Вторият път - след като видяхме пулсиращата точица, след преглед при гинеколог, 8 г.с.
Всичко зависи от естеството на работата.

# 115
В 4-ия, някой ми беше казал, че до като не влезеш в 4-ия се водиш рискова бременност и може да те уволни, а в 4-ти месец вече няма право.

# 116
  • Пловдив
Веднага след като направих теста.
Мисля,че ако писмено е уведомен и са му предоставени мед.доказателства за бременността,работодателят няма право да уволни бременна жена(освен изрично разрешение на Комисията по труда) Peace

# 117
Няма такова нещо. Мен ме уволниха. Казах му когато бях в третия месец, макар че ми оставаше малко докато трудовия ми договор ставаше безсрочен. Аз постъпих честно, но не и той. След 1 седмица ми каза, че му трябвало човек да работи. Все едно, че аз съм инвалид. За сметка на това пък аз изкарах една спокойна и лека бременност Grinning

# 118
Аз му казах чак третия месец,радвам се че го прие добре......А после излязох болничен и ми намериха заместничка

# 119
  • Варна
Аз казах почти веднага след като разбрах че съм бременна,защото имах сериозен проблем и трябваше незабавно да изляза в болнични Tired

Общи условия

Активация на акаунт