Хайде да се запознаем!

• 221 040
  • 885
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Записвам се и аз в списъка с желаещи да имат детенце. Все още съм на етап събиране на документи, въоръжена съм с търпение и вярвам, че нещата ще се получат.
Огромни благодарности за всичко, което сте споделили тук - помогнахте ми много да се ориентирам и да взема това решение  Hug  Надявам се и аз да се включа след време Simple Smile

# 526
Здравей, добре дошла - разбира се, че ще се получат!

# 527
  • Колибите
И от мен имаш едно рамо Hug.

# 528
не ми е ясно,след като има толкова желаещи осиновители а няма деца ,не се ли осиновяват докато са бебета-защо се увеличавал шанса ако посочиш примерно до 2г детенце,тези две годишните би трябвало да са си при мама и тати вече
и още нещо да попитам,детенцето трябва ли да е от друг град,и на колко отказа имаме право?

и доколкото разбрах реда е следния
подават се документи
правят се изследвания
чака се да те удобрят
курс
и като се намерите с бебчето отивате в съда-така ли е ?

# 529
Пепси, то е дълго за обяснение, но на кратко реда е следния :
1. Подаваш заявление, придружено от редица документи, част от които са резултатите от изследванията. Когато отидеш в РДСП ще ти дадат формуляр на заявление и списък с документите, които трябва да приложиш към него. Заявлението и придружаващите го документи се подават в два екземпляра - комплект оригинали и комплект копия. Дава ти се входящ номер.
2. Социален работник се свързва с теб и започва периода на проучване, което завършва с изготвянето на социален доклад, които първо ти трябва да прочетеш. Връчва ти се заповед, че си вписана в регистрите на тези РДСП, които си посочила в заямлението. Те са 28, колкото областните градове.
3. След вписването почва чакането да те одобрят за подходящ осиновяващ на конкретно дете, за което те уведомяват и огранизират среща с него. Детето може да се отглежда на териротията на всички РДСП /областни градове/, които си посочила в заявлението.
4. Ако решиш, че точно това дете искаш да бъде твое, РДСП подава от твое име искова молба /която ти или юрист изготвя/ до съответния Окръжен съд. Насрочва се дата на делото, след което излиза съдебно решение, с което си взимаш детето то дома.

Това е на кратко. На първия ти въпрос - напротив, децата са повече от желаещите, голяма част от тях са със здравословни проблеми или малцинствен произход.  

# 530
  • В градината...
Здравейте,
вече пиша в една тема - за кандидат-осиновители.
В процес съм на подготвяне на документи. Все още не съм убедена как ще се развият нещата, но мисля да подам заявление за вписване в регистъра на осиновители. А после - не знам.

# 531
Все още не съм убедена как ще се развият нещата, но мисля да подам заявление за вписване в регистъра на осиновители. А после - не знам.

Винаги, винаги тук нещата се развиват добре, всяка приказка завършва с щастлив край!
Успех!

# 532
Перуника, да ти кажа и аз бях така - ще подам додументите, пък ще видим какво ще се получи. То пък взе, че се получи и то никак не лошо Peace

# 533
  • Варна/UK
perunika, смело напред Peace

# 534
Здравейте на всички! Мили мами, преди доста време се регистрирах, но се наложи да го направя отново, че някъде си загубих старата регистрация. Както и да е, искам да ви се похваля че нашето момиченце го взехме на 6 г. и сега вече ще завършваме 2-ри клас. Имаме както трудни, така и много щастливи моменти. Успех на всички!!!

# 535
  • Колибите
Цвети, бива ли така, да си загубиш регистрацията Rolling Eyes Simple Smile.

Чакаме новини за щерката  bouquet.

# 536
За този кратък период от време мога да кажа, че сме едно достойно семейство. В началото и аз мислех, че май ще имам нужда от психолог, но се стегнахме и се справяхме със ситуациите. Как ли? Ами трудно беше. Много отстъпки, много разбиране, много обич! Децата искат от всичко по много, най вече ЛЮБОВ! Нашата беше си изградила вече нейния си характер иииииииииииииии може да си представите ........... Но пък от друга страна се радвам, че е си я взехме по-голяма, защото тя още от дома знаеше, че я взимаме и ще си има мама и тати. На всички чакащи мами пожелавам успех!!! Не се ограничавайте толкова в годините на детето!

# 537
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
tsveti58 напълно те разбирам за трудностите, защото нашата дъщеря беше на същите години като я взехме...вече е на 20 години , времето лети, трудности много ще има, много, детето има изграден характер, но...щом вижда любовта ви и я усеща ..нещата ще се нареждат лека полека! Много щастие ви желая! Поздравявам те с песента в подписа ми !!!
На чакащите-късмет!

# 538
Поздравявам те с песента в подписа ми !!!

Аз чак сега видях песента... Simple Smile Не знаех, че има такава... Но понеже Vbox трудно зарежда в чужбина, я изгледах от тук:
Поли Паскова и Борис Дали - Трудно се рожба отглежда

# 539
Здравейте скъпи родители и кандидат-родители.
Аз не съм осиновителка, но се записвам в темата, защото ми е много скъпа и е влязла дълбоко в сърцето ми. Познавам много добре емоциите и страховете както на родителите, така и на децата,които се осиновяват.Поздравявам ви за желанието да осиновите дете и да му дадете любов и бъдеще. Пътя не е лесен и розов, но си заслужава. Аз съм психолог и работя със семейства на осиновители. Ще се радвам, ако мога да ви помогна със съвет или емоционална подкрепа. Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт