Отговори
# 180
Добро утро момичета! То почти обяд де, ама аz късно станах днес  Simple Smile.

От 2-3 дни ми се случва преz ноща да ми иzтръпват дланите и китките на ръцете, по някога и пръстите. А днес от сутринта съм така с дясната ръка, не ми мина като станах и все още ми е иzтръпнала. На някоя случвало ли се е, дали е от бременността!? Много се притесних, какво може да е това!

# 181
Здравейте момичета и от мен. На 30г. Аз съм съвсем прясна тук, вчера си направих теста за бременност и видях двете чертички Grinning. Това беше нещо невероятно, наистина. Според вас кога трябва да отида при док да потвърди бременността?
Благодаря Ви предварително и много хубав ден от мен.

# 182
  • Варна
Привет и от мен! Аз нещо съм в неопределено настроение тия дни и някак не ми се пише. Сравнително спокойна съм, гади ми се по-малко, но се оправям. Вече нямам търпение да кажа на мама и тате, че ще стават баба и дядо. Simple Smile Все още не сме казали на абсолютно никого и направо ще се пръсна от вътре. Добре че сте вие, че иначе съвсем няма на кого да споделя и да се оплача...
Добре дошла Ribok! Най-добре е да отидеш поне 10 дни след деня, в който е трябвало да ти дойде. При кой лекар мислиш да ходиш?

# 183
Здравей keit  още не съм се ориентирала къде да отида, сега това търся в интернет, гинеколог, който да следи бременността ми. Виждам, че и ти си от Варна, ти при кой ходиш?

# 184
Добре дошла Ribok. HugЗа прегледа и аз бих те посъветвала да изчакаш 10 дена и тогава да посетиш док. Peace
Радвам се,че се увеличаваме мамите от Варна,можем да си направим и среща скоро. Wink
Лек и спокоен ден милички. Hug

# 185
добре дошли на новите майчета  Hug  bouquet

# 186
Ribok, добре дошла!
kеit, напълно те рзбирам и ние не сме казали на никого все още, а искам да кажа на всички  Laughing

# 187
Аз пък казах на почти всички, вчера и на шефа Peace Вече почнахме да търсим заместник, за да мога да изляза болничен и да си почивам Peace

# 188
Цвети, не знам дали ще мога да ти обясня много точно, но ако все още имаш трудов договор с фирмата, която те е осигурявала за настоящото ти майчинство, имаш право да започнеш работа в друга фирма /фиктивно или не/ по време на майчинството, като при това обезщетението не се намалява наполовина. Само не трябва да се прекратява договора. Аз сега съм така. Провери си правата в НОИ, защото моите счетоводителки не знаеха за тази вратичка.

# 189
Venivet така и направих. Майка ми е счети, и добре, че е тя.
А на zo искам да кажа, че винаги могат да намерят начин да те отстранят, но можеш да говориш с тях по друг начин, т.е. да те оставят и януари на работа, да ти намерят тогава заместник, да го обучиш. От февруари си взимаш болничен, тогава те плащат само 8лв и нещо, пък и ти да ги поемеш, няма да те съборят, и НОИ ти плаща заплатата в крайна сметка, а работодателя нищо не губи. После си караш платеното майчинство, и пак НОИ ти плаща. Лошото е, че после като дойде момента да се връщаш на работа ще трябва да си търсиш нова, но все пак, по-добре така. Предложи им този вариант, не губят нищо (не съм сигурна, но мисля, че дори фирмата може и да спечели, че те има като работник там).
Колкото до мен, няма как да ги съдя, защото още не съм ходила на доки дори и не се водя бременна. Да не говорим, че ако бях се разправяла, как бях минала на минималната, дори и да ме бяха оставили, то щях да съм на 300лв заплата, което не ме удовлетворява ама никак, така, че по-добре така и с някакви пари като обещетение, отколкото иначе. Та така.

А схващането на крайници е нормално, и все по-често ще се случва да знаете Simple Smile

# 190
Нормално ли е в 7г. с . да придърпва малко надолу към крака ?

# 191
Цвети, извинявай за тъпия вапрос, ама това което си написала на Зо много ме заинтригува. Аз работя като ЕТ, имам зоомагазин и ветеринарна амбулатория. Означава ли това, че ако си намеря заместник, НОИ ще му плаща част от заплатата?

# 192
вижте ми подписа и помогнете,моля ви.Някои от вас знаят за какво говоря

# 193
Деси, щях да пиша колко съм възмутена от това нещо, и евала на Слави за времето което отдели. А онези в парламента  #2gunfire
Venivet грешно си разбрала. На нея ще й плаща НОИ, защото ще е болнични, т.е., че фирмата на нея няма да плаща, а ще си плаща на новия работник. В случая ти ще трябва да даваш заплата на заместника ти, а НОИ ще ти плаща на теб, ако си болнични, и после платеното майчинство. Щом клиниката си е твоя, то значи печалбата си е твоя, дето се вика, може да му даваш това което ти дава НОИ, и в крайна сметка няма да си на загуба, а може и по-малко да даваш де, зависи на какви пари сте се договорили, на колко ще го/я осигуряваш и ти сега на колко си се осигурявала.
kali и мен по някога ме придърпва, но това е в коремната кухина, чак към краката...

# 194
Здравейте, мили мами! Добре дошли на новите августинки. Много се радвам и за тези които са чулу сърчица ии са видели по две точици  Hug
Не пиша често, защото няма нищо интересно при мен, но редовно ви чета Rolling Eyes
Възмутена съм от работодателите, които уволняват бременни майки и ви моля да си търсите правата!!!
Иначе аз да ви се оплача, че ме хвана някакъв грип и сега сум си вкущи на чайчета. Не знам дали мога да пия Тайлол хот, че ми казаха че за този грипомагал. Моля ви ако някой знае да ми каже  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт